Jump to content

BORA Probleme cu farurile

Eugen Dragan
 Share

Postare recomandată

falcone2002

Salut

Am o mica problema....O musca a reusit cumva sa-mi intre in far...aveti vreo idee cum pot sa o scot de acolo?

Si mai ales poate cineva sa-mi zica cum a intrat chestia acolo?

post-6992-1180420599_thumb.jpg

Modificat de falcone2002
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ~Aurelian~

15

• vladpo

11

• simall

7

• AdCrys

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dai jos farul si becurile si o scoti.

Modificat de bamsemad
Link către comentariu

Salutare !!!!!!!!

si eu am problema cu farurile.mai ales pe faza scurta. :)

ce as putea sa fac pt un iluminat mai bun. si cam cat costa un kit hella cu tot ce e necesar ?

Modificat de AdiN
Link către comentariu

si eu am problema cu farurile.mai ales pe faza scurta. :)

cam cat costa un kit hella cu tot ce e necesar ?

Cam in jur de 250 de euro. Vezi pe Anunturi online, ca sant cate vrei si de care vrei :(

Link către comentariu

• 6 months later...

In concluzie,pentru Bora,cat costa faruri xenon cu lumina puternica si de unde le pot achizitiona cat mai urgent?dar sa nu fie oarbe pe ploaie si atentie am nevoie de faza scurta si lunga ca na....asta e problema la Bora,un bec pe ambele pozitii.astept rasp.va multumesc

Link către comentariu

Am si eu o intrebare: Se poate pune lupa pe farurile stock? Daca da, poate stiti si un pret. Multumesc

Link către comentariu

• 1 year later...

Am dat si eu de bai cu farurile de la bora . Pe interior deasupra becurilor sau afumat , sticla este cam matuita iar luminozitatea tot mai proasta . Din cate am citit sunt doua variante :

1. pun xenoane pe astea ( dar la cum arata mie frica sa bag bani in xenoane H4 si pe urma sa fiu nevoit sa schimb si farurile si xenoanele )

2. sa iau faruri noi ( cred ca asta este recomandat in situatia mea )

Acum , ce faruri sa iau ?

Am gasit astea : http://autokarma.ro/catalog_fisa.php?idfis...4&filtru=40

Ce parere aveti ? Ma costa undeva la 500 RON . Sau sa mai pun inca pe atata si sa iau faruri cu lupa .

Astept sfaturi pentru ca noaptea este o adevarata problema cu farurile pe care le am .

Link către comentariu

Va recomand faruri cu lupa si xenon. Se schimba totul. :D

Link către comentariu

aceeasi problema cu farurile, lumina slaba pe faza scurta,desi am faruri cu xenon originale.am schimbat becurile cu xenon.cele vechi luminau galben,iar acum lumina este alb spre albastru, foarte placuta , dar tot nu ma multumeste.am desfacut un far si observat ca si aceste faruri cu xenon au oglinda,care oglinda am gasit-o afumata, chiar putin exfoliata. ma poate ajuta cineva,cum as putea reface oglinda sau de unde as putea procura 2 oglinzi bune, sh

post-49723-1246233283_thumb.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Vreau sa-mi cumpar faruri la masina mea (vw bora) . Am gasit urmatoarele:

1. Dectane - 842 ron

2. Sonar - 203 euro

3. FK - 785 ron

Ce imi recomandati sa cumpar ?

post-27958-1247401940_thumb.jpg

post-27958-1247401954_thumb.jpg

post-27958-1247401965_thumb.jpg

Link către comentariu

As putea sa stiu unde ai gasit scorurile astea?? Eu zic sa mai cauti si sa nu arunci banii pe geam. Cel putin la mine e criza financiara :)

P.S. Tu ai faruri OEM si vrei sa-ti pui lupa?

Link către comentariu

Aceste scoruri au fost gasite pe siteuri din Romania de piese auto . Stai linistit ca la toti e criza si nu arunc banii asa usor . Am gasit oferta mult mai buna deja si DA am faruri OEM si vreau sa le schimb ca oglinda de deasupra becului este afumata , la farul de pe stanga este chiar putin exfoliata .

Vroiam sa stiu parerea despre ele , nu neaparat pretul . Care mi le recomandati : dectane , sonar sau fk .

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

Vreau sa-mi cumpar faruri la masina mea (vw bora) . Am gasit urmatoarele:

1. Dectane - 842 ron

2. Sonar - 203 euro

3. FK - 785 ron

Ce imi recomandati sa cumpar ?

Referitor la faruri...Cum ai gasit?...Pretul pentru un far este spre exemplu 842 ron sau pentru ambele faruri?...Includ si becurile?

Link către comentariu

Pretul este pe set si includ si becuri . Saptamana asta imi pun faruri , pe faza scurta lupe + xenoane iar pe faza lunga halogen .

Link către comentariu

+ si - au toate ... cred ca cea mai buna alegerea este aceea sa-ti placa tie la design ... si eu am fost in aceeasi postura ca si tine, si toti mi-au recomandat sa cumpar ceea ce imi place mie. Repet ... + si - vei gasi la toate ... iar ca si vizibilitate sunt identice.

