Jump to content

Skoda Octavia 2 vs VW Golf V

myh21ro
 Share

Postare recomandată

Golf - pentru nefamilisti, sau cuplu

Octavia - imagine business, portbagaj, spatiu interior, intretinere la preturi medii - cea mai buna alegere in raportul calitate/pret.

Am si o Noua Jetta in familie, e frumoasa, insa parca nu e asa spatioasa in interior, si personal agreez masinile mai robuste, mai ,,sculptate" - ca Octavia 2 - ca si de altfel telefoanele... Nokia 6310i are forma de TELEFON :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Octavia - imagine business

Sa fim totusi seriosi... :lol: Daca vrei imagine business in nici un caz NU iti cumperi Octavia.

Dintre cele 2 as alege... A3. In nici un caz Octavia, iar Golf nu imi place, am testat vreo 4 pina acum, toate diesel, inclusiv cu DSG, inclusiv Golf Plus, si nu mi-a placut nici una.

Link către comentariu

4abc, subscriu si eu parerilor tale exprimate in post-ul #26.

O mica observatie vis-a-vis de una din afirmatiile tale mult mai anterioare, cum ca Golf-ul este mai bine asamblat ca Octavia; daca ne luam dupa site-ul http://en.wikipedia.org/wiki/Skoda_Octavia (vezi Comparisons), lucrurile stau exact invers :P

Oricum, sunt aceleasi Marii cu alte palarii; Octavia mai practica, mai pentru familisti, Golf cu o imagine mai buna, mai pentru tineret - ambele au plusuri si minusuri, iar un versus O2 - G5 nu cred ca ar putea avea vreodata vreo concluzie ferm in favoarea uneia sau a alteia.

Si eu am avut dilema asta pt. cca jumatate de an - a castigat Octavia datorita insistentelor sotiei, iar insistentele sotiei se bazau pe faptul ca Octavia avea portbagaj mai mare (deh, shopping...) - Jetta iese din discutie, din mai multe motive :lol:

Modificat de smoothcoder
Link către comentariu

Eu nu ma contrazic cu tine la capitolul finisare....ceea ce am sustinut eu e parerea mea facand comparatia intre interioarele celor doua masini...eu deocamdata nu sunt constrans de spatiu si oricum spatiul interior la Golf e mai mult decat generos...si daca nu cari sute de bagaje e ok...Mie imi place si Octavia insa deocamdata nu ma caracterizeaza datorita anumitor motive...

Putin offtopic:Mie imi place si Jetta insa nu ma caracterizeaza si e facuta in Mexic...un lucru pe care nu as miza deoc...Sandubogan nu trebuie sa te superi pe afirmatiile pe care le-am facut... :lol:

Link către comentariu

Somebody, sa nu uitam ca locuim in zone diferite...

In RO, daca cobori in costum dintr-un seria 7, A6 sau asemanator, esti catalogat drept ,,baietii aia smecheri si tepari, cu cec-uri false etc.) - pentru ca se poarta.

Octavia e omniprezenta la nivelul middle-top management in RO, sunt foarte multe si la agentii care fac vanzari (O1), asa ca mediul business (mai ales mic business) este reprezentat de O2.

Sunt de acord ca business inseamna E Classe, Bentley etc., insa acolo e vorba de foarte multi bani. In RO se mai practica SUV-uri sau 4x4 cand vrei sa arati ca prospera afacerea ;)

Oricum, O2 e ,,mai business" decat G5. De fapt, sedanurile sunt catalogate drept clasa business...

Link către comentariu

Sa fim totusi seriosi... :rolleyes: Daca vrei imagine business in nici un caz NU iti cumperi Octavia.
Suntem seriosi......, dar in Romania multe banci si alte firme similare au ales Octavia ca masina de companie. Bineinteles ca tot multe au ales si Passat. Sau premium (pt cazuri CEO).
Sunt de acord ca business inseamna E Classe, Bentley etc., insa acolo e vorba de foarte multi bani. In RO se mai practica SUV-uri sau 4x4 cand vrei sa arati ca prospera afacerea :Driver:
E Classe e business curat insa Bentley e luxury...mergi pe Bentley cand nu mai ai ce face cu banii (indiferent ca esti persoana fizica sau companie).
Link către comentariu

Da, Octavia multe de tot la o banca mare Transilvaneana si la o firma de alcool Absoluta :scratch:

Link către comentariu

• Administrator

vad ca deja o dam in diverse... ce importanta are?

