Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Am primit si eu celebra amenda pt. rovigneta. Situatia ar fi urmatoarea: cu o luna inainte sa termin leasingul la masina, am cumparat rovigneta valabila 12 luni. In luna urmatoare, finalizand leasing-ul, am cedat vechile numere societatii de leasing, si am inmatriculat masina pe alte numere. In momentul respectiv am verificat bonul cu care platisem taxa de drum, si vazand ca este trecut si seria de sasiu, care se regaseste si pe cartea masinii si pe certificatul de inmatriculare, am crezut/considerat ca acest lucru atesta achitarea taxei de drum. Pina aici toate bune, pina cand mi-am dat seama ca romanii nostri nascocesc niste aberatii legislative de toata jena: trebuie sa "notifici", si sa achiti si o taxa de schimbare a numarului in baza lor de date (niste ordinari). Ca un om corect, in momentul in care am realizat acest fapt, am mers si am achitat si acea taxa de 24 ron. Din pacate prea tarziu. Dupa o luna primesc amenda, pt contraventia savarsita cu 4 luni in urma. Partea proasta e ca sigur vor mai veni!

Deci, eu m-am considerat un om corect, am achitat taxa de drum, am achitat taxa de schimbare de numar, am achitat chiar si amenda, dar tariful de despagubire nu il mai achit!! Am acte doveditoare pt achitarea rovignetei PE MASINAAA, asa cum pare normal si logic, si nu pe numar asa cum considera ministeriabilii nostri de la drumuri.

Sigur mai sunt "fraieriti" ca mine, iar daca poate exista o initiativa pentru condamnarea unei astfel de aberatii legislative in instanta, poate putem face ceva. Daca nu, sa platim ca prostii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai auzit de asta?

E naspa...mai era unul care plingea pe aici...ups...parca tot tu... :) si/sau Dragos1974...

Asa e cu idiotii astia dau legi de kkt, metodologia de aplicare te baga in buda de tot...mai intervine prostia celor ce analizeaza si aplica...

Link către comentariu

As dori sa stiu daca te poate verifica daca ai rovineta de pe echipajele lor mobile,Loganurile, pe sosele in mers sau stationare, multumesc.

Link către comentariu

din ce stiu eu te verifica doar cei de la drumuri , i-am vazut de cateva ori , cu niste doblouri galbene si 2 camere pe trepied

Link către comentariu

Da, uite mai jos cum arata o astfel de camera.

Dar eu am o alta nelamurire, daca o camera surprinde in trafic o masina cu nr. de inmatriculare de Bulgaria fara rovinieta, cui trimite CNADNR-ul amenda?

post-19340-0-03315600-1302884578_thumb.j

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Un lucru curios mi s-a intamplat. In pctombrie 2010 am fost prins circuland pe A2 fara rovinieta, uitasem ca a expirat. Amenda am gasit-o acum cateva zile in cutia postala, venise de vreo 2 saptamani dar eu am fost plecat. Ar trebui contestat sistemul asta de Turkish Delight...Pentru astfel de situatii sa functioneze o firma de "You got served!"...Da-o naibii de treaba....afli ca esti amendat dupa juma de an? Iarasi, stupid mi se pare ca s-au gandit sa ma masoare la Fetesti, unde platesc taxa de pod. Nu contest legea, dar podurile au, evident alt regim.

Cat despre cei care sunteti cei mai regulamentari....ganditi-va ca o parte din banii pentru drumuri sunt si in accizele aplicate combustibililor...va intreb astfel, este oare normal sa platesti 3 (pod, rovinieta, acciza combustibil) taxe pentru acelasi lucru?

:offtopic: Respectati totusi legea! :offtopic:

Link către comentariu

Ba da este posibil,traim in romania ;) Or sa urmeze si alte taxe;taxa de autostrada,taxa de podul gara de nord,taxa de mers cu spatele.taxa de mers pe o roata cu motorul..etc..gasesc ei ceva :lol: Mie mi-a venit o amenda de pe dn1 peste 6 luni,formularul tipic ;cine a condus masina cutare in ziua cutare.?Am completat formularul l-am trimis si nu mi-a mai venit nimic de atunci inapoi si au trecut 4 ani.Sa ma consider norocos?

Link către comentariu

Daca ai fost si ai platit impozitul la primarie si nu aveai nici o amenda in asteptare DA!, esti norocos :))

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut. acum 3 luni am cumparat o rovigneta pe 1 an si am constatat zilele trecute ca am pierdut-o.. ce trebuie sa fac sa nu dau bani pe alta? sau trebuie sa renunt la ideea ca o pot recupera si sa-mi cumpar o noua rovigneta.multumesc anticipat!

Link către comentariu

Tot ce pot spune e ca am primit amenda ca nu am asa ceva fara sa fiu oprit....deci clar, exista o baza de date functie de numarul de inmatriculare. Incearca sa intrebi un politist, sau sa mergi la sediul politiei sa intrebi!Succes!

Link către comentariu

si ce amenda ai primit pe chestia asta?

Link către comentariu

.. ce trebuie sa fac sa nu dau bani pe alta?

Te prezinti la SDN Bacau, BACAU, str.GENERAL NICOLAE GUSA Nr.1(este locatia unde se anunta atunci cand se schimba nr. de inmatriculare al masinii) si le explici problema iar daca nu e de competenta lor, roaga-i sa te indrume cum sa procedezi mai departe.

