Jump to content

Scartzait din bord la Fabia

octav
 Share

Postare recomandată

Asta am uitat sa specific si eu: greierasul asta canta doar pe frig. Toata vara nu l-am auzit si n-am stiut de problema, pana cand odata am dat drumul la aer conditionat si cum s-a lasat seara, bordul a inceput sa se raceasca mai tare si sa cante. Acum ca e mai frig dimineata afara, il aud cateva minute pana cand incepe sa se incalzeasca masina. Apoi tace :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• flopem

7

• BogMW

6

• Akebono

5

• danym

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

La mine scartaie pe drum prost ca si zgomotul din bord. Am trecut pe la dealer dar... trebuie sa-mi fac o programare mai intai. :hainoroc:

Link către comentariu

Si la mine scartaia la inceput la frig,apoi a trecut la faza urmatoare si "canta" si vara.

Link către comentariu

Mi-am rezolvat "greierele" din grila centrala in cel mai pur mod romanesc. Cum clema de bord care scirtiie e al naibii de greu accesibila prin gaura de la grila, singura chestie destul de lunga ca sa o pot infige intre clema si metalul de dedesubt a fost... virful de plastic de la un tub de silicon, din care am taiat o parte din virf, am uns cu prenadez si am reusit sa-l infig in locul cu pricina :D Da' de vreo saptamina e o liniste...

Modificat de danb1974
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cred ca am gasit solutia de "eutanasiere" a greierasilor de la plasticul de protectie a ceasurilor de bord. De fapt, zgomotul pare sa nu vina (doar) de la plasticul respectiv, ci pare sa fie din cauza intregului "bloc al ceasurilor de bord", care are un usor joc in bord (in locasul sau de sub "parasolarul" ceasurilor de bord). Am luat un permis de parcare din hartie plastifiata si l-am introdus prin fanta ce separa partea superioara a "blocului ceasurilor de bord" de "parasolarul" de deasupra acestora, fixand astfel mai bine "blocul ceasurilor de bord" in locasul sau. Rezultat: greierasii au incetat sa mai "cante". Nu stiu insa in ce masura explicatiile mele "tehnice" au fost intelese... :(

Link către comentariu

La mine greierii s-au aciuiat in alta parte si mi-a luat ceva timp pana sa le gasesc cuibul: maneta semnalizatorului are un joc fata-spate in pozitia normala (deci semnalizare oprita, faza lunga ne comutata).

Rezolvare n-am probabil decat daca voi schimba tot blocul de comanda, care nu prea se justifica atata vreme cat deja incep sa ma obisnuiesc cu ei, iar cand este muzica (aproape tot timpul) se aud numai daca imi aduc aminte de ei.

Link către comentariu

• 11 months later...

fratilor am si eu problema cu chitzaitu in grila centrala asa ca ajutati-ma cu ceva sfaturi

am reusit sa dau jos capacul de la aeratoare (iese foarte usor) si am cateva intrebari:

1..vad acolo doua aeratoare ghidate putin stanga/dreapta ,,,unde anume e buba?...deasupra lor,dedesubtul lor??

2...vad o bara de otel undeva destul de afundata,,acolo e ceva?

3...alti au introdus ceva pesa de cauciuc,,,uni zic ca prin aerator,alti ca deasupra lui,,,acum unde e de fapt buba??

Link către comentariu

as ramane profund indatorat daca poate posta cineva o schita ceva facuta chia si in paint...ca m-am tot uitat pe VAG.CAT si altele dar nu vad decat simple desene cu parti ale caroseriei dar nu vad nicaieri ceva clar cu piesa respectiva....sau daca poate datalia cineva forma si pozitia acelei cleme va rog mult de tot...

Link către comentariu

tre sa infigi ceva ascutit sa intre usor intre aeratoare si parte de sus, un capac de pix ceva. cu o surubelnitza lunga. vorbeste cu akebono pe PM el are si poze.

Link către comentariu

ms...imi zici cum as putea vb cu akebono,,,nu prea ma stiu pe forumuri plss

Link către comentariu

in spatele aeratoarelor si deasupra lor, unde ai vazut bara transversala, de un suport al ei sunt agatate 2 urechiuse din plastic ale bordului, acolo e buba

acum 10 min. am rezolvat-o si eu introducand intre bara metalica si urechiuse o bucatica de cauciuc

multumim lui Akebono pentru luminare !

Modificat de b1ade
Link către comentariu

am inteles,,,ba chiar am vazut acele urechiuse...da totusi zi-mi si mie cum ai procedat ca e cam greu accesibil...poti pls?

