Jump to content

Jetta 1,9 Tdi

chief_druid

Postare recomandată

Jetta 1,9 TDI Trendline, Climatronic, Alarma "Plus",Computer,Cotiera fata, RCD 300, manual 5 viteze,ABS,ASR...

Ridicata pe 28 dec 2006.

Am luat-o in special pentru motorul Diesel si pentru confort.

Am testat initial Ford Focus, motorul era mai bun, dar bordul nu-mi placea si era destul de neglijent lucrata la interior.

Am testat si Octavia 2, mi-a placut foarte mult, dar zbirniiau plasticele in usi si bord desi masina avea doar 7000 km.

Passat-ul arata mai bine,dar este prea mare pentru drumurile pe care le fac zilnic in oras (ma refer la parcari,in special).

Am cautat informatii despre Jetta pe forumuri in Romania si n-am prea gasit. In schimb, mi-au fost de un real folos cele

americane si canadiene, unde Jetta este o prezenta.

Am facut deja 2000 km si sint incintat de consum.

Link către comentariu

Buna alegerea da totusi dc nu ai luat motorul de 2.0 :D Pai cred ca u esti primu om pe forum cu Jetta noua :D Pune si u niste poze... sa o stapanesti sanatos

Link către comentariu

Jetta au fost importate din Mexic, unde se produc pentru piata americana si canadiana.

Din aceasta cauza au fost preconfigurate cu doar doua motorizari - 1,6 benzina (102 CP) si 1,9 TDI (105 CP).

de asemenea, cu optionalele nu prea ai loc de intors. De exemplu, la a mea initial nu am vrut Climatronic si

nici vopsea metalizata (vroiam alba, imi place mai mult), dar nu s-au adus decit cu Climatronic si metalizate.

Vroiam si ESP, dar n-au. Combinatia ABS + ASR este totusi convenabila, eu n-o prea alerg cu viteza pe serpentine.

Este bine configurata dpdv airbag, are zece (2 frontale, doua laterale fata, sase cortine cap).

Deocamdata Jetta nu se aduce la comanda. Am citit pe undeva ca au adus vreo 700 de masini.

Este adevarat ca la pret se adauga si taxele vamale, dar in leasing este OK, si au facut si o reducere la asigurare

de la 3,9% la 3% care valoric practic anuleaza si taxa vamala calculata la valoarea reziduala.

Merg cam 25000 km/an ,majoritatea in oras , dar si cind ies afara fac minim 800 - 1000 km, asa ca am zis sa fac

economie de combustibil.

Astia pe forumuri in USA si Canada sint majoritatea incintati de ele, la ei au aparut din 2005.

Link către comentariu

smart choice, mie imi place masina mult si e f reusita ca design,

pune te rog si poze ca nu a aparut inca nici o jetta pe forum, interiorul cum ti se pare?

felicitari si sa o stapanesti sanatos

Link către comentariu

Nu am facut inca poze. Cum le fac, le postez.

Interiorul este elegant. Bordul este acelasi ca la Golf V, cu RCD 300 si Climatronic.

In schimb, in spate este mai spatioasa si pasagerii pe care i-am avut s-au simtit confortabil.

Cotiera fata este o chestie isteata, unul din detaliile care te fac sa nu te intrebi daca ai dat prea mult.

Mi-a placut foarte mult bordul la Skoda Octavia 2, zona centrala a bordului (care sustine partea audio si clima)

se prelungeste lin pina la schimbator, spre deosebire de Jetta si Golf V , unde se taie cam brusc sub climatronic,

de parca ar fi fost aplicata ulterior. Dar materialele si finisarile din Jetta sint mai bune decit in Octavia 2.

Dupa ce-am luat Jetta, am fost din nou sa vad Octavia 2 si acum sint convins c-am avut dreptate,

interiorul la Jetta arata mai elegant si mai bine inchegat.

In plus, gurile de aerisire de deasupra bordului (partea centrala) , care sufla aerul in sus in loc sa-l trimita direct

inspre pasageri sint o treaba isteata, pe care n-am vazut-o la Octavia.

Link către comentariu

nu e adevarat asa ceva... iti poti comanda ce vrei... am vazut si pe la mine prin oras o gramada cu 2.0 diesel luate noi...

Link către comentariu

da am obs asta... da si eu am vrut sa imi iau asa ceva si puteam sa iau motorul de 2.0 diesel... da era chestia cu taxele ca sunt facute in state... in fine nu oi stii eu :)

Link către comentariu

fara taxe am inteles ca se aduce doar 1,9 si 1,6 o intelegere facuta de vw cu fratii lor din sua sau unde sunt facute ;)

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Imi pare rau ca nu am fost pe forum in ultimul timp si n-am putut sa raspund la intrebarea cu modelele aduse.

