Jump to content

Se poate regla ambreiajul?

ionxx
 Share

Postare recomandată

Salut, am si eu o mare problema si nu stiu ce sa ma mai fac, am un passt din 2001-2002, 1.9tdi highline, 130 cp,6 viteze, pompe-duse, cod motor AVF, mie mi se pare ca ambreiajul tine foarte sus, as dori sa stiu dc e normala treaba asta si dupa ce i-am schimbat kitt-ul de ambreiaj tot sus tine, ce trebuie sa ii fac? Sa ii schimb care dintre cele 2 pistonase de la ambreiaj? Mersi mult :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambreiajul nu se poate regla din pacate, iar unul "proaspat" va tine sus inevitabil. Cel putin asa stiu eu la astea hidraulice.

Cilindrul receptor (unul din "pistonashe" - cum spui tu) cand e defect nu se comporta asa deci nu are sens sa il schimbi. Mai degraba m-as obisnui cu ea cum e... :beerchug:

Link către comentariu

• 1 month later...

din cate stiu eu cursa se poate scurta taind un pic din tija de la pistonas, dar asta pentru a merge mai sportiv, adica sa prinda mai jos

Link către comentariu

• 9 months later...

Salutare.Abia ce am cumparat un Passat din 98.Merge foarte bine insa am o mica problema.Ambreiajul tine foarte sus si e foarte incomod.Se poate regla sa tina mai jos?Multumesc

Link către comentariu

Sa sti ca asa e si la mine. Dar se pare ca nu se poate regla. Cica e hidraulic sau asa ceva... Asa ca va trebui sa te obisnuiesti cu el asa. bafta

Link către comentariu

Felicitari pentru masina. In privinta ambreiajului nu prea cred ca ai ce sa-i faci, asa ca lasa-l in pace ca merge foarte bine.

Crede-ma pe cuvant!

Bafta! ;)

Link către comentariu

Subscriu. Si la mine tine foarte sus, dar isi face foarte bine datoria. Cutia de viteze raspunde foarte promt si silentios la orice schimbare de viteza. Acealsi sfat: las-o asa. E genul de reglaj la care nu e bine sa umblii.

Link către comentariu

ce fericit sunt ca la mine tine jos...as lua-o razna daca ar tine sus...e naspa rau :)

Link către comentariu

E mai feminin :) Nashpa e cand dupa asta mergi cu cea de la servici sau cu a vecinului de bloc si care tine jos. Pana te "prinzi", te-ai scos de nishte zambete.

Link către comentariu

apropos de "ambreiajul tine f sus"....din ce stiu eu....cand ambreiajul tine sus inseamna ca e "dus"( la o masina care cand e relativ noua, "tine" jos in mod normal, mai putin solenza, daca se poate numi masina).....si nu cred ca ma insel....succes

Link către comentariu

Cand am condus prima data passat-ul din semnatura, mi s-a parut foarte ciudat ca ambreiajul tinea foarte sus, am zis ca ar fi o problema dar fostul proprietar m-a linistit si mi-a zis ca asa este de cand are el masina (aprox 6 ani) si nu au fost probleme. M-am interesat si eu de un reglaj dar se pare ca nu se prea poate face nimic, ptr. ca este hidraulic.... oricum acum m-am obisniut, nu mi se mai pare ciudat. Problema apare in momentul in care ma urc in alta masina... :beerchug:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Schimba kitt-ul si nu o sa mai ai probleme.Ai grija ca la reprezentante sunt niste oferte cu piesa veche la schimb destul de avantajoase.Pret :cca 950 Ron cu manopera cu tot.Bafta!

Link către comentariu

• 9 months later...

La masina din semnatura imi tine ambreiajul c-am sus dar nu miroase sau patineaza nici la mers mai agresiv insa eu vreau sa il fac sa tina mai jos.Daca este posibil imi poate explica cineva cum se poate face daca se poate face

Modificat de MIGUEL
Link către comentariu

Din cate stiu eu nu se poate, pt. ca este autoreglabil. Cu cat se uzeaza discul de ambreiaj cu atat tine mai sus. Asa mi a explicat odata un inginer de la reprezentanta.

Link către comentariu

Ambreiajul nu este reglabil se autoregleaza.Singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa-l aerisesti asta in cazul in care s-a umblat pe acolo in special la cilindru de ambreiaj.Cand incepe sa tina sus este primul semn ca se apropie kitul de ambreiaj de sfarsitul vietii.Asa am patit si eu si pana nu l-am schimbat nu am avut ce s-ai fac.Acum in functie de nr. de km ai masinii este posibil sa trebuiasca schimbata si volant .

Link către comentariu

in afara de faptul ca prinde sus mai ai cumva si pedala tare ?

Link către comentariu

Pot sa spun ca pedala este moale,normala si nu se simte nici un miros sau ca ar patina.Masina are 130.000 km

Link către comentariu

Km foarte multi nu are dar depinde cum s-a mers cu ea pana acum.La mine a cedat ambreiajul la 240000km,dar repet depinde foarte mult de stilul de condus pentru ca daca stai toata ziua cu piciorul pe ambreiaj sau nu il eliberezi cum trebuie se poate duce si la 130000km.Cel mai bine mergi la service si desfa-o ca sa fii sigur pentru ca diferenta de pret intre kit-ul de ambreiaj si kitul + volant este foarte mare .

Link către comentariu

Eu am scimbat tot kit-ul de ambreiaj acu juma de an inclusiv volant-totul nou,de patinat nu patineaza si nici n-am mai avut probleme,dar si mie mi se pare ca tine sus pedala de ambreiaj se poate sa fi pus ceva nasol la montaj sau mai trebuie ceva reglat?

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut,am o problema,si ambreiajul meu tine cam sus,iar mi se pare cam uzat,nu patineaza sau nu face figuri de genul,dar mi se pare la schimbat vitezele ca agatza ceva in schimbator!Eu acuma am un disc de ambreiaj si o placa de presiune noua,dar nu stiu daca merge la masina mea,o sa pun aici codurile lor poate ma puteti ajuta,nu stiu daca merge discu si placa de presiune pe masina mea!

Masina: Passat 2000 1.9tDI PD motor ATJ 6 trepte+1!

Cod disc ambreiaj: A 07 11 B 02 (mai are un cod dar nu stiu ce semnifica 038 141 032LX)

Cod placa presiune: A 06 26A 01 (si asta are un cod care nu stiu ce semnifica 059 141 117EX)

Firma care leau produs este ,,LuK``.

Imi puteti spune daca piesele astea merg pe masina mea??Va rog mult!

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

AA,si pedala e tare!!!

Link către comentariu

Si la mine prindea ambreiajul sus si era pedala destul de tare.Am schimbat kit-ul si volant si pedala a devenit foarte moale iar ambreiajul prinde jos undeva dar nu exagerat de jos incat sa te incomodeze, dar am inteles ca usor, usor in timp incepe sa tina tot undeva destul de sus fara sa fie nimic uzat.Drept dovada ca la mine discul era super Ok si mai mergea zeci de mii, iar soarele placii de presiune era intact si intreg.Asa cred ca este ambreiajul de Passat, tine sus cu timpul fara a fi vorba de uzuri si defectiuni.Urmeaza sa constatam in timp, noi cei ce am schimbat cam tot in zona ambreiajului.

Link către comentariu

iti agata cumva ceva in schimbator?

Link către comentariu

• 2 years later...

eu doar ce l-am schimbat si tine sa zic mijloc si are 1000 de km

s-a spart placa de presiune si am schimbat tot chitul

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!