Jump to content

Instalatie spalare faruri


micu`evreu
 Share

Postare recomandată

Salut,

dupa cum stiti, instalatia de xenon vine si cu spalator de faruri. Dar din pacate, aceasta instalatie pe un drum plin de noroi este total nefolositoare, asa cum vine ea din fabrica. Adica, am observat si mi s-a explicat de cei din service, ca ea se activeaza dupa minim 20-30 de minute din momentul ultimei folosiri. M-am uitat la alte marci de masina (de ex. BMW) si am vazut ca acolo nu exista aceasta restrictie, in momentul in care tii mai mult de 5-6secunde maneta de la spalator actionata, intra si spalatorul de faruri in actiune.

Cum pot face asa ceva si la masina mea, m-am plictisit sa fiu pe serpentine complet in ceata, pentru ca in momentul in care farurile sunt pline de noroi, nu mai vezi absolut nimic (in momentul acesta ajungi la concluzia ca xenoanele sunt bani aruncati pe geam), iar de spalat prea curand nu poti sa o faci, deoarece cei de la Skoda (nu stiu daca la toate masinile grupului e la fel) a avut grija sa nu consumi prea repede lichidul ("abstinenta" e metoda cea ma sigura)?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceea ce vreau io sa intreb are oarecum legatura cu topicul asta:

Este posibila o instalare aftermarket a sistemului de spalare daca am faruri normale, nu xenon?

Cat de complicata este operatiunea? Are sens asa ceva sau raman la veche metoda cu carpa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E destul de complicata instalatia, iar aftermarket ...... poate doar ca piese de schimb, care vor creste costul foarte mult. In plus de asta, consuma si foarte mult lichid, iar rezervorul standard de 2l va fi insuficient. Pentru cele echipate cu spalator de faruri, rezervorul are 5 litri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am observat si mi s-a explicat de cei din service, ca ea se activeaza dupa minim 20-30 de minute din momentul ultimei folosiri.

Esti sigur de chestia asta?

Nu vreau sa te contrazic dar la Octavia nu exista asa restrictie. Actionezi spalarea farurilor cand si de cate ori vrei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu de asa ceva nu am mai auzit, sa dureze 20 de min pana se reactiveaza. sunt sigur ca trebuie setat ceva cu computerul si se rezolva situatia. eu am avut un golf4 inainte cu instalatia resp. si spalam farurile de cate ori aveam chef. vino la o intalnire si vedem care e treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine spalatorul de faruri se declansaza la fiecare a 3-a actionare a spalatorului de parbriz. Bineanteles trebuie sa actionez mai lung spalatorul. Incearca, ar trebui sa fie la fel si la tine ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E poveste raspunsul primit la ...service :blink: (nu pot sa cred) cu (re)activarea dupa 20 minute. Atat timp cat ai suficient lichid in vas trebuie sa intre in functiune daca tii mai mult de 5 secunde actionata maneta de spalator faruri. Atat. Lafel si la Octavia1, Superb (am vazut ca ai Fabia). La Octavia2 e putin diferit, la fiecare 5 actionari ale spritierei de parbriz se activeaza singura si spritiera de faruri. Simplu. Nimic mai mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur e poveste chestia cu 20 min. Si ca o completare, spalatoarele de faruri se declansaza automat si la prima spalare de parbriz, daca farurile sunt aprinse.

Si revin cu un edit:

- > channel 008 (headlamp wash/wipe system)

Number of wiping washing processes to SRA (headlamp wash/wipe system) becomes active.

Range of values: 0 - 10

Standwardwert: 5

Setarea standard e de 5 spalari de parbriz la una de faruri. Se poate ajusta intre 0 - 10.

Modificat de a3des
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este, am uitat sa specific ca se declanseaza doar cand sunt farurile aprinse :lol: . N-a cerut nimeni sa modific valoarea de 5 pana acum, asa ca am lasat-o asa. Personal mie mi se pare cam tampita setarea asta, e mult mai practic sa tii mai lung decat sa apesi de 5 ori. Ca sigur nu se curata cum trebuie farurile la o singura declansare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!