Jump to content

Placute frana - discutii cu si despre ele

Baracuda
 Share

Postare recomandată

pe spate am pus ICER si sunt foarte bune. 80 lei + 45 lei manoopera

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mihai_urotiorc

8

• Fritz

7

• DraKu

6

• Kostas

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Momentan am peste 35.000 km facuti cu cele cu care a venit masina din Germania si n-am probleme de nici un fel. Nu stiu ce pun nemtii in service la Audi, dar sunt bune.

Link către comentariu

mihai_urotiorc

Salutari .. cum am spus ''urma'' sa-mi schimb placutele 1.Am ridicat masina pe cric si am dat roata jos .... 2.Am curatat putin ce era pe acolo dar am dat de niste probleme ...si anume...cu ce sa imping eu pistonaul in etrier? am fost la un magazin de specialitate si am intrebat cat e o cheie de aia speciala cu care imping pistonasul si ......mi-au cazut urechiile cand am auzit 254 euro....la banii astia imi fac toate la ea....in fine...am tot cautat si am cautat vreo 2 ore prin oras aici in graz si am gasit un fel de cheie.....voi ce ziceti sa incerc cu una de aia ? sau daca nu cu ce altceva as putea sa imping pistonasul in etrier ca ....nu am putut cu nimic....am tot incercat cu tot felul de ustensile dar e parca intepenit .... uitati-va la poze si spuneti-mi ....merci !!!!

Placutele noi de frana sunt Jurid made in germany au stampila de Lucas pe cutie si pe foaia de instructaj scrie ca sunt Honeywell .... :PPP ce mai ciudatenie

post-30336-1239038997_thumb.jpg

post-30336-1239039057_thumb.jpg

post-30336-1239039145_thumb.jpg

post-30336-1239039185_thumb.jpg

post-30336-1239039219_thumb.jpg

post-30336-1239039284_thumb.jpg

post-30336-1239039349_thumb.jpg

Modificat de mihai_urotiorc
Link către comentariu

Nici nu ai cum cu o asemenea scula...Cel mai rudimentar este cu o cheie de flex cu care invarti pistonasul pe spate si presa simpla de impins pistonasul. Cel mai bine este sa faci in acelasi timp operatiunea (sa invarti si sa impingi).

Link către comentariu

O intrebare foarte buna dupa parere mea... De ce nu te duci la service sa dai 30 ron sa iti schimbe placutele ?

Pana acum le schimba de 100 de ori.

Link către comentariu

Foarte buna intrebarea Kostas...Si eu ma mir de ce nu a facut asta. Eu am facut singur operatiunea pentru ca am avut presa si cheie de flex si s-a rezolvat extrem de repede.

Link către comentariu

mihai_urotiorc

ba da ce buna idee mi-ati dat cu cheia de flex .... mergeam de mult la service dar daca stau in austria trebuie sa dau 90 euro sa le schimbe asa ca de aia sunt asa de persistent la probleme...sorry ...ajut si eu cum pot si sunt ajutat din toate partiile ...merci tuturor :vwrullz:

Link către comentariu

La treaba cu service scump nu m-am gandit. Totusi... aia nu au si service mai ieftin ca in Europa de Est ? La colt de strada ?

Link către comentariu

mihai_urotiorc

mai sunt service-uri dar foarte putine,si alea cam tot asa sunt de scumpe asa ca multi prefera sa mearga la service-uri autorizate gen.AUDI,VW,SKODA s.a.m.d. - scuze de off topic!!! o sa vad eu acum poate reusesc eu cumva sa le schimb ....

Link către comentariu

mihai_urotiorc

gata le-am schimbat fata - spate ...in spate cu cheia din imaginea aia de mai sus ultima si cu una pt. flex.Cand strangeam cu cheia din imagine,in acelasi timp invarteam cu aia pt. flex .si tot asa pana am reusit....in fata tot cu cheia aia am pus o placuta veche de frana pe cilindru si am strans incet-incet si a intrat super ....dar pe fata nu trebuie invartit doar impins!!!...acum tre sa fac ceva km mai incetisor ..... pana se formeaza placutele ..... merci tuturor pt ajutor....Respect!!!

