Jump to content

BORA Probleme cu farurile

Eugen Dragan
 Share

Postare recomandată

"daca farurile OEM sunt matuite si oglinda din interior deteriorata xenoanele tot nu isi arata valoarea 100 %"

Corect, ai dreptate. dar imi poti spune si mie de unde cumperi tu cu 900 de ron setul de faruri cu kitul de xenon inclus?! Eu unul nu am gasit nicaieri acest pret. :P

Cu stima

Modificat de vlad24
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ~Aurelian~

15

• vladpo

11

• simall

7

• AdCrys

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cine a schimbat farurile de bora din cauza ca s-a matuit oglinda! iau eu farurile pentru sticle(plastic). Sticlele nu sunt pentru mine, sunt pentru a putea face un model. Multumesc de ajutor

Deci sunt interesat de preluarea unor sticle(plasticuri de bora) pentru a putea face un model, pentru turnarea acestui plastic din sticla.

p.s. sper sa inteleaga moderatorii ca nu este un anunt!

Link către comentariu

bora19tdi4mot

Pentru sticla(plastic) de far matuita exista si solutia reconditionarii, asta ca sa nu schimbi farurile. Eu am facut aceasta operatie acum 2 zile. Aveam farurile matuite bine de tot, in special cel din stanga. Le-am tratat cu 2 paste, una mai abraziva si una mai putin abraziva, speciala pentru lustruit plastic. Au iesit excelent (zgarieturile adanci nu pot fi eliminate prin procedeul acesta) si se vede diferenta la luminozitate.

Mentionez ca am faruri OEM cu proiector.

PS: la farul stanga am aplicat si slefuit umed inainte de cele 2 paste. Pentru doritori dau cu drag "reteta".

Succesuri.

Link către comentariu

Operatiunea asta am facut-o si eu dar la mine problema este si in interiorul farului iar acolo nu se mai poate face nimic .

Link către comentariu

bora19tdi4mot

Este matuit si pe interior sau doar murdare?

Daca e vorba de mizerie se pot curata fara prea multa bataie de cap.

Farurile standard se pot desface, ele nefiind capsate doar etansate (ma refer la sticla si corpul farului)

Le-am desfacut pe ale mele sa le curat pentru ca se desfacuse un capac din spatele farului si avem inauntru praf si insecte.

Link către comentariu

Este afumata si deteriorata oglinda de deasupra becului .

Link către comentariu

bora19tdi4mot

2 bad .. altel noi in cazul asta.

Link către comentariu

Altele noi.Vreau sa spun ca mi-am schimbat si eu farurile stock cu unele cu angel eyes.Nu se compara.Se vad mult mai bine

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am lumina :soothe[1]: ! Aseara mi-am schimbat farurile si nu se poate compara ceea ce am avut cu ce am acum . Sunt happy. Azi ma duc sa mi le regleze . Am vazut ca se poate face ca faza scurta sa ramana aprinsa in momentul in care se trece pe faza lunga prin tragerea unui fir de la pinul 7 al comutatorului la siguranta 20 . E valabila schimbarea ?

Link către comentariu

Ce faruri ai luat? O poza mica ceva? :) Dupa ce le reglezi sa-mi spui cam cati metri iti bate faza scurta in fata masinii, reglata sus la maxim din bord. Multumesc

Link către comentariu

Luni ma duc la reglat ca azi nu este nimeni la service sa mi le faca . Dupa reglaj iti spun ce si cum . Acum sunt puse pe 3 din reglajul electric si bat bine dar astept sa vad luni seara cum se comporta .

