Jump to content

Skoda Octavia 2 vs VW Golf V

myh21ro
 Share

Postare recomandată

Salut. Am facut rost de curand de niste bani si nu ma pot hotara aspra unei masini. Ma intereseaza o Octavia 2 1.9 TDI 105 CP si un Golf V 1.9 TDI. Mai mult de 14000 de euro nu vreau sa dau pe masina. Va rog mult imi puteti aduce pareri pro si contra pentru cele 2? Mersi mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

myh21ro: Pana la pareri pro-contra ar fi o chestie sa ne zici cam ce vrei de la masina. Nu de alta, dar cele doua sunt atat de diferite incat nu prea poti sa le compari asa usor. Una e hot-hatch, alta e 4door-saloon... Complicat. :D

Link către comentariu

Golful e mai bine antifonat, o sa ai mai multa liniste in interiorul masinii.

Calitatea asamblarii e mai buna, nu o sa zdrangane asa de repede de la drumurile noastre "bune".

Golful e un pic mai usor de manevrat in oras, te infigi mai usor, vezi in spate mai bine, parchezi mai usor.

Daca vrei sa-l revinzi dupa ceva vreme, VW isi pastreaza mai bine valoarea.

Octavia II are portbagaj imens, daca ai familie sau pleci in calatorii prinde foarte bine. Daca rabatezi banchetele spate poti sa bagi si o bicicleta normala de 26", sau sa te culci la nevoie.

Intretinerea e mai ieftina la Skoda. Cel putin reprezentantele Skoda practica preturi mai joase decat cele VW.

Eu as alege O2, fiind familist conteaza cat de incapatoare e masina.

Dar daca ai 21 de ani, in opinia mea, Golful ti se potriveste mai bine.

Link către comentariu

Huf ! Grea alegere. Cred ca la spatiu interior nu sunt mari diferente, dar in schimb portbagajul difera. In rest probabil e mai bine sa o alegi pe cea cu mai multe dotari la banii astia.

Link către comentariu

Hm, nu prea inteleg cum ai tu de gand sa iti iei O2 sau Golf V cu doar 14.000 euro ??? :D

Link către comentariu

Un versus interesant si pentru mine! ;) In acest weekend am fost la Porsche Bucuresti Vest 1 si am facut aceasta comparatie. Doar in showroom, pentru ca dealerul nu prea avea masini de drive-test ;)

Dimensional (latime si ampatament), cele 2 masini sunt identice fiind pe aceeasi platforma. Totusi la interior este o impresie de mai mult spatiu in Octavia.

Octavia mai iese in evidenta si prin portbagajul imens care inseamna o lungime mai mare decat a Golfului cu 37 de cm si o "incetineste" un picut.

Ca dotari standard, Golful sta mai bine la siguranta pasiva, avand airbaguri pentru cap si airbaguri laterale fata care se platesc la Octavia.

Link către comentariu

Hm, nu prea inteleg cum ai tu de gand sa iti iei O2 sau Golf V cu doar 14.000 euro ??? ;)

Second hand?

Link către comentariu

O2 si G5 sunt la 14.300 -14.500 EU CIP cu motorul de 105CP TDI, cu dotari mai modeste. Dupa parerea mea in afara de dotarile de siguranta restul sunt doar mofturi.

Modificat de hyper
Link către comentariu

exista la 14000 ddp cu dotari decente si nu neaparat cu motorul de 1.9tdi

eu mi-as lua un golf cu motorul de 1.6 mpi. mi se pare suficient daca nu vrei performante sportive.

Link către comentariu

Octavia mai iese in evidenta si prin portbagajul imens care inseamna o lungime mai mare decat a Golfului cu 37 de cm si o "incetineste" un picut.

Daca te referi la viteza maxima , e invers , Octavia ar trebui sa se duca un pic mai mult ca si km/h ;) exact din cauza portbagajului , nu m-am uitat pe datele tehnice de la producator dar cam asa ar trebui sa fie , este valabil si in cazul Octi 2 vs Seat Leon la viteza maxima , cel putin in teorie.

Link către comentariu

Nu stiu cum e la Octi, dar la Golf daca nu tragi macar catre un CL sau un TL echipat, nu prea ai facut nimic. Si cum cel mai ieftin CL e 1.4MPI 80CP 15.093E, cam greu. Sa nu mai zic ca cel mai ieftin Golf posibil este un 1.4MPI 80CP TL - 14.135E.

myh21ro, parerea mea e ori sa mai strangi niste bani de un Golf serios, ori sa mergi pe Octavia (unde mai mult ca sigur iti dau mai multe in aceasi bani... nu o sa fie VW, dar merge si Skoda). Asta daca nu cumva vrei SH si nu ai mentionat. ;)

Modificat de CBR
Link către comentariu

Cel putin reprezentantele Skoda practica preturi mai joase decat cele VW.

Nu intotdeauna. Cel putin nu in Cluj-Napoca.

Link către comentariu

• 1 year later...

Am cumparat o Skoda Superb sh din 2004...asta e full option si merge super!! Mersi mult pentru pareri

Link către comentariu

Si eu sunt in aceeasi dilema si nu ma pot hotara. M-ar interesa dpdv al calitatii asamblarii si al calitatii materilelor folosite la ambele modele. Sunt dispus sa dau cam 19.000 numai sa fie ceva calumea. Astept pareri

Link către comentariu

Ca si ansamblare Golful e peste Octavia...dar daca vrei masina care sa iti mai fie si utila si sa nu iti pui nevasta sa renunte la bagaje eu zic sa iei Octavia.Din ce vad pe piata auto si Skoda a inceput sa isi mentina pretul destul de sus...Eu zic ca nu exista gard de comparatie intre cele doua masini fiind complet diferite... :)

Link către comentariu

Ce ai vrut sa spui prin ansamblare...o parere de ansamblu??? :) sau asamblare? :P

Link către comentariu

Sandumbogdan, se poate un limbaj mai "adecvat"? Cred ca jignesti unele persoane...Si ca fapt divers, jetta are aceleasi materiale ca la golf, peste tot in habitaclu.

