Jump to content

Audi A4 2.5TDi 2003 163cp->180cp

AlexandruC
 Share

Postare recomandată

am a4-ul din semnatura si mi-a fost propus daca vreau sa-mi maresc puterea motorului de la 163cp la 180cp. ma gandesc totusi la fiabilitate in timp si la consum. acum am 71k Km. idei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

esti nemultumit de 163 de cai? eu zic ca ajung, mai ales ca ai si cuplu din plin.

Link către comentariu

Prin functia search vezi gasi o serie de idei despre marirea puterii motorului, fiabilitatea si performantele motorului dupa operatie. Pe scurt, motorul va consuma mai mult si va avea o uzura mai mare, daca vei folosi intr-adevar surplusul de putere. Daca vei merge in principiu mai linistit, atunci vei observa acelasi consum, daca nu unul mai bun, iar uzura motorului va fi aceeasi cu cea din varianta standard. Dupa parerea mea, poti mari puterea la 190 CP fara probleme. Si vei fi foarte multumit, asta daca-ti doresti mai mult cuplu si mai multa putere.

Link către comentariu

Iti pot spune parerea mea personala. Daca ai pus acesta intrebare, inseamna ca ti-ai dori sa o faci si acum cauti argumente pro sau contra...mai mult pro cred eu :D Eu mi-am facut cip de doua ori la masina din semnatura si am ajuns de la 131 undeva pe la 175-180 iar cuplul a crescut de la 310 pana pe la 400 (cel putin asa mi-a spus Voinea, inca nu am masurat dupa al doilea cip). Ce ti-a spus VladMHL este perfect adevarat. Daca mergi normal si folosesti surplusul de putere fara excese (adica nu vrei sa alergi la curse cu ea) atunci nu va fi nici uzura foarte mare nici un consum sporit. Cresterea de putere pe care ai spus-o tu este mult mai mica decat la mine, motorul va tine fara probleme daca ai grija de el. Vei simti totusi ca este o alta masina. Gandeste-te ca exista 2.5 TDi de 180 CP si nu sunt diferente semnificative intre motorul ala si cel de 2.5 163 CP cum ai tu. La fel este cu motoarele 1.9 de 131 si 150 CP. Sunt la fel, aceeasi cutie...difera insa turbinele din ce stiu.

Succes

Link către comentariu

sincer, am pus intrebarea sa aflu daca alta lume a facut acest lucru si a fost fericit. in primul rand ma gandesc la consum pentru ca deja 2.5 e destul de mult (deh nu am gasit 1.9 atunci cand am fost eu) si la drumul spre romania si in romania la venire cand am adus-o nu am simtit ca mai am nevoie. oricum ea e automatica deci trebuie folosita cu stiinta. oricum e de gandit pentru ca ea merge mai mult in oras, si asta pentru asta nu prea merita efortul, zic eu.

multumesc

Link către comentariu

Mie intodeauna mi-au placut motoarele puternice,nu neaparat pentru a merge tare,ci pentru cazul in care faci o depasire sa te poti baza pe masina in orice regim de viteza.Asta este si ideea pentru care am cipuit-o pe a mea,undeva pe la 180 cai..

Diferentele nu sunt vizibile in vitezele 1 si 2,ci de la a treia in sus si mai ales peste 100km/h..

Masina urca mai repede in ture,iar la motorizarea 2.5 chiar merita,deoarece are cuplu gramada.Ca sa nu mai vorbesc de mugetul pe care il scoate V6-le..

Daca merita in cazul tau ramine sa vezi.

Luigi Vicol

Modificat de l.u.v
Link către comentariu

sincer nu stiu ce muget scoate a ta, dar a mea merge pe silent mode nu prea aud nimik, skimba tot intre 1200-1400 rpm. asa ca nu prea ii stiu sunetul.

Link către comentariu

sincer nu stiu ce muget scoate a ta, dar a mea merge pe silent mode nu prea aud nimik, skimba tot intre 1200-1400 rpm. asa ca nu prea ii stiu sunetul.

Citeste pe forum de "mersul subturat" :nono: mai apasa si tu pedala aia de acceleratie din cand in cand :))

Link către comentariu

La motoarele de 2,5 V6 se schimba un pic situatia. Adica nu mai trebuie chiar asa turate. Ele au cuplu de la 1500 de ture ..deci e altceva.

Dar oricum sa schimbi la 1200-1400 e prea putin deci tot mai tre sa o calci mai tare .

Link către comentariu

• Administrator

sincer am ajuns sa spun ca 163CP sunt destui pentru tara asta ... dar depinde ce vrei de la amasina.

Link către comentariu

Nu cred ca e nevoie de mai mult daca masina se misca mai mult in oras si oricum nu e o masina tare grea deci si 163HP suficienti. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Never say never, daca se poate si se vrea atunci fa-ti un cip, ca se schimba situatia masinii, oricat de bine trage ea acum, dupa cip va trage si mai bine.

:vaidecapulmeu:

Link către comentariu

o sa-i fac mai multe modificari cand o sa fie in totalitate a mea, dupa leasing cand o sa fie mai multi bani :)....pana atunci ma documentez. oricum sunt destui...drumul de germania romania nu am simtit niciodata ca nu mai am cu ce.., si nu am mers cuminte.. om vedea

Link către comentariu

Iti pot spune parerea mea personala. Daca ai pus acesta intrebare, inseamna ca ti-ai dori sa o faci si acum cauti argumente pro sau contra...mai mult pro cred eu :) Eu mi-am facut cip de doua ori la masina din semnatura si am ajuns de la 131 undeva pe la 175-180 iar cuplul a crescut de la 310 pana pe la 400

Rapier ai ajuns cu 1,9 TDI la 175-180 CP? Cum ai reusit?

Link către comentariu

... oricum ea e automatica deci trebuie folosita cu stiinta.

Pai nu e automatica? Cum "schimbi" vitezele la 1200-1400 :( ? Din +/-? Nu isi selecteaza ea singura turatia optima de schimbat?

Am ajuns la atati cai cu cip de la Voinea. Mai mult nu vreau sa o duc fara modificari si la altele (frane, turbina, intercooler, etc). Asta ramane pentru la anul.

Modificat de Rapier
Link către comentariu

m-am exprimat ca schimba la acele turatii nu ca schimb :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!