Jump to content

Montare Xenon Aftermarket Pe B6

laur
 Share

Postare recomandată

Parerea mea este ca asta depinde si de proprietarul masinii. La alte reprezentante m-am interesat si au spus ca garantia se pierde numai atunci cand se constata ca defectiunea a aparut datorita instalatie de xenon. Ceea ce mi se pare foarte normal. Acum de pinde si ce scrie in certificatul de garantie al masinii. Cititi-l cu atentie pt ca s-ar putea sa nu fie chiar asa precum spun ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Abia asteapta sa montezi ceva pe masina fara acordul lor ca...te-au si facut vinovat pt orice apare la masina.

Si daca vrei sa le demonstrezi ca nu e vina ta, atunci o sa ai de alergat si de asteptat mult si bine pana sa-ti dea cineva dreptate.

Asa ca...gandeste-te de doua ori inainte sa faci ceva de genul asta.

Bafta!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am ocazia sa cumpar un set de faruri bi-xenon adaptive si sa inlocuiesc pe cele cu halogen deja existente. Din cate am inteles ar mai fi nevoie si de altceva in afara de faruri pentru a putea face inlocuirea respectiva, un adaptor sau ceva de genul asta. Imi poate da cineva ceva mai multe detalii ? Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Cred ca mai ai nevoie de niste senzori si probabil si alte lucruri. Am frunzarit un pic acest topic si acolo am vazut. Citeste si tu mai amanuntit pe acolo si o sa vezi :P .

Link către comentariu

Si eu as fii interesat daca poti sa faci rost de faruri si pentru Bora ca pe Passat am adaptive. Si daca poti sa-mi spui cam cat costa?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

pana la urma cunoasteti pe careva care si-a pus xenoane after?

Link către comentariu

Cipos, Baracuda, Borisake, ...nu mai stiu...lista e lunga si masinile sunt diferite

LE: Toti sunt FOARTE multumiti :lol:

Modificat de Rapier
Link către comentariu

lista e lunga si masinile sunt diferite

vorbind de b6 (ca suntem in sectiunea "passat b6"), ce inseamna masini diferite?!?

Link către comentariu

deci sa ne intelegem:

Ceea ce exista pe piata sunt kit-uri de XENON si atat ( care contin 2 balasturi, 2 becuri HID si eventual 2 stabilizatoare de tensiune - carepot sa fie separat sau in cutia balastului ).

Ceea ce este instalat pe masinile care nu vin din fabrica cu Xenon este instalatia de auto-leveling, instalatie care este comandata de unitatea centrala a masini ( ECU ) . Aceasta unitate vine cu 2 senzori, o unitate de procesare a datelor si cablurile care fac conexiunea intre unitatea de auto-leveling si ECU.

Instalatia de auto-leveling costa separat ~ 200 de euro, si este f greu de montat ...

Scopul intalatiei de auto-leveling: Cantitatea de lumina a unui bec halogen este de 1000 - 1500 lumeni. Hid-ul merge spre 3200 de lumeni , deci o tarie si o cantitate de lumina de pana la 300 % mai mare, fapt ce face ca in momentul in care masina trece peste ceva denivelari si se ridica botul acesteia sa deranjeze participantii la trafic ce vin din sens opus. INstalatia de auto-leveling corecteaza aceasta problema prin reorientarea becului (oglinda sau lupa farului ), mai in sus sau mai jos in functie de caz. Cu toate acestea auto-leveling-ul are ceva delay ... fapt ce face ca nu totdeauna sa fie valabil ...

Acuma daca merita sau nu de montat xenon non-original ?

Dupa cum spunea si Preparatoru' este cam in functie de marca ... HELLA si Matzushita sunt cele mai bune.

Eu personal am pe masina Matzushita cu becuri de 5000k montat de mine si vreau sa spun ca nici nu mai vreau sa aud de becuri halogen . Vizibilitatea a crescut f mult, iar lumina este mai putin obositoare la drum ... este alba .

