Jump to content

calculator usa octavia 1

alex102
 Share

Postare recomandată

mi s-a spus ca trebuie sa inlocuiesc "calc din usa" stanga pentr ca nu mi se mai inchide pe telecomanda si nu imi merge oglinda... de unde il iau? mai ieftin ca la reprezentanta exista? a mai avut problema asta careva? de ce e totusi 100 de euro asta? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa-ti raspund la intrebarea din titlu:

Decat sa traga atatea fire de la fiecare comutator, inchidere, led, motoras si senzor din usa. mai bine s-a preferat solutia de a pune un controler in usa. Acesta comunica cu calculatorul de confort central pe un bus de date CAN.

De preturi poti sa te interesezi la volksman pe scriunea "anunturi" sau poate ai noroc si gasesti la dezmembrari.

Dar cine ti-a pus diagnosticul si pe ce baza? Si o pana de contact poate avea astfel de manifestari.

Link către comentariu

diagnosticul l-au pus cei de la AVIA Motors

am vrut sa scriu ca am telefonat la volksman (dar nu am vrut sa fac reclama proasta) .. am tot citit despre el pe forum .. dar a dat in balbaiala.. mi-a spus sa sun in 20 de minute.. am sunat.. si a zis ca "am dat un e-mail si am pus o intrebare in afara" ... deci.. as prefera un magazin cu servicii profesioniste.. probabil ca tot la avia ajung :)

Modificat de alex102
Link către comentariu

Nu am nici o legatura cu Volksparts, dar in general am auzit lucruri bune despre ei. In mod cert de cele mai multe ori au scoruri mai bune decat reprezentantele.

Piesa ta e ascunsa rau de tot in catalogul de piese Skoda. Inclin sa cred ca de asta a ezitat volksman. Asta ne poate spune el, daca e asa.

Si eu m-am uitat de curiozitate in catalog, dar inca nu sint sigur ca e vorba de componenta respectiva.

Eventual o sa ma mai uit in manualul de service de Octavia.

Daca ai posibilitatea, eventual intreaba codul piesei de la AVIA si da-i lui volksman.

Modificat de hyper
Link către comentariu

Am gasit in manualul de service. Calculatorul din usa e intr-un ansamblu comun cu motorasul de reglaj al geamului.

Te doare mintea pana gasesti o piesa asa de camuflata in catalog.

Apare sub denumirea "window regulator motor"-engleza sau "Fesnterherbermotor"-germana.

Codul este 1U4 959 801 B 05S

Calculatorul nu se poate achizitiona separat. Iar ansamblul costa mai spre 200 decat 100EU.

Cum ti-au facut diagnoza, prin calculator sau au desfacut efectiv usa?

Modificat de hyper
Link către comentariu

Eu am schimbat acest calculator. La AVIA costa ~ 1200RON cu manopera inclusa. Dar... daca o faci pe garantie (iar manopera o faci cu un electrician off-duty), totul costa 600 RON. Eu atat am platit in final.

Link către comentariu

12 mil mi se pare aberant

oricum, nu stiu cum au facut ei diagnosticarea, asta scria pe factura de la ultima revizie.. (ma rog, factura proforma)

Link către comentariu

@DORU_14, nu stiu la ce garantie te referi la o masina din 2003.

@alex102

Piesa e 180 EU in Germania. La noi e la 20-30% mai mult. Plus manopera... deci 12 milioane e un pret real.

In schimb eu nu sunt convins ca sigur e stricat calculatorul. Nu stiu cum sinteti voi, dar eu stau linga ei la revizii, pierd cateva ore... dar sint sigur ca nu mi se schimba piese bune.

Ca asa poate sunt oxidate ceva contacte din usa sau e iesita un pic mufa si tie iti zic ca trebuie schimbat calculatorul. Poate ca Avia sunt seriosi si profesionisti, nu-i cunosc deci nu ma refer la ei ci am spus asa in general ce ti se poate intimpla.

In locul tau as merge si la un alt service, fara sa el zic nimic ca a fost diagnosticata masina si le-as cere o diagnoza/reparatie.

Link către comentariu

pe talon scrie ca masina e din 2004.. cand am cumparato mi s-a zis ca e 2003.. :D anyway... imi poti recomanda un service? multumesc

Link către comentariu

@DORU_14, nu stiu la ce garantie te referi la o masina din 2003.

Aici trebuia sa vezi printre cuvinte... Se poate, daca cunosti pe cine trebuie, chiar daca masina nu mai e in garantie. :D

Link către comentariu

Scuze, n-am stiut ca exista si astfel de practici. :)

Rog colegii de forum din Bucuresti sa-l indrume le alex102 catre un service bun. Eu mai stiu de Brady, dar nefiiind din Bucuresti nu am avut onoarea sa-i cunosc.

Modificat de hyper
Link către comentariu

Uneori pretul practicat oficial este putin aberant prin prisma valorii finale. Asa ca mai ocolim si noi cand putem macar cate un "zero"... :frigbaitata:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!