Jump to content

Consum Fabia

BogMW
 Share

Postare recomandată

am scos skoditza la drum lung. a fost o sesiune de incercare. am mers pe autostrada soarelui vreo 200km in mai multe reprize. mers constant cu 130-140Km/h. consum 6.5%. presupun ca daca o lasam la 110-120 aveam consum mai mic, dar eu sunt foarte multumit. altfel la o maxima de 150km/h masina merge excelent, e foarte stabila, si nu scoate nici un fel de zgomot ciudat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

Salut!

In calitate de bobocean pe acest forum va transmit toate urarile de bine si bineinteles consum cat mai mic.

Despre fabia (SH an fab. 2002 achizitionata din germania la 24.000 km) cu care ma delectez de o luna va pot spune ca sunt extrem de multumit, dar mica mea problema ar fi consumul mediu de 9,5l %, de multe ori chiar peste 10 % (ajutat de harmalaia din bucuresti) extrem de ridicat in oras (consider eu) pentru capacitatea motorului. Subliniez faptul ca, parcurg zilnic cca 50 km si de aici rezulta si marele "of" al meu, 50 RON la trei zile. De la aceste analize, in capul meu s-a nazarit acest gand de nu imi mai da pace, sa incerc sa o inlocuiesc cu ceva asemanator, dar diesel. Si totusi, pentru ca inca nu am apucat sa imi fac o parere certa despre masinuta si nevrand sa ma pripesc, am hotarat sa mai astept pana in primavara cand voi trage linie si voi lua decizia finala.

Ma gandeam sa incerc sa ma duc la un service sa-i regleze consumul, dar dupa ce am citit topic-ul acesta, am observat ca acest consum pare a fi normal la fabia cu motor 1.4.

Si totusi raman la ideea ca fabia pe care tocmai am achizitionat-o este o masina buna, necesar fiind ca eu sa incep sa ma acomodez cu acest consum.

Va multumesc pentru rabdarea acordata.

PS: ce este HTP? cum s-ar descrie? ... de o luna ma tot intreb ;)

Link către comentariu

Stai linistit. Consmul de Bucuresti ..... e mai special. A mea, SDI, in Bucuresti pot sa-ti spun ca mi-a luat si 11% - vara, A/C, 44 grade afara, Universitate intre orele 15.30 - 16.30. Iar acum, in mod curect imi papa cam 7-7.5%. In schimb sambata si duminica, in acelasi bucuresti reusesc si 5-5.3%. Deci ..... nu dispera.

si ... HTP inseamna High Torque Power.

Link către comentariu

:D

1.2 HTP (High Torque Performance) engines with variants 40 and 47 kW, are highly suited to city traffic conditions, they have exceptional resilience and low fuel consumption.

Link către comentariu

Sorry, greseala de tipar. Ai dreptate, nu am mai cautat am scris din amintiri.

De fapt mai pe intelesul tuturor ar insemna: Cuplu mare la turatii relativ mici, foarte bun pt deplasari in orase, unde ai nevoie de cuplu, nu de turatie.

Link către comentariu

Va multumesc mult pentru raspunsurile date, in special bluehunt cu acel quote care este mai mult decat mai asteptam si de altfel si horgaban cu descrierea clara a inventiei.

In legatura cu ce spui horgaban, despre consumul special in bucuresti eram constient, dar realitatea a fost mai cruda decat ma asteptam, eu intrand in lumea automobilistilor dupa un repaus de 6 ani. Din ce ai scris tu, citez: "11% - vara, A/C, 44 grade afara, Universitate intre orele 15.30 - 16.30", ma face sa cred ca a fost un caz mai special si nu un consum general, pe cand la mine este cert, consum de peste 10%. E adevarat ca am scos un consum de 7 % drum -> bucuresti-constanta, <- constanta-bucuresti la viteza constanta de 140/h, ceea ce ma face sa gandesc ca la o viteza constanta de 120/h in afara orasului voi reusii sa scot un consum mai mic.

Din pacate, in bord nu am consumul afisat, calculele fiind efectuate dupa moda veche.

Sper sa nu par un plangacios nemultumit, sunt doar putin speriat de volumul de cheltuieli cu acest carburant, dar va promit ca o sa ma acomodez :D .