Pun si doua poze .

post-27958-1249108890_thumb.jpg

post-27958-1249108896_thumb.jpg

Link către comentariu

Frumoase :vaidecapulmeu: observa un pic cum ti le regleaza si de unde ca as vrea sa fac si eu treaba asta singur. Multumesc

Link către comentariu

aurelian ma bucur ca esti multumit de ele. o sa vezi dupa ce le faci reglajul

h3llboy nu o sa le poti regla k lumea singur. reglajul se face la un aparat care se pune in fata farului. oricum un reglaj e undeva la 20-25 ron nu e o avere

bafta

Link către comentariu

Am gasit pe net o poza cum trebuie sa bata farurile dupa ce sunt reglate . Atasez poza aceea si poza cum bat farurile mele acum inainte de reglare , diferenta se vede . :blink:

Nu are nimeni o poza facuta cum bat farurile reglate.

post-27958-1249192142_thumb.jpg

post-27958-1249192155_thumb.jpg

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

Am gasit si eu aseara umbland pe google acea poza pe care ai postat-o si tu mai sus, am gasit de fapt un tutotrial complet de reglare si explicatii dar...n-am inteles mare lucru fiind si in engleza si formularea cam...tehnica. Nu ai xenon la ele? Vad ca ai si lupa pe scurta, e cu halogen? ca nu prea pare ca ai fascicol luminos de xenon, la mine e cu totul altfel. Pana la urma cred ca ajung si eu la cineva specializat sa mi le regleze, ca n-as vrea sa le deranjez eu.

Link către comentariu

Am gasit si eu tutorialul acela dar nu ma bag la creatii . Am vorbit cu cineva care are aparat de reglat faruri si maine dupa-masa ma duc sa le rezolve (20 ron ) .

Am xenoane pe faza scurta si halogene pe faza lunga .

Link către comentariu

• 6 months later...

salut,

am instalat si eu un kitt de xenoane h4, si pe faza scurta am xenoane iar pe faza lunga am doua becuri chioare. e normal? sunt cumva montate gresit? si o intrebare in plus h4 este singurul kitt care se potriveste pe bora? mersi anticipat!

Link către comentariu

Daca le-ai montat pe farurile originale e normal sa se intample asa . Xenoanele merg cel mai bine pe faruri cu lupa si nu cu oglinda cum ai tu . Pe langa faptul ca nu ai tu lumina buna nici cei din fata ta nu vor fi fericiti cand se vor intalni cu farurile tale .

Cunosc mai multi care si-au luat xenoane h4 , dupa care si-au cumparat alte faruri cu lupa si xenon pe ele .

Link către comentariu

:) ce-i drept ca sunt nevoit sa merg cu faza lunga pentru ca cu aia scurta ii orbesc. treaba este ca inainte am avut un kitt mai vechi de xenoane cu un singur bec xenon pe faza scurta + lunga. si ma intrebam daca nu pot sa gasesc un kitt la fel sau daca are careva o idee, momentan nu am de gand sa schimb farurile.

Link către comentariu

Pai acum cum le ai ? Eu stiu ca Bora are far cu bec H4 , adica faza scurta + lunga pe acelasi bec . Tu nu asa le ai acum ?

Link către comentariu

nu, am sunat acum la firma de la care le`am cumparat si am descoperit ca eu am vrut bi-xenoane, si ei mi`au dat xenon simplu. iar xenonul simplu e cu faza scurta cu xenon si cea lunga cu bec halogen. acum ma cert cu ei ca sa le schimbe.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
  • Administrator

Din cate imi amintesc Bora are H4 iar Golf-ul are pe faza scurta H7 si pe lunga H1.

Link către comentariu

Am un Bora din 2002 si nu stiu din ce cauza farurile sunt foarte slabe . Am schimbat si halogene H4 , le-am reglat dar tot degeaba .Farurile sunt cu H4 si semnalizare spre interior, fara proiectoare. Aveti vreo solutie ptr aceasta problema?

Mai tata ma confrunt si eu cu aceiasi problema.Am incercat vreo trei tipuri de becuri dar fara nici un rezultat deosebit.M-am gandit la polis dar sunt sanse mici de izbanda,asa ca mi-au ramas cateva propuneri:1-sa schimb farurile(dar nu modelul"TYC")2-sa pun instalatie xenon dupa o polisare in prealabil,sau 3-le l-as asa si circul numai ziua :offtopic:

Link către comentariu

Varianta 1 - foarte buna

Varianta 2 - foarte proasta , nu rezolvi nimic , vei ajunge tot la varianta 1

Varianta 3 - daca te prinde noaptea ce faci ? tragi pe dreapta si astepti dimineata ? ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!