Jump to content

Golf 4 Sh sau Ford fiesta nou ?

edyyy
 Share

Postare recomandată

Salut la toti.Sunt nou si am si eu o nelamurire....Eu am disponibili maxim 11 000-12 000 Euro..si nu stiu ce sa iau am gasit multe golfuri bunicele la SH pe care sunt sigur(prieteni,cunostinte).da multi imi spun ia`ti noua ca e mai bine e in garantie are casco...De banii astia as putea sa iau logan(beachs) ford fiesta(ma incanta putin),skoda fabia....etc.Voi ce parere aveti ?Multi imi zic ca daca e sa iau un golf din 2002 -2003 o sa`l vand si greu intr`un an 2....plus ca mai bag si bani in el.

Astept raspunsurile voastre....

istef edit: Te rog nu mai folosi fonturi astronomice pentru ca toti vedem destul de bine. Ai un avertisment verbal. Daca se repeta vei primi warning conform regulamentul. Te rog citeste regulamentul inainte de a posta pe forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da ce ai cu noi de scrii cu fontu ala? :icon_redface:

Depinde ce vrei de la masina si cati bani ai de intretinere. Daca ai bani sa intretii o masina sh.. si nu te intereseaza "mirosul de nou" ia sh.

Es as lua fabia... desi e ceva mai rigida are materiale ma bune.

Fiesta e cam uratica.. insa are niste suspensii super misto, pt clasa mica.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

Parerea mea este ca daca vrei sa tii masina 3-4 ani orienteaza-te catre o masina noua..nu neaparat ford fiesta, banuiesc ca mai ai ceva variante in banii aia. Daca vrei sa ti masina 1 an merge sa iti iei un Golf IV mai ales ca la 11-12k cred ca gasesti 2004 deci an bunicel pentru un SH, chiar si Passat - 2003 gasesti in banii care ii ai. Asa as gandii eu daca as fi in situatia ta..acuma tu stii ce vrei.

Cu bagatul bani in masina SH e si o chestie de noroc banuiesc. Eu nu am bagat 1 euro intr-un an de zile de cand o am. Doar consumabile (ulei, filtre) dar am si prieteni care au bagat 2 mii intr-un an de zile intr-o masina SH

Modificat de Denilson
Link către comentariu

Aa apropo am cateva variante aici:

-Ford fiesta cu care a umblat mama are putini km e noua...

-Skoda Fabia noua(da cheala)

-Golf 4 2003 1.9 TDI (131 Cp) jante vw computer bord...masina la o cunostina cam multi km da reali 100% 158 000 - 11 000 euro usor negociabil

-Golf 4 2001 1.9 TDI 116 cp 130 000 km computer de bord esp toate de la parc auto - 9500 euro(deja super negociat)

-Sa plec in Germania cu un cunoscator de asa ceva - o cunostinta (binenteles sa ii dau si lui ceva),da de acolo as putea lua si altceva chiar si BMW 320d.

Voi ce ziceti,cunoscatorii ?

Link către comentariu

La banii astia care ii ai tu poti sa-ti iei un golf 2004 cu tot ce e nevoie pe el si eu zic ca nu se compara cu fabia sau fiesta dar totul e sa nu te grabesti si sa te duci sa vezi cat mai multe masini.

iti doresc multa bafta.....

Link către comentariu

11-12000? la ibiza te-ai uitat? si eu aveam de ales intre ibiza,polo,fabia,fiesta si ceva sh...sh am zis ca nu ma risc, fiesta nu-mi place deloc, are un prieten, polo si fabia sunt cam aceeasi branza ca ibiza, dar la ibiza mi-a placut mult mai mult designul, si tinuta de drum, suspensiile ceva mai rigide decat la celelalte...

Link către comentariu

11-12000? la ibiza te-ai uitat? si eu aveam de ales intre ibiza,polo,fabia,fiesta si ceva sh...sh am zis ca nu ma risc, fiesta nu-mi place deloc, are un prieten, polo si fabia sunt cam aceeasi branza ca ibiza, dar la ibiza mi-a placut mult mai mult designul, si tinuta de drum, suspensiile ceva mai rigide decat la celelalte...

Da,e o varianta si asta cu ibiza...Tu esti multumit de ea ?Ce nu`ti place la ea ?