Link către comentariu

Am observat ca Skoda Octavia isi pastreaza in timp valoarea, de multe ori depasind pretul unui Passat din acelasi an.

Curios este faptul ca am vazut la dealari Octavii (buy back) vechi de 2-3 ani si cu 70-90 mii km care erau doar cu ~2000 E mai putin decat una noua.

Link către comentariu

Nu cred ca e diferenta mare intre calitatea asamblarii la cele doua modele.

La receptia radio eu nu am observat vreo diferenta pana acum.

Lucrurile din portbagaj nu se aud(trusa de prim ajutor, extinctor, etc.). Poate doar cele neancorate(ceea ce e normal cred).

Pistonul de la capota e o chestie utila, dar nu cred ca poate influenta decizia.

Golful meu are 9000 km si deja are un greiere in zona grilei de aerisire centrale, spatiul de depozitare din stanga volanului se inchide prost, cotiera nu agata intotdeauna(nu ramane fixa).

La Octavia care are 30000 km singurele `probleme` au fost un bec ars si un surub slabit de la scutul motorului.

Deci daca as avea nevoie de portbagaj mare, eu as alege Skoda, daca nu, Golf.

Modificat de caine
Link către comentariu

Intre cele doua as alege Skoda Octavia...de fapt asta am si ales in familie in 2004. La sfarsit de 2007, as alege la fel.

Link către comentariu

off-topic: daca mi-ar da cineva o jetta gratis, as vinde-o si mi-as lua octavia :scratch: (cu tot riscul sa imi iau warning)

are octavia unele lipsuri fata de golf (detalii minore, dar care pot face diferenta) insa cred ca nu e un capat de tara daca nu le ai.

alege golf, mai ales ca mai ai deja o masina mare. :P (ca oricum jetta iese din discutie :)

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

Sandubogdan...te cunosc personal insa nu imi place deloc modul tau de argumentare.Toate posturile tale sunt pe aria versus unde ai provocat mereu flameuri.Am zis initial sa nu ma bag in discutie insa parerile pro care le spui tu aici sunt aceleasi si fara nici un fel de importanta in toate topicurile....cel putin pentru mine.Ar trebui sa intelegi ca fiecaruia dintre noi ne plac masinile pe care le avem insa tu exagerezi putin si nu e bine.Daca iti place sa jignesti omul e problema ta insa pe acest forum nu e loc de asa ceva...

In primul rand topicul continea cu totul al subiect de discutie deci ai fost total offtopic....

In cele din urma ma retrag aici....si putin offtopic Jetta este o masina comerciala daca inca nu ai realizat asta..in nici un caz nu e realizata mai bine decat Golful care nu uita ca are o traditie lunga in spate.In opinia mea Jetta este o masina incompleta facuta din doua bucati de modele care nu se aliniaza....am si eu in familie una...nu zic ca nu e ok...insa..fiecare masina are partile ei bune si rele....si fiecare dintre noi ne luam ceea ce ne caracterizeaza si ceea ce ne permitem...

Ma retrag aici...daca te simti jignit sau ofensat imi cer scuze si sper sa imi intelegi punctul de vedere... :frigbaitata:

Link către comentariu

• Administrator
si putin offtopic Jetta este o masina comerciala daca inca nu ai realizat asta..in nici un caz nu e realizata mai bine decat Golful care nu uita ca are o traditie lunga in spate.In opinia mea Jetta este o masina incompleta facuta din doua bucati de modele care nu se aliniaza....am si eu in familie una...nu zic ca nu e ok...insa..fiecare masina are partile ei bune si rele....si fiecare dintre noi ne luam ceea ce ne caracterizeaza si ceea ce ne permitem...

Subscriu acestei pareri

sandumbogdan, stim ca esti pasionat de masina ta... am descoperit asta din alte versusuri si pentru asta tot respectul... insa abnegatia asta cu care la un moment dat ne bagi pe gat masina asta (jetta) care nici macar nu face obiectul acestui topic, devine agasanta... parol...

Nu stiu ce sistem ac ai pe golf... insa la climatronic cu 2 zone, am comenzile ca la jetta ta... asa ca... cred ca tu compari mere cu pere... iar chestiutele de care tot zici cu hayonul, portbagajul, murdaritul pe spate... astea-s niste probleme pe care le stiu toti posesorii de hatch-uri si care, crede-ma, inseamna putin... oricum toata povestea este 100% subiectiva... sa te vad cand ti-oi lua plasma aia de 100+ daca reusesti sa o bagi in jetta... :frigbaitata: :) :)

no offence... we're grown-ups... :)

destul OffT...

intre cele 2 din discutia de fata, G5 si O2, problema se rezuma doar la utilitate... daca doresti portbagaj mare, si ceva mai mult spatiu (desi nu sunt sigur ca e adevarat.. poate e doar impresie) mergi pe O2... daca esti tanar, necasatorit, G5-ul este, poate, alegerea mai buna...

Eu am avut aceasta dilema. Insa, avand masina mare de la serviciu, am mers pe golf...

bine, recunosc... am mers pe golf si sentimental inainte avand un 4, dar mai ales pt TSI... :)

Modificat de dudu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!