Jump to content

cum verific nevelul uleiului din cutie?

deluca
 Share

Postare recomandată

e vb de un golf 2 - 1,3 nz.

de ceva vreme scoate un sunet ciudat, un harait in treptele inferioare de viteza, dar numai in frana de motor (cand nu dau gaz). e foarte greu de localizat haraitul asta. in primul rand trebuie sa-i schimb de urgenta cureaua de distributie, care nu e destul de intinsa si bate in carcasa, deci ar fi o varianta de unde haraitul in frana de motor.

astazi insa am avut foarte clar impresia ca haraitul asta vine de undeva din cutie. ce ar putea scoate pe acolo sunete ciudate, ca de rulmet de aude, dar nu sunt sigur. pb. e ca pica ceva ulei cutia, si s-ar putea sa-i fi scazut nivelul, cum se verifica nivelul uleiului in cutie, si care stiti ce ar putea harai pe acolo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt mai multi rulmenti in cutie, se poate sa se fi dus unul de la vreun pinion. Huruit in frana de motor mai poate insemna si cuzineti dusi.

Nivelul il verifici pe la fundul cutiei. Virezi maxim stanga si se vede pe cutie un surub cu cap inbus mare cam de 16. Il desfaci si completezi cu ulei pana incepe sa curga inapoi.

Link către comentariu

Ai mare grija cu "huruitul" rulmentzilor de la cutie. Stiu pe cineva care a patit o treaba nasoala la o dubitza. Se auzea un huruit de la cutie, si in cateva zile cutia s-a facut zob (era un opel). S-a uzat un rulment, s-a spart si a aruncat bile si aschii de otel, si a distrus aproape tot (inclusiv carcasa).

Link către comentariu

Ca sa defaci surubul de la cutie inbus, scoti sau ii bagi un prezon ca intra fiz si pui o cheie pe prezon, invartzi si se desurubeaza simplu. bafta.

Link către comentariu

O sa iti distrugi sincroanele foarte repede daca mergi asa. E destul de grav. daca crezi ca e din cutie, nu circula asa si rezolva problema.

Link către comentariu

Am patit si eu ceva asemanator.La Golf II in capatul cutiei opus motorului se afla gaura de vizitare.Eu am patit urmatoarea faza.Linga surubul de plastic de umplere se afla un capac din metal care o forma identica cu capacele de la cutiile de vopsea si este din tabla.Rolul lui este sa umbli in cutie la treapat 5 mai usor fara sa dai cutia jos.In timp se depune pamint umed, iarna si sare si corodeaza.Coroziunea determina apoi scurgeri treptat de ulei pina nu mai ai ulei in cutie.Am ramas fara ulei, practic mai aveam 500grame si cutia mergea perfect deoarece era introdus in ea Dura lube.

Concluzia: 1 Inainte de a pleca la drum lung sau din cind in cind priviti locul de parcare daca sunt pete de ulei.Este valabila la orice tip de masina.Daca pata este recenta aplecativa si localizati vizual sursa, respectiv vedeti de unde se scurge, in principiu.(La golf II cele mai frecvente sunt petele de ulei care se scurg de la turbo si apar in dreapta fata.)

2Bagati in motor si in cutia de viteze duralube si va salveaza in caz de avarie.Eu folosesc si este verificat te scapa de belele dar temporar.

3Ocolti orice gura de canal mai mare de 5 centrimetri deoarece sansele sa fie atinsa cu baia de ulei sunt foarte mari deaorece nu numai inaltimea conteaza uneori.

Link către comentariu

va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

am imprumutat masina unui prieten, care mi-a inapoiat cheile cu un sincer "auzi, vezi ca-ti huruie un rulment in cutie".

ce e de facut, caut la dezmembrari alta cutie, sau se schimba rulmentul asta (spunea cineva aici ca sunt multe...)

Link către comentariu

Parerea mea e ca e o prostie sa iti iei schimbi cutia din cauza asta cu alta second hand poate... Daca o desface cineva care se pricepe si o inspecteaza, in cazul in care nu ai circulat fara ulei in cutie poate sa iti schimbe exact ce e stricat si gata. Insa daca zici ca HURUIE.... sper sa nu fie nimic mai rau...:). Normal ca nu e o treaba usoara sau ieftina sa dai jos cutia daca nu o faci tu....

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

n-am fost niciodata la service cu masina asta, toate reparatiile le fac eu. iar cutia e inca o necunoscuta pt mine, am mai dat-o jos dar n-am desfacut-o. voi face rost de alta cutie s-o pun sus ca sa se poata circula cu masina, dar pana merge va ramane asa. masina o foloseste si sora mea, si mama, si prietena, nu vreau sa fiu rau, dar 3 femei se pare ca e cam mult pt o cutie :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

am imprumutat masina unui prieten, care mi-a inapoiat cheile cu un sincer "auzi, vezi ca-ti huruie un rulment in cutie".

ce e de facut, caut la dezmembrari alta cutie, sau se schimba rulmentul asta (spunea cineva aici ca sunt multe...)

e clar...ce liniutze a facut cu ea....