Link către comentariu

sunt foarte multumit de ea! ce nu-mi place? hmmm...greu de spus...ma enerveaza cateodata ca plasticele de la usi sunt in unele locuri cam subtiri si cand dau muzica mai tare mai zornaie un pic, dar asta se poate rezolva usor, si cred ca e la fel la toate masinile din clasa asta. mi s-a mai reprosat ca nu e loc in spate, dar, e totusi o masina de oras de 2 persoane, nici nu cautam sa ai loc in spate, deci pe mine nu ma intereseaza. ma mai deranjeaza vizual cateodata imbinarea dintre cd-player si buzunarul din bord, care e cam la fel la toate ibizele!

in rest, numai de bine! n-am nimic sa-i reprosez.

Modificat de drakool21
Link către comentariu

..desigur sunt si alte variante dar

intre cele 2 aleg cu ochii inchisi fordul.

in primul rind ptr. ca e nou.si apoi

ca este o marca cinstita care-si merita toti banii...

Link către comentariu

eu as alege golful sh si as cauta in germania. dar cu mare grija ca tzepe potzi lua si acolo.

daca ai pe cineva care stie cum merge treaba p-acolo e cel mai bine.

bineinteles ca acolo te poti intinde si la bmw 320 dar sa ai in vedere ca din cauza asta ti-ar putea creste si cheltuielile ulterioare de intretinere.

Link către comentariu

Pentru 1-2 ani ceva sh, deci Golf. Pentru o perioada mai lunga as merge pe Ford nou, parca are si 4 ani garantie.

Link către comentariu

eu votez cu golful :D .........

Si eu tot pe Golf IV :D

Link către comentariu

Evita sa faci comparatii intre ele, asta in primul rand. Masina noua, e masina noua, asta e clar. Acum depinde ce vrei tu de la ea. Poti gasi Golf sh in stare foarte buna dar tre. atentie marita. Probabilitatea sa bagi bani in ea e foarte mare, avand in vedere doar chestii normale, nu probleme la ea, adica distributie, frane, etc. Oricare ar fi dintre ele, un 3 ani cam tre. s-o tii. Mai conteaza foarte mult si cat o sa mergi cu ea, cati km. o sa faci pe an.

Ps. cauta sa-ti cumperi ceva care sa-ti si placa, asa n-o sa-ti reprosezi toata ziua ca mai bine cump. altceva si tot asa. Tie care-ti place?

Link către comentariu

omul a cerut pareri argumentate, pentru a se decide...nu a fcaut un poll in care fiecare voteaza dupa cum vrea, asa ca argumentati-va parerea...plus ca lipsa de obiectivitate il face sa se orienteze exact in alta parte decat si-ar dori.

-Cineva a pomenit de casco(cum ca fiesat ar avea) - si la golf poti face...plus ca tu il platesti..si la una si la cealalta, deci asta nu e avantaj pentru fiesta.

-Nu este chiar neincapatoare fiesta(chiar si in spate)...care totusi este o masina de clasa mica.Acum depinde si de dimensiunile oamenilor care ii plimbi.Nu vei vedea la trupe de interventii de securitate masini din astea.

-Da.....Polo, Fabia sau Ibiza ar fi variante pentru acesti bani, doar ca...e aceeasi chestie ca la fiesta, e masina mica, dar noua.Studiaza cu atentie aici pe forum avatanjele si dezavantajele la fiecare dintre cele 3 masini, ca au lipsuri destule, fiecare dintre ele....asta doar comparativ cu un golf IV

-Parerea mea, lipsita de subiectivitate, este sa mergi pe golf IV.Am mai scris pe undeva pe aici pe forum ca eu m-am procopsit cu...2 femei a caror masini sunt nevoit sa le asigur intrarea in service si...paza lor, adica sa am grija ca totul sa fie ok cu ele si sa fie bune de drum.Singurii bani care au fost bagati in ele (1 de 2 ani si una de 1 an si jumatate intrate in tara) au fost ulei, distributie, ambele, si filtre.Niciuna din masini nu a avut vicii ascunse, deci lipsa problemelor mai tarziu.Masinile au fost impecabile cand au fost aduse si cu km reali.Acum au amandoua in jur de 200.000 si trage motorul ca acum 2 ani....la fiecare.

