Jump to content

alfa vs vag

dorobantun
 Share

Postare recomandată

consider ca modelele alfa sunt net superioare celor vag(stilistic vorbind).poate cand o sa fie designeri de renume si la vag o sa putem sa le comparam.

daca ne referim la motoare/fiabilitate,balanta se inclina in favoarea vag(vanzarile vag isi spun cuvantul)

parerea mea e ca totul depinde din ce punct de vedere le privim :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tibi22, de Valter Da Silva ai auzit? A fost designer la Alfa, apoi l-au luat cei de la Seat, acum e designer sef la VW AG.

Din pacate Alfa e doar frumoasa, nu si fiabila. As alege Alfa doar daca nu as gandi rational...

Link către comentariu

tibi22, de Valter Da Silva ai auzit? A fost designer la Alfa, apoi l-au luat cei de la Seat, acum e designer sef la VW AG.

Din pacate Alfa e doar frumoasa, nu si fiabila. As alege Alfa doar daca nu as gandi rational...

sigur ca am auzit.si nu numai el a fost designer pt alfa(n-are rost sa o dam in copilarisme:care stie designerii pt alfa).cred ca nu ai citit bine ori nu ai fost atent la ce am scis eu. am spus clar ca depinde din ce punct le privim,ba chiar am zis ceva si de vanzarile vag care sunt infinit mai mari decat ale alfa/grupului fiat.vag are masini bune ,fiabile dar cu aspect imbatranit(parca ar fi facute numai pt cei de la 40 ani in sus).uita-te tu o alfa si vei vedea diferenta.sunt f f f frumoase ,dar atat(ai zis bine si tu).la capitolul fiabilitate revin puternic din spate.mai au pana ajung un vw/audi/skoda.etc.

sa te intreb altceva:tie iti place interiorul de la leon,noul leon?parerea mea e ca tocmai acolo valter da silva a lipsit.frumos exterior ,dar consola aia ma scoate din minti(mentionez ca e doar parerea mea si nu vreau sa supar pe nimeni).seat e o nemtoaica cu aere latine.

Link către comentariu

Nu superi pe nimeni, nici eu nu pot spune ca sunt innebunit dupa aspectul consolei centrale, dar in combinatie cu o navigatie te asigur ca arata mult mai bine. Oricum, faptul ca Valter Da Silva a fost designer la Seat nu inseamna ca el a desenat personal interiorul la Leon...

Oricum, Alfa are clar probleme cu vanzarile, chiar si in Romania, unde in primele 3 luni a vandut 50 de bucati.

Desi imi place mult Alfa, fiind foarte aproape ca imagine de Seat (auto emocion), pretul nu se justifica, din pacate, decat ca design.

Link către comentariu

ma bucur ca am ajuns pe aceasi lungime de unda :rolleyes: .leonu are multe aspecte estetice imprumutate/similare dela 147(manerele usilor spate,stopurile aduc putin,etc).cat despre consola leonului cu navigatie,da e traznet,dar ce te faci cu unu care nu-si permite sa o adauge la optionale?consola parca e prea simpla,prea spartana.

Link către comentariu

159 este f dragutz...dar chiar nu pot sa cred ca voi vedeti a4 ca pe o masina de pensionari ...mai ales cel nou,ar mai fi brera..dar eu zic ca este mult mai cool noul tt(si mai performat si mai usor si face si z4-ul :rolleyes:), gt-ul este un 147 cu alt exterior ,iar 147 ..cel putin cel nou cu facelift e chiar uratel...insa modelele audi devin an de an mai frumoase :lol:

Modificat de dorobantun
Link către comentariu

cand am zis despre faptul ca modelele vag sunt pt o anumita varsta,am generalizat (si vorbeam de modele pamantene,noul tt - rocks).asta imi inspira mie designul conservator al neamtului.au caroserii misto,dar nu printre cele mai frumoase.s-au axat pe fiabilitate,ceea ce e f bine,dar au de recuperat la aspetc.

tot topicul asta tine de gusturile fiecaruia.

