Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

[ Oricat te straduesti sa fii corect, simplu, nu poti.

Nu inteleg, vrei sa spui ca te-ai straduit? Asa procedezi si cu valabilitatea asigurarii si cu cea a ITP-ului?Mergi 6 luni cu ele expirate dupa? Eu nu pot sa va inteleg. Sunt 3 chestii mari si late la masina, asigurarea, ITP si rovineta. Eu mi le verific si stiu can imi expira si cu o saptamana inainte deja ma ocup de ele, imi programez cand sa merg sa le rezolv. sa mergi 6 luni... apoi zici, las' ca platesc numai juma de an sa fac o economie... din pacate multi gandesc asa,nu zic de tine personal, dar apoi revendica "buna credinta".

Antonela, aici e vorba de rovigenta, nu de viteza maxima cu care sa treci prin dreptul aparatelor de control " ca sa scapi"... platiti si mergeti conform legilor si o sa aveti mult mai putin stres pe cap.

Modificat de stealth
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stealth, Nu scoate din context. Citeste tot paragraful si ai sa intelegi ca daca ar fi aparut amenzile pe site-ul primariei, le-as fi platit. Numai ca nu au aparut. Te trezesti pur si simplu cu ele acasa. Iar daca nu mai stai acolo, apare problema.

Guadalcanal

La treaba cu berea ma bag si sunt deacord nu obtinem decat o seara placuta. In ce priveste spetza, evident nimic.

Acum sa va spun continuarea.

Am fost si am platit.

125 la finate - amenda. OK. Asta e.

118.04 = 28euro - la CNADNR pt nu stiu ce draq. Pe asta nu o inteleg. Are idee cineva de ce a trebuit sa platesc aceasta suma?

Ca nu am avut rovigneta am inteles, dar de ce am platit 28euro, in conditiile in care eu am rovigneta de la 01.05.2011, nu mai inteleg.

O fi ca la biblie. Crede si nu cerceta.

Si intrebarea cea mai tare. Acesti 28 euro ii platesc de fiecare data cand vine amenda de rovigneta?

Intreb si eu sa stiu de cat sa fac creditul la banca.....

Link către comentariu

Mie nu vor sa-mi faca rovigneta. Am schimbat masina si numerele le am pastrat si sunt pe asta noua. Eu aveam rovigneta platita pe 1 an, pana in ianuarie 2012. Peste tot mi au spus ca eu apar cu ea platita pe numerele astea. Treaba e ca am alta serie de caroserie acum. Le am spus asta si au spus ca nu au cum sa mi ia bani pe motiv ca apar ca platit in sistem. Ce naiba sa fac ca nu mai inteleg nimic? Eu chiar sunt de buna credinta si vreau sa platesc iar ei nu vor sa mi ia banii. Nu stiu ce naiba sa fac. A mai fost cineva in aceasta situatie? Cand am facut rovigneta pe cealalta masina am dat doar nr. masinii si automat a aparut pe chitanta si seria. Astia acum vad ca este numarul masinii dar seria, nu e alta? Vorbesc de identificarea facuta online de aia cu fiat doblo, camere mobile cu trepied..

Modificat de theo
Link către comentariu

Si uite cum le-am rezolvat pe toate.... cel putin pentru mine.

Site-ul are raspunsuri pentru cei au probleme cu achitarea rovignetei.

http://www.cestrin.ro/WEB2010/index.html

Intra pe Info Contraventii Rutiere si vezi ca au Intrebari frecvente.

Si ceva extrase, referitoare la cazul meu:

1. Unde pot sa platesc amenda si tariful de despagubire?

In cazul persoanelor fizice, amenda se poate achita la Serviciul de Taxe si Impozite Locale din cadrul Primariei de domiciliu. In cazul persoanelor juridice amenda se poate achita la unitatile Trezoreriei Statului pe a carei raza administrativ-teritoriala isi au domiciliul fiscal. Tariful de despagubire se poate achita la sucursala oricarei banci in contul BCR mentionat in instiintarea de plata

2. Daca, ulterior sanctionarii contraventionale, am achizitionat o rovinieta, mai trebuie sa platesc tariful de despagubire?

In conformitate cu art 8 alin 3 din OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti obligatia sa achitati si tariful de despagubire mentionat in instiintarea de plata din procesul verbal de constatare a contraventiei. Achizitia unei roviniete nu tine loc de tarif de despagubire.

Link către comentariu

era logic...

Link către comentariu

Am primit si eu amenda pentru lipsa rovignetei. Amenda primita acum, lipsa cica prin ianuarie. Fac ceva pe amenda, cand oi avea bani sa o platesc, poate o voi plati.

