Jump to content

Lupo vs smart vs Citroen C1 vs Peugeot 107, etc.

DOOM
 Share

Postare recomandată

Salutare

Din pacate am deschis un topic despre aceasta problema dar nu la vresus cum trebuia si istef s-a autosesizat si l-a inchis.sorry about that.

Oricum nu as vrea sa se piarda discutia care devenise interesanta.

Ideea e ca am constatat ca nu se mai poate merge prin oras la anumite ore si deoarece seara ma doare piciorul stang de la ambreiaj m-am hotarat sa iau si o masina mica cand imi va permite bugetul. Musai trebuie sa aiba motor foarte mic(benzina sau diesel nu conteaza), cutie automata, sa fie cat mai mica si sa aiba totusi niste dotari de bun simt, aer,esp,abs...etc.

Eu ma gandisem la smart deoarece as vrea sa iau masina de aici iar lupo nu se vinde la noi( si mi se pare si cam mare - va dati seama...lupo prea mare ;) ).Ar mai fi si alte optiuni dar astept parerile voastre

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Editeaza si tu Paugeot cu Peugeot.

Strict pt traficul urban, si pt o pers, ocazional 2, fara pretentii de cumparaturi mari de la hipermarket, consider ca ar fi mai indicat un Smart For2. Mai ales ca apare noua generatie, daca te intereseaza ca masina noua, altfel destul de buna vestea dat fiind ca la un moment dat era pus sub semnul intrebarii viitorul firmei.

P.S.: daca topicul vechi prezinta interes, ar putea fi alipit la acesta.

Link către comentariu

La ce iti trebuie abs sau esp la o masina de oras, mai ales si cu motor mic?

Airbag da, cate faci praf si la 40km/h... dar abs si mai ales ESP mi se par inutile.

Sincer eu nu cred ca masinile mici sunt solutia... tot o banda ocupi... doar ca e masina mai scurta, cei drept o parchezi mai usor dar nu prea vad cum te ajuta in aglomeratie. Ce am vazut ca merge si e eficient este un scooter sau o mopeta din aia mica....

Din ce am vazut eu si prin alte tari cam spre asta se indreapta lumea grabita ;)

Link către comentariu

Intr-adevar, de viitor sunt motocicletele de dimensiun mici, scooterele si mopedele. O masina mica in Bucuresti nu va fi mai folositoare decat la parcare si consum. In legatura cu cele precizate mai sus, pot spune doua vorbe despre noul smart fortwo, la a carui lansare am luat parte in Stuttgart. Masina, ca si concept, este senzationala. Are cele mai economice si ecologice motoare din lume, are cutie automata, siguranta de 4 stele la EuroNCAP, in situatia in care masina are doar 3 metri, poate fi cabrio doar cu 15 kg mai mult decat varianta normala si are o gramada de dotari. Din pacate, pretul care va fi comunicat in primavara 2007 nu va fi deloc mic, la fel ca si generatia anterioara. Despre celelalte masini, Lupo, in primul rand, nu se mai fabrica. Exista FOX, fabricat in Mexic si la noi inca nu se importa. Tripletii C1, 107 si Aygo sunt masini ok la preturi ok, insa la fel ca si celelalte, mai mult decat un consum mic si parcare lejera nu vor oferi.

Link către comentariu

Eu as merge pe un Smart... sau, tinand cont de ce vrea proprietarul si chiar daca nu este in acest versus, de ce nu un GTI DSG?

La ce iti trebuie abs sau esp la o masina de oras, mai ales si cu motor mic?

Airbag da, cate faci praf si la 40km/h... dar abs si mai ales ESP mi se par inutile.

Nu sunt de acord, si cu o masina mica poti ajunge la 80km/h in oras intr-un w/e cand e liber si iti poate sari un copil, ceva in fata. Si atunci vei blestema clipa cand ai ales sa nu iei ABS. ESP-ul mai putin dar si el poate fi folositor iarna.
Link către comentariu

din pacate Lupo nu se mai fabrica, si Smartul, desi ii inteleg utilitatea, si apreciez spatiul interior, mi se pare cam scump.

nu inteleg de ce sa ia GTI cu DSG. DOOM deja are un GTI, si nu merita sa ia altul cu DSG doar sa faca compromis intre sportivitate si mersul in oras.

alegerea perfecta e cum o doreste el. GTI seara, extraurban si smart sau ceva mic pt oras.

eu totusi as alege un Lupo 3L sh de 1-2 ani din DE. si au si tiptronic. si 4 locuri. sau ma rog...macar ai loc de sacose acolo in spate.

de Peugeot si Citroen ma abtin sa comentez ca am o parere personala.

neaparat cu ABS si ESP. nu iti consuma mai putin fara ele, dar suma de bani dintre cu acestea sau fara ele poate face intr-o secunda diferenta intre o alegere buna si una mai putin inspirata. si lnu ma gandesc la ce e mai rau.. dar la cati iti taie calea prin Buc, daca nimeresti unul pe ud sau zapada... :)

motocicletele si alte vehicule pe 2 roti, presupun ca ies din calcul, ca pe langa pretul lor cat o masina mai mica, mai sunt si periculoase sau impracticabile de multe ori. mai ales daca te duci la servici intr-o anumita tinuta business.

