Jump to content

Bora standard... dar e a mea

Bora Bora

Postare recomandată

Am si eu o Bora din 2002, BCB, motor 1.6 16V, 105 CP (nu stiu altele cum sunt dar parca nu prea ii simt). Dotari are ceva la interior:

- climatronic;

- tapiterie din piele;

- oglinzi heliomate incalzite;

- incalzire in scaune (foarte utila mai ales la piele);

- magazie de CD-uri;

- ESP, airbaguri frontale si alte chestiutze standard.

Ce sa zic, sunt foarte multumit de trei luni de cand am achizitzionat-o! Primul proprietar a fost o doamna care a facut 57000 km in 3 ani si ceva! Asta a fost primul factor care m-a decis sa o iau. Pretul a fost de 10800 Euro care sincer nu stiu daca e mult sau putin in opinia altora. Personal am considerat pretul corect pentru cati km are masina.

Singura problema pana acum a fost ca s-au aprins la un drum de 80 km martorii ESP si EPC in bord, iar luminile de stop nu se mai aprindeau decat arareori. Nu stiu ce a fost dar a doua zi la intoarcere nu a mai aparut problema asta si a ramas in continuare un mister.

Dupa ce am achizitionat-o am schimbat toate filtrele si uleiul. O chestie foarte interesanta a aparut la service unde mi-au aratat ca masina are specificatia QG1 (long life) iar in cartea masinii toate reviziile au fost facute in reprezentantza VW din Bacau (de unde a fost si achizitionata masina) si cei de acolo au facut schimbul la 15000 km cu ulei 5W40 (sintetic normal). Acum nu stiu cum e mai bine dar am urmat sfatul neamtului care are service-ul frecventat de mine si am pus Mobil 1 long life 5W30.

Cam atat momentan! Voi reveni si cu cateva poze, desi cred ca stie toata lumea cum arata o Bora gri metalizat cu jante aliaj standard!

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea.Acelasi lucru l-am patit si eu la un Passat 3C avea specificatie de longlife si ei au bagat 5W40.Este un lucru simplu pentru ca la noi reviziile se fac la 15000 ( longlife 2 la 30.000).Deci nu are rost sa bagi ulei care-ti rezista 30,000 si sa-l dai afara la 15.

Link către comentariu

La cati km are masina, pretul este exceptional. Sa ai grija de ea, si sa ai grija de tine, si mai ales sa ai grija la drum(ca tot vine iarna). S-o stapanesti sanatos si numai bine.

Richard Nagy

Link către comentariu

SAL,

tot o bora ca a ta am si eu,insa cu mai putine dotari,o intrebare am pt tine daca poti raspunde(de fapt 2)

1. cati km ai cand rulezi cu 3000rot/min in a 5-cea treapta, eu am 100 si mi se pare putin...tinand cont ca are 105cp si 260 pe bord

2.la cat sta relanti-ul normal cu motorul cald...la mine sta la 750

oricum sunt f multumit de ea nu am avun nici o problema cu ea in 10.000km,merge super

sa ai bafta de ea!!! mutam si astept raspunsurile...

Link către comentariu

:Driver:

Nu conteaza ca are 260 pe bord. Bordul este acelasi pentru toate motorizarile. DE aia ai 260 pe bord. Sunt motoare de turatie mare. La 150 -160 deja ai aproape 5000 de ture...

Link către comentariu

acum nu oi vrea sa ai ca la diesel la 3000 turatii intr-a 5-a 140km/h... benzina o turezi cat vrei cuplu e direct in sus... la diesel de la 3500 o turezi degeaba ca scade in fortza...

Link către comentariu

@saurel04 NU stiu exact ce turatie am la 100km/h, ma voi uita si iti spun dar stiu ca la relanti sta undeva la 600 rot/min cu climatronicul pe ECON iar pe AUTO se ridica turatia la aproape 900 rot/min.

Link către comentariu

[@bora_bora sa o stapanesti sanatos si asteptam poze ;) a mea are 79 de mii si e din 2001 am aceleasi doatrii ca si tine mai putin piele ,eu am dat pe ea 10400.. deci suntem pe acolo

@saurel04 la 3000 de ture ->3-a exact 100 km/h ..

nu trebuie sa te sperii caci abia de la 4500 incep sa se simta calutii !! cuplul maxim la acest tip de motor(1,6, 16v ) e la 5700 de ture !!!!

eu ma plang deocamdata doar de consum in rest de nimic !

numai bine !

Link către comentariu

Asta e un standard full option :hainoroc: .In ceea ce priveste puterea... daca o turezi o sa o simti, daca esti mai grijuliu cu consumul si schimbi la doar 2000rpm atunci nu o simti mai deloc.

Modificat de Reed
Link către comentariu

@saurel04 la 3000 de ture ->3-a exact 100 km/h ...

deci tu la 3000 ture in viteza 3 ai 100km/ora?

intrebarea mea era ,daca e normal ca la 100km/ora in viteza 5 sa ai 3000 ture pe minut?,pt ca eu asa am... si prietenii imi zic ca nu e normal sa fie asa...

dupa rev ma duc cu ea la service autorizat sa ma informez si va tin la curent cu evolutia

multumesc la toti pt raspunsuri LA MULTI ANI !

Link către comentariu

salut

stai linistit ca e oki asa a 5-a 3000 ->100 de km la ora

am gresit cand am postat si am obs prea tarziu ca sa mai dau edit

si am si verificat exact la 3000 intr-a 5 am 100 de km/h

la anu si la multi ani !

Link către comentariu

multumesc domnu,

sa stii ca m-am linistit, sincer, pt ca nu aveam pe nimeni cu masina ca a mea care sa-mi confirme

acum sunt sigur ca nu-s probleme,mutumesc, inca o data LA MULTI ANI !

Link către comentariu

E prima data cand m-am uitat si eu la turometru si asa este: la 100km/h am fix 3000 rot/min. La Multi Ani!

Link către comentariu

Salut, intervin si eu cu o intrebare. Am un Golf 4 1.4I 16V 75CP, si la 3000 rot am tot 100 km. Este normal, nu e nici o diferenta? Unde castiga diferenta de 30 cp. Merci.

Link către comentariu

Confirm si eu: am aceeasi platforma tehnica si tot 3000 RPM la 100 km/h in viteza a V-a.

@decodat: relatia intre turatie si viteza nu depinde de puterea motorului ci de rapoartele cutiei de viteza. Exista posibilitatea ca si la cutia ta de viteze sa fie acceleasi rapoarte, si deci vei avea aceeasi viteza la aceeasi turatie.

Despre QG1: si masina mea a avut. La prima revizie (am luat-o de noua din Romania) m-au obligat sa schimb uleiul dupa metodologia normala (fara long life), spunand ca altfel pierd garantia. Oricum, s-au mirat ca am observat ca masina mea avea ulei long life in ea. (tot de pe forum am aflat :)

Modificat de Cristian_F
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!