Insa ma mira faptul ca multi dintre voi aprobati prezenta acestei taxe stupide. Adica, dupa ce din fiecare litru de combustibil, jumatate din pretul lui se duce la stat sub forma de taxa de drum si acciza, hai sa mai platesc inca o data pentru acelasi serviciu prost. Daca Orange sau Vodafone v-ar trimite lunar cate doua facturi pentru acelasi servicii ati fi la fel de incantati? Da, stiu, si ei ar motiva ca trebuie sa intretina si sa extinda infrastructura....

Eu fac naveta CJ - Bucuresti saptamanal. Stiti cate ore din viata mea le-am pierdut stand la diverse cozi? Stiti cate ore pierd pe drumuri in loc sa stau sa ma joc cu fiul meu?! Stiti de cate ori era sa mor fiindca pe aceleasi drumuri pe care noi posesorii de masini platim de 3 ori mai circula si carute?!

De ce ar trebui sa platesc pentru asta de nenumarate ori?! Cei de la drumuri imi platesc mie planetarele, bucsele si anvelopele busite? Sau imi pltesc mie faptul ca trebuie schimbate filtrele de aer mult mai des, fiindca deszapezirea se face cu nisip?!

Mi se pare inadmisibil, ca avand la indemana acest forum, ne dam sfaturi de cum sa platim aceasta taxa absurda, in loc sa ne organizam sa punem presiune pe autoritati sa renunte la ea, sa isi bage mintile in cap si sa construiasca drumuri (dar fara sa plateasca pentru Veyronul lui Costelus...).

Link către comentariu

Ceea ce dezbati tu aici are explicatii si legaturi vaste si mult mai profunde decat intelegi dupa cum vad. Tu vrei sa avem soselele din Germania. Din pacate, in tara asta, s-a plimbat stanga prin fabrica vreo 40 de ani, nu s-a stiu ce e aia eficienta si dreptate. E vorba de parintii nostri care "au dus-o" sub comunism multumiti ca au casa , concediu,job si CAR toate asigurate ,ba pe deasupra cu o mica "atentie" se rezolva si o pensiuta pe caz de boala ca na, doar nu iti le ridica cineva statuie in fabrica pentru eficienta si munca pana la 65.. Ei bine, noi platim acum toate astea si poate ne bagam mintile in capatanile astea vesnic nemultumite sa nu repetam ce au facut ei sau ce nu au facut mai bine zis.

Procesele astea sunt lente si de regula dureaza cel putin o generatie. De la Cluj la Bucuresti se poate merge si cu trenul, mai ieftin si mai eco si fara a avea grija filtrului de polen ce se imbacseste cu nisip.

Cum ziceam, datoria oricarui sofer, adica posesor de masina, este sa-ti verifice frumos rca,itp si vineta si nu sa caute mereu cai de a eluda,de a fenta. Eu fac pe dracu in 4 si le platesc dar merg linistit.

Link către comentariu

Punctul tau de vedere este mai mult decit corect,ca si interpretare,mai ales partea cu planetarele ,bucsele si anvelopele.Despre determinarea de a face ceva nu cred ca poate fi vorba deoarece,citind topicul,imi face impresia ca este copia fidela a celui cu discutiile despre carburanti si preturile lor.Am avut totusi privilegiul sa ii trag o oglinda in spinare unuia de la mareata companie de drumuri,cind am demarat,dupa ce in prealabil m-a oprit si a intrebat de ce am luat rovignieta doar pe o saptamina,mai mult in deridere,zimbind ironic.Deci rezulta ca nu numai taxa in sine e bataie de joc,ci si astia care ne verifica sint flegmatici...Dezaprobarea verbala a acestei taxe nu serveste la nimic.Plus de asta,indemnul de a plati cred ca la face inima sa bata ca la soarece tuturor celor ce sint amestecati in problema asta,denumirea lor neexistind in vocabular.Sa imi fie iertat off-topicul...Nu putem da banii inainte ca pe centura,si daca veni vorba de Germania nici ei nu cred ca au platit in avans...

Modificat de dan 48
Link către comentariu

Stealth are partial dreptate...sau mai bine zis a punctat partial cauzele...

De vina e si prostia noastra...ca popor, ca individ, mentalitate, etc...

Ca i-am votat din 90 unii mai prosti ca altii...

Ce exemplu sa va dau...Becali&Vadim&EBA europarlamentari...3 exemple elocvente...

La noi tre' sa dai 10 lei ca sa se face ceva de 1leu in favoarea ta...restul de 9 se fura...

