Jump to content

temperatura prea mare?


edi
 Share

Postare recomandată

Salut!

azi am schimbat curelele...le-a venit sorocul...dupa ce am plecat de la service, am umblat vreo 20 km prin oras...si am constatat ca se incalzeste cam tare motorul..(acul termometrului trecuse de verticala...)

m-am uitat sub capota, temperatura sahariana, si lichidul in vas cu 4cm sub minim....am lasat sa se raceasca si am completat cu apa distilata.(am schimbat si pompa de apa, baietii de la service au completat antigelul, dar ne grabeam toti si, probabil, erau bule de aer pe instalatie....) am ajuns seara in parcare si am pus vag-comul, sa ma uit si eu de curiozitate (de cand am fost patit cu relantiul, o pandesc....) nu am gasit erori, dar temperatura afisata de computer a trecut de 103 grade -- in parcare, la relanti...ventilatorul a pornit si s-a oprit dupa cateva minute....acum intreb: cat de anormal e sa se incalzeasca asa de tare, mai ales ca nu e prea cald afara si nu am solicitat motorul ? ( furtunul de gaze de pe capacul de la culbutori doar ca nu s-a topit...) e posibil sa fie ceva defect? si in ce sector?

lichidul nu a mai scazut in vas, furtunele de la radiator erau fierbinti, mai ales cel superior, totul era prea fierbinte sub capota....

multumesc de orice sfat ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

alinica2001

Vezi ca ti-au facut o bucurie "mecanicii" :-) .

Intrebare : In afara de electroventilator pentru racirea radiatorului , mai ai si un ventilator cu vasco-cuplaj? Curelele sunt intinse bine?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic: Alin tu ai ramas defect cu vasco-cuplajul de cand cu BMW-urile.. revino-ti :study:

eu am vazut doar pe A6 2.5TDI commonrail (180CP) cu vascocuplaj.. mai exista pe modele VW/Audi asa ceva? ( chiar ma intereseaza )

Edi: poate ca termostatul ( cel cu bimetal ) a luat-o la pachet ( adica s-a stricat ).. la ce service ai fost? ( ca poate ti l-au inlocuit ei ca act de binefacere )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic: Alin tu ai ramas defect cu vasco-cuplajul de cand cu BMW-urile.. revino-ti :P

:study: :pirat: :lol:

Alin a depistat si pe masina mea vascocuplajul defect la ventilatorul de racire - si are dreptate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspuns la Offtopic - Motoarele montate longitudinal au (marea majoritate) vascocuplaj (Audi A4/A6 Passat, Superb), cele montate transversal nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Edi, eu as schimba termostatul si as face o aerisire a circuitului de racire. Nu spui daca ai schimbat lichidul de racire - daca nu ai facut-o in ultimii 2 ani, e bine sa faci si asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!