Jump to content

Xenon In Proiectoare La Vrs 2

SportGT
 Share

Postare recomandată

Salut! :) Sunt nou pe acest forum si am si eu o problema: as vrea sa pun becuri cu Xennon in loc de cele clasice ce au lumina galbena proiectoarele masinii mele si am auzit ca din cauza faptului ca orificiile unde se afla proiectoarele la vRS2 sunt destul de mici nu ar fi recomandat datorita faptului ca se pot incalzi f tare.

As vrea sa vad si alte pareri asa ca cine se pricepe la asata sa posteze un mesaj. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am avut placerea de a merge ieri in fata unui A4 cu xenon in proiectoare care evident simtea nevoia sa le tina si aprinse ca deh, nu vedea altfel... ce pot sa zic... sper sa ramana fara talon cat mai curand, mi se pare cea mai crunta dovada de nesimtire, imi gaureste mie ochii ca sa arate el "cool".

Link către comentariu

am avut placerea de a merge ieri in fata unui A4 cu xenon in proiectoare ...

Sa inteleg ca si-a montat aftermarket xenon pt ceata?! :))

Link către comentariu

eu cred ca nu e nevoie de xenon in proiectoare chiar nici pe RS , cum nu-l vad bine pe nici o masina in lampile ceata . Mi se pare chiar un moft :))

Link către comentariu

am avut placerea de a merge ieri in fata unui A4 cu xenon in proiectoare care evident simtea nevoia sa le tina si aprinse ca deh, nu vedea altfel... ce pot sa zic... sper sa ramana fara talon cat mai curand, mi se pare cea mai crunta dovada de nesimtire, imi gaureste mie ochii ca sa arate el "cool".

Nu este de mirare ceea ce spui tu. Am patit si eu asta de mai mult ori chiar, insa pana se vor educa oamenii in trafic la noi o sa mai dureze ceva, mai ales ca asta tine de bunul simt al fiecaruia.

Sa inteleg ca si-a montat aftermarket xenon pt ceata?! :))

Sincer eu le folosesc f rar insa unu la mana cele de pe mashina nu luminieaza bine iar 2 au si un galben destul de enervant si vreau sa le schimb cu nishte becuri ce lumineaza alb ca si farurile :))

Link către comentariu

Incearca Philips Vision Plus sau Osram Silverstar...

Link către comentariu

Incearca Philips Vision Plus sau Osram Silverstar...

Daca ofera vizibilitate buna si luina alba ar fi interesant deoarece evident sunt solutzii mai ieftine decat varianta xennon :))

Link către comentariu

OOPS...Ice_2K, sa imi spui pe unde si la ce ora...sa nu fiu eu "nesimtitul". Mi-am montat asa ceva saptamana trecuta si recunosc ca le aprind seara/noaptea. Dar bat in jos bine de tot, am facut si poze, max 3 m lumineaza in fata masinii si in lateral. In sus nu lumineaza bine nici o bordura normala aflata la distanta de vreo 3 m si un pic (se vede in poze). Si m-am uitat si comparativ din fata, stand langa o masina cu proiectoare "normale" si nu mi s-a parut ca e mai rau. Acum nu incerc sa ma justific...daca eu sunt, recunosc. Lumineaza insa foarte bine soseaua, asta e si motivul principal pt care le-am pus.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Poate era Rapier ! :))

ahhh mi-ai luat-o inainte !!

