Jump to content

Upgrade ambreiaj pt TDI 150cp si 130cp

chris
 Share

Postare recomandată

In ideea unui upgrade al ambreajului am cautat pe net ceva mai performant.

Din pacate nu am gasit nimic.

Cea mai buna varianta ar fi si inlocuirea volantei bimasica cu una clasica.

Diametrul ambreiajului este de 240mm.

Tot cea ce am aflat este ca Sachs produce pt acest tip de ambreiaj un upgrade pt discul si pt placa de presiune.

Performance Pressure Plate

883082 999753

£201.60 (288 Euro) ex. VAT

Torque information for 883082 999753 ( Pressure Plate, clutch HD )

Clutch Disc type Maximum transmittable engine torque

Standard 400 Nm 295 lb/ft

Racing facings 460 Nm 339 lb/ft

Sintered Plate 510 Nm 376 lb/ft

Performance Clutch Disc

Rigid organic disc with special facing, 23 teeth

881864 999980

£243.60 (348 Euro) ex. VAT

Performance Clutch Disc

Rigid sinter disc, 23 teeth

881864 999969

£142.10 (203 Euro) ex. VAT

Are cineva mai multe informatii despre aceasta problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa clarific ceva , dupa ce am facut chip la masina( adica kisslorand a facut si ii multumesc) de la 150cp si 325Nm acum am 180cp si 385Nm ( dupa spusele lui lori ) si ambreiajul NU patineaza, numai ca eu ma gandesc sa merg mai departe cu putere si ma interesa o volant normala nu bimasica si un ambreaij sa tina mai mult cuplu.

Am vorbit in prealabil si cu zGb care a trecut demult prin treaba asta si nici el nu a gasit nimik.

Am tot cautat pe net si tot ce am gasit am postat mai sus.

Sper ca am clarificat deci END :blush:

P.S. am tinut sa fac aceste precizari in urma PM primite.

Link către comentariu

• 1 month later...

Din pacate ambreiajul din link-urile de mai sus are diametrul de 228mm si deci nu se potrivestc pe TDI-urile de 130 si 150cp.

Link către comentariu

da, dupa aia am aflat si eu. sorry. mai sap.... :rolleyes:

Link către comentariu

Chiar nu stie nimeni daca motoarele AJM (116cp si 6 trepte) au discul de ambreiaj de 228mm ? Daca acel kit contine tot ambreajul inclusib placa de presiune volant si disc de ce se pune problema ca discul sa nu se potriveasca ? Practic se schimba tot ambreajul.

Link către comentariu

Din cate stiu eu ar trebui sa ai ambreiaj de 228 (nu sunt sigur trebuie verificat)

Ambreiajul nu se potriveste din cauza ca nu poti pune in locul unei volante de 240 una de 228, mai apar si probleme de nr de dinti si altele.

Link către comentariu

• 2 months later...

Hot news! cei de la SPEC fac ambreiaj pt ASZ si ARL si mai trimit si in Romania.

Mai multe detalii pe www.specclutch.com

Link către comentariu

• 1 year later...
  • 8 months later...

Profit ca este deschis deja un topic pe aceasta tema , ca sa pun si eu o intrebare - la A3'ul meu , intentionez sa pun un chip (110-140) , iar , probabil ca ulterior o sa vin si cu o turbina marita , injectoare , si mai vedem . Acum intrebarea mea este , ce este de facut in privinta ambreiajului ? In mom de fata are ceva probleme , deci urmeaza sa il schimb , si nu stiu ce sa aleg . Iau unul pt 110cp original , iau unul pt "tuning" , sau pot sa pun un disc de 131/150cp ?

Modificat de Gosh
Link către comentariu

• 1 month later...

Nu cred ca se potrivesc...la AXR 101 cp de ex cu ASZ 131 cp nu se potrivesc,nici de la TOURAN de 105 cp nu merge schimbate intre ele,toate difera tre sa schimbi si cutia de viteza sa poti face modificarea,nu merita efortul financiar cel putin.Este doar o parere...

Link către comentariu

Asa e. Volantele sant diferite in functie de motorizari. De aici si placa si discul diferite. Iar volant nu merge schimbata doar asa. Pe urma ai surprize ca nu mai poti baga electromotorul sau chiar carcasa de la cutie.

Cred ca doar un kit race pentru motorizarea ta s-ar potrivi.

Link către comentariu

• 1 year later...

are cineva idee daca pe masina mea:cod motor ASV merge kitul acesta? http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Golf_I...utm_content=TDI

Intreb deoarece este la un pret bun si este in plus si compatibil cu modificarile ce urmeaza sa fie facute? A luat cineva? Sunt bune? Ma cam pune pe ganduri calitatea volantei...pareri?

Multumesc

Modificat de motoflici
Link către comentariu

• 1 year later...

Se potriveste kitu de ambreiaj de ASZ sau ARL pe motorul AJM ?

Link către comentariu

nu...deoarece ambreiajul tau este de 228mm iar cele de ASZ respectiv ARL sun de 240mm...

scrie un pic mai sus...;)

Link către comentariu

Stie cineva , cel de 2.0tdi 170cp ce dimensiune are ? scz de off topic !

Link către comentariu

osama,

Sal.

Are 240 mm ambreiajul de 2.0 TDI/170 Cp.

O seara placuta.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut

Ambreiajul meu (240mm/23 dinţi, 1.8T/180, cutie 02M) e pe cale să-şi dea duhul de tot şi îi caut un urmaş câtă vreme se mai poate merge cu maşina.

Fiindcă e al Dracului de greu de înlocuit, caut un ambreiaj compatibil capabil să suporte un cuplu motor mai mare (~360 Nm faţă de 235 Nm stock).

Există un singur cod pentru toate ambreiajele de 240mm de 1.8T (ARY / AUQ / AMK / BAM) şi unul diferit pentru ambreiajul de 240mm de 1.9TDI/150 (cuplu stock 320 Nm).

Kitul ambreiaj + volant dublu de 1.9TDI/150 e compatibil cu 1.8T? Se poate înlocui unul cu celălalt?

Mulţumesc,

~Nautilus

Link către comentariu

Salut , eu chiar am schimbat cutia cu una in 6 trepte (240mm) si ambreajul l-am luat de pe un 1.8T deci merge si invers !!! Daca nu mai vrei sa mai urci iti ajunge acest ambreiaj , sunt cunoscute drept niste ambreaje care tin mai mult decat cei 320Nm stock ! Daca vrei sa ramai la masa dubla sunt si solutii de la Sachs SRE care tin 500Nm+ !!

Link către comentariu

nu...deoarece ambreiajul tau este de 228mm iar cele de ASZ respectiv ARL sun de 240mm...

scrie un pic mai sus...wink.png

Te contrazic AJM ; ASZ si ARL cele trei au aceiasi cutie in 6 trepte deci prin urmare ambreiaj identic de 240 mm :P

Modificat de alexaandru15
Link către comentariu

Laurentiu_LWR

wow...nu pot decat sa ma bucur ca s-a trezit cineva dupa 1 an si ne-a scos din ceata... :))

prietene...intr-un an se pot intampla multe...eventual afla noi informatii...nu poti da un raspuns dupa un an...ca s-ar putea sa fie prea tarziu ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!