Jump to content

Bare acoperis Octavia Business

RaduBuss
 Share

Postare recomandată

Salut,

As vrea sa plec la ski si as vrea sa montez bare de acoperis pe Octavia Business. Cei din service mi-au spus ca nu este posibil pt ca nu este prevazuta din fabricatie cu suporti pt prindere bare.

Stie cineva daca exista totusi posibilitatea de a monta bare de acoperis ?

Sau daca se poate adapta bancheta pentru a primi un sac pt skiuri ?

Multumesc pentru informatii.

Radu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de model (Tour/Octavia 1), la masina mea exista niste orificii in plafon in care pot sa montez bare logitudinale, dar stiu ca exista si bare care se monteza pe platon cu un fel de burete si de asemenea exista suportii de schiuri cu magnet, de asemenea foarte buni (rezista pana la 150km/h). Ai grija mare cand cumperi viteza maxima cu care poti sa mergi. Eu anul asta in februarie mi-am luat niste suporti Altera (http://www.portbagaje.info/produse.php) aproximativ 750 RON (suporti de schii, bare transversale si sistem de prindere). Iti recomand aceasta firma mi-au montat pe masina totul si sunt foarte operativi.

Link către comentariu

la brady trade a cumparat un tip cand eram si eu acolo si au fost 4 mil si ceva

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Problema la Octavia Business este ca nu este prevazuta cu acele orificii de prindere iar nici cei specializati in bare de acoperis nici cei de la Skoda nu stiu cu s-ar putea monta bare de acoperis pe modelul asta.

Aveti vreo idee ?

Link către comentariu

Nu stiu cat este de bun, dar nu poti incerca un portbagaj cu prindere magnetica. Nu stiu cat poate afecta vopseaua, imi dau si eu cu parerea. Iar cel mai mare dezavantaj pe care il stiu eu e ca trebuie sa cureti foarte bine suprafata de prindere si trebuie sa circuli cu viteza mai mica. Daca astea nu sunt impedimente pt. tine, atunci poate merita. Cine cunoaste mai bine acest sistem de prindere sa posteze mai multe, daca distruge sau nu vopseaua, aici nu ma pricep.

Link către comentariu

@manfred Sistemul de prindere cu magneti nu distruge vopseaua, celu putin la sistemul care-l am eu este un strat fin de plastic, nu exista contact metal pe vopsea. Ca sa fii mai sigur poti atasa si tu la randul tau o folie de scotch pe suporti. Eu nu i-am folosit asa intensiv, dar am un amic care i-a folosit si nu sunt probleme cu vopseaua de pe capota.

@radubuss. Incearca sa mergi cu masina pe la delear de sisteme de bare si sunt sigur ca o sa gasesti ceva. Eu am vazut montat pe Logan portbagaje (desi nu au gauri sau alte sisteme pentru prindere), sunt niste suporti care se prind de plafon si intra sub partea de sus a usii.

Link către comentariu

Problema la Octavia Business este ca nu este prevazuta cu acele orificii de prindere iar nici cei specializati in bare de acoperis nici cei de la Skoda nu stiu cu s-ar putea monta bare de acoperis pe modelul asta.

Aveti vreo idee ?

La Octavia 1, incepand cu Ambiente, exista aceste prinderi. Cum modelul Business este un Elegance cu dotari suplimentare (PK4, 5, 6), inseamna ca ar trebui sa le ai !

Link către comentariu

Nu stiu cat este de bun, dar nu poti incerca un portbagaj cu prindere magnetica. Nu stiu cat poate afecta vopseaua, imi dau si eu cu parerea. Iar cel mai mare dezavantaj pe care il stiu eu e ca trebuie sa cureti foarte bine suprafata de prindere si trebuie sa circuli cu viteza mai mica. Daca astea nu sunt impedimente pt. tine, atunci poate merita. Cine cunoaste mai bine acest sistem de prindere sa posteze mai multe, daca distruge sau nu vopseaua, aici nu ma pricep.

Ma bag eu cu un sfat. Nu recomand folosirea suportilor magnetici. Am avut patru suporti pusi pe masina pe care puneam schiurile. Aveam suporti cam de 25x25 cm. Faza nasoala e ca s-a matuit vopseaua unde a stat un suport. Poate a fost de la usoarele aranjari dupa ce erau aplicate pe masina sau poate nu. La mine e mai inalta masina si nu se vede decit daca te uiti pe cupola. Daca vreti sa vedeti cum arata acum va stau la dispozitie la intilnirele de joi si/sau duminica.

Existenta gaurilor pentru suport bare o poti verifica ochiometric.

Sacul de schiuri pare o solutie OK . Parerea mea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pentru cine vrea sa monteze bare pe Octavia I Business :

Fata de modelul Elegance, Octavia Business nu este prevazuta cu prinderile pentru bare de acoperis. Singura solutie ar fi : pot monta contra cost la orice dealer, costa vreo 4 milioane si trebuie data jos captuseala interioara, se dau gaurile si se schimba ornamentele de pe acoperis.

Link către comentariu

Sincer, m-ai surprins cu mesajul tau. Ti-au spus la dealer Skoda asta?! :) Pot sa te intreb la care? :(

Link către comentariu

Sincer, m-ai surprins cu mesajul tau. Ti-au spus la dealer Skoda asta?! :( Pot sa te intreb la care? :P

Da raspunsul vine de la unul din dealerii Skoda din Bucuresti, a fost confirmat de catre cei care monteaza portbagaje (www.portbagaje.ro) si se poate vedea si pe masina lipsa capacelelor din ornamentele de pe acoperis.

Link către comentariu

Da, te cred... Asa cum spuneam la postul #7, eram sigur ca Business are ce are si Elegance, plus ceva suplimentar. Este curios in opinia mea ca nu dispune de aceste prinderi...In fine, realitatea e alta.

Link către comentariu

Am fost in aceeasi situatie anul trecut. Nu se pot monta decat in service prin gaurirea plafonului a suporturilor de care se vor prinde viitoarele bare transversale. Trebuie schimbate si ornamentele de plastic care mascheaza imbinarea intre plafon si laterale pentru ca la demontarea lor majoritatea se strica. ambele costau anul trecut vreo 200 ron. Piesele si manopera pentru toata distractia asta insemnau peste 600 ron. Asa ca eu am ales solutia cu suporti magnetici de la www.portbagaje.info tipul kolumbus si sunt foarte multumit

Link către comentariu

• 3 years later...

De aceeasi problema ma lovesc si eu.Am intrebat la Avia si mi-au spus ca trebuie cumparate niste tablite(plus alte cateva mici accesorii) care costa cam 50ron bucata.Necesar 4 bucati.Ar mai fi o varianta de prindere a barelor pe lateralul plafonului dar este mai greoaie montarea daca nu are prinderea in punct fix ca la cele originale.

O varianta mai ieftina ar fi la dezmembrari dar nu am gasit un parc de dezmembrari in care sa gasesc mai multe masini.Imi puteti spune si mie unde pot gasi un parc de dezmembrari Skoda?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!