Jump to content

probleme flanse?

golfix
 Share

Postare recomandată

Cam asta e jocul...ma gandesc ca poate sunt alte ciuperci -mai putin inalte..

post-19495-0-69523700-1300866913_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa stau la toata lumea si la mine la fel stau si am schimbat toate bucsaraele si flanse de pe fata si troncane. E aiurea conceputa chestia asta la golfurile noastre. Restul masinilor de obicei au distanta acolo doar cat se comprima cauciucul atat. Ma gandeam la unele variante sa schimb sa trec pe vechile flanse sau sa imbrac flansa intr-o bucata de camera. Asta o sa vad cand o sa am chef, daca e cineva care a facut modificarea asta as fi bucuros sa ne spuna o parere daca a contat sau nu.

Link către comentariu

asa mare spatiul?! pot sa bag un deget acolo

Link către comentariu

Eu am schimbat flansele cu rulmenti s-a mai micsorat un pic distanta, deci acum pot sa bag degetul mic :)

Link către comentariu

:offtopic: imi cer scuze pentru el!!!

De unde pot downloada si eu acest ETKA?

Link către comentariu

aceeasi pb cu flansele o am si eu ....ma dispera jocu..mai ales cand iau un viraj simt cum joaca roata ...X( si am schimbate flansele de vreo 2 saptamani..am o distanta de vreo 5-6 cm... cu toate ca cu flansele vechi erau prinse super bine...dar pb o rezolv repede..:) cumpar rulment pt flanse si pun flansele vechi...oricum nu vad dif intre una noua si aia veche..ca si una si alta joaca ...app...un prieten mi-a spus ca sunt si flanse pe la 200 ron care o zis el ca nu ar mai juca asa.. oricum astept si eu raspuns..ca sunt tare curios...

Link către comentariu

5-6 cm e distanta foarte mare, nu ai voie sa ai asemenea distanta (intre ciuperca si caroserie). Ce flanse sunt la 200 ron mi se par cam scumpe. Uzura la flanse se vede cand pui flansa veche langa cea noua o sa vezi ca flansa veche e mai turtita. Ce tip de flanse ai ca sunt 2 tipuri pana 1995 si dupa 1995? Sa ne ti la curent cu raspunsul prietenului.

Link către comentariu

eu am flanse din alea din nainte de 1995 ...eu azi mi-am schimbat pe fata suspensia ..si o ramas undeva pe la 2-3 cm distanta intre ciuperca si caroserie..flansa cumparata acu 2 saptamani de la Febi..azi cand am scos-o avea rulmentu spart..sunt flanse pe la 200 ron cica alea sunt bune nu stiu ce au special poate alte materiale firma...orice as face distanta aia tot ramane..si is tare curios dc :(

Link către comentariu

• 2 months later...

Am depistat ca mi se misca amortizoarele din fata de sus de acolo de unde sunt flansele (cred). Poate din cauza asta mi se aude ca si cum s-ar rupe ceva cand iau viraj la maxim? Se poate sa se fi dus flansele? Nu stiu nimic despre aceste flanse, v-as fi recunoscator daca cineva isi face timp 5 minute sa imi explice si mie. Multumesc.

Link către comentariu

daca ati pocneste cand iei viraje pe loc. ati atinge flansa de sub aripa pe partea de sus a amortizorului acol unde vine arcu blocat. sa tocit acea flansa. sau vezi sa nu ai rulmenti sparti si e flansa lipita de amortizor . si ati forteaza si pocneste.la mine era pocnit un rulment. vezi si u

Link către comentariu

• 1 year later...

salut

eu am flansa pe dreapta care se misca bn mersi..acum intreb-e posibil sa faca pe drum drept si in viraje ca o planetara stricata dar nu mereu(la interval de cateva zile)?

Link către comentariu

• 1 month later...