Alaltaieri drum ->aviatorilor-udristei orele 18:00, 50 min pe scurtaturi, m-a distrus, trageam de acul de la benzina sa nu mai coboare; ieri drum ->aviatorilor-udristei ocolit pe la obor, mosilor orele 18:00, 20 min, bucuros nevoie mare, dar am uitat numerele de germania si trebuie sa ma duc din nou azi :D

Link către comentariu

Pune rezervorul plin ochi si nu merge niciodata cu el sub jumatate :D. Nu o sa te mai supere litrometrul. El nu merge "corect" jumatatea inferioara se parcurge de 2-3 ori mai repede ca cea superioara.

Link către comentariu

Atunci hai sa te fac sa plangi. Azi dimineata, consum ..... 4.1% pe o dist de aprox 28 km. E drept, ca nici aglomeratie nu a fost.

In general, consumul mediu, este de 6.2-6.5%. In marea majoritate circul iin oras. Sunt zile cand nu reusesc sa scad sub 8% (exceptii, evident), dar in mare parte in Bucuresti merg pe la 6.5-7%, in fct de trafic. Cand o mai scap afara scot si 5.5%(ii zic nevestei ca trebuie sa-i mai "desfund injectoarele") dar si 3.5% (minim obtinut de mine). Per ansamblu se incadreaza in consumul dat de producator.

Link către comentariu

Merci mult Akebono, cum de nu m-am gandit la asta pana acum :D, cu siguranta am sa pun in aplicare metoda.

De altfel o sa imi mut senzorul la beculetul de atentionare pentru benzina sa tipe (si la voi tipa in halul ala?) cand ajung la jumatate de rezervor :D Voi avea o rezerva de 22,5 l :D

Atunci hai sa te fac sa plangi. Azi dimineata, consum ..... 4.1% pe o dist de aprox 28 km. E drept, ca nici aglomeratie nu a fost.

In general, consumul mediu, este de 6.2-6.5%. In marea majoritate circul iin oras. Sunt zile cand nu reusesc sa scad sub 8% (exceptii, evident), dar in mare parte in Bucuresti merg pe la 6.5-7%, in fct de trafic. Cand o mai scap afara scot si 5.5%(ii zic nevestei ca trebuie sa-i mai "desfund injectoarele") dar  si 3.5% (minim obtinut de mine). Per ansamblu se incadreaza in consumul dat de producator.

<{POST_SNAPBACK}>

E clar, trebuie sa imi i-au un 1.9 SDI. Cam cati km faci pe zi?

Link către comentariu

Intre 12-60 km zlnic, in functie de situatie. Uneori si mai multi, inclusiv cu plecare in afara Buc, dar numai vreo 20 km.

Link către comentariu

Salutare tuturor,

Pentru mine este prima oara cand intru in acest topic.

Sincer, eu sunt foarte multumit de consumul Fabiei de 1.2HTP (nov.2004) avand in vedere motorul relativ mic pentru greutatea, care zic eu, este suficient de mare (1050 Kg). Asa ca eu ma laud cu urmatoarele consumuri (apropo, masina are 23 300 Km):

- de la o Km (adica noua) pana la 22 000Km - drum exterior 95% - consum mediu 5,5% (calculator verificat cu rezervor plin, de 5 ori). Drumul este Ploiesti - Cernavoda saptamanal. In medie cu 3 - 4 pers., AC 25% din timp, Viteza maxima 120 Km/h.

- de la 22 000 Km pana in prezent 23 300 Km - drum urban 90% - consum mediu de 7.1-7.8% (calculator verificat cu plin rezervor, de 2 ori). Fac pe zi, numai oras (Ploiesti) 5 Km dus-intors. Sincer, nu prea se incalzeste motorul decat exact cand ajung la destinatie. Fara AC si schimbat vitezele in jur de 2 500rot/min.

In concluzie, dupa cum v-ati dat seama, merg foarte economic, fara "talpa" (Ploiestiul permite lucrul asta) si sincer, cu ochii pe calculator.

Am observat, ca odata cu scaderea temperaturii exterioare, creste si consumul. Lucru perfect normal.

Cam cu asta am vrut sa ma laud, si sincer sunt foarte multumit de consumul inregistrat. Inainte am avut un OLTCIT (asa ca va da-ti seama cam care este diferenta).

