Jump to content

Doua Mufe Necunoscute in spatele casetofonului

Gelu
 Share

Postare recomandată

Tot umbland prin spatele casetofonului am gasit doua mufe despre care nu stiu nimic (este de vorba de mufele 2 si 3 asa cum reiese din prima poza). Casetofonul original al masinii avea in spate legata la el mufa nr. 1 pe care am conectat-o la noul casetofon fara probleme. Mufele 1 si 2 sunt identice si oricare dintre ele intra perfect in cea de-a treia. As putea sa leg la casetofon mufa 2 si pe prima sa o conectez cu cea de-a treia daca ar fi sa ma iau dupa culori, insa nu stiu ce se intampla si mi-e cam frica sa incerc. Astept parerile voastre. Multumesc frumos.

mufe002av5.th.jpg mufe006om0.th.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sebastian stefan

nu conecta mufele intre ele.se pare ca ai avut candva cd si cas pe masina

Link către comentariu

Stefane, explica-mi si mie putin cum sta treaba. Daca am avut cd si casetofon atunci cum erau conectate. Unde se duc ele? Firele alea 8 din mufa 1 merg sigur la boxe, restul? Mersi.

Link către comentariu

Mufele 2 si 3 sunt din dotarea masinii? Dupa "multitudinea" culorilor :lol: nu par a fi. Poate gresesc :lol:

Oricum, inainte de a incerca orice conectare, incerca sa dai si de celalalt capat; vezi unde ajung.

Daca nu ai chef, conecteaza-le si vezi ce "infloreste " pe-acolo! :lol: (GLUMEAM)

Link către comentariu

Mufele 2 si 3 sunt din dotarea masinii? Dupa "multitudinea" culorilor :lol: nu par a fi.

Eu cred ca sunt din dotarea masinii. Culorile care apar pe acolo (acele fire izolate) sunt opera mea. Ar putea avea vreo legatura cu carkit-ul?

Link către comentariu

Cand am spus "multitudinea" de culori, m-am referit de fapt la mono-culoare (negru); de aceea am pus ("") :D Eu nu prea am vazut ca, toate firele de pe un conector sa aibe aceeasi culoare. De ele te intrebam daca sunt "din fabrica" (conector 2+3) :D

Link către comentariu

Initial eu vroiam sa subliniez ca mufele, efectiv, sunt de aceeasi culoare neglijand firele. Eu ma gandesc la altceva, insa am evitat sa spun ca s-ar pute sa fie vreo prostie, dar asta e, din greseli invatam. Firele legate la mufa 1 duc clar la boxe. Ma gandeam sa nu fie undeva in bord un amplificator ceva, mufa 2 se conecteaza la iesirea casetofonului, totul pleaca pe firele negre catre amplificatorul din capul meu :D , iese tot pe firele negre din mufa 3 care se conecteaza apoi cu mufa 1 (mufele 1 si 3 sunt de aceeasi culoare). E destul de ciudat, ma gandeam ca poate a mai intalnit cineva. Cred ca tot la o intalnire o rezolvam, daca nu imi fac curaj intr-o zi sa desfac bordul sa vad unde duc.

Link către comentariu

Eu la Audi aveam tot trei mufe... Aia cu multe culori era cu alimentarile (plus fire suplimentare de activare a amplifului de fabrica, antena, iluminat, etc), una din cele doua era cu boxele si a treia pentru car kit (si parca scria si ceva de navi). Erau marcate pe radio CD-ul original, in locul unde intrau mufele. Din pacate l-am dat si nu am pe ce sa ma uit. E totusi un pic ciudat...esti sigur ca firele de la mufa 1 duc la boxe? Pentru ca nu am vazut NICIODATA un casetofon/CD, cu mufe ISO care sa foloseasca pe aceeasi mufa alimentarile si iesirile la boxe... Nu cred ca este ceva original, se poate sa se fi umblat la fire. E contrar tuturor normelor si regulilor de ecranare. NU se pun pe aceeasi mufa firele de alimentare si cele de boxe.

Link către comentariu

Alimentarea casetofonului este separat. Nu are nici o treaba cu cele trei mufe. Mufa unu duce sigur la boxe , are 8 fire corespunzatoare celor 4 boxe fata-spate. Deci daca le adun, in total sunt 4 mufe, dar cea cu alimentarea iese din poza pentru ca aia e clara.

Link către comentariu

OK. In acest caz cred ca este vorba de modul de conectare de care spui tu. Adica 1 intra in 3 si 2 se baga in casetofon. Totusi verifica inainte, unde duc firele alea asa cum spune si xxleeus.

Link către comentariu

Daca imi fac maine ceva timp o sa desfac bordul. Va tin la curent. Multumiri tuturor care mi-au raspuns solicitarii. Bafta.