Link către comentariu

nu inteleg de ce sa ia GTI cu DSG. DOOM deja are un GTI, si nu merita sa ia altul cu DSG doar sa faca compromis intre sportivitate si mersul in oras.
Zicea ca-l doare piciorul de la ambreiaj
Link către comentariu

si cu consumul? Ca zicea ca si ala il doare..

Link către comentariu

pai ma gandesc ca oricum e mai ieftin decat sa iei inc-o masina :blink:

Link către comentariu

Pai mai baieti, am carnet de motocicleta...da nu am chef sa ajung schilod din cauza tembelilor care circula pe strazile noastre...sincer va zic ca am vazut multe faze nasoale cu motociclete, scutere si alte mijloace pe 2 roti. Asta cade din start pentru ca la banii de smart imi iau CBR 1000RR sau R1. Ideea e ca o masina mica , usor de parcat, cu cutie automata ca sa nu mai mestec la nesfarsit vitezele, cu consum infim si de care sa nu stau cu grija ca o gasesc facuta praf( ca fapt divers gasesc o data la 2 zile oglinzile la gti date peste cap in parcare...).Nu e mare nici golful dar sunt atatea locuri lasate de soferii isteti in care smart incape dar orice alta masina nu...

Acum ...normal ca ma doare piciorul de la ambreiaj daca plec dimineata la 10 si vin seara la 8 si toata ziua prin trafic.Consumul nu ma deranjeaza...sunt constient ca totusi e rezonabil...doar ca ma enerveaza sa consum banii stand in aglomeratie(pe loc). In afara de asta eu chiar tin la golful meu si sincer toate porcariile care s-au intamplat in ultima vreme m-au convins ca trebuie alta masina de zi cu zi.Chiar as vrea sa am golful si peste multi ani dar la ritmul in care trebuie reparat din prostia altora nu ii dau prea mult de acum incolo.Sper ca ati inteles dilema mea.

P.S. Cred ca trebuie sa fiu nebun sa imi iau inca un GTi si cu DSG ...sincer dar in loc de 2 GTI-uri iau un S4 ...nu?dar ideea e ca nu vreau sa renunt la masina...imi place prea mult si motorul si dotarile si ea in sine. Si totusi o masina de max 10.000 mi-as putea permite...dar e exclus sa cheltuiesc mai mult. Performantele ( 0-100, cai putere, cuplu) pentru masinutza de oras chiar nu ma intereseaza deloc.

Modificat de DOOM
Link către comentariu

chiar daca nu se mai fabrica Lupo,eu unul pentru unul sh as opta(vorba lui bogdan),1.2 tdi tiptronic.

Inainte de a avea Lupo ma gindeam si eu la un Smart.

Am avut ocazia sa circul f.putin cu unul si sa ma uit atent la el.

1.personal,cred ca este SUPER MEGA urit(nu ca Lupo ar fi ceva frumusete)

2.portbagaj,poti sa uiti,chiar poti uita(nu ca Lupo ar avea cine stie ce living room)

3.nu stiu cit duce motorul 800 cmc CDI

4.personal cred ca este SUPER MEGA urit.

Daca Lupo nu se mai fabrica,daca Fox se face in Mexic si momentan nu se importa(cu toate ca nu stiu ce te retine sa il cumperi si de nou de afara!!),de frantuzoaice ma abtin de la orice pareri pentru ca nu stiu prea multe despre ele,dar in primul rind ca sunt franceze si nu am incredere prea mare in masinile frantuzesti,de ce nu te gindesti la A class modelul vechi pina in 2005.

Mica,cdi,4 usi ,portbagaj mega mare pentru marimea masinii,au standard abs,esp.....

Sau un A2,bine cred ca vei sari de bugetul tau de 10.000(parca atit alocai,sau?) care iar are dimensiuni mici,4 usi etc.

Chiar daca am luat-o putin pe offtopic,ar mai fi Ford fiesta,care stiu ca este o masina buna,chiar si sh.

Link către comentariu

A klasse modelul vechi...ala care in primele versiuni se rasturna la 60 la ora in curba ?Oricum nu asta e problema ...dar deja e mareeee rau pentru ce vreau eu.Portbagaj nu am nevoie, 4 locuri nu am nevoie.Sincer motivul pentru care imi place smart e ca e cel mai mic dintre toate- acum o sa vad ca poate nu incap in el ( eu fiind un tip cam de 1,87m deci relativ lung :blink: ).Grupul vesel C1,107,aygo nu ma incanta prea tare dar s-ar putea sa apelez la el daca nu incap in smart.As vrea masina noua daca se poate deci lupo si fox nu prea mai sunt variante de luat in calcul.Ma tot gandesc sa astept smartul nou...hmmm.

