Jump to content

Motor SR

kye04
 Share

Postare recomandată

Salut.am 2 golfuri 4, unul cu motor 1,4 si altul cu motor 1,6. Pe capacul de la motorul celui de 1,6 scrie SR .

Ce inseamna aia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu eu motorul SR de 1,6 este motorul fara 16 valve adica are doar 8 si are 100 cai putere

Sa ma corecteze cineva daca gresesc :):(

Link către comentariu

Si pe al meu scrie SR. Este vorba de tipul de motor AVU de 1.6l, cu 8 supape si 102 CP. Ce inseamna exact SR nu prea stiu, are vreo importanta?

Link către comentariu

mda...cam naspa...ala cu 16 valve din cite stiu eu are consum mai mic la putere mai mare...

Link către comentariu

SchaltsaugRohr (SR)-rog pe cine cine stie germana sa puna exact etimologia inseamna cu aproximatie injectie aspirata :D

Link către comentariu

DA! Inseamna injectie aspirata. (Schalt-schimbator, saug-tragere/aspiratie, rohr- furtun/teava)

Link către comentariu

Lucrurile sunt relativ simple.

Admisia de aer se realizeaza natural fara interventia unei turbine sau a unui compresor, motorul aspirand aerul necesar fara interventia vreunuia dintre mijloacele mentionate, iar combustibilul este introdus in motor printr-un sistem de injectie de combustibil, multipunct in cazul motorului respectiv. Majoritatea motoarelor pe benzina functioneaza pe acest principiu.

Link către comentariu

Principiul de functionare al celor doua motoare este identic.

Insa, cel de-al II -lea motor mentionat are caracteristici de cuplu si putere superioare primului motor. Deci, poate fi considerat mai slab. De fapt este cu certitudine mai slab.

Link către comentariu

cele cu 8 valve au cuplul maxim la 3800 iar cele cu 16 valve la 4500

Link către comentariu

Motorul cu 8 supape cere benzina de 95, pe cand cel cu 16 supape cere benzina de 98.

Link către comentariu

Esti absolut sigur de asta?Nu de alta dar eu pe golful meu cu 16 supape am bagat numai 95 si nu a avut nici pe dracu pina acum....

Link către comentariu

Nu e o regula. Eu am motor cu 8 supape si cere benzina de minim 98.

Totusi, la Golf 4, toate motoarele 1.6 16v au nevoie de benzina cu CO minim 98. Daca motorul tau e 1.6 16v, ar fi bine sa incerci si benzina de 98 sa vezi cum se simte...

Link către comentariu

Georgem am si eu o curiozitate care este diferenta de consum intre motorul tau si unul de Audi A4 2001 1,6 16 valve stii cumva??? :)

Link către comentariu

In primul rind intre SR (8valve) si 16V este o diferenta tehnica (duh) care prin realizarea unei admisii si evacuari mai bune creste caracteristicile de putere si cuplu. Apoi este o diferenta in raportul de compresie care este de 9,5:1 pentru SR si de 11,2:1 pentru 16V, din aceasta cauza motorul de 16V necesitind o benzina mai rezistenta la detonatie aka >=95 (recomandat 98).

Link către comentariu

Georgem am si eu o curiozitate care este diferenta de consum intre motorul tau si unul de Audi A4 2001 1,6 16 valve stii cumva??? :blink:

Nu stiu care e diferenta de consum. Nu stiu cat consuma un motor 1,6 16V, dar presupun ca sensibil mai putin decat al meu (cel putin 1-2 litri mai putin in Bucuresti). In afara cred ca in jur de 1 litru ar fi diferenta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!