Asa am facut si eu cu Supernova mea liniutze la greu,de idiot ce eram....si dupa 2 luni huruia in viteza 1.noroc ca am reparat-o imediat.

Link către comentariu

Super daca ti-ai reparat tu tot pana acuma. Cutia e foarte delicata la montat. Daca o desfaci, vezi sa strangi totul dinamometric, ca daca nu o sa te tina foarte putin :lol: ... Fa-ti rost de valorile de strangere si da-i bataie :scratch:

Daca ai avea si cum sa o bagi intr-o baie de aburi sa o cureti ar fi si mai bine....

Link către comentariu

e clar...ce liniutze a facut cu ea....

Asa am facut si eu cu Supernova mea liniutze la greu,de idiot ce eram....si dupa 2 luni huruia in viteza 1.noroc ca am reparat-o imediat.

liniute i-am dat si eu din greu...chiar ma mir ca a tinut atat. de fapt inca merge, vitezele se schimba bine, doar huruie cand iau picioarul de pe acceleratie. golfu moare dar nu se preda :scratch:

Super daca ti-ai reparat tu tot pana acuma. Cutia e foarte delicata la montat. Daca o desfaci, vezi sa strangi totul dinamometric, ca daca nu o sa te tina foarte putin :lol: ... Fa-ti rost de valorile de strangere si da-i bataie :P

Daca ai avea si cum sa o bagi intr-o baie de aburi sa o cureti ar fi si mai bine....

eu voi schimba cutia cu totul cand asta care este isi va da ultima suflare, sper numai sa gasesc in 4 viteze cum e actuala, e super la demaraje si merge 160 in a 4-a Vmax. mai am un golf cu motor identic, dar in 5 viteze si e mai puturos de la 100 in sus. Vmax e la fel la ambele.

dupa cum se aude treaba, va fi in curand momentul... :lol:

Link către comentariu

deluca am eu o cutie in 4 trepe care sta prin pivnita :D, ma gandeam sa o pun pe agregatul meu de 1.8, dar nu prea are rost, si asa e consumul mare, cu aia cred ca o sa ma rupa :D.ii trebuie doar ulei si sa o pui pe masina :D

Link către comentariu

Parerea mea inlocuieste cutia iar cutia veche desfao dar fa rost de manualul pentru Golf. preferabil sa fie manualul original.Eu am gasit o varianta de manual tradusa dintr-o carte de intretinere golf din limba franceza. :)

Link către comentariu

• 6 years later...

Ma poate ajuta un coleg sa localizez busonul de umplere/nivel la un golf 1 ,cutie in 4 trepte? Am o pierdere de ulei pe la simeringul de la cautator si azi cand am iesit putin cu masina se aude un huruit si vreau sa-i completez /schimb uleiul...

Ce specificatie de ulei recomandati? 75w90 sau 80w90?

Link către comentariu

75w90 uleiul si busonul este in partea din fata a cutiei (spre radiator).

Link către comentariu

75w90 uleiul si busonul este in partea din fata a cutiei (spre radiator).

Mai exact te rog... cum il localizez te rog frumos! 

Link către comentariu

e o gaura in forma de imbus de 17

Link către comentariu

e o gaura in forma de imbus de 17

Tocmai ce vin de la masina...este o gaura cu imbus de 17,dar e sub planetara stanga,care binenteles ca nu se desface,am incercat sa pun doua piulite pe un prezon dar la ce calitate au piulitele noastre s-a sficuit filetul la piulita,astept sa deschida un magazin sa mai cumpar 2 piulite si sa vad....

E normal totusi sa fie asa strans oare?

Multumesc Alin,ca de obicei esti la inaltime  :icon_thumleft:

Link către comentariu

pai daca uleiul o fi fost schimbat cand sa fabricat masina

Link către comentariu

pai daca uleiul o fi fost schimbat cand sa fabricat masina

:lol:  se poate!

Problema e urmatoarea: am reusit sa-l desfac cu greu si curge ulei,ma gandesc pentru ca acest surub e foarte jos,este sub planetara mai in dreapta sa nu fie cumva oare de golire?

In partea din fata rotii mai sus nu e nimic si nici in partea dispre radiator nimic!

Link către comentariu

uitate in partea dinspre lonjeron atunci.

Link către comentariu

Pe la sonda ai incercat sa vezi daca nu merge?

Modificat de alex_87
Link către comentariu

Ma poate ajuta un coleg sa localizez busonul de umplere/nivel la un golf

1 ,cutie in 4 trepte? Am o pierdere de ulei pe la simeringul de la

cautator si azi cand am iesit putin cu masina se aude un huruit si vreau

sa-i completez /schimb uleiul...

Ce specificatie de ulei recomandati? 75w90 sau 80w90?

Vezi ca m-am uitat azi la al meu si trebuie sa ai doua suruburi,cel de sub planetara e de golire si cel de deasupra planetarei e de umplere/nivel.

Dar incearca sa schimbi si simeringul de la cautator,ca sa fie o rezolvare corecta!

Bafta!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!