Am chiar acum in fata oferta lor (frumos tiparita) si nu cuprinde decit :

Motorizari 1,6 (102 CP) si 1,9 TDI (105 CP)

Trendline si Comfortline.

Mi s-a spus ca pot livra in principiu doar masinile din stoc, care sint preconfigurate.

Citat din oferta:

Modelul Jetta se vinde doar din stoc in configuratiile existente.

De exemplu, Trend-ul meu avea niste optionale din fabricatie, n-am adaugat eu nimic.

Ex: toate geamurile electrice, Climatronic, Alarma Plus, Cotiera fata, etc.

Mi s-a spus ca daca vreau sa-mi fac o configuratie proprie, ea poate fi adusa in aprox.6 luni.

Va dati seama ca in primul rind masina ar fi atasata unui transport mult mai mare, nu fac ei unul doar pentru mine si

cred ca nici macar pentru toata Romania.

Ei (cei din Romania ) au stabilit configuratiile de mai sus fiindca probabil au facut un studiu de piata si au ajuns la

concluzia ca cele doua variante s-ar vinde cel mai bine. De exemplu, (am spus si mai sus) nu aveau modele fara

Climatronic, desi Trend standard nu are Climatronic.

Cu privire la taxe:

Legea romana prevedea la vremea aceea taxe vamale pentru non UE de 30%.

Nu s-a facut nici o exceptie, masina chiar asa am luat-o.

Numai ca in leasing, taxa asta se aplica doar la valoarea reziduala, adica devine aprox. 6%.

Si ca sa contracareze si chestia asta, cei de-aici au facut o reducere la valoarea asigurarii de la 3,9% la 3%,

care calculata pe 5 ani la contractul meu, chiar anuleaza intreaga taxa vamala.

Nu m-am interesat inca de valoarea taxei vamale dupa aparitia noului cod fiscal, dar oricum, mari diferente nu cred ca

vor fi.

Ca idee, masina de test pe care am mers, avea in plus scaune cu comenzi electrice si cu suport lombar pe fata,plus incalzire, ceea ce a mea nu are. De asemenea in oferta nu apar decit cutii manuale, nu si DSG.

Si ca idee, eu am si o priza pe spatele cotierei de 230V si parca 250W.

Nu pot sa alimentez notebook-ul la puterea asta , dar un telefon mobil sau un HandPC in mod sigur.

Mie imi place foarte mult motorul asta de 1,9. Este adevarat ca la demaraj miriitul motorului ma face sa ridic putin piciorul de pe pedala, dar la semafoare plec la fel ca si cu cea pe benzina.

Si la nr. de km pe care-i fac in oras, consumul chiar ma intereseaza.

Link către comentariu

Revin la variante Jetta.

M-am uitat pe site in Germania, astia dau si echiparea Sportline.

Pe Trendline n-au decit 1,6 si 1,9 TDI.

Pe Comfortline si pe Sportline sint motorizari pina la 2,0 benzina si 2,0 TDI cu si fara PF, cu putere pina la 170 CP.

Dar astea, cel putin in decembrie , nu erau disponibile la noi.

Nu stiu daca Jetta nu se fabrica si la Wolfsburg, in Germania.

Dar cred ca nu, ca altfel si-ai nostri le-ar fi adus de-acolo, sa scape de taxe.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Salutare ! D-le , s-o stapanesti sanatos si cu folos ! Mai este cineva cu o jetta, nu din Romania, este varianta 2.0 TDI, tipul este roman, sta in Franta si masina este cumparata din Belgia. Interiorul este din piele si arata superb. Incercati: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=23224. N-as vrea sa supar pe nimeni, dar la exterior mie mi se pare mult mai echilibrata si mai armonioasa Jetta decat Passat-ul si mult mai frumoasa. Numai de bine !

Link către comentariu
N-as vrea sa supar pe nimeni, dar la exterior mie mi se pare mult mai echilibrata si mai armonioasa Jetta decat Passat-ul si mult mai frumoasa.

Mr.Plate, din punctul meu de vedere, ai perfecta dreptate!

Desi Passat-ul este mai mare,imi pare putin bondoc.No offence intended!

Am vrut sa-mi iau Passat, diferenta era mica, cu tot cu ESP, interiorul la Passat este superb, dar exteriorul...

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!