Jump to content

Logan vs Vento

bagabontu
 Share

Postare recomandată

haideti sa nu aberam. Loganul este totusi o masina noua cu garantie. Chiar cu Vento nu-l putem pune. Este in fata loganul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• maximus

8

• d-rive

7

• paul_ral

7

• bagabontu

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din punct de vedere al consumatorului poti face comparatie intre orice masini, totul e sa-ti stabilesti de la inceput criteriile de comparatie si sa fi sincer cu tine.Revistele de specialitate fac comparatie intre automobile din aceeasi clasa si cu caracteristici asemanatoare.Rezultatele sunt foarte stranse.In facultate(ASE) stiu ca am facut o asemenea comparatie-o gramada de indici, matrice, etc.Ultimul criteriu ales este raportul calitate/pret.Asta spune multe. Ca economist nu mi se pare ok o astfel de comparatie, ca si cumparator totul e posibil.Daca as comara ceva in baza datelor tale, ar rezulta ceva de genul

Dacia Logan vs Fiat Albea vs Chevy Aveo vs Opel Asta vs ......

Dacia Logan break vs Skoda Roomster

VW Vento vs Opel Vectra (cu respectarea intervalului de fabricatie)

Link către comentariu

Eu zic ca e SUPER ideea sa definim niste parametri si sa incepem comparatia concret, ca daca e vorba de paramatri, atunci putem intradevar sa facem o comparatie. Sunteti de acord? Sau hai sa definim criteriile de comparatie atunci. NU?

sa zicem:

LOGAN VENTO GOLF

pret

greutate gol/greutate plin

putere

viteza maxima

acceleratie, etc... etc...

Facem o lista cu doua coloane si cine are un parametru corect ca valoare, updateaza lista.

Ce ziceti?

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Si, de ce nu, un mare si generos Golf5 vs Octavia2 ...

Don`t go there.. Sunt prea aprinse spiritele pe forum pt o parere obiectiva. A fost un topic pe tema asta si s-a "sters" in 2-3 zile din cauza spiritelor incinse :)

Link către comentariu

k. am inteles.

data viitoare cand voi mai deschide un topic voi avea grija in primul rand la exprimare :blink:

apoi voi avea grija la subiect.

oricum merci k fiecare a spus si mi-a spus cam ce crede si cu ce am gresit. :blink:

Link către comentariu

Nu ai gresit mare lucru.Hai sa spunem puncte tari si puncte slabe la Logan si la Vento.Eu unul nu ma pot exprima vis-a-vis de Logan fiindca nu am unul si nu am mers decat vrea 250 km cu Loganul.Nu vreau ca parerea sa fie subiectiva doar pt. faptul ca am eu un Vento.Momentan nu prea am timp, dar o sa dezvolt aici, daca imi este permis, punctele tari si slabe(gen analiza SWOT) pentru VW Vento/Golf 3

Link către comentariu

Cred ca ce mai bun argument in favoarea Vento-urilor este faptul ca dupa atatia ani si chinuri ele tot mai ruleaza la Politia Romana.Sa vedem Loganul peste 8-9 ani de zile.

Link către comentariu

Parca era vorba de Logan (care se produce) vs masina DEFUNCTA Vento (care NU se mai produce), nu? :D E cam deplasata comparatia asta, un Vento de 12 ani va avea curind foarte multe lucruri putrede in el, asa ca...

Apropo, parca Vento cam rugineste mai ceva ca Opel. Asta stiati, nu? Ca ce Vento vad pe aici cam toate sint coapte rau.

Link către comentariu

Vento rugineste mai tare ca Opel Astra?

Asta chiar e aberatie. Am avut si Astra si Golf 3 (comparabil cu Vento)...Astra chiar era putrezita...nu mai avea praguri si asta se intampla in '96, Astra fiind din '92...nu exagerez deloc...s-a speriat tinichigiul cand am dus-o la reparat....si inca ceva: cand curata de rugina in jurul capacului de la rezervor, s-a apasat mai tare si s-a dus cu tot inauntru...

Iar Golful 3 l-am avut anu trecut si era din '94....avea putina rugina pe la aripi in spate...nimic grav.

Modificat de ZCH
Link către comentariu

tin sa readuc aminte membrilor ca atacurile la persoana nu sunt tolerate pe forum.

unii membri se apropie vijelios de un warning daca vor continua in aceeasi maniera.

de asemenea am sters toate posturile care nu aveau legatura cu topicul.

Link către comentariu

somebody, tu poate te gandesti la Vento-urile politiei forjate zi de zi..

Link către comentariu

putem sa renuntam la discutia vento vs opel ?

din partea mea da eu nici nu am deschis subiectul si nici nu am facut referinta la opel.eu am vb de vento si atat.

iar din partea mea discutiile vento vs logan sunt inchise, am aflat ce am avut de aflat, chiar si mai multe si sunt multumit si dupa cum am mai spus inainte de a posta un topic ma voi uita mai atent sa vad daca mai exista discutii de genul.

merciii :king:

Link către comentariu

din partea mea subiectul este inchis.

daca cineva mai are ceva de zis........