Link către comentariu

doua bucatele mici de cauciuc (0.5*0,5*2cm sau mai mari?), infipt o surubelnita subtire si destul de lunga in cauciuc, gresat bucatile de cauciuc cu ceva saliva, introdus in spatiul destinat si tras prin rotire surubelnita din cauciuc

cam atat

succes!

Link către comentariu

Boala grea ,si mie imi cinta un greeras in partea dreapta din bord dar nu l-am prins inca .Chestia e ca de cind a venit frigul o face.

Link către comentariu

tocmai am sosit de la garaj si din drive test si mi-am rezolvat problema cu greieru!

uite si ordinea miscarilor!

1...dati jos aeratorul central ,extrem de usor,cu o surubelnita pana se deslipeste si apoi trageti usor pana ies clemele!

2...te uiti seasupra aeratoarelor dinauntru undeva in fundul bordului si vezi o bara de metal iar pe bara aia in mijloc e o clema mare de plastic perpendicular cu bara

3 dedesuptul acelei cleme trebuie bagat fortat cauciuc sa stea torsionata si sa nu mai vibreze acolo (eu am bagat si stanga si dreapta ei nu numai dedesupt)

4 cauciuc gasesti oriunde si orice grosime,,,prima data uita-te la clema aia sa iti faci o idee cu grosimea care ar trebui sa o aiba...vizibil ca degeaba iti zic eu cat masoara daca nu vezi tu cu okiul tau!

5 eu mi-am taiat cauciuc la dimensiunea dorita,l-am lipit cu super glue de surubelnita si dupa ce s-a uscat l-am bagat fortat acolo apoi prin rasucire mi-am desfacut surubelnita de cauciuc si l-am impis de tot inauntru....

6...ai nevoie de o surubelnita destul de lunga,de multa rabdare si incercari repetate!! NU iese din prima si pe deasupra o asistenta blonda cu o lanterna cum a fost scumpa mea prietena care a avut rabdare ba chiar ma ajutat enorm!

Link către comentariu

bravooo!

buna ideea cu super glue

Modificat de b1ade
Link către comentariu

Nu mai deschid alt topic fiind vorba de ceva greierasi dar nu in bord ci undeva pe la usa din dreapta cam in dreptul stalpului. Cand trec peste denivelai se aude un fel de scartzait dar nu metalic.. Cand ploua nu se mai aude...deci cand e uda masina. Initial am crezut ca e ceva de prin portiera dar nu e asta. E tare suspect sunetul. Daca deschid portiera in timp ce merg peste denivelari nu se mai aude. Sa fie chederul care freaca e portiera in timp ce trec peste denivelari? Asta inseamna ca se misca portiera fata de stalp? Dar nu vad cum s-ar misca portiera atat timp cat ea e fixa in balamale. E o mare dilema. Nu e asa enervant sunetul dar parca imi sta un pic pe creier. E cineva care ma poate lumina de unde vine sunetul si cum as putea sa scap de el? (in afara de solutia: uda portiera :lol: )

Link către comentariu

Aceleasi zgomote le-am avut si eu la portiera dreapta spate, dar le-am rezolvat dupa ce am uns cu foarte putina vaselina zavorul portierei. La mine am vazut ca freca o piesa din plastic a zavorului pe cuiul ala de prindere, unde se inchide portiera.

Link către comentariu

Am sa incerc asta....am un spray lubrefiant de la CHEMSEARCH. Sper sa fie doar atat. Cu toate ca parca e un zgmot de cheder care se freaca. Am sa vad. Merci mult de idee.

Link către comentariu

@ flopem, nu-mi imprumuti si mie asistenta blonda, ca pe mine a mea nu ma prea ajuta la masina :D :lol:

Link către comentariu

ma asistenta nu ti-o imprumut ca tre sa ma insor cu ea:)) dar am pus o schita cu buba si remedierea ei facta in paint asa la repezeala

1...linia orizontala reprezinta bara

2 liniile verticale reprezinta clema

3 culoarea galbena e cauciucul sau zona unde trebuie indesat acesta

untitled.bmp

Doc1.doc

Link către comentariu

Eu am un zgomot in zona portierei stanga spate, de parca ar fi ceva desprins prin ea si la denivelari se misca prin portiera si s-ar atinge de fetele laterale... Daca ma duc su astfel de sesizari la dealer mi le remediaza gratis?

Link către comentariu

• 6 months later...

Am o fabia din 2001 adusa din Ungaria. Dupa aproximativ 5000 km de drumuri "europene" romanesti a aparut un scartait enervant in bord. Am localizat, zic eu, locul de unde vine si cred ca se produce deasupra aeratoarelor centrale. Daca a mai avut cineva problema asta ma poate ajuta cu o solutie pentru rezolvarea ei?

:)(

Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!