Jump to content

Anomalii Octavia

RazvanI
 Share

Postare recomandată

Pentru ca sunt destul de nou aici, va salut pe toti si va multumesc pentru ce faceti. :)

Am si eu la mandra mea (Octavia) o mica problema. Ieri in timp ce venea sotia pe Buc-Ploiesti, pe la Tancabesti (dupa vreo 30 km de mers continuu) indicatorul de bord pentru bujia incandescenta (arculetul ala) a inceput sa clipeasca (la intervale destul de regulate si scurte - cam ca si semnalizarea). Chestia asta s-a repetat doua serii si apoi a disparut (am mai mers vreo 60 de km de ieri si nu s-a mai intamplat nimic). Nu stiu daca are vreo legatura dar fenomenul a inceput in timpul unei ploi f. puternice (foarte multi soferi au oprit din cauza vizibilitatii reduse).

Inca o chestie care poate fi relevanta: releul de la semnalizare da semne de oboseala (semnalul are intervale neregulate).

Credeti ca poate fi ceva grav? merita sa dau o fuga la service? (pentru ca pe langa faptul ca nu am timp, n-as vrea sa ma duc la Avia si sa imi spuna aia sa imi vad de treaba - macar sa ma duc pregatit).

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Banuiesc ca ai probleme cu unul din becurile de semnalizare.. verifica-ti toate becurile

Link către comentariu

Merci de raspuns. totusi fenomenul s-a intamplat cand semnalizarea era oprita; crezi ca un bec defect poate avea efectul asta chiar si cand nu este alimentat?

Link către comentariu

alinica2001

Sunt doua lucruri separate!

Releul de semnalizare este o problema ( probabil un bec nu face contact ca lumea )

Faptul ca ti s-a aprins becul de bujii ( arculetul ala :-) ) denota aparitia unei probleme la motor , problema care probabil a fost anuntata si prin aparitia unui cod de eroare in ECU. Eu zic ca nu are sens sa te agiti daca nu iti mai apare aceasta problema. Daca tii neaparat sa vezi despre ce este vorba, poate ne putem intalni sa citim codurile de eroare din ECU.

Link către comentariu

Merci mult. Daca nu mai apare, o sa astept pana la revizie (mai am 4000Km) si o sa le spun oamenilor de la Avia de problema.

Multumesc de invitatie; poate o sa profit de ea la sfarsitul lui iunie (atunci sper sa am putin timp liber) pentru ca am senzatia ca a mai scazut puterea motorului (probleme cu MAF-ul, etc.).

Link către comentariu

• Administrator

patit si eu sa ma avertizeze candva cu "arculetul" . Lampa spate stanga era cu probleme la cateva becuri (frana/pozitie - + comun :study: - s-a rezolvat si nu l-am mai vazut de atunci)

Pe ECU nu s-au stocat erori atunci nici una.

Link către comentariu

este de la unul din becurile de la stopurile din spate! am patit-o si eu la o octavia.

Link către comentariu

Alin cum am scris si in alt thread becu de bujii este martor OBD-II si poate indica multe ... intr-adevar ECU de fapt il aprinde

Link către comentariu

alinica2001

Ok, ok!!! My mistake!!!!!!! :-)

Link către comentariu

Patit si eu aceiasi problema la 2 ore dupa ce cumparat masina de noua.

Problema era ca pedala de frana nu decupla la maxim. Tras de pedala dat cu un spray cu WD40 si rezolvat mica problema.

Sper sa fie asa usor si la tine!

Link către comentariu

La anumite modele ECU care nu au martor separat de EPC (electronic power control) defectiunile pe circuitul electric/electronic de control al acceleratiei/cruise-ului sau franei este semnalizat prin intermediul martorului de functionare a bujiilor incandescente.