Link către comentariu

ok. il mai lasam 24 de ore pentru eventuale completari.

daca nu apare nimic nou, sau discutia o ia iar spre off-topic se inchide.

Link către comentariu

sa inteleg ca Politistii au ales? de la vento la Logan? ;) :P

Link către comentariu

Puncte tari Vento

caroserie sigura si robusta

interior functional cu materiale de calitate

multe variante de echipamente si tapiterii

portbagaj urias(550l, personal am carat de la Bucuresti la Slobozia 24 pachete de parchet laminat), usor incarcabil

spatiu suficient pt obiecte mici

tinuta de drum si stabilitate in viraje

suspensie confortabila

habitaclu silentios

scaune comode

gama variata de motoare in general foarte fiabile

bancheta spate fractionabila

se potrivesc f,multe piese de G3

piese de schimb ieftine

Golf3 a fost masina anului 1993

daca e alba sau albastra nu prea ai probleme cu politia(pana sa schimbe ei numerele cu MAI imi dadeau ei flash-uri)

consumuri mici de combustibil

Puncte slabe

motoare de capacitate mare dar putere relativ mica pt cele sub 1800 cm cubi

valabil si G3 uzura pragurilor(turtite) mai ales in partea din fata

uzura(rugina)fuste aripi spate

tapiteria de pe usi zornaie

rulmentii spate au viata scurta

arcuri spate moi ce se comprima la incarcaturi mici

echipamente de siguranta doar ca optionale, dotari de serie minime

vizibilitate scazuta datorita spatelui inalt la mersul inapoi

nu prea le gasesti pe sh

in primele serii vopsea naspa(ex.cele vopsite rosu)

unele defectiuni pe partea electrica

sistemul de franare necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste intretinerea

Asteptam si alte pareri, cele de mai sus sunt personale

Link către comentariu

Paul trebuie sa precizezi ca masina aia are cati ani?

Apoi, raporteaza totul la anul cand a fost fabricata, nu o trece prin filtrul mintii de acum ci prin cel de atunci.... hat ani :frigbaitata:

Modificat de d-rive
Link către comentariu

De cand au inceput fabricatia au avut probleme, pe care le-au remediat pe parcurs.Binenteles, eu ma refer la ziua de azi (nu cred ca plecau din fabrica deja ruginite cum plecau Daciile de la Colibasi).Discutia este despre Vento, fabricat intre 9/91 - 8/97, nu despre noua Jetta(si iata ca Vento renaste-nu cu niste Back-lifturi cu se intampla la Logan)Nu tin partea la Vento, in cazul meu masina a ales-o sotia cand a vazut ditamai portbagajul....Eu trageam spre un Passat B3.

Daca vrei facem comparatie cu masini din clasa ei, perioada anilor 90.De aceea am sugerat colegului ca este mai corect sa o compare cu Vectra si nu cu Loganul.Matematic si d.p.d.v.al economistului Loganul castiga si mi se pare corect.

Link către comentariu

Puncte slabe

...

uzura(rugina)fuste aripi spate

Uite ca mai e cineva de acord cu mine. Si inca un proprietar de asa ceva.

Matematic si d.p.d.v.al economistului Loganul castiga si mi se pare corect.

QED.

Link către comentariu

• 5 weeks later...
Decat logan care poate are calitatile lui, nu zic nu, mai bine First Bike (unii din Bucuresti stiu la ce ma refer).

Ganditi-va ca in Logan nu iti permiti sa virezi brusc pentru ca ajungi cu rotile in sus...................

intradevar o informatie foarte documentata. Poti sa imi spui pe ce te bazezi cand spui asta? si nu cu informatii de genul prietenul prietenului a patit asta ci eventual cu dovezi. Si nu o spun cu rautate insa sunt chestii prea subiectiv spuse. stiu ca sunt pe un forum vw insa am pretentia ca daca spui ceva ai si posibilitatea sa argumentezi , ca sa arati ca ceea ce spui e real :lol:

Link către comentariu

Sint convins ca si Vento ala se rastoarna la viraje bruste. Iar un Touran nu imi prezinta siguranta mai mare in viraje bruste decit un Logan.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am citit si eu cate ceva din ce s-a scris pe aici.Lucrurile stau cam asa:daca iei un vento si bagi ceva bani in el ca sa-l pui la punct atunci poti fii sigur ca poti ingropa lejer vreo doua loganuri.Si asta in timp ce condusul unui vento este mult mai confortabil decat al unui logan si ,nu in ultimul rand, mult mai sigur.S-a mai scris ca loganul are nu stiu ce componente mult mai moderne.Aiurea...Chiar daca sunt mai noi, niciodata piesele de dacie(pentru ca asta este pana la urma loganul) nu vor fi mai fiabile decat cele nemtesti.Singurul avantaj al unui logan este ca miroase a nou.Singurul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!