Jump to content

cat costa un facelift

georges
 Share

Postare recomandată

Buna ,

detin o ibiza din 2003 , totul e ok la ea numai ca ma zgandare sa o transform estetic intr-o ibiza FR. Faptul ca e in 2 usi ar ajuta mult.

Ca investitie am stabilit asa :

spoilere fata-spate , bara de stabilizare, suport pahar , jante seat (numai de 15 , mai mari e cam riscant...) vopsire oglinzi. Ar mai fi vreo ceva ? are cineva o lista de preturi cu coponente de ibiza fr 2006 ?(bineinteles , inafara de motorizare )

Ar fi fain sa bagam vreo 2-3 zeci de milioane si sa avem ibize de ~20 de mii de euro (estetic vorbind :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spoleiler fata chel de FR (fara plasticile si grila de la radiator) costa 700 ron.

Cu restu de subansambluri (trebuie cumparate pt ca nu se potrivesc alea vechi) 400 ron.

Vopsit spoiler fata 550 ron.( inclusiv manopera)

Vopsit oglinzi 100- 150 ron (inclusiv manopera)

Suport pahar 120 ron.

Jantele originale seat sunt cam scumpe fara 200 de euro/ bucata nu iei nimic interesant.

Volan FR 1500 ron fara manopera.

Bara de stabilizare (seat sport) e in jur de 200 de euro (da search pe forum ca tocmai a luat cineva din asta)

Link către comentariu

fain .

spoiler spate ? la facelift parca e la fel , numai ca e vopsit pana jos, la FR e diferit , si e mai fain zic eu ...

Link către comentariu

stergatoare modelul nou. Dupa sarbatori am sa merg la un dealer sa-mi faca un calcul. Pe langa astea , la interior sau exterior mai trebuie vreo ceva ? Triplele ar mai fi , pe spate , dar sincer astea cu rosu sunt mai faine ....

referitor la vopsit/montat nu trebuie sa fie probleme, se poate face si in alta parte , mai ieftin, la urma urmei e doar un spoiler , nu e o masina intreaga ca sa ai pretentii foarte mari...

se poate cumpara si vopseaua separat , la nuanta , si ajunge cam 2 mil pentru 1 spoiler.

Modificat de georges
Link către comentariu

ibiza 2006 vine cu faruri duble, cu spoilerul spate de pe fr, adica are difuzor fals de aer si e vopsit in totalitate. are stergator luneta cu masca, are plasticul bordului schimbat, are alte fonturi la instrumentele de bord, si mai sunt o gramada de diferente.

nu vad de ce tii neaparat sa arate a ta ca ibiza 2006, de banii aia ai putea aduce imbunatatiri serioase pe partea audio, ai putea pune o suspensie sport. dar acum, fiecare cu ale lui.

Link către comentariu

ibiza 2006 vine cu faruri duble, cu spoilerul spate de pe fr, adica are difuzor fals de aer si e vopsit in totalitate. are stergator luneta cu masca, are plasticul bordului schimbat, are alte fonturi la instrumentele de bord, si mai sunt o gramada de diferente.

nu vad de ce tii neaparat sa arate a ta ca ibiza 2006, de banii aia ai putea aduce imbunatatiri serioase pe partea audio, ai putea pune o suspensie sport. dar acum, fiecare cu ale lui.

off ;)

farurile sunt aceleasi...

spoilerul din spate de la ibiza 2006 e acelasi cu ibiza 2003 , numai ca e vopsit lateral pana jos... look closer ...

la FR e total diferit si de 2003 si de 2006.

de stergator am discutat (si pe fatza sunt schimbate , sunt mai performante astea noi pentru ca au lamele din cauciuc gros , de mare viteza .. la stergere bineinteles)

plasticul bordului nu ma incanta in mod deosebit ca schimbare, si nici fonturile. nu vreau guri de aer vopsite in argintiu , nici folie alba la cardane (e foarte bine cum e...)

Daca ai ibiza 2006 poti sa stii ca pentru o ibiza 2003 -2005 nu ai nevoie de acea suspensie sport.. o ai deja ... ;)

ca sa recapitulam :

1. spoiler fatza-spate cu accesoriile aferente - FR (guri aer fagure , sigla seat , eventual posibil sa fie necesar faruri de ceatza noi) + vopsirea aferenta

2. vopsire oglinzi

3. stergatoare noi

4. jante (am gasit Dezent care arata ca alea seat , numai ca sunt cromate.. dubios de asemanator design-ul , 110 euro tva inclus)

5 cauciucuri pentru jante :) (195x60)

6 la interior suport pahar

7. sub capota bara de stabilizare seat sport

nu vreau sa schimb volanul , e ok asta cum e. la scut stau in dubii... nu fac offroad si nici nu urc borduri... daca imi spune multa lume ca e bine ...am sa iau in calcul sfatul.

post-7695-1167500433_thumb.jpg

Modificat de georges
Link către comentariu

si FR.

prima poza e ibiza 2003 (imi cer scuze dar nu am alte poze mai bune...)