PS. motor cald, pe loc 0.4 - 0.5 l/h, demarj foarte puternic chiar si 99.9 l/100Km.

Link către comentariu

99.9 la demaraj puternic? Ciudat. E adevarat ca nu m-am mai uitat de mult la asta, dar mie (acum aprox 6 luni cand m-a socat cifra de pe BC) imi dadea 99.9 cand plecam nici f tare, nici f incet. Adica in 1/3 din cazurile de plecarile normale. Daca plecam cu demaraj puternic ma ducea pe la 60-70-80%, dar atat.

Link către comentariu

Hop si eu din nou. B)

Daca cineva a facut un reglaj la consum la un service autorizat, l-as ruga sa imi spuna si mie cat a costat, cu cat la suta a fost posibila modificarea si cam ce urmari ar exista dupa reglaj. Ma refer aici la demaraje mai puturoase si alte simptome. As dori sa pun in balanta avantajele si dezavantajele.

Link către comentariu

Hop si eu din nou. B)

Daca cineva a facut un reglaj la consum la un service autorizat, l-as ruga sa imi spuna si mie cat a costat, cu cat la suta a fost posibila modificarea si cam ce urmari ar exista dupa reglaj. Ma refer aici la demaraje mai puturoase si alte simptome. As dori sa

Link către comentariu

Chiar ca hop. Unde ai auzit de reglaj de consum? Masina ori merge cum a venit din fabrica, ori are mape modificate gen tuning (putere sau economie) ori merge prost datorita altor probleme.

Explica te rog ce doresti sa obtii.

<{POST_SNAPBACK}>

Inainte sa postez aici am intrebat in stanga si in dreapta si am fost sfatuit sa incerc si asta. Probabil persoanele care au venit cu aceste afirmatii s-au referit la un reglaj de turatie, relanty, sau cine mai stie ce altceva (sfaturi aruncate de pretinsi cunoscatori).

Daca as fi stiut, nu as mai fi postat aici, iar daca intrebarea mea a fost deplasata si deraiata de la subiectul initial imi cer scuze. Probabil ca o consultanta la un service autorizat era mai indicata. Oricum, multumesc pentru raspuns.

Ce doresc sa obtin eu este un consum mai mic in oras. Nu sunt total nemultumit de consumul de 9.5% in conditii normale de trafic si mult depasit peste 10% in trafic intens, dar speram sa gasesc o solutie pentru un consum mai mic.

Link către comentariu

Stai linistit ca nu e problema mare cu intrebarea. Ai fost relativ dezinformat. Exista firme care realizeaza remapari economice, deci un consum mai mic cu aceeasi putere dar cat de adevarate sunt cele promise nu stiu. Cert este ca se face reclama la asta. De asemenea, se sustine ca o remapare pentru putere te poate ajuta sa consumi la fel sau chiar mai putin. Din nou, trebuie sa citesti parerile altora. In ambele variante eu cred ca este folclor.

Tehnicile de consum redus poate te vor ajuta. Vezi in sectiunea motoare pe benzina. Dar in trafic, nu prea ai cum sa scoti consumuri mici, nici chiar din diesele. Fabia este destul de grea si ca sa o urnesti din loc in ritmul nervos al traficului trebuie accelerata => consum.

Link către comentariu

Va dau un exemplu oarecum offtopic.

Astazi am plecat la 16:58 din dreptul hotelului minerva , am ajuns la 17:42 in dreptul magazinului Unirea (romana-universitate-unirii). Consumul monstruos pe distanta asta 14l/100km dar totusi total irelevant !

Link către comentariu

Merci mult Akebono pentru detalii. Credeam ca exista o procedura mai simpla. Nu sunt sigur daca o sa ajung pana acolo incat sa caut firmele respective care fac maparile de care spuneai, dar iti multumesc mult pentru explicatii.

Sa stii ca nu am uitat sugestia ta cu umplutul rezervorului "plin ochi" ;)

Link către comentariu

Curios, eu nu "vad" niciodata 99 la suta consum instantaneu... am incercat la cald, o plecare doua de pe loc, dusa pana dupa 6k ture (1a si a 2a) si nu arata mai mult de 50 la suta consum.. interesant...oare or fi versiuni diferite ale softului din BC ?

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Nu, la cald nu vad 99.9% niciodata. Doar cand e rece, la 1/4-1/3 din plecari.