Dupa cum spuneam, intre cele 2, alegerea e subiectiva asa ca...

PS: ca sa va tin isonul vin cu exemplul celalalt, 2 companii uriase care au doar asa ceva... unul este furnizorul de serv de telefonie, din cauza caruia mi-a stat mie Golful la Curtici 1 luna pt ca avea el 200, si celalalt cea mai mare farma... asa ca...

Totul se rezuma la subiectivism si utilitate (pt firme)... de ce credeti ca a aparut SDI-ul?

Link către comentariu

probabil topicul se va splitui, ca e clar la diverse, despre O Business or not :blink:

Firmele aleg si pentru imagine, depinde de stiul de management adoptat: obiective sau valori :blink:

Link către comentariu

ne-ai omorat cu linku' asta pe toate topicurile... s-ar putea sa vina ca o surpriza pt tine dar totusi o s-o spun: nu detin nici englezii adevarul absolut.

Link către comentariu

Nu e nevoie sa "debordezi de inteligenta"!poti sa fi mai diplomat.nu comparam coada vacii cu stampila primariei.

Modificat de R_a_z_v_a_n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Citeste regulamentul.
Link către comentariu

• Administrator

Va rog sa incetati cu OFF TOPICUL si cu remarci ironice.

Subiectul este Skoda Octavia 2 vs VW Golf V si atat.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am citit toate posturile sperand sa aflu mai multe despre cele 2. Concluzia mea e ca fiecare din noi are motive diferite de a alege o masina.

Cei care au in semnatura un VW "tin" cu marca, in general. Cei cu Skoda, tin cu Octavia. Cred ca e normal :blink:

Pot spune ce mi-a placut la OctiII versus Golf V - am fost recent in situatia de a alege intre ele - am ales o O2.

1. Experienta precedenta cu un G III - cum spuneau cei de mai sus, G V e o masina pentru tineri. Mi s-a parut prea putin incapatoare - mai putin decat O2

2. Handling - G V e mai bun ca O2. Vizibilitatea, agilitatea masinii, lungimea redusa.

3. Ca si perceptie de siguranta - ca slava Domnului, nu am avut nevoie sa o incerc pe viu - O2 mi se pare mai sigura - mai solida, mai robusta. In schimb, ca si siguranta activa, cred ca G V e mai buna - ajutata de vizibilitate, de pozitia mai joasa a centrului masic, lungime mai scurta.

4. Siguranta pasiva - aici se pare ca din nou G V e mai tare - parca are 5* ENCAP - fata de 4* pt O2. Oricum, O2 are AB laterale in standard acum.

5. Per total - perceptia mea - subliniez, a mea - prefer sa conduc o O2, versus un G5. Imi place robustetea, senzatia de solid - dependable - si de asemenea, e MULT mai bine adaptata gropilor de la noi.

6. Confort - ambele sunt comfortabile, dar O2 mi se pare mai comfortabila decat G V - contribuie suspensia cu cursa mai lunga - implicit, stabilitatea mai slaba. Sigur, cu jante de 17 si sasiu sport, lucrurile ar fi altfel, dar nu as vrea o masina asa. As fi luat un G V GTI in loc de O2 :(

7. Versatilitate - O2 fara nici o discutie.

8. Pret/Calitate - mi se pare - subiectiv probabil, ca Skoda da mult mai mult decat VW. VW are pretentia de "pedigree" - se vede la service, la vanzari, la modul in care esti tratat.

---------------------------------------------

Total: O2 - e masina de care am nevoie - robusta, fiabila, care sa ma ajute sa ma deplasez. Nu vreau sa intoarca capete. Nu vreau sa "rupa asfaltul". Pentru mine, masina e o necesitate. O singura nota - daca Skoda (sau VW) ar fi avut un Common Rail in oferta... ala il luam, indiferent ce scria pe capota :D

Ei, daca ati avut rabdare sa cititi asta... m-ati impresionat :D Sa aveti o zi buna, indiferent de masina pe care o aveti!

Modificat de Pisicutza
Link către comentariu

In mare parte de acord cu Pisicutza. As avea rezerve in a afirma ca handling-ul lui G5 este mai bun ca al lui O2.

Personal am condus un G5 cu jantele de 15" si fata de O2 a mea, cu jante de 16" si fara PDG, nu mi se pare deloc mai stabil sau manevrabil. Ba dimpotriva.

