Jump to content

cum scot aeratoarele?

vasi cluj
 Share

Postare recomandată

salutare! vreau sa scot aeratoarele (sper ca asa se numesc gurile alea din bord prin care vine aerul in interior) pentru a le curata si a le vopsi. Imi poate spune cineva cum se scot? am incercat azi sa trag de ele dar mi-a fost frica sa fortez, sa nu se rupa ;)

multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chiar nimeni nu vrea sa ma ajute? :)

Link către comentariu

Am scos eu la un Passat B5 prin tragere si cu o surubelnita subtire bagata intre ele si bord. Cred ca este la fel si la octi.

LE Ce bord are? Cel elegance sau classic?

dupa cum vad ca ai masina din 2006 bordul este de elegance, sunt diferite de ale mele care sunt de classic, dar mare diferenta nu cred ca este...

Modificat de al bundy
Link către comentariu

am octavia tour, nu stiu daca e bord elegance sau classic ;)

credeam ca nu a inteles lumea ce vreau eu de fapt. doresc sa scot ramele alea dreptunghiulare ale aeratoarelor pentru a le vopsi, vreau sa le fac cromate sau cu tenta de aluminiu. mi-e frica, totusi, sa trag de ele sa nu se rupa

Link către comentariu

am scos eu la oct 1, cu o surulelnita bagata intre bord si ramele alea de plastic, trebuie lucrat foarte finut, potzi sa pui o carpa sau un cauciuc subtire intre surubelnita si capacele alea de plastic pentru ca risti sa le indoi daca nu pui asa. ies foarte usor, dar trebuie sa tragi si din stanga si din dreapta la fel, cate putin in stanga, apoi te muti in dreapta si tot asa. spor la treaba.

Link către comentariu

• 1 year later...

prietene incearca cu o cartela de telefon intre bord si aeratoare ...sigur merge dar vezi ca o sa-ti cada niste cleme de metal in interior

Link către comentariu

la bora asa am incercat si eu si n-a mers, cea de la lumini stiu sigur ca are si un surub, bineinteles eu l-am vazut dupa ce am rupt-o ! :Driver:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si la mine la RS am avut rupte 2 fante si le-am tras pur si simplu cu o statula mica.

Link către comentariu

daca ai cautat si tu pe forum la octavia 1 daca tragi de ele se rup pur si simplu am incercat eu destul de fragil si cu multa rabdare ...am impresia ca trebuie un instrument special ca sa le scoti :icon_thumright: asa ca daca vrei sa le rupi incearca sa le scoti

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Fara carpa si doar o surubelnita mai lata (dar relativ subtire si rigida) intri cu curaj intre cadrul aeratorului si bord pe latura inferioara la 1 cm de marginea verticala. Plasticul bordului e mai moale si se va deforma; nu-ti fa probleme ca-si revine elastic ulterior. Surubelnita trebuie sa intre cam 3-4 cm ca sa ajunga la cleme (care sunt montate pe laturile orizontale la cca 1cm de laturile verticale). Basculezi surubelnita si folosesti pt extractie mana libera. In momentul in care iese se aude un sunet de frecare plastic (de la izolatia bordului cred). Din cate am remarcat daca ataci problema de pe alte laturi nu ies aeratoarele. Oricum trebuie lucrat cu grija

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dupa ce am citit postul lui FABIAn RuSu le-am demontat in 5 minute (lateralele si centrala) :D

Link către comentariu

• 3 weeks later...

e bine sa se inceapa cu cel din mijloc care fiind mai lat e si mai elastic; se poate vizualiza mai bine la insertia surubelnitei si se scoate mai usor; odata extras poti avea o idee despre cum arata si celelalte :)

Link către comentariu

salut...

la passatul din semnatura,le-am scos singur,m-am chinuit putin dar au iesit.Le-am scos cu 2 surubelnite mai lungi dar atentie sa nu le rupi.

Eu am umblat la ele ca sa schimb becul,in rest bordul este facut dintrun material flexibil care revine usor la forma initiala si nu se rupe prea usor.

Asa ca bafta la desfacut!!! :tomato:

Link către comentariu

• 8 months later...

Le-am scos si eu.. am rupt decat o clema :icon_thumright: . Acuma sunt la vopsitor sa mi le vopseasca . O sa atasez poze dupa ce termina.

Link către comentariu

mai bine puneai autocolant decat sa le vopsesti...si eu le-am vopsit si au iesit naspa,a trebuit sa cumpar altele noi

Link către comentariu

le-am dat la vopsitor.. a mai facut la un prieten si au iesit frumos

daca nu ies bine pun si eu autocolant :blink:

Link către comentariu

daca vopsitorul stie ce face ies brici - cu lac mat.... :icon_thumright: nu se compara cu colantele

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dupa cum am promis am zis ca o sa revin cu poze. Acuma nu se vede prea bine ca e seara da o sa fac si ziua :(

bord1df7.th.jpg

post-9179-1233333909_thumb.jpg

Link către comentariu

Am facut si poze pe timp de zi dupa cum am promis .post-9179-1233399182_thumb.jpg

post-9179-1233399117_thumb.jpg

Link către comentariu

Arata foarte bine! Felicitari !!! ;)

Dar de ce nu ai vopsit si capacul scrumierei??

Link către comentariu

Sunt in dubii cu ala... o sa vad ce o sa mai vopsesc si va tin la curent. ;) :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!