Jump to content

Revizie Fabia 30.000km 1.2htp 64hp


iz0t0p3
 Share

Postare recomandată

Salut! As vrea sa stiu cam ce ar trb sa schimb la 30000km la o fabia cu motor de 1.2HTP ,model 2005(daca ajuta la ceva) , pentru k nu vreau sa merg la reprezentanta ,k dupa cate zic ei mashina oricum si-a pierdut garantia.Pana acuma stiu sigur k trebuie sa schimb filtrele, de aer,de polen , de benzina , dar oare uleiul si bujiile sunt chiar necesar a fii schimbate?Astept un raspuns de la voi.Si ce verificari ar trb sa-i fac la kilometraju asta... revizia trecuta a fost facuta la 15000km (au fost schimbate filtrele de benzina,filtru polen,uleiul deci cred k implicit filtru de ulei,pentru k nu scrie,si cam atat).Daca trebuie schimbat si uleiul ce ulei si ce bujii recomandati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar trebui sa scrie in cartea masinii ce operatiuni se fac exact la revizia de 30k la motorul 1,2HTP. Uleiul si filtrul se schimba, bujiile nu cred, pe la 60k in general.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu n-as schimba filtrul de benzina daca a fost schimbat la 15mii. Si nici bujiile inca. Eventual desfa una din ele si vezi cum arata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In general la 30.000 km se schimba toate filtrele si uleiul. Daca ai schimbat la 15.000 filtrul de benzina, nu mai are rost acum. In general filtrul de benzina cam la 30.000 e recomandat sa se schimbe. Uleiul si filtrul de ulei e obligatoriu (gizas man, cum sa nu schimbi uleiul). Bujiile cam peste 60.000 se duc, poate tin si mai mult. Din experienta iti recomand bujiile originale Skoda (nu stiu de cine sunt produse, chiar, o sa ma interesez), tin foarte mult. Si ca un sfat, cand schimbi bujiile fa-i masinii si o curatare de clapeta de acceleratie si un curatat de injectoare (cu solutie Wynn's).

P.S.: filtrul de benzina e compus din 2 parti: elementul filtrant si regulatorul de presiune. Regulatorul se schimba mai rar (un 60.000 sa zic), casca ochii pe factura sa nu ti-l schimbe si pe ala odata cu elementul filtrant (marog, e 100-120 de lei).

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina are 2 ani garantie si in acest interval se fac reviziile fie la 15.000 km, fie anual.

Eu am facut ultima revizie inainte de iesirea din garantie, deci la 2 ani si un kilometraj de 25.000 km.

Una dintre inlocuirile importante (la 2 ani) este lichidul de frana. Tot atunci au mai fost inlocuite uleiul de motor si filtrul de ulei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci dupa cate ziceti voi m-am hotarat sa las bujiile vechi sau ma rog daca putem sa le zicem vechi (nu dau semne de "gresheli" merg perfect , dupa cate imi dau eu seama knd porneste) , iar la 15000 scrie k a fost schimbat "inlocuirea filtrului de carburant" deci spuneti k nu are rost sa-l schimb nici pe ala? ... iar in legatura cu ulei ce ulei recomandati(un ulei bun k , stiu k,conteaza) si ce filtru de ulei, filtru de polen cu carbon activ? , si filtru de aer cre k e un singur tip de la o singura firma :lol:).

Modificat de iz0t0p3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, intra-devar, foarte importanta inlocuirea lichidului de frana la 2 ani, lichidul de racire la 3 ani. Cum spuneam, uita de bujii, nu are rost. Filtrul de polen ar fi bun cu carbune activ, absoarbe si o parte din mirosurile din aer si mai retine (mai exact adsoarbe) si din umezeala. Acum, vezi cum te incadrezi cu banii- intreaba la piese de schimb inainte cat costa unul si celalalt. Ca sortiment de ulei, 5W40 pentru benzine ar fi ok. Marci nu stiu daca am voie sa dau nume pe forumul asta, n-am citit regulamentul da'l capo a'l fine :lol: , iti scriu privat daca te intereseaza recomandarile mele in aceasta privinta, oricum marci cunoscute.

Cheers.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aici: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=5853&st=0 scria cineva k a folosit ulei 5W40 pentru motorina .... deci exista 5w40 atat ptr motorina cat si ptr benzina? , altcineva a scris tot acolo k a folosit ulei 10W40 , pana la urma care-i bun?