Aceeasi problema o avem cu totii, mai devreme sau mai tarziu, mi-am schimbat in toamna capetele de bara, iar acum a trebuit sa-mi schimb pivotii, dupa ce i-am inlocuit, merge mai bine servo-directia, dar a inceput sa-mi traga in stanga de cele mai multe ori, voi schimba bucsele la brate si telescoapele cu tot cu flanse si rulmenti, apoi fac unghiul de fuga. Nu cred ca am omis nimic, mai trebuie schimbat ceva inainte sa-mi fac unghiul?

Modificat de v@sy
Link către comentariu

• 9 months later...

Incerc sa reinvii discutia asta pentru a lamuri o problema legata de flanse. Este binecunoscut ca pt golf 3 exista doua tipuri de flanse amortizor fata si anume modelul cu dimensiuni mai mari, cu rulment incorporat si modelul de dimensiuni mai reduse cu mai mult cauciuc si rulment separat care s-au montat la masinile de pana in 1994, respectiv dupa 94. Dupa ce am rasfoit toate topicurile pe aceasta tema am inteles ca nu ar fi posibila rocada, nu poti pune flanse mari pe masini dupa 94 si invers. Eu am o alta masina pe care o dezmembrez, e din '97, si am scos seturile de arc+amort+flansa pentru a le monta pe Golful din 94 si pot sa va spun ca s-au potrivit bine. Lucrul care face diferenta intradevar intre cele doua tipuri de flanse sunt arcurile, cele de pana in 94 au ultima spira mai deschisa, adaptata pt suportul metalic al flansei, iar cele de dupa 94 au spira mai inchisa, la fel potrivita pt suportul sau de flansa. Acuma intrebarea mea este urmatoarea : difera in vreun fel caroseriile, in speta oala amortizorului intre cele de inainte si dupa 1994 ?!? astfel incat sa fie periculos sa circul cu masina cu flanse nepotrivite ?

Link către comentariu

e clar atunci, inseamna ca ne putem echipa fara grija masinutele cu suspensie adaptata la drumuri rele/grele (romanesti), modelul nou de flanse e si mai usor de montat, facand astfel suspensia mai elastica, nu mai troncane asa de tare la denivelari. 

Link către comentariu

• 11 months later...

stie cineva ce inaltime au cele doua modele de flanse? pt ca am schimbat flansele si nu e nici o diferenta notabila nici in modul de rulare al masinii si nici distanta dintre oala si palaria metalica. apropo, pentru scimbarea flanselor este necesara o presa pentru arc sau e tinut pe loc de vreo piulita de sub flansa? masina are flanse cu rulment separat 

Link către comentariu

Am cautat si am gasit doar varianta de 52 mm inaltime.

Link către comentariu

eu am gasit ceva dimensiuni pe ebay, si vreau sa incerc cu cele mai inalte flanse. 

Product Dimensions 5.8 x 3.2 x 1.4 inches Item model number 357 412 331A

147x81x35mm dar ce si cum sunt masurate nu stiu 

Modificat de chelu1.6
Link către comentariu

Ceva de genul am eu pe spate dar sta sub arc (intra pe amortizor) pe spate.

Link către comentariu

am cautat mai mult si am gandit problema si linkul de sus ajuta doar daca vrei sa ridici garda masinii. rezolvarea flanselor se poate face cu inlocuirea lor cu unele de polo 6n, care sunt mai mici si trebuie facuta o saiba la dimensiunea celor de g3. se mai pot face si flanse plate din tabla, dar aici intervine problema lungimii filetului de pe tija telescopului care nu permite mereu inlocuirea asta.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare am si eu o problema care cred ca este legata tot de flanse cand dau prin gauri se simte un joc pe partea stanga fata in volan mai nou se simte si cand franez trepidatii in volan am schimbat si discurile crezand ca ele sunt cauza dar fara rezultat! Am ridicat masina pe cric si am miscat de roata se misca cu tot cu telescop ce ar putea fi?

Link către comentariu

Am miscat 9 si 15 stanga dreapta si joaca roata de aus din telescop 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!