Modificat de tibi22
Link către comentariu

alfa e imagine, pasiune, incercare de a fi deosebit. vw insemna (nu stiu daca o mai face) trainicie, stabilitate. nu se pot compara de nici o culoare.

si cam asa e, corespondentul alfa ar fi seat, care se lauda cu aceleasi atuuri. ce cumperi tine de preferinte si de cat de mult esti dispus sa risti. alfa a dezamagit prea mult la fiabilitate si apoi la spatiu interior, pt a fi multi dornici sa-si mai cumpere. nu de mult am facut praf o alfa gt cred, cu conserva mea. nu era si pacat? cum arata aia si cum arata a mea.

brera iar la performante o cam ia pe coaja de la TT.

brera de 200cp o fac eu cu prima faza de remap. pun cifre, pt ca maisnile astea pt cifre se vand, pe de o parte, si apoi pt imagine, care dupa mine daca nu are in spate cifre, e ca un fruct stricat care are coaja frumoasa.

se poate merge si mai departe. in consecinta, in grupul VAG ai alternativa la alfa in orice moment.

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

In mod clar, alfa se doreste a fi competitoare cu audi pe clasa premium (clasa la care aspira golf - parerea mea ca nu prea reuseste, fara a-i scadea insa meritele sale - si seat care a facut pasi importanti in directia asta)

e clar insa ca discutam de 2 filosofii de design - italian cu al sau traditional "sportivo pasionale " si cel filogerman cu "sportische functionalitet"

italienii au facut si fac in continuare masini pasionale, cu caracter meridional, incantatoare si voluptoase, cu caracter pronuntat erotico-sexual

Germanii s-au axat intotdeauna pe functionaliate si fiabilitate unde au excelat si exceleaza)

(intotdeauna imaginea Angelina Jolie imbratisand un ferarri sau o alfa va fi mai erotica decat Heidi Klumm pe un audi TT/SLK/Z3 - strict parerea mea)

Mediteranenii sunt oameni ai artelor frumoase, renascentismului, bauturilor fine si delicateselor culinare, pasionali si explozivi, dispusi sa plateasca mai multi bani datorita unei fiabilitati mai scazute dar sa imprime o imagine erotica, pe cand nordicii sunt oameni cu o mina serioasa, cu filosofia "ein man ain wordt", fara pasiuni arzatoare, dar de un pragmatism uneori dus la extrem ce doresc functionalitate si fiabilitate maxima inaintea unei asemenea imagini.

Asta poate explica filosofiile diferite de abordare in constructia unei masini

In ultimii ani insa se poate observa o politica de "imprumut" intre cele doua. Italienii se inspira din tehnologia germana iar germanii angajeaza designeri italieni.

Romania, tara gropilor la 2 saptamani dupa asfaltare, bordurilor schimbate la 2 ani, canalelor fara capac si cu doar 100 km de autostrada, te impinge sa alegi robustetea in favoarea imagini, dar oare cati din colegii mei posesori de VAG nu suspina si ravnesc in taina la un Ferarri sau un Lambo ? Personal, daca as trai intr-o tara civilizata si as fi pus sa fac o alegere, as da oricand un audi A8 pe un Maseratti Quatroporte, un Porshe (oricare) pe un Ferarri sau un Lamborghini, desi masina mea "de suflet" este Aston Martin DB9.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
alex1 ...oricum alfa e marca premium a grupului fiat deci normal eu cred ca ar trebui sa compari cu un a3 ,nu cu un golf...golful l-ai putea compara ...sa zicem cu stilo,156 cu a4(cu rs-ul de 420 :D ) ,166 cu a6 ,8c competitione cu r8 (disel dc se poate :D ),brera cu tt, a8 cu nimic.oricum te-ai inscris doar pt topicul asta pe forum ca sa inteleg si eu?????ce uameni frate...good sa ma anunti cand deschideti topic la voi pe forum....

Vad ca a inceput sa scrie lumea de cand nu am mai frecventat forumu...