Link către comentariu

Aceeasi problema si eu, dupa ce am citit spusele voastre aici am coborat si eu sa vad interiorul farului mai bine si...exact cum a-ti zis, matuit pe interior deasupra becului o suprafata destul de mare. Cred ca urmeaza cat de curand lupe cu xenon pe farul oem. Mai studiez, sa vedem.

Link către comentariu

Uite acum chiar spun din propria experienta ... taica-miu are b6 eu am Bora. la b6 are lupe + xenon, eu la Bora am pus pe faruri OEM xenon. Sincer va spun, diferenta intre cele 2 masini este destul de mica acum. Eu sunt super multumit de OEM + xenon la Bora ... daca doriti va pot face poze (desi am o problema cu reglajul farului)

Link către comentariu

Si eu am fost tentat sa pun bixenon pe farurile originale dar m-am razgandit din cauza ca la mine sunt cam deteriorate oglinzile de deasupra becurilor si nu am vrut sa ma risc sa dau bani pe xenoane H4 si pe urma din cauza farurilor sa nu bata bine si sa trebuiasaca sa cumpar faruri si sa schimb si xenoanele .

Sper ca wekendul asta sa ma bucur de lumina xenoanelor :rolleyes:

Link către comentariu

Uite acum chiar spun din propria experienta ... taica-miu are b6 eu am Bora. la b6 are lupe + xenon, eu la Bora am pus pe faruri OEM xenon. Sincer va spun, diferenta intre cele 2 masini este destul de mica acum. Eu sunt super multumit de OEM + xenon la Bora ... daca doriti va pot face poze (desi am o problema cu reglajul farului)

de acord cu tine, dar am un comentariu de facut: xenon-ul fara lupa pe farul oem nu prea e bun in primul rand ca nu obtii eficienta maxima a acestuia si mai orbesti si pe altii care vin din sens opus. lupa concentreaza fascicolul luminos foarte bine, inlatura efectul de orbire si asigura o vizibilitate excelenta. Lumina xenon e diferita fata de cea produsa de un bec cu halogen, tocmai de aceea s-a recurs la integrarea becului xenon intr-o lupa.

Aliniaza masina B6-le langa Bora in fata unui perete drept si aprinde farurile ambelor masini, si o sa vezi o diferenta enorma de proiectare a luminii in cazul ambelor masini.

La passat vei vedea ceva in genul: xenonlupa.th.jpg

Iar la Bora fara lupa ceva imprastiat cam asa: faralupa.th.jpg

aurelian08 - ai facut alegere buna, nu merita pus xenon simplu in farul oem cu atat mai mult cu cat acesta s-a deteriorat/matuit pe interior. Asteptam pareri dupa montaj :) si eventuale poze :rolleyes:

Modificat de h3llboy
Link către comentariu

eu am avut farurile originale si mi am pus lupa pe ele cu xenon dar intre timp le am schimbat faruri de la fk after market si pot sa va zic ca is cam varza dupa 2 ani de zile sa facut praf stical se vede ca nu mai sunt ca cele originale

Link către comentariu

la VW Bora, ce ar trebui de facut daca vreau faruri cu xenon?

trebuie pus tot kitul sau doar becurile?

Link către comentariu

Salutare,

Am masinutza din toamna trecuta.Cand am luat-o farurile luminau destul de prost.....am ales solutia mai putin costisitoare, si am luat un kit bi-xenon de 5000 k . Acum sunt foarte multumit de vizibilitate.Mentionez ca (pentru a nu deranja si ceilalti participanti la trafic) merg pe pozitia 2 la reglajul de inaltime a farurilor. :P .

Am preferat aceasta solutie in fata achizitionarii unui set de faruri cu lupa (h7 & etc) deoarece cred ca diferenta de la 500 de ron la 1800 , 2000 de ron nu prea e justificata in vizibilitate.

Link către comentariu

la VW Bora, ce ar trebui de facut daca vreau faruri cu xenon?

trebuie pus tot kitul sau doar becurile?

Kit complet. Adica becurile + ridicatoarele de tensiune. :P

Si cel mai bine pe faruri cu lupa.

Link către comentariu

Daca iti iei faruri cu lupe de calitate , da, merita. Daca nu iti iei calitate, atunci puneti kit xenon.

Link către comentariu

" Am preferat aceasta solutie in fata achizitionarii unui set de faruri cu lupa (h7 & etc) deoarece cred ca diferenta de la 500 de ron la 1800 , 2000 de ron nu prea e justificata in vizibilitate."

Nu costa 1800 - 2000 ron sa-ti pui faruri cu lupa si xenoane . La 900 ron iti poti pune faruri cu lupa si xenon pe faza scurta si halogen pe faza lunga deci 400 ron este diferenta , iar daca farurile OEM sunt matuite si oglinda din interior deteriorata xenoanele tot nu isi arata valoarea 100 %.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!