Jump to content

Probleme Cu Xenonul

radu_qtr
 Share

Postare recomandată

Am si eu un audi a4 din 2000 care are farurile cu lupa. Nu avea Xenon , dar miam montat pe el o instalatie de Xenon de la un Mercedes E class din 2003 cred... La inceput mi s-a parut ca lumineaza mai bine...dar cu timpul miam dat seama ca nu vad bine deloc noaptea la drum lung...M-am dus sa mi le reglez si erau perfect reglate.Chiar nu stiu c sa fac... tipul de la srvice mi-a spus ca nu se prea potreiveste xenonul pe farul simplu chiar daca are lupa. Poate pare absurd ,dar se poate schimba lupa de la far sau nu se poate face asa ceva? Ce ma sfatuiti sa fac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai sanatos ar fi sa faci rost de 2 faruri originale cu XENON si convertoarele aferent si modulul de reglare automata a farurilor Insa costa.........

Link către comentariu

Cel mai sanatos ar fi sa faci rost de 2 faruri originale cu XENON si convertoarele aferent si modulul de reglare automata a farurilor Insa costa.........

Asta era ultima varianta....pentru ca stii bine ce scumpe sunt....speram sa existe o solutie mai buna becuri, lupa sau asa ceva

Link către comentariu

Eu zic sa verifici cat de bune sunt becurile alea Xenon (cat de uzate adica) si ce "temperatura" au... Pe forum pot sa ti-l dau exemplu pe Baracuda cu A4, fara Xenon de fabrica sau pe Cipos cu Passat tot fara Xenon din fabrica. Ambii au faruri cu lupa si si-au pus Xenon de 6000 grade. Face lumina ca ziua pe jos. Vino la o intalnire Joia seara si o sa vezi...poti veni si Duminica dar nu se vede asa bine pe lumina

Cea mai ieftina varianta ar fi sa iti schimbi doar becurile cu altele noi si sa pastrezi balasturile de Mercedes. Fa o proba inainte.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Cu siguranta becul tau nu sta in focala lentilei.

Incearca prin miscarea becului in fata sau in spate

pana obtii maximul de intensitate.

Link către comentariu

Cu siguranta becul tau nu sta in focala lentilei.

Incearca prin miscarea becului in fata sau in spate

pana obtii maximul de intensitate.

eu unul nu cred ca se poate misca becul, sau modifica distanta fata de lupa ...

Link către comentariu

becul ala de mercedes este facut dupa un standard (H4, H7, H1, etc...nu stiu care e codul). Standardul ala este folosit la mai multe masini, inclusiv la Audi. Daca becul era H7 de ex, ambele faruri si cel de Mercedes si cel de Audi focalizau corect pt ca ambele sunt facute sa mearga cu bec de tipul asta. Iar standardul este si pentru lungime/dimensiunea becului nu numai pt sistemul de prindere (adica nu au facut aia de la Mercedes un bec cu soclu H7 dar mai lung sau mai scurt ca sa focalizeze mai bine lupa) asa ca trebuie sa mearga.

Asa cum am spus mai sus, incearca cu un alt bec de la un coleg cu Xenon sau care comercializeaza asa ceva (vazi in aria de vanzari)

Link către comentariu

Din ce cunosc eu instalatile xenon de fabrica pt E klasse folosesc becuri D2S si sunt ff curios cum ai adaptat tu un bec D2S pe o prindere H7. Problema ta poate fi doar una de fixare a becului. Becurile de tip D2S sunt proiectate pentru faruri cu lupa si deci in consecinta becul trebuie sa fie aliniat corespunzator cu lupa pt a lumina corect.

Link către comentariu

Corect...eu am considerat ca ambele sunt de acelasi tip...daca insa cel de Mercedes este alt model decat cel de Audi, atunci de aici vine si problema ta. Pune un bec Xenon facut pentru standardul de Audi si pastreaza balastul de Mercedes eventual.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

becul ala de mercedes este facut dupa un standard (H4, H7, H1, etc...nu stiu care e codul). Standardul ala este folosit la mai multe masini, inclusiv la Audi. Daca becul era H7 de ex, ambele faruri si cel de Mercedes si cel de Audi focalizau corect pt ca ambele sunt facute sa mearga cu bec de tipul asta. Iar standardul este si pentru lungime/dimensiunea becului nu numai pt sistemul de prindere (adica nu au facut aia de la Mercedes un bec cu soclu H7 dar mai lung sau mai scurt ca sa focalizeze mai bine lupa) asa ca trebuie sa mearga.

Asa cum am spus mai sus, incearca cu un alt bec de la un coleg cu Xenon sau care comercializeaza asa ceva (vazi in aria de vanzari)

ms de sfaturi...o sa incerc sa schimb becurile sa vad daca e mai bine...daca nu baracuda poate te voi contacta pentru un set de xenoane...:vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Eu am avut Xenon original pe scurta, si am cumparat de la Baracuda un kit Xenon pentru lunga. Am fost atat de incantat incat mi-am comandat becuri noi D2S pt. scurta, de 6000 K (ale mele erau de 4300, obosite, si pareau ca niste lumanari pe langa Xenonul de pe lunga). Surpriza a fost ca, pe scurta, lumina era mai alba, dar... la fel de chioara! :(

Asa ca... nici vorba de lumina ca ziua pe jos... parca lumina mai bine mai vechiul meu Ford Mondeo, cu becuri normale. Vorbesc despre faza scurta, desigur. Cu faza lunga este insa alta mancare de peste...

Link către comentariu

De multe ori problemele legate de vizibilitatea redusa la farurile cu lupa se datoreaza murdariei ce se depune pe suprafata lupei in timp. Datorita condensului si prafului lupa devine opaca(alba) permitand la prea putina lumina sa iasa din ea. FEnomenul asta l-am observat cand am comparat farul vechi al lui rapier cu cel nou schimbat dupa un mic incident; lupa la cel nou era clara si nu alba ca in cazul celei vechi.

Link către comentariu

De multe ori problemele legate de vizibilitatea redusa la farurile cu lupa se datoreaza murdariei ce se depune pe suprafata lupei in timp. Datorita condensului si prafului lupa devine opaca(alba) permitand la prea putina lumina sa iasa din ea. FEnomenul asta l-am observat cand am comparat farul vechi al lui rapier cu cel nou schimbat dupa un mic incident; lupa la cel nou era clara si nu alba ca in cazul celei vechi.

si se poate curata cumva lupa? ...in cazul in care este murdara...mie nu mi se pare sa fie opaca sau murdara a mea , dar merita sa incerc

Link către comentariu

De curatat mai greu... in schimb, se pot inlocui farurile :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!