Jump to content

Parbriz Golf IV & Bora - schimbare

cretu_dan
 Share

Postare recomandată

Am aruncat un ochi pe un program site cu piese...si din pacate nu iti da dimensiunea lui..doar codul...

attachicon.gifparbriz.JPG

Totusi...daca le dai dimensiunea ei ar trebui sa iti raspunda la intrebarile tale...pentru ca nu cred ca acea folie se face pe comanda...adica la o anumita suprafata are o anumita putere si poate atinge o anumita temperatura...

Ma intreb nu cumva transparenta aia de 90% se va cunoaste si sa nu pierzi talonu...cat ii explici tu agentului ca e folie de incalzire si nu de fitza?

Laurentiu_LWR, am discutat deja asta cu ei si fac doar pe comanda. Adica, eu le dau comanda la dimensiunile pe care le vreau si ei trimit folia. De ce asa? Pentru ca ei fabrica folia pentru avioane, masini, trenuri, etc. E...totul custom: cum vrei, pentru ce vrei , etc. Oricum, intr-un final, am facut masuratori pe parbrizul meu de la Golf, in interior si in exterior. Cineva imi face desenul in formatul necesar, model dupa care voi taia o folie simpla. Cu folia aceea voi testa pe parbrizul meu, apoi daca e ok, voi da comanda mai departe. 

Nu cred ca va fi observabila folia. E perfect transparenta (nu e colorata de nici un fel) si mai mult de 90-95% nu are transparenta nici macar un parbriz nou. 100% transparenta are doar....vidul :))

Urmatorul pas...e sa aflu datele de care mai am nevoie: Cati Watti trebuie sa aiba rezistenta din folie (cam cati are parbrizul de la Sharan?), sa primesc desenul si sa dau comanda. Si apoi sa fac instalatia si un tutorial DIY! Iar pentru toate astea, am nevoie de orice informatie poate cineva de pe forum sa o ofere. 

Trebuie sa fie o solutie! Trebuie si sigur este. Eu ma risc sa incerc.

Edit: daca e necesar, merg pana acolo incat o voi omologa la RAR, ca produs acceptat de ei si utilizabil fara nici un risc in transporturi. 

Modificat de Emy D
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai daca ai la indemana Sharanul masoara-i rezistenta si puterea se poate calcula...

Eu sunt constient ca dimensiunea se face pe comanda...dar ma refeream ca puterea se va face in functie de dimensiune...ca nu cred ca pot face o folie de 10x10m sa aiba aceeasi putere ca una de 10x10cm...oricat de custom ar fi...intelegi ce vreau sa zic... 

Link către comentariu

Da am inteles. Oricum, nu sunt necesari foarte multi Watti, pentru ca nu vrem sa fierbem picaturile de apa care cad pe parbriz.  Si in momentul de fata ...nu am Sharanul la indemana :( Iar pana il voi avea (cine stie cand ajung la Sibiu) as fi vrut sa mai avansez cu proiectul. 

PS: uite o mostra de folie:

post-61162-0-39133500-1422125641_thumb.p

Si o aplicare , as zice putin mai brutala a doua bucati de folie:

post-61162-0-87710400-1422125674_thumb.j

Ce parere ai?

Link către comentariu

Pare interesant...dar acum depinde si de pret...cum ziceai si tu nu imi pare ceva imposibil de realizat...mai putin faza cu butoane OEM...daca nu a existat optiunea nu exista nici buton...corect?

in functie de comoditatea fiecaruia...se alege si temperatura...ca daia se face pe comanda:))

Eu de ex as vrea doar sa ma ajute nu sa imi topeasca gheata complect si procesul de incalzire sa se faca treptat...adica sa nu fie ca si cum ai arunca o cana de apa fiarta pe parbriz...

Le:Sefu are parbriz/volan incalzit la Volvo...o sa incerc sa masor la ce temperatura ajunge in primele 10 min de ex...

Link către comentariu

Din ce imi aduc aminte la Sharan, in vreo 10 minute se incalzea la vreo 20 grade aproximativ. Si ca buton...cred ca putem folosi unul de pe Transporter/Golf/ la care putem modifica ledurile(alte culori) pentru diferentiere. 

Sau de la Sharan, dar e posibil sa fie putin mai mare:

post-61162-0-54587300-1422128872_thumb.j

Link către comentariu

Intervine problema unde il integrezi sa dea bine :)

Link către comentariu

Astea sunt detalii. Eu de exemplu, inca nu am scaune incalzite. Deci, putin loc am. Apoi, am acel spatiu de depozitare de deasupra cd player-ului pe care l-as putea aranja in asa fel incat sa intre 2 butoane oem in el, aranjate frumos. Nu e problema de spatiu, ci doar de detalii tehnice si pretul la care ne ajunge. Apoi le rezolvam noi pe restul. 

ps: toate discutiile astea despre parbriz incalzit le putem muta intr-un topic separat? Sau vom face asta pe parcurs ce proiectul avanseaza?

