Jump to content

Octavia Tour 1.9 TDI vs Octavia 2 1.6 MPI

garfield
 Share

Postare recomandată

vreau sa-mi iau skoda si nu sunt hotarat inca ce model sa-mi iau. Timpul a inceput sa ma preseze,trebuie sa ma hotarasc pana pe 15 noi. Modelele la care m-am orpit: Octavia Tour 1.9 TDI si Octavia 2 1.6 MPI!! Ce-mi recomandati?(avand in vedere costuri revizii,consum,fiabilitate....) Fac in jur de 20000 km pe an-aprox40% oras/60% afara. Multam frumos!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vreau sa-mi iau skoda si nu sunt hotarat inca ce model sa-mi iau. Timpul a inceput sa ma preseze,trebuie sa ma hotarasc pana pe 15 noi. Modelele la care m-am orpit: Octavia Tour 1.9 TDI si Octavia 2 1.6 MPI!! Ce-mi recomandati?(avand in vedere costuri revizii,consum,fiabilitate....) Fac in jur de 20000 km pe an-aprox40% oras/60% afara. Multam frumos!!!

Recomand O2 fiind un model mai nou, cu un design mai atragator si bineinteles cu tehnologii mai noi, confort imbanatatit,bla,bla. Una peste alta mie imi place 2 :) . Daca tu ai zis ca faci 60% in afara inseamna ca legat de consum o sa fie ok, caci nu consuma foarte mult 1,6.

Link către comentariu

Diferenta de pret nu e asa mare. Octavia tour cu optionale (asemanatoare modelului Ambiente O2) ajunge sa coste aproximativ la fel ca modelul mai sus amintit. Consumul e un considerent mai putin semnificativ avand in vedere ca trec de la un Daewoo care folosea 12-13 l ca popa pentru 100 km de oras!!! Eu le-as lua pe amandoua dar vorba aia :there must be only one :blink:

Link către comentariu

daca mergi doar 20000 km pe an ia benzinara, e mai usor de intretinut pe viitor - parerea mea

Link către comentariu

Multumesc Moderatorului care a mutat topicul...ce nu am inteles este de ce mi-a sters si mesajul postat pe acest topic. :D Era prea On-Topic? :D

Link către comentariu

octavia 2. Nu mai merita sa cumperi in 2007 un model al anilor 2000. ( Octi Tour ). Parerea mea, auziti, da? :D

Link către comentariu

Dintre astea doua, de departe Octavia 2. Alta masina, alta conceptie.

Poate ai sa regreti uneori simplitatea si robustetea unui Cielo in jungla electronicii, dar o sa fei alte lucruri pe care o sa le apreciezi.

Link către comentariu

Motorul de 90 de cai de pe Octavia Tour e foarte fiabil , nu sunt probleme in timp cu el.

Dar modelul ca atare e invechit rau. O2 are sasiul de Golf 5 care e excelent, si o multime de dotari standard in plus fata de Tour.

Mai e important si cat ai de gand sa tii masina pentru ca Tourul are din start o pierdere importanta de pret la revanzare din cauza uzurii morale.

Argumentele inclina spre O2.

Link către comentariu

@vladDC, tinand cont de semnatura ta, sa intelegem ca ai in curte si O1 Tour si O2 ?

Asta mi se pare si mie cea mai corecta opinie, a unuia care le are ambele in curte :D

Link către comentariu

Este altceva O2 fata de Otour!Alt design,alta tehnologie!

Eventual posteaza si tu variantele de echipare la care te-ai oprit si optionalele la care te-ai gandit sa le comanzi.Ptr ca mi s-ar parea ciudat sa iei O2 classic...fara ac. :D

Link către comentariu

M-am hotarat!! O sa merg pe vorba "cea mai buna gaina tot porcul ramane" si aleg cel mai bun benzinar....1,9 TDI :D . Am observat ca parerile d-voastra(cei care inclinati spre O2) aveau la baza confortul,dotarile superioare,"imbatranirea" Octaviei Tour....

Am ales Tour-ul probabil influentat si de principiul potrivit caruia cei de la Skoda continua sa fabrice bunicuta Octavia si anume: "A true classic never goes out of style"

Va multumesc frumos si revin cu impresii cand vine "coana mare"! Sper sa gasesc ceva pe stoc s-o ridic mai repede ca altfel... :D 8 saptamani!!!

O T (1.9 tdi)+disc spate,tempomat,alarma,abs,mba,msr,asr,geamuri el,clima

O2 Ambiente(1.6mpi)+tempomat,alarma,proiectoare,maxi-dot,tpm.....astea erau variantele

Link către comentariu

Felicitari ptr decizie...s-ar putea sa trebuiasca sa astepti 8 sapt.Nu cred sa gasesti pe stoc una configurata asa.Eventual sa vezi ce au si sa mai lasi din optiuni sau sa iei una cu dotari mai multe si printre ele sa se gaseasca si ce ti-ai dorit tu.Dar cine stie...poate ai noroc. :D

Modificat de Benzaru
Link către comentariu

legat de optiunile mentionate la OT.........ia in calcul si stergatorul spate (70Euro).....eu il am si nu-mi pare rau deloc!

Link către comentariu

Ia neaparat cotiera la O Tour. Si boxele spate...ca ai numai 4 pe fata, si nu vrei dupa de la mecanicosi romani sa ai greieri in plus prin masina. Oricum o alegere buna.

Link către comentariu

ia in calcul si stergatorul spate (70Euro).....eu il am si nu-mi pare rau deloc!

Nu e un moft, dimpotriva ! Este INDISPENSABIL !

Link către comentariu

Felicitari ptr decizie...s-ar putea sa trebuiasca sa astepti 8 sapt.Nu cred sa gasesti pe stoc una configurata asa.Eventual sa vezi ce au si sa mai lasi din optiuni sau sa iei una cu dotari mai multe si printre ele sa se gaseasca si ce ti-ai dorit tu.Dar cine stie...poate ai noroc. ;)

Din ce am observat eu, nu exista in stoc masini cu tempomat :Driver:

Link către comentariu

Tempomatul nu ar fi o problema,am inteles ca se monteaza si dupa.(costa ceva mai mult dar asta e).Multumescu pentru sfaturile cu stergator luneta si cotiera :salut:

Link către comentariu

tempomatul + montaj costa chiar mai putin decat cel din fabrica. Era diferenta de ~50 euro cand am montat eu tempomatul pe masina.

Daca alegi O1 Tour va trebui sa-i pui neaparat cotiera + stergator spate+discuri spate +cotiera spate + Clima + ABS cu ASR ala.

La O2 vei fi incantat de materialele din interior, de o masina conceptie noua la care-i vei pune neaparat clima si stergator pe spate. TPM-ul+maxidot mi se par inutile pentru echiparea ta de O2.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc tuturor pentru sfaturi! Cand am plecat de acasa am fost hotarat sa iau Tour-ul 1,9 TDI. La dealer am zis sa mai fac o comparatie vizuala intre cele doua (cel putin in interior). Ce sa zic: Salma Hayek :D vs Cher :) !! Va dati seama ce am ales? Verdict final : O2 1.6 MPI!! O sa "intru in ea" in 6 saptamani!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!