Modificat de iz0t0p3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, sunt uleiuri atat pentru benzine cat si pentru diesel. Depinde de producator, fiecare le marcheaza in felul lui. Nu e mare tragedie ca s-a folosit ulei de diesel la bezinara dar.... e bine sa respectam ce e de respectat. In general uleiurile sintetice sunt bune, deci 5W40 norma generala. 10W40 e putin mai gros, semisintetic. Pentru motoare mai turate gen 1,8 Turbo merge 0W30. Trebuie avuta mare grija la motoarele diesel cu filtru de particule (mai nou si pe fabia, 1,4 TDi-PD 80CP), acolo trebuie respectata obligatoriu specificatia VW cu privire la ulei- sunt niste uleiuri speciale care nu produc multa cenusa (care ar infunda filtru de particule) in urma arderii (inevitabil dieselul mai arde si putin ulei, fie venit din turbo, fie din gazele de recirculare).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat sa fac o recomandare foarte importanta legata de Fabii. E bine ca pe la 30.000 km (deci la a 2-a revizie, poate chiar si mai devreme) sa se efectueze si un reglaj al geometriei directiei; unghiul de convergenta(paralelismul) se modifica (mai exact se deschide), ceea ce duce in timp la o uzura pe interior a anvelopelor fatza. Deci e bine de facut aceasta operatiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci pana la urma de la ce firma ce ulei sa fie? 5W40 Castrol ,Mobil 1? sau ce ce firma exact? care ar fi mai bun?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La revizie iti baga uleiul de la aral . Chestia asta cu " care ulei e mai bun " e identica cu intrebarea care se pune legat de benzina.

Nu mai exista uleiuri proaste. Dar fiecare are anumite particularitati, care se preteaza unui anumit stil de condus. La fel si benzina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

i`m back ... deci pana la urma in legatura cu uleiul , dupa ce am citit p`aci sa merg pe Aral HighTronic 5W40 sau Castrol 5W40 TXT Softec???? 5w40 e bun atata timp cat nuj ce ulei a fost bagat inainte la revizie cine a facut unde a facut(o am de la 16mi)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Si la mine se apropie perioada de revizie obligatorie (cea anuala). O sa merg ca de ..., dar inca nu o sa ajung la kilometri. Cum sa procedez in cazul asta? Acum am 19000 si in mod sigur nu o sa ajung pana in vara la 30000. Si prima revizie am facut-o cu 2500 km mai devreme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai cum sa procedezi?!? Cum ai facut si la prima revizie. Ti se face revizia, ti se schimba uleiul impreuna cu filtrul de ulei. Filtrul aer si polen se verifica, daca e cazul se inlocuiesc si alea. Asemenea filtrul de benzina. Obligatoriu se va inlocui lichidul de frana (face 2 ani masina ta, asa am dedus din ce-ai scris). Si daca tot intri in service pentru a 2-a revizie, pregateste-ti si cartea de identitate a masinii (sau copie de la firma de leasing), talonul, asigurarea RCA si buletinul si fa-i si inspectia tehnica periodica (I.T.P.-ul) ca sa nu mai treci odata pe la service.

Cheers.

Ahh, uitasem, inainte suni ca sa iti faci programare la revizie si ITP si eventual ii povestesti consilierului la telefon si ce probleme ai intalnit in exploatarea masinii de la ultima revizie incoace; asta-l ajuta pe el sa isi faca o idee de timpul cat va poposi masina pe rampa pentru remedieri.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai exact, vroiam sa stiu daca este necesar(obligatoriu) sa fac schimbarile daca nu am kmetri pe masina. Revizia anuala si ITP ok, dar daca se ajuge la o diferenta maricica intre ce am pe bord planul de service ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Reviziile nu se fac doar la numar de kilometrii, ci si la perioada. Nu am acum la mine service plan-ul, dar acolo se spune clar revizia se face la x km sau y ani, care intervine prima.

De obligat nu te obliga nimeni iar daca masina are peste 2 ani e iesita din garantie, asa ca nu mai conteaza decat pentru tine sa respecti indicatiile din carte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

trebuie sa fac si eu in curand revizia de 45.000 km , imi recomandati si mie pe cineva in Timisoara ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!