Parerile sunt:

Seat Leon e o masina ff frumoasa comparativ cu ce faceau pana de curand Seat si Vw (in anul 2006 e o copie a alfei 147 care se face din 2001 doar ca au facut-o in stilul vw mare cat un golf ca sa ai loc cu toata familia, inclusiv bunicii in drum spre azil deci putin mai urata), de curand chiar am fost la Seat (am un amic cu Ibiza) si am observat si interiorul noului Leon (echiparea cu navi deci banuiesc ca cea mai tare) care e cel putin dezamagitor pt o masina ce se vrea sport in anul 2007...(nici nu poate fi vb de comparatie cu alfa147 2001 Distinctive(echiparea de varf))

Referitor la noul A4 , arata beeeelea comparativ cu noul serie 3 dar nu as spune ca e mai frumoasa ca 159, mai performanta, mai spatioasa, da in nici un caz mai frumoasa, oricum comparabila, se vede ca e desenata de un italian...

Fiabilitate si vanzari la grupul vw? Seat si Audi sunt in majoritatea testelor destul de aproape de alfa la fiabilitate, si din cate stiu eu japonele sunt masini fiabile , in nici un caz vw...

La vanzari Toyota surclaseaza de la mare distanta pe vw, ca si la fiabilitate de altfel....

Ca alfa are probleme financiare si ca un TT e mai rapid ca Brera? Foarte adevarat, Alfa plateste tributul propriei filozofii...Ca sa vanda mai mult a inceput sa faca masini cu 5 stele encap (cum nu prea se pricep fac masini grele pt a satisface nevoile de siguranta), incearca sa faca masini care sa fie cumparate de mai multe genuri de oameni...parerea mea e ca isi pierd si clientii actuali...

In incheiere as dori sa va prezint si o experienta amuzanta surprinsa chiar ieri in trafic...(sper sa nu supere pe nimeni)(si scuze pt geamurile ff murdare..:D

Passat -masina cea mai fiabila...

post-11812-1180234965_thumb.jpg

post-11812-1180234970_thumb.jpg

Modificat de Allex1
Link către comentariu

f tare frate =)) din moment ce tu ai postat doar pe acest topic nu cred ca meriti o explicatie mai buna : esti frustrat !!!!la fel am vazut si eu in fata la mina minovici niste tipi care impingeu un 156 ... sa trag si eu aceleasi concluzii pe care le-ai tras tu??? scuza-ma ca iti zic dar esti fff idiot amice (hai sa ma repet:faptul ca ti-ai facut cont doar pt alfa vs vag spune totul despre tine...acum ce vrei sa ne dovedesti ca avem masini mai proaste decat alfa ta ??? trebuia sa ne arati tu un passat cazut???) dute in lumea ta mik si fi mandru ca ai facut la semafor un golf 1,9 tdi de 90 cai,sau un benzinar de 75 (e ca si cum unul cu un a3 ar veni sa se dea mare pe alfaclub ca a facut un punto 1.2 ;) si sa le explice celor care au cumparat un 147 cat de idioti sunt ca au facut o alegere atat de "proasta"...)

Link către comentariu

dorobantum hai sa nu fim atat de violenti cuomul :RO flag:. Alfele sunt frumoase ce-i drept mai ales noul 158 si gt-ul dar din nefericire doar atat, adica ramai cu frumusetea, e ca si cum ai avea ca prietena o domana la 80 de ani dupa ce a facut atatea operatii estetice cate a facut Cher ;)

Eu vorbesc din proprie experineta nu se poate compara un Audi A4 B6 cu un Alfa Romeo 156, nici la design si nici la performanta.

Sa o luam pe grupe :

Diesel Engine - top of the line

Audi A4 2.5 TDI Quattro 180cp vs (parca) 2.4 JTD - 167cp?