Link către comentariu

salut. acum 3 luni am cumparat o rovigneta pe 1 an si am constatat zilele trecute ca am pierdut-o.. ce trebuie sa fac sa nu dau bani pe alta? sau trebuie sa renunt la ideea ca o pot recupera si sa-mi cumpar o noua rovigneta.multumesc anticipat!

Din cate stiu eu:trebuie sa te duci la benzinaria sau la oficiul postal unde ai facut rovignetaunde,teoretic,trb sa fie in baza de date informatia ca u ai achitat-o si de unde iti vor da o copie ....

Link către comentariu

amenda....cu tot cu penalizare (ca la adresa de expeditie nu locuieste nimeni...si am observat notificarea la 6 luni si 20 de zile de la fapta - 6 luni de la ei-20 zile de la mine) a fost 400 si ceva.

Link către comentariu

multumesc de sfaturi.pana la urma, am vorbit cu un agent de la rutiera si am clarificat situatia. in primul rand, a fost bine pentru mine cel putin cu rovignetele astea noi,cica figureaza in baza lor de date si daca te opresc, te verifica ei si nu trebuie sa prezinti cupon acela... deci prin urmare cei care aveti rovignete noi, puteti circula fara grija chiar daca nu o aveti in posesie. salut!

Link către comentariu

Cei de la care am luat eu rovogneta online mi-au zis sa o printez(factura online) si asa am si facut si am pus-o in torpedou pt mai multa siguranta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Salut. Am obs. cu stupoare zilele trecute ca si mie imi expirase rovineta de pe 10-01-2011.

Pana acum nu a venit nici o amenda,desi am facut cam 2 drumuri pe dn.1 prin februarie si aprilie,si cam 5 Bucuresti-Alexandria.

Pot face ceva inainte de a trimite astia amenzile (in sensul de a mai reduce numarul lor)?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Roaga-te la toti sfintii de care ai auzit. Poate - poate reuseste vre-unul din ei sa „strice” baza de date CESTRIN. Altfel ... te va costa scump tare neglijenta ( care a avut durata de ... 6 luni :blink: ).

Modificat de Antonela
Link către comentariu

Stimati Domni,

Tot citesc pe aici despre amenzile repetitive la rovigneta, insa nu gasesc nimic concret. Sa nu fie oare nimeni care sa fi mers pana la capat? Adica sa fi aplicat sugestia lui foxmedia.

Evident ca sunt si eu in aceeasi situatie penibila/idioata/romaneasca de a palati mai multe amenzi din cauza nenorocitei asteia de ... legislatii, ca rovigneta nu are nicio vina.

De la 1 febr. pana pe la 30.April. nu am avut rovigneta. Nu apucase sa imi vina nicio amenda. M-am dus si am luat rovigneta pe 01.05. Acum, pe 27.07, a fost emisa prima amenda pentru ce a fost in februarie si mai astept inca 11 bucati. Le-am numarat imediat ce am realizat ca expirase rovigneta.

Sa nu fie oare nici o modalitate in care sa demonstrezi buna credinta si faptul ca am actionat inainte de a trimite ei amenda???

O sa va tin la curent daca mai aflu ceva, lucru pe care va rog si pe voi sa-l faceti. Vorbim aici de ceva bani, pur si simplu aruncati aiurea, sau poate ca asa finantam noi campaniile lor....

Inca ceva. Am cont online la primarie unde imi vad ce impozite locale si amenzile ce trebuie sa le platesc. Evident de romanesc, ca amenda de rovigneta nu apare pe site. Deci sansa de a plati tarziu este cu atat mai mare. Oricat te straduesti sa fii corect, simplu, nu poti.

Modificat de Viorel_C
Link către comentariu

Stimati Domni,

Sa nu fie oare nici o modalitate in care sa demonstrezi buna credinta si faptul ca am actionat inainte de a trimite ei amenda???

Daca mi-arati cum, si poti sa-mi demonstrezi ca ai rezolvat problema prin "buna credinta" in relatia cu autoritatile, pe speta ta, in Romania, eu iti dau o naveta de bere orice marca vrei tu, prima data cand vii la mare sau treci prin Constanta.

Tine minte- necunoasterea sau neaplicarea legii nu te absolva de consecintele ei...

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

aveti idee daca noile camere de pe a! sunt si pt viteza,sau doar pt vinieta?

Link către comentariu

Teoretic sunt doar pentru vinietă, sunt camere, n-au şi radar.

Link către comentariu

Si tot teoretic putem presupune ca ... daca reusesti sa treci cu o viteza cu mult mai mare decat viteza permisa pt. acel sector, aceste camere nu vor mai reusi sa-ti inregistreze pe fotografie numarul de inmatriculare ? Si astfel sa ai mai multe sanse sa scapi ?!? Sau ... sa te mai alegi si cu permisul suspendat pt. depasirea cu mai mult de 50 km/h a limitei de viteza admise pe acel sector ( asta doar in cazul in care au si radar in locatia respectiva ) ??? La unele dintre locatiile fixe de verificare a rovignetei au cu siguranta si radar actuv in instalatia montata deja (exemplu locatia de pe DN 7 km 411+865 localitatea Sacamas ILIA, jud. Hunedoara ).

Modificat de Antonela
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!