Din pacate treburile se vor misca foarte greu sau deloc...

Crezi ca mie imi place ca am avut media de 44km/h in concediu ? 1700km prin tara...???

Dar pe ici pe colo s-a mai facut si ceva treaba buna...vezi Brasov-Sibiu, Sovata-Sibiu, cheile Oltului cu exceptia semaforului actual la care stai cu orele, E85 pe care se poate circula rezonabil...

Oricum e foarte greu sa schimbi ceva, mai ales ca legistatia, conjuctura, infrastructura existenta a fost/este gindita cu kuru' (scuzati dar reflecta cel mai bine realitatea)... si sa nu uitam factorul uman ce in Ro e de kko... "fosti" ajunsi "actuali", progeniturile lor cu Bacu' luat la FF, toti cu "nevoi" si "visuri" imense (1an vila, case vacanta, masini, conturi in Elvetia etc)...

E mult de spus...

Mai pe scurt, oricum ai sa platesti, dar mai tirziu gogoasa se umfla...

Nu ai cu cine sa te certi, ca si cu Renelu',Romgazul...nu ai alternativa...decit sa emigrezi...

Link către comentariu

Stealth,

Ca sa vezi ca buna credinta si intentie nu functioneaza pe plaiurile mioritice....

Am platit cele doua taxe (amenda de=125 ron si taxa pt baietii cu camerele=118 ron).

Ei zic pe site ca documentele se pot trimite pe:

- FAX - nu raspunde. Am incercat de cateva ori.

- E-mail - am scanat toate documentele si le-am trimis - mi-a venit reply ca nu-l poate trimite si ca incearca pt urmatoarele 5 zile.... (pe site nu spune nimic de limita de volum la atasament)

- Acum ramane prin poshta....

Daca reclami faxul si e-mailul ca nefunctionale, sa vezi jalanie pe ei, ca lor le intra milioane de faxuri si e-mailuri pe zi. Hartia e scumpa, fondurile mici....

Dau o lada de bere daca raspunsul e altul. Cine se baga?

Link către comentariu

• Administrator

Faxul 0213151584 este 100% functional, platit la zi, fara alte probleme dpdv tehnic. ;)

Link către comentariu

Sa fi vazut voi ce sosele erau in anii comunismului in celelalte tari din blocul comunist. Si eu aveau securitate si se facea puscarie daca cracneai . in, sa imi fei cu iertare.. dar ceva, ai lor nu erau atat de " bulangii" ca ai nostri. La noi era mai prost totul,se fura mai mult; se tragea mata de coada mai mult. In '90 eu nu puteam vota, aveam 16 ani,insa iliescu,nastase,mitrea,hrebe alaturi de fiecare director de cnadnr,fiecare primar si sef de echipa,toti care au pus bazele dezastrului sunt.. tot de-ai nostri,din vana noastra, Vorba care zice ca " Printii fac si copii trag" e foarte adevarata. Ok cu offtopicul ca am deja linia de warn la jumatate si vad ca nu mi se prescrie niciun cm din ea.

Link către comentariu

Faxul 0213151584 este 100% functional, platit la zi, fara alte probleme dpdv tehnic. ;)

Cu respect R_a_z_v_a_n, dar cum de stii tu ca e functional, nu e treaba mea. (Ori tu bagi strambe sa iei lada de bere!!!!)

Dar daca nu ii baga hartie (fiind criza) saracul nu are ce face si da stop la mesaje...

Am sa mai incerc si maine odata, asa de-a draq. Oricum am trimis pe posta hartiile, care oricum se vor pierde cine stie pe unde si ma vor mai freca odata cu aceste amenzi cand o sa platesc impozitul si iar fax-uri ca sa demontrezi ca esti corect. Ca daca nu va fi asa, inseamna ca m-am teleportat in alta tara .... ca sanse sa se indrepte lucrurile sunt slabe in timpul vietii mele...

Modificat de Viorel_C
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut , stie careva daca pe drumul spre Poiana Brasov e nevoie de rovinieta ? Sau daca au fost montate camere fixe acolo ?

Link către comentariu

in afara localitatilor ai nevoie de rovignieta valabila, chiar daca drumul are doar 3 km distanta.

:)

nu stiu sa fie camera acolo, insa mi-e greu sa cred ca circuli cu acea masina numai in Brasov si poiana.

cel mai bine o cumperi o data si apoi stai 12 luni linistit, mergi unde vrei cand vrei.

Link către comentariu

Daca este drum national intre Brasov si Poiana si cred ca este atunci e nevoie...