Petrol Engine - top of the line

Audi A4 3.0 Quattro 220cp vs Alfa 3.2JTS? asta e posibil sa fie mai bun motorul la alfa -but with no 4x4 technology

Sport Edition (asta e partea care imi place el mai mult :D)

AUDI RS4 vs Orie Alfa :)

Scuzati dragi colegi daca am facut comparatia putin la 'misto' dar si eu am dorit sa achizitionez un Alfa Romeo 147 2.0TS 150cp selespeed. Senzationala masina, superba la interior pacta de cutia selespeed, schimba foarte greu si e cam rubish la performante. Cum am afirmat mai sus, doream sa imi cumpar pana am vazut Leonul vechi FR 1.8T 180cp 4x4 :D (care cred ca o sa fie urmatoarea masinuta pentru oras) sau daca mai strang putini banuti un Audi A3 2.0 TDI

Alfa Romeo face masini bune, chiar unele foarte bune cum este noul 159 dar mai are de urcat pana sa ajunga la nivelul Audi,Bmw, Mercedes, Infinity,Lexus,Acura, adevarul este ca italienii mereu lasa ceva eterminat la masinile lor, ori neatentia ori bugetul?

Link către comentariu

Vezi ca 159 3.2 JTS vine cu 4x4. Si la A4 exista 3.0TDI.

Link către comentariu

ma refeream la B6 vs 159 si 156

Link către comentariu

Dati-i pace omului, cu toate ca putem sa luam urmatoarea situatie: cum ar fi sa ma duc pe Opel Club si sa laud Golful meu ca e de jde mii de ori mai tare ca Astra si sa mai postez si vreo doua poze cu o Astra impinsa la semafor?Cam cum ar veni asta?Cred ca in secunda urmatoare toti de acolo isi vor lua Golfuri :) .IGNORATI-L, nu are rost sa ne enervam.Daca lui ii place, acestui Allex 1, hai sa-i dam satisfactie-"da frate, ALFA este cea mai tare :angry: ".Multumit?

Apropos, ma duc sa fac si eu vreo doua poze la o Alfa 156, care zace in curte la soacra-mea de vreo 2 ani(are ceva bulit la motor si omu a abandonat-o acolo).

A si ca sa nu uit, undeva in zona Catelu, intersectia cu Baba Novac zac de asemenea cu anunturi de vanzare in geam vreo 10 bucati de Alfa 156 si 147, cu numere de Germania.Le vad zilnic de vreo 6 luni(una nu s-a miscat din loc).Dar ce bine se vand masinile astea :( .Ma duc sa le pozez... :angry: .

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Salutare tuturor...scriu de pe contul bunului meu prieten "dorobantun" eu sunt posesor de ceva vreme al unui alfa romeo si moderator,cat si membru fondator(pe vremea aia eram vreo 10 asa :beerchug: pe situl posesorilor de alfa.Imi pare rau de parerile userului allex1 care da dovada de frustrare si copilarie.Eu cu dorobantun sincer mai putin ne intereseaza care-i mai buna sau mai proasta...stiu o chestie ca atunci cand fiecare dintre noi pateste ceva la masina ne pare rau..de necazul celuilalt.Fiecare masina are atuurile ei si parerile normal ca sunt impartite deoarece fiecare om vede lucrurile altfel.Userul respectiv nici la noi nu se bucura de simpatie ba dimpotriva e om fara cuvant in multe privinte cat si ironia sa este foarte ...ciudata..mult tupeu.Cu aceasta ocazie vreau sa reamintesc tuturor ca pana la urma toti suntem posesori de masini bune si conteaza mult mai putin care e mai buna sau nu...uneori aceste lucruri devin f subiective...important e sa ne creeze cat mai putine probleme si sa ne duca in locurile care dorim.Comportamentele de tip gradinitza nu-si au rostul in nici un forum si in nici o discutie.Cu aceasta ocazie va salut pe toti si va urez numai bine si drumuri cat mai placute alaturi de masinile care le indragiti si le iubiti.

PS:Postul lui Gorillaz_Doktor este excelent! Mi-a placut

Modificat de dorobantun
Link către comentariu

subscriu.....bunul simt devine suveran atunci cind inteligenta este cea care da

glas gindurilor...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!