Este adevarat, comparatia este un pic nedreapta, probabil ca daca G5 ar fi avut jante de 16" m-ar fi impresionat mai mult. Totusi, nu cred ca ar fi fost peste O2, iar daca ar fi fost, cred ca ar fi fost doar la nivelul impresiei subiective... sper sa fiu inteles :blink:

Un alt argument - favoritul meu, I admit - ar fi si faptul ca Auto Motor Und Sport spunea urmatoarele vis-a-vis de comparatia intre cele doua: " ... the Skoda Octavia was slightly better than the Volkswagen Golf owing to a little more interior space and other specific ergonomics, better build quality, better driveability and ... " (http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Octavia)

Anyway, ambele au aceiasi platforma, acelasi sasiu, etc. deci diferentele n-ar avea cum sa fie mari. Subiectivismul de asemenea, joaca un rol important :(

Succes.

Modificat de smoothcoder
Link către comentariu

Fara e exagera mie Octavia mi se pare foarte instabila...nici nu cred ca se poate compara cu Golful...nu acum ca asa avea eu Golf insa mi se pare diferenta de la cer la pamant.Ce m-a impresionat foarte mult la Octi 2 este suspensia care fata de Golf mi se pare mult mai confortabila decat cea de Golf la care simti destul de tare denivelarile...

Cred ca ideea e destul de simpla.Vrei masina care sa iti ofere spatiu si o tinuta de drum acceptabila iei Octavia.Daca esti mai tanar(ca mine de exemplu) si vrei si o nuanta de sportivitate iei Golf..

Ambele masini mi se par cele mai bune variante din clasele lor :icon_thumright:

Link către comentariu

Eu cred ca faci niste afirmatii un pic prea radicale; Octavia nu este nici sub, nici peste Golf la capitolul stabilitate. Cel mult parerile subiective pot face diferentele. Nu esti singurul care a condus aceste doua masini (f. accesibile, dealtfel), in schimb esti cam singurul care faci afirmatii - verdict - radical :icon_thumright:

Probabil tu compari cu O2 cu pachet de drumuri grele - caz in care da, probabil ca este mai instabila ca G5, dar oricum... nu cu mult.

Vezi pe "Drive it" (gasesti si pe youtube) comparatie intre Octavia 2 si - ATENTIE MARE! - Ford Mondeo ultima versiune. Dap, ai auzit bine - ghici cine pierde :rolleyes: - Niciuna; concluzia este ca nu exista un looser intre cele doua; intr-adevar, O2 este un pic mai supraviratoare fata de Mondeo, dar in acelasi timp este mai "fasneata" ca acesta. Iar ca sa ajungi sa fii comparata cu etalonul stabilitatii in clasa masinilor non-premium, sa am pardon... inseamna ca esti cu mult peste medie :ceuameni:

Scuze de off-topic (partea cu Mondeo).

Bafta.

Link către comentariu

Eu am facut o comparatie stricta intre Octi 2 si G5...aici era ideea...si am condus Octi fara PDG...mie imi place masina insa la varsta mea nu ma caracterizeaza... :rolleyes:

Doar prin forma care o are nu cred ca poate fi mai stabila decat G5...

bafta :icon_thumright:

Link către comentariu

Nu cred ca forma da stabilitatea aici, cat geometria sectiunii transversale a masinilor (care sunt f. apropiate), sasiul (care este acelasi), suspensiile (al caror sistem este identic). Am mai spus-o si o repet: diferentele nu au cum sa fie f. mari daca masinile au: aceleasi tipuri de pneuri, O2 sa nu aiba acel pachet de drumuri grele, acelasi tip de suspensii (ori sport, ori normale, etc.), incarcarea lor sa fie egala, acelasi sofer, acelasi drum - asta bineinteles, in cazul in care s-ar dori un test f. riguros..

Diferentele intre aceste masini, daca sunt, sunt la alte capitole: aspect, ergonomie, etc.

Modificat de smoothcoder
Link către comentariu

Conduc un Golf V in fiecare zi si ocazional o Octavia, ambele masini cu PDG.

Am condus ambele masini pe diferite drumuri si nu pot sa spun ca una e mai stabila decat cealalta. Poate Golful e putin mai usor manevrabil sau e doar o impresie data de dimensiunile mai reduse.

La viteze mari Golful pare putin instabil datorita PDG-ului, poate cu niste jante de 16" si suspensie normala ar fi altceva.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!