Jump to content

problema curea ventilator


ksi_id
 Share

Postare recomandată

Apropo curea de alternator nu ventilator.

Am fost la magazin sa cumpar curea de alternator, omu s-a uitat in catalog si mi-a dat cureaua, printre alte chestii ce am mai luat. Ma duc la mecanic s-o schimbe, mi-a schimbat prima data aia de la servodirectie dupa care cea de alternator. Cureaua de la servo aia veche era putin mai ingusta(datorita uzurii ma gandesc) decat cea noua, pe cand cea de alternator era parca 1 mm mai lata decat cea noua(la lungime sunt identice). Am zis asta e si am montat-o. Problema care o aparut este ca la pornire face urat si pe la 3000 de ture la fel. Inainte de 3000 si dupa nu face galagie. Mecanicu o zis ca pana isi face putina uzura, dupa care nu se va mai auzi. Asa sa fie?

Modificat de ksi_id
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuia sa te duci cu a ta si sa nu o montezi inca si sa iti dea una identica. sau poate a ta nu era exact dupa catalog. teoretic nu ar fi avut voie sa scartaie sau sa faca ce zici tu, daca e stransa bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faza e ca nu scartaie face galagie. Adica primu lucru la care te gandesti cand auzi zgomotu ala te intrebi oare e ulei la motor?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa nu fie fulia pe care se invarte cureaua. Pune mana pe fulii si misca-le sa vezi daca fac vreun zgomot. Adica daca trancanesc putin a metal-metal. Eu am patit asa si cand o miscam cu mana facea un zgomot de metal. La turatie l amotor facea cam ca toti dracii, parca era motor diesel vechi si obosit, asa se auzea. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau sa nu fie cumva de la pompa de apa, si ea face galagie daca e dus rulmentu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema este ca nu o facut asa ceva pana ieri cand am schimbat cureaua. De aia nu prea cred ca ar fi altceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu aveam fulia dusa, orice curea nu rezista mai mult de 3 luni ca mi-o facea zob, deci am cumparat vreo 10..vreau sa zic ca niciuna din ele nu era niciodata identica cu aia de dinainte, tot asa, 1mm in plus in minus..dar niciodata nu am auzit nici un zgomot si nici nu au fost probleme, curelele se duceau din alta cauza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt mai multe tipuri de fulii.ia-ti o curea mai lata,intinde-o corespunzator si vezi atunci1

si eu am avut o problema asemanatoare ,la ture mici nu scotea nici un zgomot insa

la ture peste 2000 facea un zgomot ciudat si incepea sa scartaie

rezolvarea curea noua putin mai lata.fulia mea e destul de tocita pe interior - de ,masina are ceva ani....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spui ca ai servodirectie.In primul rand verifica fulia dubla(cea de pe pompa de apa) sa nu aiba tendina de blocare. Apoi verifica atent si fulia de la pompa servo(este din tabla si foarte firava) sa nu ai uzura mare si astfel sa nu adere pe toata suprafata. In perioada de iarna pompele servo au prostul obicei sa-si dea obstescul sfarsit (se sparge rulmentul din ea) Eu am patit acum 4 ani acest lucru pe 20 decembrie si am fost nevoit sa fac bucurestiul cu masina fara servo cu anvelope de 185/55/15 si volan sport momo :icon_rendeer: (mentionez ca aveam tot o jeta, si sa ma fi vazut cum am fost nevoit sa dau cureaua de al pompa de servo jos imbracat la 4 ace :question: )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masinile acesea golfurile au 20 de ani vechime deci nu stii prin ce miini au trecut.Eu am in cartea tehnica serie de motor JK pe care nici un magazin de piese auto nu au gasit-o, parca eram cu un ozn nu golf.Sa vezi cind trebuie sa cumpar cite o piesa la masina si ma duc la magazin ce aventura ca nu stie vinzatorul ce piesa sa-mi dea.Ma duc de obicei cu piesa defecta in mina.Asa ca mare atentie. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!