Cel mai probabil cele doua simptome sunt legate si provin de la un contact electric problematic pe circuitul de frana/semnalizare luminoasa la unul din stopurile spate datorat umezelii excesive (cel mai probabil partea dreapta care are parte de cele mai multe balti si exista si zona neprotejata din dreptul tubului de alimentare al rezervorului).

Sistemul electric de franare este supravegheat electronic si orice defectiune este storata ca un cod de eroare.

Link către comentariu

am patit si eu in Germ pe autostrada....ploaie multa.... s-a aprins deodata becul de usa deschisa..... !@#$!@$ in mers!!! .... opresc, trantesc toate usile.....nimic.... becul tot aprins....

problema a fost nu la mers, ci cand am parcat..... nu vroia sa se puna alarma, ca vedea usa deschisa....si incepea sa sune,.. a fost nasol.... pus alarma pe modul Valet...... uf!

pana la urma a disparut singura.....am inteles ca ar putea fi de la senzorul din usa de la portbagaj..... care e mai sensibil la apa...

Link către comentariu

Aha, atunci o sa verific becurile de la semnalizare ca deja a devenit deranjant la cat de neregulat "ticaie" releul.

Sper sa pot rezolva singur problema - aveti idee sunt probleme cu garantia daca umblu pe-acolo?

Si inca ceva - exista ceva probleme la desfacerea stopurilor (sa sara arculete sau alte chestii)?

Thanks

Link către comentariu

Tu te-ai uitat la stopuri?

Ce arculete...

Dai mocheta la o parte, desfaci usor placa cu becuri si ...gata!

Link către comentariu

• Administrator
pana la urma a disparut singura.....am inteles ca ar putea fi de la senzorul din usa de la portbagaj..... care e mai sensibil la apa...

este foarte sensibil. Poate sa intre apa la el destul de usor si corodeaza. Eu am schimbat acest "senzor" (e un intrerupator si corodase). Partea proasta e ca vine cu broasca de la hayon ceea ce duce costul inlocuirii la 1.300.000lei pentru un simplu swich. La mine era nasol ca nu stia alarma daca e usa inchisa sau nu. Nu stia ca ai deschis-o cu cheia ... si era prea naspa in caz de efractie. Am schimbat si mi-am luat o grija de pe cap. Broasca veche cu swichul defect o am in garaj.

Link către comentariu

Aha, atunci o sa verific becurile de la semnalizare ca deja a devenit deranjant la cat de neregulat "ticaie" releul.

Daca e releul de semnalizare defect, la Avia costa 1.8M lei cu tot cu manopera si tva. Intrucat masina ta e din 2003, cred ca-l poti schimba ca defect in garantie. In caz contrar, ar merita sa vezi cat e un releu la Augsburg, diferenta poate fi semnificativa (poti sa-l schimbi si tu, dureaza 1 min).

Link către comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi. Abia in week-end o sa apuc sa ma uit la becuri. Daca nu gasesc nimic in regula o sa dau o fuga la Avia sa verifice ei releul.

Link către comentariu

patit si eu sa ma avertizeze candva cu "arculetul" . Lampa spate stanga era cu probleme la cateva becuri (frana/pozitie - + comun :D - s-a rezolvat si nu l-am mai vazut de atunci)

Pe ECU nu s-au stocat erori atunci nici una.

MAI MULT CA SIGUR ESTE VREUN BEC ARS DE LA STOPURI SAU INTRERUPATORUL DE FRANA ! BECURILE AU CLEMA 31 COMUNA ( masa ) nu plusul !!!!!!!!!!! :D

Link către comentariu

• 4 months later...

In drum de la Bran spre casa, am sesizat o problema asemanatoare cu semnalizarea neregulata, doar ca la mine e mai rau: ticaie intermitent 1-2 ori si apoi nu mai ticaie/semnalizeaza. Am verificat absolut toate becurile - functioneaza.

Cauza poate fi si un contact imperfect undeva?

Ma poate ajuta cineva sa verific daca este releul de vina - masuratori sau schimbat cu unul bun sa vad daca merge?

Multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!