Jump to content

Help - Merita seat Ibiza 1.2 12v - 10.700 euro?

tibilache
 Share

Postare recomandată

Am si eu in planuri sa-mi iau un Seat Ibiza 1.2.

Ce puteti sa-mi spuneti despre acest motor? Se comporta bine la drum? Consum?

Cei de la Seat in perioada asta au o groaza de dotari gratis. Am alta posibilitate la banii astia?

Astept sugestii eventual de la cei care au fost cu asa ceva sau sunt proprietari, dar orice sugestie e bine venita?

Service-ul la Seat cum e? Scump?

Merci mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca marca, Seat isi justifica pretu si ca performante motor si ca design si confort. Dar acest motor de 1.2, nu este prea recomandat de nici unul din membrii lantului Porsche Romania. Si pe Fabia si pe Polo acest motor lasa de dorit. Consumul este bun, poate si performantele motorului, dar ca tehnologie si durabilitate in timp nu este prea satisfacator; iar la drum lung nu isi face prea bine treaba, am inteles de la un posesor al unui Polo 1.2. Acest punct de vedere il au chiar si cei de la vanzari. Motorul de 1.4 este cel mai potrivit pentru o masina de aceasta clasa. Succes!

Link către comentariu

Pentru Vlad

Ce inseamna ca nu isi face treaba la drum lung?

Isi justifica pretul in clasa ei in sensul ca la aceleasi dotari nu are concurenta intre europeene ( la coreene iesi mai bine in leasing) .

Consum? La mine (8800 km) abia acum se apropie de ce se spune in carte dar adat fiind faptul ca s-a deschis sezonul al aer conditionat inca mai consuma cam cu 1 litru peste carte, in conditiile in care nu ii dau prea des peste 3000 rpm ( cam asta e pragul de la care incepi sa simti ca trage motorul cand ai nevoie in vreo depasire de exemplu) .

Motorul este destul nervos pentru 64CP dar daca vrei performante de accelerari ametitoare nu ii cere ca nu poate ( comparabil cu un cielo de exemplu este ceva mai nervos desi ala are 75CP ) .

O sa te doara sufletul de ea din cauza drumurilor ( sau cel putin pe mine ...) .

Comfort si design ... este super ok... adica ai calitate in banii astia .

Service-ul ? 5.5-6 milioane prima revizie de 15.000 km ( daca iti iei tu consumabilele pe parcurs, ai sanse sa mai scazi maxim 1 milion) .

Legat tot de motor, parerile sunt impartite ... am auzit si de bine dar si de mai putin bine...

Mai mult de trei persoane (familie cu un copil sa zicem pana in 7 ani ) nu intra ( sau intra dar fara bagaje si pe distante ceva mai scurte).

Suspensii destul de dure la inceput dar m-a obisnuit . Scaune destul de confortabile( un pic cam tari, nu se compara cu alea de Megane Clasic care pentru mine unul ar fi cele mai confortabile ... ) dar cu o tapiterie de o foarte buna calitate . La fel ca si finisajele.

Mai intreaba mai la obiect daca vrei sa stii ceva in plus...

Nu uita ca pretul de fapt este un pic mai mare ( 300 euro vopsea metalizata) inca vreo 1,5 milioane pentru trusa si triunghi reflectorizant

si ... cam atat.

Link către comentariu

Deci isi merita banii mashinutza asta! Imi sta capul sa acizitionez una. Oferta lor din momentul de fata este destul de tentanta. La acest pret mai am in vizor Peugeot 206. Eu inca stau in dubii asupra motorului mic de pe Ibiza. Trage bine? Nu am pretentii acuma sa fie ca unu de 100 de cai ... ce ma intereseaza este daca trage ca lumea cand ai nevoie.

Merci pentru toate informatiile.

