Jump to content

Reglare Faruri

DanV
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Ma poate cineva ajuta cu informatii despre cum se regleaza faruruile la Octavia Tour?

A mea este noua dar nu am chef sa merg pentru asta la service.

Ceea ce vreau eu sa obtin este sa le fac sa "bata" mai spre dreapta deoarece partea dreapta a luminii, cea care bate in sus, pentru a vedea ceea ce se intampla in afara carosabilului, bate la mine cam spre mijlocul strazii si va dati seama ce injuraturi iau de la alti soferi in special in curbe sau de la cei din fata care ii orbesc in oglinda laterala dreapta!!

Numai bine,

DanV

Modificat de DanV
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Farurile au niste reglaje care trebuie actionate cu un hexagon de 6. CUm gasesti reglajele? Salti capota si pe masca metalica de deasupra radiatoarelor, in dreptul farurilor o sa vezi niste decupari. Prin decuparile alea daca te uiti ai sa vezi pe faruri niste "rotunduri" (dracu stie cum sa le numesc) in care se poate introduce un hex6. Ei, un reglaj e pentru sus/jos, celalalt pentru stg/dr, le iei prin incercare si vezi care cum e. Tragi masina perpendicular pe un zid, cam la 1,5-2 metri distanta de el si reglezi. Totusi, sfatul meu e sa mergi la service pentru acest reglaj pentru ca sunt sanse sa le dereglezi si mai rau. Si daca gasesti vreun consilier mai amabil la service Skoda, poate ti le regleaza gratis, sau insisti ca sunt dereglate de cand ai luat masina si trebuie sa ti le faca gratis.

CHeers.

Link către comentariu

Cred ca poti sa mergi si la alt service, caci asa ceva nu iti va afecta garantia, doar regleaza niste suruburi (cum a zis Blitz) si nu costa mai mult de 20-30RON.

Link către comentariu

Eu l-am trimis la Skoda pentru ca ar trebui sa i le regleze gratis (asa mi s-ar parea normal). Vad ca omul e inscris din 11 noiembrie 2006 pe forum, probabil de-atunci are masina, cu siguranta mai mult de 3-4000km n-a apucat sa faca iar lovituri prin fatza care sa necesite si inlocuit de faruri sau alte chestii nu cred c-a avut. Deci...

Link către comentariu

Va multumesc mult, banuiam eu ceva apropo de suruburile cu pricina dar am vrut sa fiu sigur!

Au fost odata reglate la Skoda deoarece bateau prea jos, am prieteni acolo si nu ma costa bani, dar este cam aglomerat si eu stau rau cu timpul, ma gandeam sa le reglez eu!

Masina este cumparata in feb2006 si are 35.000 km!

Merci inca o data!

Numai bine,

DanV

Link către comentariu

• 3 years later...

cu ocazia cetii am observat ca farurile bat cam aiurea in forma de X ,razele se intersecteaza undeva la 8m in fata,unde se formeaza X-ul...

am faruri cu oglinda si xenon aftermarket....

am observat ca mai exista niste reglaje imbus,in extremitatile farurilor(in dreptul proiectoarelor)...pt ce sunt?regleaza proiectoarele sus-jos?

farurile sunt reglate la aceeasi inaltime

se pot regla cumva stanga-dreapta?

Modificat de plus8
Link către comentariu

Proiectoarele de ceata din far nu sunt reglabile. Respectivele suruburi cu cap imbus sunt pt.reglarea fazei mici si a celei mari.

Link către comentariu

poti sa detaliezi?

faza mica/mare e pe acelasi bec....cum se pot regla separat?

Link către comentariu

Nu pot sa-ti descriu procedura in sine de reglare a farurilor - nu am facut-o niciodata, nedispunand de aparatul necesar. Insa am urmarit cum se face, se regleaza practic oglinda farului, nu becul in sine. Nu are rost sa-ti bati capul pt.30-40RON (costul unui reglaj de faruri in service). Parerea mea...

Link către comentariu

am rezolvat dilema....o parcare subterana intunecata si un imbus

reglajele din extremitatile farului regleaza ft putin proiectoarele sus-jos si oglinda farului stanga -dreapta...

astfel,in urma cu 2 sapt am coborat putin proiectoarele ,iar faza scurta si-a scurtat considerabil punctul de intalnire a razelor

acum am ridicat inapoi proiectoarele(ft putin),le-am adus la acelasi nivel iar punctul de intalnire al razelor de pe faza scurta s-a indepartat la o distanta normala...astfel a disparut senzatia ca farurile bat in X

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!