Jump to content

Skoda Octavia Tour 1.9TDI vs Toyota Corolla Sedan 1.4 D4D

trf
 Share

Postare recomandată

M-am hotarat sa fac trecerea de la Logan ...la o masina.

Numai ca nu pot sa ma hotarasc, asa ca astept sfaturi de la voi. Vreau o masina de familie, fiabila, economica si la consum si la revizii pe care sa o tin minim 3 ani maxim 7...fac cam 25.000Km/an. Pret ...maxim 13.000CIP

Octavia Tour Sport 1.9 TDI 101cp...12.784 + vopsea metalizata 265

Toyota Corolla Sedan 1.4 D4D 90cp ....12.799 + vopsea metalizata gratis

astept plus-uri si minus-uri de la voi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In opinia mea corolla e cam urata.. in rest cred ca e o alegere mai buna strict intre cele 2 variante.

Link către comentariu

La toyota am inteles ca piesele sunt o problema (venirea lor mai exact).

De bine de rau la skoda chiar daca nu sunt pe stoc intr-o saptamina vin. Toyota sta f. bine la fiabilitate (in general). La exterior skoda arata mai bine (nu stiu cum stau lucrurile la interior dar f. probabil acolo toyota e in avantaj). Pe mine bordul la O1 nu ma da pe spate.

Tu vrei sa alegi intre skoda si toyota si pui avatar cu seat?? :icon_redface:

Link către comentariu

Gandeste-te in primul rand ca la toyota ai garantie 6 ani. Skoda tour este depasita tehnologic de toyota

Link către comentariu

Aleg cu emisfera responsabila cu emotiile... Tour Sport.

Link către comentariu

Toyota are peste tot depozite de piese deci cum iti va ajunge o piesa de Audi sa zicem asa vei primi si una de Toyota.

Motorul 1,4 mi se pare cam mic, desi d4d am citit ca e extraordinar. Corola e o masina buna dar mult mai mica decat cealalta optiune din acest Versus.

Octavia 1,9 TDI as alege motorul de 90 CP + ceva optionale de diferenta pana la cel de 101 CP. Oricum ii faci apoi un tuning la motor. Si nu stiu daca as lua modelul Tour Sport. Doar pentru Jante, spoiler fata si Spate si eleron? Nici macar toba sport nu are la TDi ( cred).

Link către comentariu

La interior mie imi place mai mult Octavia Tour decat Toyota Corolla. Personal, Corolla nu imi place deloc (consola centrala, zona de butoane pentru lumini arata cam aiurea) la interior. As prefera oricand un bord simplu si clasic de Octavia Tour.

La exterior Octavia Tour are un design ceva mai imbatranit, dar mie imi place, insa nici Toyota Corolla nu arata prea bine. Desi probabil Corolla sa fie ceva mai fiabila, eu as alege Octavia Tour cu un motor de 90 CP si ceva optionale. Fa o comparatie si la costul de intretinere, desi sunt convins ca e mult mai bun la Octavia Tour.

Modificat de ovisod
Link către comentariu

Sincer vorbind, dintre astea 2 nu as alege nici una.

O Tour este nu numai depasita din toate punctele de vedere si la toate capitolele, dar si cat au putut ei sa o cheleasca, ca deh au scazut pretul de vanzare putin, dar pretul de productie trebuia sa scada cel putin similar, ca profitul sa fie frumusel.

Toyota Corolla Sedan este fabricata in Turcia, nu aveti decat sa o considerati prejudecata sau cum veti fi dorind, dar eu nu as cumpara inca o masina fabricata la turci. Hatch-ul este fabricat in Anglia si se vede, asa la detalii mici si nu multe, insa pt mine suficiente. Apoi in dotarea xellence, care cared ca-i cea vizata, Sedanul nu beneficieaza de clima ci doar de ac.

Astfel ca as prefera Toyota Corolla hatch - dezavantajul fiind dat de faptul ca urmeaza schimbul de generatii (oricum sensibil mai bine decat cazul O tour).

Dar poate ca totusi vei mai avea in vedere si alte modele.

Chestiunile cu piesele la Toyota nu se gasesc, vin f greu, etc. sunt de f mult timp istorie. Piese sunt, se gasesc in depozite in Europa, singura problema cu disponibilitatea lor s-ar datora doar dealerului local.

In aceiasi nota, la Skoda am asteptat mai mult decat acea sapt. pomenita pt unele piese, deloc exotice.

Link către comentariu

Tu vrei sa alegi intre skoda si toyota si pui avatar cu seat?? :lol:

As fi vrut SEAT Leon...dar ...trebuie sa fie o masina de familie....si trebuie sa ma incadrez in 13.000CIP

M-am uitat si la Cordoba Agressive 1.9tdi...dar e cam mica in interior

La Toyota e vorba de versiunea Terra ...care acum e la oferta ....cu o reducere de 1700 euro

Link către comentariu

O1 mai are avantajul hayonului si al unui portbagaj sensibil mai mare si mai accesibil. Cred ca si interiorul este mai mare. Personal, atit interiorul cit si exteriorul imi plac mai mult la O1, dar asta e chestie de gust.

Dupa mine, Toyota are avantaj la zgomotul motorului (zici ca e pe benzina aproape) si la garantie, care am inteles ca nu ar fi de 6 ani, ci 3 ani full si suplimentari de pina la 6 ani pentru anumite componente.

Dezavantaj la motorul Toyotei e cuplul mai mic, chiar daca are tot 90CP.

La revinzare cred ca e avantaj O1.

Link către comentariu

Daca tot pomenesti de diferenta de cuplu (de considerat pt 1,9 Tdi 101 cp), sa fim fair play si admitem ca la O tour vorbim de un motor cu cilindree de 1900 cmc iar la Corolla de doar 1400 cmc, ceea ce implica o alta clasa de impozitare si taxare => avantaj motor cu cilindree mai mica aici.

Si doar 1,9Tdi 101cp stiu a fi Euro 4 precum 1,4d4d 90cp de la Toyo.

Link către comentariu

As alege Toyota pentru 6 ani garantie, pentru fiabilitate, pentrul motorul foarte economic de 1.4 D.

p.s Am auzit ca si motorul pe benzina de 1.4 ar fi foarte economic.

Link către comentariu

Dintre astea doua as alege clar toyota. Faptul ca e fabricata in turcia este un avantaj, deoarece la verificarile facute de comisiile din care au facut parte si reprezentanti din romania, au iesit cu indicele de defecte de fabricatie 0, pe cand cei din anglia au avut 1. Principalele atuuri cred ca sunt fiabilitatea si garantia extinsa de 6 ani. Interiorul este frumusel, la O1 mi se pare extrem de rece si neprimitor ; spatiul este suficient. Plus ca unii dealeri mai fac si cadouri de genul senzori de parcare, alarma, etc.

Link către comentariu

Si doar 1,9Tdi 101cp stiu a fi Euro 4 precum 1,4d4d 90cp de la Toyo.

In prezent, e corect ce spui. Dar din ianuarie 2007, toate masinile comandate la Skoda incepand din decembrie 2006 vin cu Euro 4. Doar cele de pe stoc sunt cu Euro 3 si dealerii se agita sa scape de ele.

Link către comentariu

Toyota Corolla ! E mai misto decat Octa 1. De cand se face Corolla in Turcia ? A unui prieten (cumparata in Ro in 2003) e facuta in Anglia si nu a avut probleme cu ea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!