Linga Iasi este o localitate lipita la 500-1000m ...intre cele 2 iti trebuie rovinieta...

Sau dupa aia e Metro la 2km...vrei la Metro cumperi rovinieta...

Link către comentariu

Bornele kilometrice erau rosii , specifice drumului national...acum ce sa fac , sa sper ca nu au fost camere fixe . Pe drum nu am intalnit nici un indicator care sa-mi spcifice iesirea din localitate .

Link către comentariu

Dar daca esti in oras si te opreste nenea politist pe un drum national(in Iasi cel putin sunt destule) poti lua amenda? Imi iau de obicei pe 1 an, dar stiu multi care circula fara rovigneta in oras.

Link către comentariu

strict in oras nu trebuie, poti circula fara probleme, nici macar nu intreaba, insa daca ai iesit un km in afara esti pasibil de amenda.intre deva si santuhalm pentru cine cunoaste judetul Hunedoara este maxim 1 km distanta si acolo stateau geniile de la cndr cu fiat doblo si camere duble, ca nu vad bine numai cu una.

Romania all over the way and back.

:P

Link către comentariu

Bornele kilometrice erau rosii...

Nu e nicio camera fixa, stai linistit. Nu e nicaieri in jud Brasov. Nu m-am gandit niciodata ce hram poarta drumul Brasov-Poiana dar NU iesi deloc din localitatea.

Atentie mare, daca esti oprit IN ORAS iar masina NU are adresa din talon IN ORASUL/JUDETUL unde esti oprit, iei amenda. Se va presupune ca nu te-ai teleportat din localitatea de domiciliu a masinii in localitatea unde esti oprit.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Pai poate ai ajuns in oras cu rovigneta valabila si de atunci nu ai mai iesit din oras. Se poate nu?

Link către comentariu

pai daca ai mers fara rovignieta dintr-un oras in altul se presupune ca te-au prins deja camerele magice. nu cred ca are nimeni treaba cu tine daca esti in IS cu masina de MH fara rovignieta valabila. poate ai cumparat masina de acolo, ai avut taxa platita 7 zile pana ai adus-o acasa si apoi pana la reinmatricularea definitiva se circula asa cu masina prin IS fara probleme, important sa te si prinda police afara din localitate cu masina.doar pe o presupunere nu te poate amenda. masina se mai poate transporta de asemenea si cu platforma.deci teleportarea auto exista. :)

bafta.

Link către comentariu

Mda, mai departe nu stiu ce sa spun vis-a-vis de aceste consideratii. Personal am preferat sa le platesc 110 ron sau cat mama ei de taxa e si asa stau linistit. Pe drumurile pe care circul eu cu preponderenta sunt multumit de starea lor; evident, este un oarecare stres pentru ca trebuie sa-mi planific unele calatorii a.i. sa evit posibilele aglomerari (in special DN1/Valea Prahovei) dar... pana acum le-am gestionat binisor. Evident ca nici eu nu pricep DE CE trebuie sa platesc aceasta taxa odata insclusa in pretul carburantului pentru ca mai apoi sa o mai platesc si anual. Dar, in fine.....

Link către comentariu

Eti unul care gindeste rational :), pe sistemul "nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita" platim kkt de taxa ...

Oarecum si eu sint multumit de drumuri...totusi e cam naspa sa mergi pe drum cu 1 banda pe sens mai ales daca prinzi camioane, incepatori, femei, etc...sau varianta nasoala drum BOMBARDAT adicatelea mergi cu max a2a sa nu-ti rupi masina in "paispe" sau sa lasi roata intr-un transeu...

Link către comentariu

si eu platesc aceasta taxa de ani de zile, de cand s-a inventat, chiar si cand nu era nici un fel de camera pe dn, deoarece sunt roman, si ca orice roman corect platesc toate taxele posibile si imposibile pe care acest guvern si cele viitoare la vor inventa, ca doar cineva trebuie sa plateasca toate prostiile pe care le fac guvernantii. si acum acestia nu au voie sa faca asa ceva, ca nu este frumos, chiar daca sunt parlamentari sau ministrii si poate castiga intr-o luna/saptamana cat castig eu intr-un an si la ei nu ar fi problema de acesti bani. singura deosebire intre mine si ei sub aspectul raspunderii materiale este ca daca eu gresesc platesc imediat, de aceea unde lucrez eu treaba merge foarte bine, insa unde ar trebui sa lucreze ei nu prea merge deloc.

singura solutie ca sa scapi de aceste taxe aberante este sa emigrezi in lumea civilizata.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!