Jump to content

Pot Pune Computer De Bord Pe Ibiza Daca Nu Am?

b54kmr
 Share

Postare recomandată

Salutare.

Am citit la ei pe site ca i se poate pune cablul si din spate, nu numai din lateral.

Aici sunt link-urile la cateva poze de la ei de pe site:

http://www.scangauge.ro/products/sg2photos.../IMG_1996.shtml

http://www.scangauge.ro/products/sg2photos.../IMG_1993.shtml

http://www.scangauge.ro/products/sg2photos.../IMG_3687.shtml

De ex. in poza asta: http://www.scangauge.ro/products/sg2photos.../IMG_3156.shtml device-ul functioneaza avand cablul conectat in spate.

Deci, daca cineva reuseste sa traga cablul prin spatele plasticelor pana la sertarul de sub radio, cred ca poate integra destul de usor scanGouge-ul in consola. Ceea ce ar mai trebui ar fi niste distantiere, pt fixarea lui in sertar.

Stiu ca am studiat si eu alternativa asta pt BC acu 1 an dar la vremea respectiva mi s-a parut destul de scump. Ma mai gandesc la inca o problema: daca noi stam cu ScanGauge-ul conectat la un drum de 400-500 km, device-ul nu face prea multe requesturi la computerul care il avem pe masina? Nu cumva device-ul asta va stresa computerul de bord ? Eu vorbisem la un moment dat cu un mester despre folosirea unui astfel de device, si mi-a raspuns ceva de genul:

" nu e bine sa-l folosesti pt perioade indelungate, mai ales daca pleci la drum lung. de ce? Pentru ca producatorul stie pe fiecare masina ce sisteme electronice are instalate: ABS, ESP, diferiti senzori, servo, etc.; si in raport cu asta pune si un procesor de o anumita putere in computer. Daca noi venim din exterior si mai atasam un device de colectare de date, procesorul va trebui sa satisfaca si cerintele facute de device-ul nostru si asta ar putea duce la suprasolicitare."

Acuma, nu stiu nici eu ce sa mai cred, insa am ajuns la concluzia lui CristiN: BC nu mi se pare ceva indispensabil. Ce ma intereseaza pe mine ca de la Iasi la Vaslui am consumat 3.2 litri de motorina, am avut consum mediu de 4.6 % (cum mi se lauda un prieten). Eu nu-s chiar atat de interesat de astfel de indici :Driver: . Oricum, daca e careva de prin Iasi cu un astfel de device, rog sa mi-l arate si mie :beer:.

drum liber.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate trage cablul foarte usor, insa problema pe care a expus-o o3cep e mai complicata, era vorba ca sertarul ala de deasupra mufei de diagnoza nu se inchide cu mufa conectata, trebuie gasita o solutie. Pentru integrarea jucariei in consola centrala se poate cumpara un capac de plastic 1din, care sa inlocuiasca sertarul. In capacul ala se poate decupa o gaura care sa integreze fata ScanGauge. Am vazut asa ceva la cineva, arata ok.

Link către comentariu

Eu personal nu am folosit niciodata acel sertar, deci ma pot lipsi de el :(

La fel, se poate decupa dedesubt, pentru a face loc acelei mufe... dar asta inseamna sa strici sertarul.

Pentru integrarea lui in sertarul din consola centrala, el se incadreaza perfect pe inaltime. Raman spatii pe laterale. Din ce am vazut, el vine cu niste bucatele de banda dublu adeziva... pe care o poti folosi pentru prindere (deasupra si dedesubt).

Link către comentariu

Nu cred ca Scangauge-ul sa dauneze in vreun fel functionarii corecte a masinii pe timp indelungat, deoarece daca-l legi pe CAN, el va actiona ca un device propriu al masinii, cu anumite limitari desigur. Intr-adevar bus-load-ul va creste dar nu cred ca va deveni o problema, daca acesta ar fi cazul atunci ar ceda din prima. In plus protocolul de transmisie permite ECU-urilor sa ignore anumite mesaje daca nu le sunt adresate. Deci nu prezinta nici un risc folosirea indelungata. Parerea mea... care este :))

Numai bine

Link către comentariu

Am sunat si eu la ei acum si pana pe 15 august nu mai livreaza comenzi.

Vreau sa iau pt masina lu' nevasta-mea Seat Ibiza 2001.

Asa scap de problema senzorului de benzina..care ma seaca rau.

Nevasta-mea cica ii consuma 16 litri la 100 de km =))

O sa-i dovedesc ca nu :D

Link către comentariu

• 1 month later...

O estimare de la Metrotehnica / Alto-Syncro, nu mai stiu exact care din ele:

1. IC - 20 mil

2. maneta - 3mil

3. manopera 10 mil

Deci teoretic se poate ! Intrebarea este : oare merita ?

Link către comentariu

1000 euro doar ca sa vezi consumul instantaneu/mediu... cati km mai poti face cu benzina din rezervor???

Enorm de mult!

Link către comentariu

• 1 month later...

Cine poate sa-mi spuna daca se poate face operatiunea de activare si la o Ibiza din 2002, modelul cu cliamtronic (99-02). Eu am display in mijloc si am vazut la altii care au comp de bord pe ibiza ca informatiile se afiseaza in locul tempereturii exterioare, deci in mod normal ar trebui schimbata maneta, trase firele aferente si activat cu vag-ul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!