Jump to content

Ce diferente sunt intre 1.4 TSI GT 170 cp si 1.4 TSI 140 cp?

4bidden
 Share

Postare recomandată

Stie cineva care sunt diferentele dintre aceste 2 motoare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

diferentele dintre aceste 2 motoare ?

din pacate nu sunt doar de software...

Link către comentariu

1.4 tsi 170 are turbina si compresor, probabil 1.4 tsi 140 probabil are doar turbina. poate netflow sa ne spuna mai multe detalii. chiar sunt interesat si eu de acest 1.4 tsi

Link către comentariu

Daca ar fi doar turbina, nu ar trebui sa se mai numeasca TSI si nu ar mai fi twin chargerd, nu? :)

Link către comentariu

• Administrator

corect ce zice Akebono.. ambele au si turbo si compresor..

Cu siguranta sunt diferite prin prisma reglajului compresorului si eventual in software presiune "putin mai mare" la turbo.. Injectoarele ar putea fi pe coduri diferite dar nu pot comfirma deoarece motorul TSI nu-l am in versiunea mea de ETOS..

Link către comentariu

Diferenta de pret este totusi cam mare ca sa fie doar o modificare de soft!

Voinea in ce consta reglajul compresorului si mai stii ceva de mapa pentru TSI ? :frigbaitata:

Chiar nu stie nimeni daca difera turbinele ?

Link către comentariu

Cuplu e aproximativ la fel dupa remap insa puterea maxima e mai mica.. asta, dupa parerea mea, pote fi din cauza ca pe cel de 140cp e alta turbina.. care nu poate sustine suprapresiune mare la turatii mari ( e mai mica? ).

Link către comentariu

cel de 140 cp are aceeasi limitare ca cel de 170 cp, adica la 7000 rpm? sau el este ca orice alt motor benzina cu max 6000 - 6500 rpm?

Link către comentariu

@tazzz: De unde ai tras concluzia ca sunt si alte diferente?

M-am uitat in catalogul de piese si am comparat tot ce am gasit legat de motoarele BMY (140CP) si BLG (170CP).

Motorul de baza e acelasi, turbo, injectoare, ambreiaj, absolut toate sunt pe acelasi cod.

Diferenta consta doar in ECU si eventual cutia de viteze. Spun eventual pentru ca pot fi echipate si cu acelasi tip de cutie (JAU, 6 viteze manual).

@4bidden: Eventual da-mi seria de sasiu (cel afisat in parbriz, e si in talon) si iti spun ce fel de cutie de viteza ai.

GT-ul de 170CP pare sa fie un BMY cu chiptuning facut din fabrica . Inca un exemplu de politica (virgula) comerciala VAG.

Cred ca cei cu TSI 1.4 de 140Cp o sa stea la coada la tuning :)

Modificat de hyper
Link către comentariu

Al meu e fabricat la sfarsitul lui august presupun ca e model 2007 , sunt curios daca are aceleasi componente si se scrie softul de GT se poate asa ceva?

hyper imi poti trimite acel catalog ?

Voinea cam cat m-ar costa aceasta modificare si ma gandesc daca sunt aceleasi motoare si GT-ul se duce prin modificare de ECU la 200 n-ar trebui sa fie probleme pana la aceasta valoare?

Link către comentariu

Imi vine greu sa cred ca cele 2 au componente identice, daca ar fi asa ambele ar atinge 200CP prin remap, ceea ce nu cred ca se poate.

Link către comentariu

Al meu e fabricat la sfarsitul lui august presupun ca e model 2007 , sunt curios daca are aceleasi componente si se scrie softul de GT se poate asa ceva?

hyper imi poti trimite acel catalog ?

Da, ai model 2007. Modele 2006 nici nu au avut motor BMY.

Catalogul din pacate nu e de dat. Dar daca vrei ma uit la orice pentru tine cu cea mai mare placere.

Link către comentariu

Daca ai putea sa te uiti daca au acelasi compresor? Teoretic daca au aceleasi componente ar fi decat ECU care se poate rescrie cu softul de GT?

ms hyper!

Link către comentariu

Da, au fix acelasi compresor. Oriunde ma uit, toate piesele de la motor sunt comune.

Link către comentariu

foarte ciudat... tu esti sigur ca datele din acel catolog sunt corecte? sa fie doar solftul... asta in seamna ca pot sa-l duc la 200cp, sau cel putin asta am inteles eu din spusele lui voinea. dar in cazul asta unde mai este avantajul gt-ului? nu prea cred ca este doar ecu!

Link către comentariu

• Administrator

pai intre un GT 170CP si un SPORTLINE 140CP ai si diferente majore la dotari (exterior si interior)

Link către comentariu

Sportline 1.4 TSI 140 cp - 16128 cip - cutie manuala 4 usi

GT TSI 170 cp - 18.152 cip - cutie manuala 4 usi

Se justifica diferenta in jante,grila,tapiterie,scaune mai profilate,volan inscriptionat,pachet vizibilitate nu am analizat daca mai sunt si altele dar totusi sunt 2000 EUR diferenta.

Totusi cred ca esapamentul este diferit evacuarea la mine este ascunsa sub bara pe cand la GT este clasica!

Concluzia ar fi ca mi-am luat un GT deghizat?

Link către comentariu

eu vorbeam strict din punct de vedere al motorului, nu la dotari.

Link către comentariu

hyper poti sa-mi spui si mie ce turbina si ce compresor sunt pe TSI? producator,model

Link către comentariu

Ma uitam pe niste grafice. E ciudat ca ambele motoare produc cam aceeasi putere pana la 4000rpm. Imediat apoi la cel de 140cp scade cuplu. La 170 se mentine cam pana la 5000rpm. Poate ca totusi motoarele chiar sunt identice ;)

Link către comentariu

totusi nu cred al meu consuma mai mult ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!