Modificat de mihai_urotiorc
Link către comentariu

Daca ai un vag la indemana fa un output test la abs break si acolo o sa-ti faca o calibrare a placutelor si apoi frana v-a fi mult mai promta.

Modificat de Fritz
Link către comentariu

mihai_urotiorc

din pacate nu am cum sa-i fac un test dar o sa o duc,curand la un tester per total....merci!

Link către comentariu

• 3 months later...

Astazi s-au implint 31mii km si s-a aprins senzoru de la placute...Placute ATE fata spate dar m-am uitat asa cat am putut vedea prin janta si par sa mai aiba ceva carne pe ele...parca sunt la jumate. Mentionez ca nu am cum sa dau roata jos sa verific mai bine deoarece am pierdut cheia antifurt de la prezoane. Intrebarea mea este urmatoarea... Asa de putin tin un set de placute ATE ?...parca le-am fumat asa de repede s-au dus :lol:

Link către comentariu

Depinde foaret mult de cum mergi cu masina si carui regim de exploatare o supui :)

Link către comentariu

Fritz eu cand am schimbat placutele(30k) am gasit cablul de la senzor rupt ! Verifica , e o varianta

Link către comentariu

Exista si varianta asta, in mod normal are un cablul se clipseaza cumva.

Multi mecanici nu il prind si cablul atinge de disc pana la sectionare.

Modificat de lucianwwl
Link către comentariu

Mentionez ca nu se aprinde cum pun contactu ci in mers dupa cca 2-10km.

Ieri am reusit sa desfac prezoanele la reprezentanta la AUDI si am dat roata dreapta jos ca acolo stiam ca, clipsul de la mufa nu mai prinde bine si l-am prins cu un arici. Nu am reusit sa mai ies cu masina ca am avut alte treburi dar astazi sigur o voi scoate in teste si va tin la curent.

Link către comentariu

Se pare ca nu este de la mufa ci s-au dus placutele ca acum vad ca se aprinde senzoru cum pun contactul...

Link către comentariu

Eu le-am schimbat la inceputul anului - cele de pe fata. Am pus Pagid. Franele sunt eficiente, dar am mare bataie de cap cu pulberea depusa pe jante. Data viitoare voi incerca Textar, vad ca sunt apreciate.

Link către comentariu

recomand ATE si porma TEXTAR. .. sunt cele mai bune

Link către comentariu

Salut. Eu am pus pe fata TRW, pentru ca si pe etrieri scrie tot TRW. Sunt total nemultumit. Le-am lasat cateva sute de km sa se aseze pe discuri si tot nu tin ca lumea. Daca pui o frana mai tare de la 200 pana la 100, la urmatoarea trebuie sa fii foarte atent fiindca nu mai tine. Cred ca se incing foarte tare si asta ar fi problema. Plus ca de cand se intampla treaba asta a inceput sa si vibreze pe franare. Cred ca de la cat s-au incins, s-au ovalizat discurile. Ma gandesc sa le schimb cu totul la urmatoarea data. Vreau sa pun niste discuri sport. A pus cineva?

Link către comentariu

eu pe masina am acum discuri si placute ate.sunt multumit de ele dar cand se incing scartaie cam tare.am avut si trw dar la mine s-au comportat f bine si alea.adevarul e ca nu mergeam nici inainte si nici acum cu 200 km/h cum zice colegul mai sus

Link către comentariu

hangyouridols

Am feroodo premier mogul,sunt mai multumit de ele decat ate pt ca nu scartaie in caz de folosire intensiva asa cum se intampla cu ate;am 14k km cu ele si uzura e minima,dar vreo 8k km sunt facuti la drum intins,nu in oras.

Modificat de mcornel
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Observ ca toata lumea care si-a schimbat placutele la un service sau in fata blocului nu a tinut cont de un lucru si anume testul de frana, ABS si ESP. Chiar nu a-ti observat nici o schimbare in urma schimbarii placutelor. Ce ziceti de chestia asta:

"Pus contactul, cuplat interfata si laptopul, intrat pe modulul 03-ABS brakes si dat "output test", efectuat toata secventa de test." :blah: :lol:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cu am inteles eu ca testul ala e pt aierisirea pompei.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!