In a 2-a poza e ibiza 2006 si ibiza FR. la FR spoilerul este diferit in spate(ultima poza).

la 2006 e la fel ca la 2003 numai ca e vopsit pana jos.

post-7695-1167500968_thumb.jpg

post-7695-1167501042_thumb.jpg

post-7695-1167501184_thumb.jpg

post-7695-1167501567_thumb.jpg

Modificat de georges
Link către comentariu

Spoiler-ul spate la ibiza 2003 e diferit de cel de la ibiza 2006. Cel putin zona in care e asezat numarul e altfel desenata la una fata de cealalta. Din ce imi aduc aminte si la faruri e o diferenta.

Link către comentariu

Asa.... in ordinea importantei:

1. Pe jante de 15" balonul/talonul este maxim 55 la ibiza ta si cu 195 bineinteles. Sa nu cumperi cauciuc cu balon de 60 o sa-ti atinga pe interior la aripi, iti strica stabilitatea la masina etc

2. Suspensia de pe ibizele 2003-2004 sunt un pic mai rigide decat cele de 2005 si 2006 dar in nici un caz nu sunt sport. Cine nu a mai condus cu suspensii sport o sa zica imediat ca sunt dar nu e asa. Recomand un test drive cu varianta Fr de la ibiza si atunci o sa simti si suspensia sport.

3. Farurile nu sunt aceleasi cu siguranta. Poate ai tu faruri duble pe masina ta dar la noi pe varianta cea mai ieftina de 1,2 nu exista faruri duble avem doar un amarat de H4 pe ele si gata. Varianta de 2006 are H7 cu faruri duble chiar si in variantele cele mai ieftine.

fa si tu o poza cu farurile tale si ne luminam de la ele instant ;)

Link către comentariu

imediat ce se face lumina .. ce am avut am pus , probabil ca nu am dat destula importanta...

oricum ar fi , farurile si triplele am hotarat sa ramana tot asa . ai prefecta dreptate , spoiler-ul spate este redesenat la spatiul alocat numarului si cred ca este si putin mai ingust...

uite ce mult ajuta o discutie ...

revenind la subiect, tot uitandu-ma la poze am vazut o alta diferenta...

FR-ul nu are design-ul de la ibiza 2003-2005 de 2 portiere , ci design-ul de 4 portiere de la ibiza 2003-2006 ;) (habitaclu , exterior)

ce hibrid o sa iasa ....

Modificat de georges
Link către comentariu

da , aveti dreptate cu farurile , m-am inselat eu pentru ca m-am uitat prea fugitiv , la ibiza 2003 sunt simple (in forma de 8 culcat, probabil de asta m-am pripit cu raspunsul... scuze) si la 2006 sunt 2 separate , unu mare si unu mic...

Link către comentariu

la fr poti sa alegi 3 sau 5 usi ai optional ... si la cupra este la fel :D ... la varianta ta exista un kit pt bara din spate destul de frumos vezi aici si cu asta ai rezolvat o problema destul de ieftin si usor ;)

Link către comentariu

Poti sa faci mici artificii sa te apropii ca design de un FR sau Cupra insa componentele importante costa ca asa si-ar face multi modificari... Uite diferenta de spoilere spate.

post-5125-1167829432_thumb.jpg

Modificat de SORAN
Link către comentariu

in principiu orice se poate schimba, chiar si volanul, se gaseste volan de fr, doar sa gasesti codul produsului, ca de aflat preturi afli imediat. problema se pune de bani... cred ca te va costa mult prea mult ca sa merite.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Da' niste scaune sport pentru Ibiza cine vinde si cam la ce preturi?

Care sunt sansele sa te potcovesti cu zgomote ciudate in masina in urma acestei modificari ?

Link către comentariu

sunt off total :vaidecapulmeu: dar este o descoperire facuta acum cateva zile ... :P

Link către comentariu

Exact asta discutam cu o3 cep, ii ziceam ca designerul care a desenat alfa 147 a fost furat de seat, acum a ajuns designer sef la vw, se numeste Walter Da Silva. De aici asemanarea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

renunt la vopsitul oglinzilor , se poate lua coaja cromata , costa ~2 mil.

manere usi cromate(accesoriu) o pereche ~800 de mii.

stau pe ganduri , inca nu sunt 100% hotarat daca sa fac miscarea sau nu.

Nu are nimeni vreo ruda prin spania? poate luam accesoriile astea mai ieftine, prea parca au niste preturi de speriat....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!