Modificat de andrein
Link către comentariu

Folosesc Vision Plus (pe langa Blue Vision si Silver Vision) de cativa ani si pe 2 masini diferite, desi aceeasi marca. Schimbarea becurilor stock de la Octavia a fost o revelatie: in sfarsit vezi in fata masinii... :))

:)) Rapier, iti inteleg strangerea de inima... Si eu am montat proiectoare suplimentare ceata in spoilerul fata (Hella 55W) si cand le aprind intregesc f bine lumina data de faza scurta. Recunosc, sunt deranjante pentru cei care vin din fata, dar unde faza scurta nu imi ajunge (strazile fara iluminat public), le aprind pe toate 6 :P

Link către comentariu

OOPS...Ice_2K, sa imi spui pe unde si la ce ora...sa nu fiu eu "nesimtitul". Mi-am montat asa ceva saptamana trecuta si recunosc ca le aprind seara/noaptea. Dar bat in jos bine de tot, am facut si poze, max 3 m lumineaza in fata masinii si in lateral. In sus nu lumineaza bine nici o bordura normala aflata la distanta de vreo 3 m si un pic (se vede in poze). Si m-am uitat si comparativ din fata, stand langa o masina cu proiectoare "normale" si nu mi s-a parut ca e mai rau. Acum nu incerc sa ma justific...daca eu sunt, recunosc. Lumineaza insa foarte bine soseaua, asta e si motivul principal pt care le-am pus.

Dupa cum spuneam daca tot exista proiectoare macar sa fie utile nu ca cele pe care le am acum care nu prea folosesc la mare lucru. Incerc sa gasesc ceva mai bun asa ca sa imi spui si mie Rapier unde ti-ai instalat obiectele, ce marca sunt si cat au costat? :P

nu

Folosesc Vision Plus (pe langa Blue Vision si Silver Vision) de cativa ani si pe 2 masini diferite, desi aceeasi marca. Schimbarea becurilor stock de la Octavia a fost o revelatie: in sfarsit vezi in fata masinii... :))

:)) Rapier, iti inteleg strangerea de inima... Si eu am montat proiectoare suplimentare ceata in spoilerul fata (Hella 55W) si cand le aprind intregesc f bine lumina data de faza scurta. Recunosc, sunt deranjante pentru cei care vin din fata, dar unde faza scurta nu imi ajunge (strazile fara iluminat public), le aprind pe toate 6 :P

Doru exagerezi cu atata lumina mai lasa si altora.:P Sa inteleg ca tu ai opta pt varianta Vision Plus?

Link către comentariu

Sa inteleg ca tu ai opta pt varianta Vision Plus?

Evident. Iar diferenta e semnificativa, crede-ma.

Link către comentariu

Rapier le-a cumparat de la Baracuda si montajul l-a asigurat Cipos :))

Link către comentariu

Rapier le-a cumparat de la Baracuda si montajul l-a asigurat Cipos :))

Ai idee si cat au costat ele si cat instalarea?

Link către comentariu

Si pozele sunt puse in sectiunea "masina mea" la topicul ASTA. In poza a treia se poate vedea faza cu bordura de care spuneam. Abia o lumineaza comparativ cu poza a patra in care am aprinse si farurile. In schimb, lumina aruncata pe jos este mult mai puternica. Este si o poza facuta din fata (prima) dar este neconcludenta...am facut-o special sa vad cat de tare "orbesc". Dar aparatul foto este influentat de orice lumina si creste haloul luminos fata de cum se vede in realitate. In prima poza am doar pozitiile si proiectoarele aprinse, totusi pozitiile alea dau o stralucire in aparat de zici ca am becuri mari acolo...

Preturile sunt pe topicul lui Baracuda. 200 EUR Xenoanele + 1 milion montajul.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Si pozele sunt puse in sectiunea "masina mea" la topicul ASTA. In poza a treia se poate vedea faza cu bordura de care spuneam. Abia o lumineaza comparativ cu poza a patra in care am aprinse si farurile. In schimb, lumina aruncata pe jos este mult mai puternica. Este si o poza facuta din fata (prima) dar este neconcludenta...am facut-o special sa vad cat de tare "orbesc". Dar aparatul foto este influentat de orice lumina si creste haloul luminos fata de cum se vede in realitate. In prima poza am doar pozitiile si proiectoarele aprinse, totusi pozitiile alea dau o stralucire in aparat de zici ca am becuri mari acolo...