-Cat priveste Fordul, cineva afirma ca ar alege-o cu ochii inchisi.Eu i-as deschide larg , pt ca mai tarziu cand va vedea ca trebuie sa dea 8 milioane pe un radiator(care pe golf costa 4.5 mil), asta dupa o tamponare usoara, la care plasticele barii au fisurat radiatorul, i-as face cat cepele.Da...motorul diesel este fiabil, indiferent de care dintre marci vorbim, dar totusi fiesta nu este echipata cu clasicul 2.0 HDI, precum Golful cu renumitul 1.9 TDI.Asa ca...think about it... :blink:

Link către comentariu

In 10.000 EUR iti iei un golf bun si-ti mai raman 2000 EUR de bagat in ea daca apar diverse probleme. Oricum G4 este o clasa superioara celorlalte optiuni din toate punctele de vedere. Nu o sa-ti para rau daca iti iei golf.

Link către comentariu

-Cat priveste Fordul, cineva afirma ca ar alege-o cu ochii inchisi.Eu i-as deschide larg , pt ca mai tarziu cand va vedea ca trebuie sa dea 8 milioane pe un radiator(care pe golf costa 4.5 mil), asta dupa o tamponare usoara, la care plasticele barii au fisurat radiatorul, i-as face cat cepele.Da...motorul diesel este fiabil, indiferent de care dintre marci vorbim, dar totusi fiesta nu este echipata cu clasicul 2.0 HDI, precum Golful cu renumitul 1.9 TDI.Asa ca...think about it... :lol:

friend-omu nici nu si-a luat masina si deja ii povestesti ce o sa intimple dupa ce o loveste!!!

banuiesc ca este o persoana cu instinct de conservare deci o sa-si faca casco...

masina noua(indiferent care) ofera o liniste (garantia) greu de egalat de un sh.

..si apoi bucuria de a o dezbraca de plasticele de pe canapele puse de fabrica merita banii..

si daca vorbim de viitor cred ca mai bine mama omida ar fi mai indicata de sfetnic...

Link către comentariu

@geogeo...man, sorry ca ma bag si eu, dar ford fiesta nu pot sa spun ca e o masina ok din punct de vedere al fiabilitatii si a costurilor de intretinere. dupa cum am zis, am un prieten care are o fiesta de un an si un pic...si in 30.000km a avut mai multe probleme la ea decat au unele Golf IV in 200.000km. dupa ce ca i-a picat alternatoru la 1500km facuti, mai avea si probleme cu ECU-ul si ii consuma 15 (!!! la un motor de 1.3), omu a dat 500 ron la revizie la colina in conditiile in care i-au schimbat doar uleiul si filtrul de ulei si cel de aer. filtrul de polen il mai costa 150 ron, si a zis ca il mai lasa pana la primavara. degeaba iti ofera garantie 4 ani daca sta masina 2 luni pe an in service. parerea mea, stiind lucrurile asea, nu mi-as lua niciodata ford fiesta...

Link către comentariu

Polo/Fabia/Ibiza sunt pe departe alegerea mai buna in caz ca vrea o masina noua. Atat dpdv economic (intertinere/revanzare) cat si pentru cum se conduc.

Link către comentariu

...nu te contrazic friend!

am propus fordul ptr.ca personal am fost mutumit de aceasta marca

din experienta personala si am considerat util sa-i imprtasesc acesta opinie..

Link către comentariu

la banii astia iei un mondeo bun si dotat din germania. e alta clasa, e alta poveste... la 100.000km cu cat il iei inca atata nu schimbi nimik la el in afara de consumabile.

Link către comentariu

Am mers eu cu un Ford Fiesta...in curbe sta f. bine dar la confort si calitate...nu prea imi place. Are niste canapele de te doare fundul si spatele dupa 3-4 ore de stat pe ele. La viteze peste 130km/h poti baga oricat piciorul in acceleratie ca dabia se duce. Ai vizibilitate mult mai buna decat in golf. Motorul se aude mai tare in masina decat la G4, nu mi-au placut deloc plasticele de la interior. Eu zic ca un G4 chiar SH nu se compara cu fiesta...il iei mai ieftin si iti mai raman bani pt. intretinere. Eu votez pt. G4

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!