Modificat de mircea dudu
Link către comentariu

• 5 weeks later...

iti mai trebuie instalatia... la ce bani iei farurile?

Link către comentariu

in continuare astept un posesor de b6 care si-a montat kit de xenon, sa-si impartaseasca impresiile.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ma lamureste si pe mine cineva... la passat b6 nu este optiune faruri xenon simple (nu bi-xenon), la highline ar putea sa le dea standard, pe cele simple.

Link către comentariu

Nu. Exista doar bi-xenon adaptive.

Asa m-am gandit si eu, ca puteau pune xenoane normale la highline, dar dupa ce am vazut cum fac astea adaptive...te sfatuiesc sa le pui. Merita din plin fiecare banut.

Link către comentariu

si eu am pe passatu meu Bi-xenon adaptive si sunt foarte multumit de ele vi le recomand.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa fac totusi sunt cam scumpe.

La Skoda am xenon si se vede super si pe langa asta arata si foarte bine.

Dupa ce m-am obisnuit cu xenon nu stiu daca o sa-mi placa unele normale.

Si partea proasta e ca nu stiu cum sa il conving pe tata... el va umbla mai mult cu masina.

Link către comentariu

Cauta ceva articole si arata-i ce inseamna adaptive. Nu as da pe nimic adaptivele.

Link către comentariu

are un coleg adaptive... si nu merita

nu sunt ca la BMW, nu se misca becurile

are ca si o usita si inca un bec in plus, si cand virezi usita descopera cel de-al doilea bec

atat e toata filosofia la VW (passat)

Link către comentariu

Ma faci sa rad. Nu se misca becurile la adaptivele de la Passat???

Eu te aigur ca sunt chiar mai eficiente decat cele de la BMW. BMW, nu are la toate modelele nici macar bi-xenoane.

Sau poate nu vorbesti de bi-xenoanele de la Passat B6???

Link către comentariu

ba da...

are un coleg si exact acuma ne-am uitat

nu se misca

poate sunt mai eficiente, dar sunt exact asa cum am zis Passat B6

eu mi-am pus becuri Philips BlueVision H7 si bat de rup

Link către comentariu

Nu cred ca se misca pe loc. Pe loc se mai aprinde un bec, dar in mers iti dai seama. Eu iti zic din propria-mi experienta. La drum, seara sunt nemaipomenite. Poate in oras nu-ti dai seama, dar pe autostrada (mai ales) sunt senzatie.

Iti mai poti da seama, cand le aprinzi, se calibreaza, sus-jos, stanga-dreapta.

Link către comentariu

Si la mine la skoda tot la fel se regleaza farurile (xenon), dar numai sus jos.

Link către comentariu

Justi, nu am mai citit in urma si de aceea am vazut abia acum intrebarea ta. Cand ti-am spus ca lista e lunga si masinile diferite, ma refeream intr-adevar la cei de care stiu eu ca si-au pus xenon aftermarket. Faptul ca au sau nu Passat B6 nu stiu cat de important este. Nu cred ca difera un xenon aftermarket montat pe un B6 fata de acelasi xenon montat pe Passat B5.5 sau Audi A4. De ce ai vrea sa stii doar parerea unor posesori de B6? Nu te intereseaza de fapt ce imbunatatire aduce acest lucru vizibilitatii si cat de fiabile/rezistente sunt aceste xenoane? Eu asa am crezut. Daca vrei sa sti de la un posesor de B6 cum vede el diferenta intre farurile stock si xenoane aftermarket atunci inteleg intrebarea. Dar cred ca ajuta si parerile altor colegi care au facut modificarea. Pana la urma la toata lumea se vede diferenta clara si vizibilitatea este imbunatatita.

P.S. Desi eu aveam bi-xenon pe Audi, mi-am pus si pe proiectoare. Pot sa iti spun ca este o diferenta clara. Am facut poze seara asta cum lumineaza. O sa iau un cablu si o sa le descarc sa le pun pe forum.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!