Link către comentariu

Smart-ul nou va fi scump, ca idee te poti orienta dupa preturile de nou ale "actualei generatii" (daca le are careva salvate), la care adaugi generatie noua , etc.

Nu cred sa fi revizuit acest aspect, al pretului, o data cu lansarea noii generatii.

Despre tripleti 107/C1/Aygo, ei sunt fabricati de catre Toyota (in UE), pe aceiasi linie de fabricatie, asta pt a inlatura din temerile (uneori nejustificate) ce privesc masinile frantuzesti. Insa sunt ceva mai mari decat un Smart For2, si asa cum s-a mai spus tot o banda de circulatie ocupa si ele, ceva avantaj la parcare si oarecum la consum.

Da, una din variantele de viitor pt traficul urban este reprezentata de scuter. Numai ca la noi in primul rand este problema lipsei respectului si a atentiei, educatiei in trafic, dar si educatiei in genere, dat fiind ca nu prea poti sa stai f linistit cu scuterul parcat in fata blocului, sau prin oras, pe trotuar.

Link către comentariu

nu acel model,ultimul care s-a fabricat pina in 2005,cu facelift.

Iar in smartul normal,de care io zic ca fug,vei incapea 100%,si te vei simti si bine la volan.

Link către comentariu

DOOM : O sa incapi lejer in Smart For2 :) Eu am 1.85 si am stat lejer.

Link către comentariu

si eu am incaput lejer. Se si misca bine. La motor la ce bun sa-ti iei diesel la aceasta masina? N-are rost. Oricum mergi cu ea numai in oras. Merita toti banii smart-ul mic. Uitati-va la 107 ala nici fete de usi nu are in fata, se vede tabla vopsita.... Si daca iei, ia acum un smart din generatia actuala. Pret bun.

ESP nu cred ca-ti trebuie, abs da.

Link către comentariu

P.S. Cred ca trebuie sa fiu nebun sa imi iau inca un GTi si cu DSG ...sincer dar in loc de 2 GTI-uri iau un S4 ...nu?dar ideea e ca nu vreau sa renunt la masina...imi place prea mult si motorul si dotarile si ea in sine. Si totusi o masina de max 10.000 mi-as putea permite...dar e exclus sa cheltuiesc mai mult. Performantele ( 0-100, cai putere, cuplu) pentru masinutza de oras chiar nu ma intereseaza deloc.

ice, asta ziceam eu, ca deja are un GTI.

cel mai bine il tii si iei inca o masinuta. e solutia cea mai buna. imi mentin parerea pt Lupo.

Link către comentariu

Salve tuturor, eu iti recomand tot Lupo (sh) incearca unul sa vezi cum te simti, eu folosesc cei drept un lupsor in viata de zi cu zi (de 1.0, fara dotari deosebite) si la drumuri mai lungi o fabia dar sincer iti spun ca tot nu-i f bine, nu stiu daca este mult (eu fac cam 50 de mii pe an) si sincer vreau un motor (cbr/600/f3) pt ca tot intirzii, te enervezi, astepti si pierzi fff mult timp, pt Bucuresti nu cred ca exista o solutie doar sa-ti cumperi o strada a ta.

multa bafta la cumparaturi

Link către comentariu

Si pe mine ma bate gandul sa iau un Lupo 3L la anul, pentru sotia mea, dar probabil ca il voi folosi mai mult eu ca masina de oras (ea probabil va merge mai rar cu masina).

M-am urcat la intalnirea de duminica intr-un Lupo si am constatat ca am loc lejer la volan, cu toate ca am inaltimea de 1.90m. Chiar mi s-a parut ca am loc la genunchi mai mult decat intr-un Golf IV.

Ma batea gandul la unul pe benzina 1.4, dar cele cu tiptronic sunt destul de scumpe, asa ca pana la urma m-am hotarat la modelul 1.2 3L (TDI PD).

Citroen sau Peugeot nu ma incanta deloc. Nici smartul nu prea imi place, dar e chestie de gust.

Link către comentariu

smart for two sau toyota aygo

ambele variante pt ca vrei o masina mica,iar acestea sunt cele mai mici din aceasta clasa... consum redus, menevrabilitate super ok... excelente de oras. personal as alege smart, dar dupa cateva filmulete vazute pe you tube cu aygo nu mai sunt asa sigur la ce alegere as face.

Link către comentariu

Momentan am niste mici probleme , adica ma mut :vaidecapulmeu: si asta presupune cheltuieli destul de mari din pacate. Dupa ce se mai linisteste treaba si o sa pot pune si eu ordine in finante o sa merg sa fac niste drive teste ...in mementul asta as opta pentru smart - insa nu stiu ce sa fac avand in vedere ca va aparea noul model...sa astept sau nu aparitia lui? poate va fi cam prea scump...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!