Jump to content

My baby Golf V SL 2.0 TDI...PearlBLACK

Eugen HP

Postare recomandată

E masina la care am ajuns dupa lungi si indelungate cautari ce au durat 3 ani si patru masini.

:P

Desigur ca a trebuit sa am o Dacie la inceput dupa care a urmat o masina tare draga mie..

Aro Spartana. Masina era senzatie, motor de 1.2 Renault cu 60 de cai montat la uzina tactiune spate. Imi trebuia niste beton ud sau sau ceva nisip pe drum si deja incepeau piretele,cercurile (am schimbat doua cabluri la frana de mana si cu totate ca masina avea tractiune spate si doua plenetare). Vara la munte sau la mare era imbatabila, decapotata. Ce mai nebunie. Singura problema cand avenit iarna. Am mai satat cu ea pana in primavara cand mi-am luat un...

Focus. Desiugur a trebuit sa fie disel. Masina super, nu prea tragea asa ca avea 90cp da m-am descurcat. Suspensie ca pe Focus mai rar, sincer statea bine pe curbe amortiza bine gropile. Am intrat pe predeal in niste curbe cu ea de nu imi venea sa cred ca poate sa le duca. O masina fiabila si bine facuta. Ce nu mi-a placut a fost ca nu era foarte bine dotata aveam aer, inchidere, 4baguri, dar cam atat, nu computer de bord nu tu clima nu tu scaune incalzite. O recomand cu caldura e masina foarte fiabila si care merita, mai ales la noi cu drumurile noaste. Am pus pe ea 50000, de la 95000 la 145000, intr-un an si nu am schimbat mare lucru. Bun o masina care mi-a placut. Acum sa va spun de deceptia vietii mele de pana acum. La 20 de ani mi-am lauat si eu prima masina noua un...

307 de 1,6 benzina. Ce mai proasta alegere!!! Cand am luat-o golfu IV era pe sfarsite, era si mai scump ce am zis eu dau lovitura. Peugeot 307 1.6 16V 110cp, ESP, ABS, 6 airbaguri, clima, scaune electrice, jante pe 16. Nu o sa va vina sa credeti ca la 30000km am schimbat deja pe grantie: bobina de inductie, bordu de 2 ori, spritierele de la faruri, modulul de lumini si cel de comanda geamuri de doua ori...Si sa nu mai vorbesc de bucse si alte cele. Stati sa vedeti ca bomba a venit mai tarziu pe la 50000km cand am schimbat toba (care cazuse nu fusese fovita sau ceva), ambreiaju, vitezele a 1-a, a 2-a si a 3-a si am sudat carcasa la cutiea de viteze, bratele supensie fata. Cred ca au mai fost cate ceva, aste in mare. Dupa care intr-o buna zi pe la 60000km stateam la semafor in Brasov si stupoare vad fum in masina ce sa fie??? :P :) M-am dat jos am ridicat capot si luase foc oameni buni. FOCCCCC la 60000km ;) Am stins-o cum am putu si la service cu ea. Mi-a curs ulei din pomp de servo si a facut scurt. A doua zi m-am dus cu ea in targ si am vandut-o cu 7000E. Sa ma omoare nu alta. Si sa vezi faza tare ma suna omu care o cumparase ca i-a cazut toba pe drum. :)

Si asa am ajuns la masina care o am acum. Am zis ca daca frantuzeasca nu a fost sa fie nemteasca sigur. Imi place cum arata, m-am dus m-am dat cu una si am zis ca asta are sa fie. Bine bine da care???

Ca sunt o mie de configuratii si ce sa fac ce sa fac. Initial am zis GTI clar. Dupa care am inceput sa codesc bani aveam. Dupa cate ati observat fac cam 50000-60000km pe an. Un pic prea mult pentru GTI-u gurmand

Am trecut la disel si cum cand am dat comanda 2.0 tdi de 140 de cp era cel mai puternic am zis sa fie. Stiam ca urma sa apara GT disel, dar m-am gandit ca o sa fie cam la bani de gti si sincer nu merita si in puls de asta nu mai aveam nici masina mea. Asa ca am dat comanda dupa cum urmeaza:\

Golf 2.0TDI Sportline

-3 usi

-jante pe 17'

-ormanente cromate

-pearl black

-bixenon

-computer plus

-clima

-cotiera

si altele

Sunt super multumit de ea!!! Suspensia ma cam supara pt. ca e SL si e mai jos cu 15mm decat golfu serie si mult mai tare, dar in rest respect infinit. Fuge bine, sta bine pe drum, i-am dat 220 si in Romania si afara atat duce nici mai mult, nici mai putin in a sasea la 4000 de ture incap.

O am din iulie si acum 2 saptamani am facut revizia de 15000km. NICI o problema.

Cam atat.

Daca aveti inrebari va raspund cu cea mai mare placere.

Salutari.

Link către comentariu

sa o stapinesti sanatos si fara evenimente neplacute

suspensia sport e foarte buna ... da nu la noi

pina sa avem noi drumuri pentru asa ceva o sa mai treaca mult timp

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara probleme....ce pot sa spun de prezentarea masinilor pe care le-ai avut pana acuma....super tare faza cu caderea tobei si celui la care i-ai vandut masina....si faza ca luase foc cam lasa de dorit la o masina....

Link către comentariu

toate bune .. si nasol ptr patzania ta cu peugeot-ul .. daaaaaaar niste poze nu pui si tu sa vada okiul nostru "cu ce te lauzi" ;) !? serios vorbind .. e frumos sa si exemplifici cu imagini ce ai prezentat mai sus.

Toate cele bune si felicitari ptr achizitie ;) !

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere...ai talent de povestitor nu gluma ;).Sunt in aria versus (la discutii generale)niste comparatii intre peugeot 307 si golf .Poate bagi un ochi pe acolo sa lamuresti lumea.

Link către comentariu

Frumoasa masina. Asa ceva imi doresc ...cu mici modificari...4 motion, si fara suspensie sport.

Sa ai numai noroc cu ea.

Link către comentariu

Welcome. Bine ai facut ca ai trecut "3 usi" ca prima optiune, acum suntem mai multi. E cea mai importanta dotare ;). Sa o stapanesti sanatos, si sa ai grija de ea.

Link către comentariu

Felicitari pentru masinuta :) Dar am o nelamurire : cum de reusesti sa faci 50.000-60.000km pe an ? Faci cu ea taxi ??? :D

Link către comentariu
Felicitari pentru masinuta :D Dar am o nelamurire : cum de reusesti sa faci 50.000-60.000km pe an ? Faci cu ea taxi ??? :D

Sunt student in Bucuresti si de loc sunt din Brasov. Fac in medie pe saptamana cu drum la Brasov dus si intors cam 800 pe luna. Iar in lunile de vara merg nonstop. E perioda in care fac bani (merg de 2-3 ori pe saptamana pana la Girurgi, asta inseamna vreo 450 km dus-intors ori trei 1350km numai pe drum dus-intors plus ce mai umblu) si in care ma si distrez ( mers la mare cam de 2-3 ori dus intors). Si o luam asa. Uite in vara am fost pana in Grecia, am plecat dupa aia in Germania si din Germani in Italia. Stiu ti se pare mult, si mie dar cam atata pun pe an.

Link către comentariu

asteptam si niste poze....din descriere deja-mi imaginez ca arata super.S-o folosesti cu placere si...non-stop.

@bebeko - si eu fac in jur de 50-60 k pe an si..la fel...sunt student....cate un ciubuc cand si cand, dar taxi nuuuuu, mai ales ca n-am vazut golf 5 la taxi :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!