Preturile sunt pe topicul lui Baracuda. 200 EUR Xenoanele + 1 milion montajul.

Eu vorbisem cu cei de la Avia si mi-au cerut 300 EUR cu tot cu montaj insa varianta ta deja suna mai bine. Insa mai este si intrebarea initizala crezi ca in spatiul alocat proiectoarelor la vRS 2 este indicata instalarea becurilor cu xennon? deoarece este destul de mic si din cauza caldurii emanate de acestea este posibil ca becurile sa se arda foarte repede.

Link către comentariu

intr-adevar e o mare problema cu xenonul in farurile de ceata. una e sa pui pe far cu lupa si pe faza scurta chiar pe far normal. reglat bine nu ai probleme. DAR pe farul de ceata nu exista reglaj si nici nu trebuie. Pentru ca farul de ceata este facut ca sa fie folosit pe ceata. Chiar fara xenon e deranjant un far de ceata. La farul de ceata nu exista focalizare. Lumina se imprastie in toate directiile. Chiar daca pe jos lumina de la xenon e la 3 m, ea se imprastie si in aer in sus. Aprinde-le du-te la 3-4 metrii de masina si uita-te spre masina. Crede-ma o sa innebunesti.

Link către comentariu

intr-adevar e o mare problema cu xenonul in farurile de ceata. una e sa pui pe far cu lupa si pe faza scurta chiar pe far normal. reglat bine nu ai probleme. DAR pe farul de ceata nu exista reglaj si nici nu trebuie. Pentru ca farul de ceata este facut ca sa fie folosit pe ceata. Chiar fara xenon e deranjant un far de ceata. La farul de ceata nu exista focalizare. Lumina se imprastie in toate directiile. Chiar daca pe jos lumina de la xenon e la 3 m, ea se imprastie si in aer in sus. Aprinde-le du-te la 3-4 metrii de masina si uita-te spre masina. Crede-ma o sa innebunesti.

Ma gandesc ca ar trebui modificat tot sistemul din proiecoare ca sa se adapteze becurilor cu xennon si odata cu asta gasita si o metoda de a le focaliza caci altfel cu siguranta sunt extrem de deranjante.

Link către comentariu

Din cate stiu eu becurile cu xenon nu degaja la fel de multa caldura ca si cele normale, raman la temperaturi mai scazute.

Link către comentariu

xenon in proiectoare eu cred ca sunt fite .. daca vrei sa ai becuri mai albe cum am facut si eu si multi alti am luat becuri albastre si se vad albe .. adevaru ca cele galbene sunt urate

Link către comentariu

Eu am pus bluevision pe ceata. Comparativ cu xenonul zici ca sunt galbene. Dar pentru ceata (cand le aprind) sunt foarte bune. La mine e lupa si la ceata.

@rudolph.s - asa stiu si eu. Xenonul nu se incinge asa tare.

Modificat de vladpo
Link către comentariu

De incins nu se incinge mai tare. Un motiv poate fi si consumul de putere redus fata de proiectorul normal: 35 W Xenon - 55W Halogen

Proiectoarele la Skoda sunt si mai mari devcat cele de la A4. Au forma aceea rectangulara si nu sunt mici si rotunde. Cred ca vor suporta caldura si mai bine in acest caz. Focalizarea se realizeaza din oglinda proiectorului iar modul cum este dispusa oglinda ca si montajul din bara face ca acestea sa bata in in jos. Este adevarat insa ce zice vladpo, lumineaza si in sus. Diferenta insa intre Xenon si halogen daca te uiti la proiectoare nu este asa mare (orbesc cam la fel de tare ambele) in schimb lumineaza mai bine pe jos.

P.S. Nu am mai mers cu proiectoarele aprinse decat ieri pe niste strazi de-mi bagam degetele in ochi...si pline de gropi pe deasupra

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Exact! Adica chiar daca avem halogen si le aprindem (ceata) tot malaiul ala e. E aproape la fel de deranjant. :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!