Jump to content

Zgomote de rulare

lbanias
 Share

Postare recomandată

Am ridicat spatele si pe stanga se invarte mai greu roata, deci banuiesc ca este pe stanga. Ciudat este ca nu are joc deloc.

Modificat de SethBv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate invartii mai greu din cauza sabotilor. Sau a tijei care misca sabotii care de obicei rugineste si se blocheaza. Eu am patit-o. Rulmentul defect doar huruie.

Link către comentariu

Si atunci ce bate...? e sunet care se aude din punte in toata caroseria ca si cand e roata desfacuta..

Link către comentariu

De învârtit se învârte greu cum a zis colegul din cauza saboţilor. Aduci gaura unui prezon în dreptul penei de autoreglare - elementul 3, o ridici cu o şurubelniţă şi gata se va învârti uşor.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

A aparut de ceva timp un scartait cand plec de pe loc cu rotile virate stanga/dreapta(de genul la iesirea din parcare sau cand intru pe o strada la 90 de grade cu viteza mica).Scartaitul e subtire si lung,pana ce masina mai prinde ceva viteza sau incep sa indrept rotile.Aveti idee ce poate fi? Eu am inspectat asa vizual pe la directie da nu mi-a sarit nimic in ochi.Va multumesc.

Link către comentariu

Sa nu scartaie cumva cureaua de actionare a pompei servo.

Link către comentariu

Nu cred, e destul de noua si nu suna a curea.Sunetul seamana cu un scartait de placute,doar ca un pic mai gros.

Link către comentariu

Mie imi atingea tabla aia de la etrier, cand viram strans (deflector aer frane, ajuta la ventilarea discului). M-a scos din minti pana am descoperit. Cel putin la plecarea de pe loc cu volanul la maxim ziceai ca am agatat gardul si il trag dupa mine.

Link către comentariu

Multumesc de sfat, tabla a fost si la mine,atingea de disc undeva in partea de jos...am strambat-o un pic si gata.

Link către comentariu

nici nu stiu cum sa incep....deci la mine de aude in zgomot de la rotile din fata.am fost la service si mi-au zis ca e de la in pivot , ei am schimbat pivotul insa zgomotul a persistat , iar intr-o zi m-am decis sa gasesc singur problems.am scos rotile am tras de bielete , planetare si ce mai era pe acolo si am vazut ca erau relativ in regular....apoi observand ca discul de frana trebuia sa fie unit cu celalalt disc din spate printr-un surub....ei la mine la rotile din fata surubul ala e rupt si bocaneste prin gropi.se poate repara/inlocui?sau sa iau de la dezmembrari discurile alea?nu m-am exprimat prea coerent dar am incercat...

Link către comentariu

surubul ala nu te ajuta decat atunci cand vrei sa pui roata la loc (nu lasa discul sa se invarta). Cand e roata pe masina discul nu mai face zgomot pentru ca e prins intre janta si fuzeta. Mai bine vezi sa nu iti zdrangane placutele de frana datorita clemelor metalice care le tin (sau ar trebui sa le tina) fixe in etrier.

Link către comentariu

si dreptate in legatura cu placutele.am impresia ca lipseste cate o clema la ambele roti.am cam 35.000 de km facuti cu ele.cred ca ar cam trebui schimbate

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna am si eu o problema ce se manifesta asa de ceva vreme sunt momente cind accelerez se aude un zgomot cam greu de definit ceva de genu(tactactac)iar cind reduc nu se mai aude,

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna. Am o problema, in momentul cand pun frana se aude un huruit pe partea stanga. Cu cat e mai mare viteza de la care incep sa pun frana cu atat se aude mai tare. Cu cat apas mai tare pe frana cu atat se aude mai tare. Ce ar putea fi? Daca apas usor de tot pe la o viteza de 50 nu se aude. Discuri si placute de frana au maxim 30000km ferodo nu sunt ovalizate ca ar treui sa simt in pedala. Ce ar putea fi? Ar putea fi rulmentul? Multumesc anticipat

Link către comentariu

Este posibil. Cand s-a dus al meu pe lângă faptul că se auzea în curbă la stânga un zgomot ritmic (un fel de huruit, nu ştiu cum să-l descriu exact) care era cu atât mai accentuat cu cât era viteza mai mare, începuse să se audă şi la frână, dar şi la frână de motor. Greu de diagnosticat chestia asta.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna ziua tuturor.

Am si eu o problema cu huruitul.
Am un Golf 3, editia Roling Stone, motor de 1,6, an fabricatie 1995. Cu cateva zile in urma a aparut un huruit ciudat. Am fost la service, dupa mai multe verificari si multe pareri, s-a ajuns la concluzia ca ar trebui schimat capatul planetarei drepte, partea dinspre cutia de viteze (poate nu m-am exprimat corect tehnic). Cand am plecat din service - stupoare - huruitul nu disparuse.
Sa incerc sa explic acel huruit: Sunetul seamana cu acela al unui rulment defect, insa apare doar in jurul vitezei de 50 km/h, este ciclic, dar nu cu frecventa sunetului dat de un rulment de roata defect. Adica, pe o distanta de aproximativ 100 m parcursa la viteza de ca 50 km/h, sunetul apare de 2-3 ori si dureaza cam o secunda. De asemenea am constatat ca vibratia se simte in podea, pe locul din dreapta. 
Sper ca m-am facut cat de cat inteles, si ca cineva ma poate ajuta sa localizez defectiunea (daca este defectiune).

Va multumesc pentru atentie, si pentru eventualul ajutor!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!