Link către comentariu

Daca merg treburile se va face DYI...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am schimbat si eu vineri parbrizul pe calea floresti (CJ) in 3 ore a fost gata.Pilkington cu tenta verde si parasolar

Ce a fost ciudat e ca m-au intrebat daca am incalzire in el sau senzori de ploaie,ca cica ar avea asa ceva pt golf 4 (undeva la 450 lei) am ramas uimit.

Am platit 228 lei cu manopera cu tot si sunt f.multumit,ce m-a deranjat e faptul ca : 1.mi-au zgariat masina,aveam o urma de o talpa de adidas si 2 la aripa au uitat sa imi puna un plastic inapoi(cel ce leaga baza parbrizului cu aripa).in rest pot spune ca am scapat ieftin.

Modificat de cxr2test
Link către comentariu

Pilkington cu parasolar la 228 lei cu tot cu manoperă?!?! Manopera este între 70-100 lei... Ceva nu este în regulă, cred că ai tastat greșit, mă îndoiesc că un parbriz de g4 PILKINGTON să coste doar ~150 lei, TVA inclus(ă)...

Link către comentariu

reader.nu e nimic gresit.pot dovedi cu factura :) sau daca esti din cj poti intreba personal la firma.

Link către comentariu

Încălzit cu rezistente electrice, nu. Am văzut la Sharan și parca Passat din generația aia.

Link către comentariu

Baietii intrebau altceva...cum pot oferta cei de la parbrize unul incalzit daca el nu exista...

O fi ceva ce ne scapa?:)

Link către comentariu

Au înțeles greșit sau dau teapa. (vanzatorii).

Sau vb eu prostii, sticla exista și nu prea s-a auzit de ea.

Link către comentariu

Cam asta e idee...daca mai schimba cineva parbrizul...si i se oferteaza incalzit...sa ceara detalii...sa rezolvam odata mitul asta:)

Link către comentariu

Stiu sa spun doar ca au zis ceva de un modul ce trebuie cumparat...mda.e un myth se pare.ori isi fac reclama ori dau informatii gresite.

ps:senzori de ploaie pe golf exista?oem?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

A schimbat cineva recent parbrizul in bucuresti ? imi puteti recomanda un service?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pentru a nu deschide un alt topic, intreb aici:

Cum dau luneta(geamul) jos?

Stiu sa desfac toate plasticele, stiu ca trebuie sa desfac conectorii cu grija, dar...sticla propriu zisa cum o dau jos?

Am nevoie sa repar haionul si sa scap o data pt totdeauna de acea rugina specifica la Variant.

Multumesc.

Link către comentariu

Luneta e lipita si va trebui sa tai acel mastic. Se taie cu un fir de otel subtire. Daca nu ai facut mai bine apelezi la o firma de profil. Pt montare trebuie curatata suprafata, data cu niste solutii si apoi pus din nou mastic si apoi peste se lipeste luneta.

Link către comentariu

mai bine iesi cu un alt haion, rugina aia deja e patrunsa si nu va tine. cauta pe culoare si fara rugina si schimba-l.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna baieti , ieri : 24-04 , am schimbat si eu parbrizul la golfuletul meu , dupa ce mi-a cazut 4 mp. de caramida aparenta de pe fatada blocului vecin. Am fost la Centrul de parbrize din Timisoara si mi s-a facut urmatoarea oferta : Polonez cu 260 lei montaj inclus sau Pilkinton cu 420 lei montaj inclus . Parbrizul nu are parasolar si nici senzor de ploaie.Nici cel vechi nu avea. Treaba este ca  pe parbrizul montat de ei scrie Sicursiv ( asa ceva). Domnul de la birou care mi-a dat factura si garantia de 24 luni , mia spus ca este acelasi cu Pilkinton si mi-a aratat ambalajul parbrizelor care le mai avea si pe ambalaj scria Pilkinton iar pe parbriz scria Sicursiv.Sunt multumit de cum l-au montat , au lucrat curat si sticla este ok ,clara si fara deformatii.Astept testul ploii ,sau peste 2 zile sa merg la spalatorie sa vedem daca polua in cabina.

Link către comentariu

Pilkinton este in curs de fuziune cu Sicursiv, dar mai sunt de pus la punct detalii.

Aceeasi idee cu Mercador si Tocmai cumparate de OLX; daca gresesc, rog colegii sa ma corecteze.

Intr-un viitor destul de apropiat urmeaza sa fac si eu o schimbare de parbriz, probabil tot la ei ajung, asa ca un feedback din partea ta va fi apreciat :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!