Jump to content

dardait la franare.....ce are?

gabimok
 Share

Postare recomandată

Am cauciucurile echilibrate si merg si pana la 200km/h si nu dardaie volanul,dar cand franez dardaie foarte tare ce sa fie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si dardaie cand franezi de la viteze mai mari, nu? Daca pui frana la 70 sau 60, nu se simte asa tare, este? Si eu zic acelasi lucru cu hyper, am patit-o cu masina anterioara (din fericire eram in garantie si s-au schimbat)

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Abia a iesit din garantie,asa ca .........cat or costa discurile ,sau unul?

Link către comentariu

Abia a iesit din garantie,asa ca .........cat or costa discurile ,sau unul?

am un prieten care a schimbat la octavia1 la brady 1300 lei deci pt OII nar tebui sa coste mai mult

dar uite aici http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 cit costa pret de pret

Link către comentariu

Si eu am avut aceleasi simptome ca si gabimok, la viteza mare cand franam trepida volanul. Si eu la inceput am crezut ca sunt ovalizate discurile asa ca am luat masina si am mers la service, acolo au mesterit ceva baietii (nu au schimbat discurile) si acum nu mai sunt probleme.

Link către comentariu

Am avut si eu problema asta la Octavia1. Dupa ce am schimbat discurile, problema s-a rezolvat. Daca dardaitul apare numai pe franare, sigur e din discuri. Daca ar fi din bucse, directie, cauciucuri, s-ar mai maninfesta problema si in alte conditii. Pe mine m-au costat discurile 2.700.000 noi noute si le-am schimbat singur. Discurile se tin in prezoanele rotii practic, deci procedura e destul de simpla, se da roata jos, se mai da si surubelul care tine discul pe pozitie pentru usurinta accesului la roata, se scoate si placuta exterioara de frana si gata - discul e liber. Placutele le aveam bune, nu le-am schimbat. (Stiu ca toata lumea recomanda sa schimbi tot, dar pana nu vad si eu un argument serios, nu cred :) ).

Iti recomand sa nu mai amani operatiunea, deoarece in momentul dardairii se solicita serios si inutil caseta de directie.

Link către comentariu

In mod sigur discurile de frana sunt problema. Am avut si eu aceeasi treaba pe un Megane si am schimbat discurile si nu a mai facut nimic apoi masina. O pereche de discuri e undeva la 4-5 mil din cate stiu eu.

Link către comentariu

O pereche de discuri e undeva la 4-5 mil din cate stiu eu.

mai exact 350 Ron

Link către comentariu

Eu cand le-am schimbat pe ale mele am pus Brembo si am dat 4,6 mil. Bine la aia la Renault(ca aveam Megane pe timpul ala) costau 5,8 mil cu tot cu montaj..... :)

Link către comentariu

incearca sa franezi cu o forta de apasare pe pedala mai usoara (foarte usoara) si mai lunga. daca nu sunt foarte ovalizate isi vor reveni.

sa nu te astepti insa la rezultate imediate. totusi rezultate bune se obtin in panta cu masina incarcata.

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

Se poate sa fie de la ABS..un prieten a avut aceeasi pb---avea abs defect---numai ca avea alta masina

Link către comentariu

Nu are nici o legatura cu ABS, sunt discurile strambe. Schimba-le, nu e o investitie asa mare. Eu unul m-as feri de brembo (cel putin de modelele ieftine), am asa ceva pe masina si s-au strambat destul de repede. , iar cu metoda descrisa de Vekau nu am rezolvat absolut nimic. Ai grija sa curete butucul inainte sa monteze discurile noi.

Link către comentariu

Revin azi cu noi precizari.....Am constatat ca tremura doar intre 40-60km/h,si simt tremuratul in scaunul soferului.Daca franez progresiv de la 100 la ora pana se opreste masina,doar pe plaja precizata tremurul se simte.La viteze mari nici un tremur,chiar si sub 40km/h,ce o mai avea?

Link către comentariu

eu am remarcat ieri cand veneam pe autostrada ca la viteza de 200 km/h cadn am franat am simtit un usor dardait. Imediat m-am gandit ca e de la discuri dar acum vine si intrebarea: ce se intampla daca mai merg ceva vreme cu ele asa???

Link către comentariu

Baracuda...se poate sa fie altceva... Dardaitul ala de la discuri ovalizate se manifesta si la franari de la viteze mai mici (sa zicem de la 80 Km/h in sus se simte...sub, nu prea)... Si numai "usor" nu se pote numi. Tremura destul de bine...e adevarat ca masina ta este grea si poate nu se simte tremuratul asa tare ca la altele mai usoare...dar se transmite si in volan...il simti ca lumea nu "usor". Daca vrei, facem maine probe pe autostrada cand plecam

Link către comentariu

sa inteleg ca la viteze mai mari daca discurile sunt ovalizate,exista posibilitatea ca in timpul franarii sa nu se mai simta nimic?

Link către comentariu

Totusi du inca odata rotile la echilibrat. Si verifica foarte bine cauciucurile. Tremuratul alternetiv poate veni si de la ruperea armaturii interne a caucicurilor. Dar sa le duci pe toate patru. Posibil sa fie unul din spate de vina.

Link către comentariu

Efectul de dirdiit in volan sa resimte puternic doar la frinare, pentru ca armaturile cauciucurilor sunt fortate. Cind aflii ceva da un semn sa stim si noi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!