Link către comentariu

Stai linistit, ca toti am avut aceleasi intrebari legate de motor, cind ne-am luat masina. Isi face treaba foarte bine, ai sa vezi ca in afara de zgomot, nu iti dai seama ca e in 3 cilindri. Eu unul sunt foarte multumit, sincer nu ma asteptam sa aiba reprize asa bune. Cutia de viteze e foarte bine etajata, nu vei simti lipsa de putere decit la viteze mari, stiu eu, peste 140. Singurele neajunsuri pe care cred eu ca le are sunt zgomotul, care e ceva mai ciudat, nu neaparat mai puternic (dar mie imi place cum suna, e sportiv :) si viteza maxima de croaziera, ca sa zic asa, care e in jur de 120-130, mai mult cred ca daca tragi de ea timp indelungat omori motorul. Asta nu inseamna ca nu merge si cu 160, ci doar ca e cam turat la viteza aia si nu-i face bine sa mergi mult timp cu el asa.

Link către comentariu

Aha ... pai eu nu sunt asa de mare vitezoman.

Imi place sa conduc asa la 110-120 ... si masina sa fie comfortabila cat de cat.

La comfort cum sta ? Tinuta de drum?

Merci.

Link către comentariu

Nu pot vorbi decit pentru Fabia, la Seat te lamureste faraonu', desi cred ca stau la fel pe drum, sasiul este identic. Tinuta de drum mi se pare excelenta, masina sta efectiv lipita pe sol, din cauza asta se simt si toate denivelarile, dar ma bazez pe ea, si nu mi-e frica sa intru in curbe cu viteza. Sincer, am senzatia ca e destul de greu de rasturnat. E o placere s-o conduci, comenzile merg foarte usor, dar simti masina in volan, lucru important, zic eu. Are o raza de bracaj destul de mica, eu unul ma mai joc pe drum, cind e liber, noaptea de obicei, si trag tare de volan, te arunca de pe scaun daca nu esti atent :P. De confort nu-ti pot spune prea multe, nu stiu daca sunt la fel scaunele si pozitia de condus la Ibiza si Fabia, dar la mine cel putin e foarte confortabila pozitia de mers, practic se muleaza scaunul pe mine, imi place foarte mult. N-am condus niciodata mai mult de 4 ore in continuu, dar n-am simti nici cea mai mica urma de oboseala, sau dureri de spate... etc. Tine cont si de faptul ca aveam cam 2000 km de condus, deci cred ca spune multe asta.

Am avut si eu aceleasi intrebari ca si tine, si pe deasupra si dilema Ibiza/Fabia, dar uite ca am avut noroc si m-am ales cu o masina fiabila si confortabila, la un pret excelent. Sper sa te multumeasca si pe tine, e foarte important sa iti placa ce ai luat. Pentru mine unul e o placere condusul, si uneori, daca am benzina ma duc de nebun sa ma plimb pe la rude, in afara Buc, fiindca imi place sa conduc. Gata :D, ca zic colegii forumisti ca am luat-o razna cu laudele...

Consumul, dupa 4000 si ceva km parcursi, sta in jur de 8,5-9 in oras daca e aglomeratie, 6,5-7 daca nu e aglomerat rau, 4,5 in afara, pe la 90-100km/h, 5,5 daca o calci. Fara A/C.

Link către comentariu

Merci mult de info.

Ma duc totusi la un test drive cat de repede sa ma conving pe pielea mea.

Asa ar fi cel mai bine.

Ma bucur sa aud ca impresiile sunt bune in general si sper sa fac o alegere buna.

Merci mult inca o data pt toate informatiile.

Daca mai sunt si alte pareri sunt binevenite.

Link către comentariu

mda.. iara tre sa intervin eu :scratch: , deci masina asta pe care cica ai vrea sa ti-o achizitionezi o am si eu, adica mai concret mama mea. Are deocamdata 1000 de km si nu e nici o problema. Merita alegerea! Mai ales faptul ca motorul de 1,2 se comporta f bine din spusele tatalui meu care a mers cu masina 140 km / h si a spus se comporta la fel sau chiar mai bine decat meganeu clasic care il are el cu motor de 1.9 dci. Deci numa laude

Si aici una ptr faraonu : motorul la relantiu - vibreaza un pic scaunele , nu deranjant, daca dau drumu la clima nu mai exista aceasta problema, ciao.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

tibilache ... ai fost la test-drive? Daca da, atunci care iti sunt impresiile acum?

Link către comentariu

Inca nu am fost :D nu am avut timp ...cum ajung la drive-test va spun impresile mele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!