Jump to content

Golf V 80 CP vs. Bora TDI

ICostin
 Share

Postare recomandată

Salut, acum am descoperit forumul acesta si as dori sa aflu niste pareri ale posesorilor de VW. Am un VW Bora 1.9 TDI 90 CP de 1 an jumate si inca platesc ratele la leasing si il pot schimba pentru un G5 1.4 80 CP pe benzina. Pentru cei care se pricep mai bine....imi puteti zice daca merita? Cum se comporta un G5 si cam ce consum are? :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai linistit cu bora. Nu merita de nici o culoare.

Link către comentariu

@DRAPAR: ms , am citit si topicul ala, da am uitat sa mentionez ca am luat carnetu saptamana asta si doresc sa aflu mai mult ce inseamna diferenta asta dintre motoare si daca merita motorul mai slab pe benzina pentru un design mai frumos al masinii.

Link către comentariu

Ramai cu ALH-ul de pe Bora, degeaba design-ul lui G5 este mai modern, ca motorul este inferior TDI-ului tau actual, la fel si portbagajul.

Link către comentariu

Vezi daca si DORU_14, fan benzina, iti spune asta atunci e clar... :rolleyes:

Plus ca un cip la 1.4 80CP il poate transforma in 88CP pe cand unul la ALH il duce din 90 in 120 :D

Link către comentariu

Vezi daca si DORU_14, fan benzina, iti spune asta atunci e clar... :D

Fan benzina, da. Insa am fost fericitul posesor al unui astfel de motor TDI (era cod AGR) si stiu ca merita! :wub:

Link către comentariu

sa inteleg ca nimeni nu imi sugereaza sa fac schimbul....daca mai sunt si alte pareri le astept multumesc

Link către comentariu

Ti-a parea rau daca faci schimbul. Eu consider Golf 5 de o calitate inferioara fata de Golf4/Bora, si ma refer aici la finisarile interioare.

Link către comentariu

Daca esti incepator, citeste si tu pe acest forum cum se conduce un diesel si dai bataie. Motorul tau este cel mai fiabil de la VW asa ca nu merita sa-l schimbi cu un benzinar chinuit.

Link către comentariu

doamne-fereste, no way. N-ai nici un motiv. Ramai cu Bora :D

Link către comentariu

de acord cu restul colegilor forumisti, ramai cu Bora, motive: motorul, spatiu(macar la portbagaj , daca interior nu ii mare diferenta), motorina vs. benzina.....nu mai stiu ce sa zic da sigur mai gasesti tu.

Link către comentariu

E mai mult spatiu la interior la golf 5. Directia e mai buna, ambreajul mai moale. Masina e mai stabila. Una peste alta e complicat sa dai o masina diesel de 90cp pe una pe benzina de 80cp.. o sa fie cam inceata la reprize.

Daca ai mers macar 50km cu masina de 80cp si ti se pare ok e o afacere buna. atfel nu .

Link către comentariu

Am avut inainte bora acum am leon (clasa compacta). Ce sa-ti spun imi place mai mult clasa compacta; stabilitate in viraje, iti trebuie loc mai putin la parcare etc...

Dar tu treci de la diesel la benzina si de la un model super-verificat de patina timpului (ma refer la fiabilitate) la unul mai putin verificat.

Si nu stiu care sunt nevoile de spatiu pt. tine. Porbagajul va fi insuficient pt. 4 persoane la golf - chiar si pt. 2 mai strangatoare :) :D

Doar daca imaginea este importanta si iti place in mod deosebit designul la golf 5 + vrei multa stabilitate/precizie in directie go for it. In rest avantajele sunt de partea borei.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Motane, bora e pe aceeasi platforma ca si GIV & Seat Leon (ca al tau) si are un comportament 99% identic pe sosea. Deci o poti considera linistit tot in clasa compacta.

Link către comentariu

Bora e o masina incredibila a fost prima mea masina si inca o mai am nu imi vine sa ma despart de ea:) bine am si investit in ea da... Plus motorul e incredibil si nu as da niciodata un motor diesel net superior pe un benzinar...

Oricum 1.4 o sa iti consume mai mult decat 1.9-le

Daca poti iati un golf 5 da diesel daca se poate :D

Link către comentariu

Oricum 1.4 o sa iti consume mai mult decat 1.9-le

Daca poti iati un golf 5 da diesel daca se poate :))

Asa e... benzinarul de 75 cp (care acum are 5 cp in plus care sunt insignifianti, deoarece nu au cuplul de diesel) este foarte slab... si are doar o tentativa de acceleratie intre 4000 si pana aproape de rosu. Dar imagineaza-ti cum e sa mergi cu masina aia in oras... mie nu imi place cum merge. Si am mers destul cu una, pt ca are cineva din familie. Nu se compara cu motorul de pe Bora. Vb in cunostiinta de cauza, ca am si din ala in familie :)

Sper sa faci alegerea cea mai buna, adica sa ramai la Bora sau sa iti iei Golf Diesel.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!