Link către comentariu

Curios, eu nu "vad" niciodata 99 la suta consum instantaneu... am incercat la cald, o plecare doua de pe loc, dusa pana dupa 6k ture (1a si a 2a) si nu arata mai mult de 50 la suta consum.. interesant...oare or fi versiuni diferite ale softului din BC ?

<{POST_SNAPBACK}>

Mi se mai intampla sa mai vad consum de 99% si mi se mai intampla cam des (nu stiu daca la cald sau rece; o sa studiez) pe distante destul de mici ( de aprox 1 km ) sa am consum de 14%. Am inteles ca partea a doua e ok si nu e nimik ciudat. Probabil ca ma apas cam tare in acelesatie :). Oricum acum am vazut ca e recomandat a se schimba vitezele pe la 2500-3000 iar eu le schimbam pana in 2000 sperand ca ajung mai repede in treptele superioare si asa sa am consum mai mic. E posibil ca acest lucru sa dauneze la motor si sa se si vada la consum. Personal o sa incerc sa schimb acest lucru. Imi cer scuze daca am fost un pic offtopic.

Link către comentariu

Va dau un exemplu oarecum offtopic.

Astazi am plecat la 16:58 din dreptul hotelului minerva , am ajuns la 17:42 in dreptul magazinului Unirea (romana-universitate-unirii). Consumul monstruos pe distanta asta 14l/100km dar totusi total irelevant !

<{POST_SNAPBACK}>

Alba Iulia - unirii-universitate-romana- oprit 10 minute --consum 13.1

pe urma romana - bd dacia - mosilor- a urcat la 13.8

Consum de Diesel :) :(

Nu stiu daca am apucat sa schimb in treapta 3 de 5 ori. Sincer ma gandesc ca am schimbat si motorina cu Evo Diesel si mi-a tremurat de cateva ori la relanti. Poate au compensat baietzi cu galetzi de apa motorina lipsa. Oricum adio evo diesel , adio mol.

Link către comentariu

Hmmm, diesel zici? 13.8 %? Incep sa ma mai linistesc. Credeam ca sunt singurul care merge mai des la peco decat la toaleta cumparand toata benzina din stoc. Deci, se pare ca in anumite instante nici dieselul nu este o solutie optima.

Scuza-ma ca fac haz de necazul tau, dar pentru mine ceea ce spui nu poate fi decat o veste buna, pentru ca m-i se infiltrase in capsor ideea ca benzinarul este dusmanul meu si ca trebuie sa il schimb pe un motorinar.

Ca sa nu ma indepartez prea mult de la subiect o sa va anunt ca am ascultat sfatul mai mult decat prietenesc al lui Akebono ...

Pune rezervorul plin ochi si nu merge niciodata cu el sub jumatate :D. Nu o sa te mai supere litrometrul. El nu merge "corect" jumatatea inferioara se parcurge de 2-3 ori mai repede ca cea superioara.

<{POST_SNAPBACK}>

...si am bagat ultima oara benzina aproximativ "plin ochi" (incercand sa golesc pompa 4), constatand cu placere ca avea dreptate. Impactul psihologic a functionat. Dupa o saptamana de trafic urban intens, consumul nu a mai fost un factor de stres, el situandu-se in medie absoluta la 10 % in oras. Merci mult Akebono, dau o bere cu prima ocazie :)

Yan, la motorul pe care il ai pe masina [1.9 tdi PD/130 hp/ 6 trepte], nu cred ca e totusi mult consumul in oras, (gresesc oare? :().

PS: Ninge !! :(

Link către comentariu

Yan, la motorul pe care il ai pe masina [1.9 tdi PD/130 hp/ 6 trepte], nu cred ca e totusi mult consumul in oras, (gresesc oare? :scratch:).

PS: Ninge !! :santa:

<{POST_SNAPBACK}>

:rolleyes: Azi am pus euro 5 alpin si am optinut 8.2 consumul(seara). :cheers: (seara). Depinde foarte mult de intensitatea traficului, dar in general imi arata un consum de 10 -10.5 in oras.

Am sa incerc si eu sa ascult sfatul mai mult decat prietenesc al lui Akebono :icon_mrgreen: pt ca are mare dreptate, jumatatea inferioara se scurge mult mai repede.

Modificat de yan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!