Jump to content

Ce accesorii / piese sunt necesare iarna.

MOTANUL
 Share

Postare recomandată

Ma intereseaza sa cumpar si apelez la experienta celor care au cumparat de curand (lunile astea) pt. a gasi cel mai bun raport calitate-pret.

Desi zapada se lasa asteptata... :)

O sa incep eu cu ce am gasit pe net;

Scut motor:

http://www.enginehouse.ro/scuturi_protectie.html

Skiuri

http://www.enginehouse.ro/suporturi_biciclete_skiuri.html

http://www.portbagaje.info/list1.php?cat=34&compare=1

http://www.portbagaje.info/list1.php?cat=36&compare=1

Barele transversale sunt ~ 4 mil lei. ~ 100 euro

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce pret au la manopera? (montat scut metalic)

Vara fara niciun dubiu l-as pune singur - dar pe vremea asta e exclus; prefer sa-l montez intr-un atelier.

Cea mai comoda solutie consider ca este - prinderea cu magnet. Pina la urma (si ma adresez celor care au folosit efectiv) exista vreun dezavantaj?

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Eu am folosit anul trecut varianta cu magnet. Am mers cu 120 fara probleme. Sistemul e destul de bun, chiar daca la prima vedere pare o jucarie. Totusi, d.p.d.v al hotilor nu poti avea nici o siguranta cu cele magnetice.

Link către comentariu

Iti dai seama ca nu intentionez sa le las noaptea pe masina. Se fura si fara skiuri?? :D :)

Le-as lasa macar goale pe perioada sederii la munte.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Ce pret au la manopera? (montat scut metalic)

Maxim 150 RON, dupa cele declarate telefonic de o tanti de acolo. Explicatia acestui "maxim" vine de la faptul ca scutul vine cu kit montaj (tampoane cauciuc si inaltatoare) si deci manopera maxima e la cei care isi adauga inaltatoarele. Cum masina mea e deja inaltata de fabrica, voi plati o manopera mai mica, desigur.

Link către comentariu

Iti dai seama ca nu intentionez sa le las noaptea pe masina. Se fura si fara skiuri?? :somnmare: :P

Le-as lasa macar goale pe perioada sederii la munte.

Problema cu furtul e in felul urmator:

nu-ti fura schiurile din suport pentru ca suportul are incuietoare cu cheie (sau cel putin al meu avea), dar fura suportii cu tot cu schiuri (sunt efectiv placi de cauciuc magnetic).

Link către comentariu

Nu cred ca la aceleasi inaltatore va gandeati amindoi... :somnmare:

Inaltatoarele difera de la model la model. Doar daca pui scut original in loc de scut original pe pupa 100%.

Pretul celor 2 modele expuse ma trimite cu gandul la unele ne-originale. (motiv pt. care prinderile pot sa nu fie 100% la fel).

Oricum ai raspuns la ce ma interesa pe mine (la mine se pleaca de la zero - momentan eu am de plastic). deci 150 ron + pret scut.

Link către comentariu

Salutare la toata lumea, daca sunteti interesati de preturi pentru scuturi, dati-mi pm. La noi manopera de montaj este 50 de lei, dar pentru membrii clubului, este gratis.

Link către comentariu

Suna interesant; un pret la scutul metalic la voi + aveti decontare directa cu asigurarile?

Am cumparat suport skiuri magnetic si am sa postez cum s-a comportat; Am inceput prin a spala masina ca miine plec. :D :D

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am cumparat / folosit suport skiuri cu magneti;

Concluzii:

Suportul poate fi folosit in drum spre munte si atat (asta cu conditia sa pleci cu masina curata si uscata); de a 2-a zi cind gheta - zapada isi face prezenta pe plafon (odata ajuns la munte) devine inutilizabil. Se poate puna si peste gheata dar risti sa cada la prima curba sau frina puternica.

Link către comentariu

Salut.

Eu recomand prinderea in suruburi, pentru ca nu vad sa aibe dezavantaje. Eu asa am si nu am avut nici cea mai mica problema cu ele...pot sa spun chiar ca am mers cu 160 pe autostrada in austria, cu 4 placi de snow si masina plina si nu am avut nici cea mai mica problema.

In legatura cu pretul, eu pot sa comentez ca mi-am luat anul trecut si am dat 750 ron de la C&C Tuning (bd. Ion Mihalache). Firma este Mont Blanc si nu mi se pare chiar un no-name. Am vazut si eu ofertele de 400ron, insa nu mi se par realiste din diferite motive: firme dubioase, calitate indoielnica etc. Cel putin asa gandesc eu...prefer sa dau un ban in plus si sa ma asigur ca e totul bine.

Si apropo, asigura-te sa-ti iei sistemul complet, adica bare de sustinere + dispozitiv de prindere skiuri. Poate 400 ron erau doar barele (ma gandesc eu)...altfel pretul nu mi se pare justificat.

La Porsche, anul trecut, un sistem complet era 1400 ron (original seat) si eu l-am luat la juma de pret si mi se pare foarte bun.

Apropo, un lucru care ar trebui sa-l iei in considerare la alegere: daca sistemul de prindere a skiurilor ti-l iei simplu (adica bare de sustinere) sau iti iei cutie, care e ceva mai scumpa (poate chiar dublu ca pret), insa are niste avantaje clare: este eliminat zgomotul facut de skiuri in miscare (care se aude la peste 60km/h)...si credeti-ma, trebuie sa dati muzica destul de tare ca sa acoperi zgomotul :Driver:....iar in al doilea rand (si mai important) mentine consumul la valori normale, fiind aerodinamic. Eu am avut o surpriza neplacuta sa vad cum imi creste consumul cu 1-1,5% la drum intins in cauza acestui suport.

In fine, ai grija sa-ti alegi un sistem care sa-ti acopere nevoile din punct de vedere al capacitatii (2, 4, 6 skiuri). Conteaza si asta la pret.

La multi ani!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!