Link către comentariu

Ai mai putea incerca cu un creion de tensiune sau aparat de masura sa vezi care este continuitatea firelor din mufele 2 si 3. Totusi, daca intre ele exista un amplificator, se poate sa nu masori nimic

Link către comentariu

Iti spun din experienta ca este un advance music mute de la un carkit nokia sau ericson

daca ai in continuare probleme suna-ma

Link către comentariu

uita-te aic, e de la VW original. cu un multimetru le masori, sincer. E cel mai simplu. Eu m-am chinuit singur ca mi-am luat un kkt de cd auto cu un smoc de fire in spate :salut: in loc de casetofonul pe care il aveam (original audi). M-am zgarcit sa imi iau mufa, si mi-am distrus fostul casetofon si am folosit mufa de la el... deci am costiorit fir cu fir...alimentarea ar trebui sa fie acolo pe una din mufele alea. Ma mir tare ca zici ca nu e. PRECIS s-au facut modificari, asa ca e mai bine sa masori. Din cate imi aduc aminte 1 maro ar trebui sa fie legata de boxe, sunet, etc.. chiar cumva se conectau unal langa alta la a mea (Audi). Insa la tine e modificat mult.S-ar putea ca 2 doua sa fie practic acelasi lucru. A mai fost conectat ceva in afara de CD zic eu... Vezi ca boxele din spate s-ar putea sa aiba amplificatoare independente pe boxa. scrie-mi daca esti disperat si poate te ajut.

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Pai iti functioneaza car kit-ul fara sa conectezi cablurile alea?

Daca da, atunci ar trebui sa fie vorba de un amplificator after market.

Amplificatorul original e din DSP-Pack si are un panou de comanda in bord. Amplificatorul e in portbagaj, sau in dreapta sau in stanga dupa capitonaj, in functie de modelul masinii. Poate tot acolo o fi pus si amplificatorul after market.

Modificat de hyper
Link către comentariu

Abia acum am ajuns acasa de la servici si nu am cum sa ma uit la masina din cauza intunericului.

Iti spun din experienta ca este un advance music mute de la un carkit nokia sau ericson

Intr-adevar pe masina era un carkit nokia. Daca vechiul proprietar l-a folosit, se poate sa nu fi stiut toate astea pentru ca mufele erau asa cum sunt si acum, deconectate.

uita-te aic, e de la VW original. cu un multimetru le masori, sincer.

Schema pe care mi-ai trimis-o imi detaliaza mufa 1 (din poza mea) si mufa pentru alimentare. Ok. In momentul in care mi-am schimbat casetofonul mufa neagra (conform schemei tale, cea pentru alimentare) a suferit unele modificari, a trebuit sa tai firele si sa le leg in asa fel incat sa pot alimenta noul casetofon. De aia vezi tu pe acolo un fir alb, doua albastre, etc. Din punctul meu de vedere nu e schimbat mare lucru, numai ca noul castofon nu se alimenta pe pinul L ci pe M, de exemplu. Nu sunt stresat sau grabit deloc, faza e ca vreau sa stiu cat mai multe despre masina mea, e nasol ca nu prea am timp sa stau de ea.

Carkit-ul nu l-am folosit niciodata, mai mult, l-am dat jos pentru ca era de Nokia, iar eu am un Zapp.

Abia acum am ajuns acasa de la servici si nu am cum sa ma uit la masina din cauza intunericului.

Intr-adevar pe masina era un carkit nokia. Daca vechiul proprietar l-a folosit, se poate sa nu fi stiut toate astea pentru ca mufele erau asa cum sunt si acum, deconectate.

uita-te aic, e de la VW original. cu un multimetru le masori, sincer.

Schema pe care mi-ai trimis-o imi detaliaza mufa 1 (din poza mea) si mufa pentru alimentare. Ok. In momentul in care mi-am schimbat casetofonul mufa neagra (conform schemei tale, cea pentru alimentare) a suferit unele modificari, a trebuit sa tai firele si sa le leg in asa fel incat sa pot alimenta noul casetofon. De aia vezi tu pe acolo un fir alb, doua albastre, etc. Din punctul meu de vedere nu e schimbat mare lucru, numai ca noul castofon nu se alimenta pe pinul L ci pe M, de exemplu. Nu sunt stresat sau grabit deloc, faza e ca vreau sa stiu cat mai multe despre masina mea, e nasol ca nu prea am timp sa stau de ea.

Carkit-ul nu l-am folosit niciodata, mai mult, l-am dat jos pentru ca era de Nokia, iar eu am un Zapp.

Va multumesc pentru indicatiile oferite. BAFTA !

Ce varza am facut mai sus. E prima data cand vreau sa raspund mai multor colegi in acelasi post, si nu prea mi-a iesit bine. :) Apropo, pot modifica postul de mai sus?

Link către comentariu

Intr-adevar asa este. Am desfacut ieri cateva parti din bord si mi-am dat seama ca asta era. Multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat. Bafta.

Link către comentariu

• 4 years later...

Am descoperit astazi prin spatele torpedoului la passat o mufa care nu am idee unde se conecteaza.Daca stie cineva astept un reply.

post-28703-0-70172300-1312054541_thumb.j

Modificat de wolksmanT4
Link către comentariu

In cass-ul, cd-ul sau navi OEM.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!