Jump to content

Consum Leon Diesel

assante
 Share

Postare recomandată

Buna , Leonul meu (1.9 105cp) consuma cam mult . Pe un drum de 400 km a luat cam 7% , iar la 120 pe pilor automat (tr a 5a la 2000 rpm) consuma cam 6,6 .

De precizat ca masina are cam 900 km acum . E normal ? Nu schimb la mai mult de 2500 fiind in prima mie si nici nu bag piciorul in ea . Cu cat scade consumul dupa rodaj , si mai exact pe la cati km incepe sa scada ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei_VVB

11

• Matrixu

10

• assante

7

• serol

7

Consumul scade in continuu (eu am 32.000 si tot scade,dar f putin), totusi consumul tau extraurban este destul de marisor. Consumul nu scade de la un moment dat...ci constant, dar cu cat vei inainta in km vei incepe sa dai si mai tare in ea si cred ca consumul va fii la fel ca acum.

Link către comentariu

Buna , Leonul meu (1.9 105cp) consuma cam mult . Pe un drum de 400 km a luat cam 7% , iar la 120 pe pilor automat (tr a 5a la 2000 rpm) consuma cam 6,6 .

De precizat ca masina are cam 900 km acum . E normal ? Nu schimb la mai mult de 2500 fiind in prima mie si nici nu bag piciorul in ea . Cu cat scade consumul dupa rodaj , si mai exact pe la cati km incepe sa scada ?

leonul meu are aprox. 8000 km, si consumul inregistrat de mine, atat urban cat si extraurban este mai mare decat cel precizat de tine. nu stiu daca e bine, dar eu nu o menajez asha ca tine. in oras ajung la 11 iar extra nu a scazut niciodata sub 7.8. de exemplu pe pilot automat la 180/ora consuma 12%. cred c dupa prima revizie (la 15 mii) se va regla si consumul, de asta nici nu imi fac probleme. inca ceva: din dorinta de a inregistra un consum cat mai mic, sa nu cumva sa mergi subturat cu ea, ca iar nu e bine.

Link către comentariu

Scuze de offtopic.. ori masina ta consuma prea mult.. ori tu mergi extrem de repede. 7.8% pe bc consum numa extrauban pt un diesel de 100cp e enorm de mult. Mergi doar cu 160-180 km/h? Chiar si asa eu cu fostul 1.4fsi benzina nu am reusit sa depasesc 8% extraurban oricat de tare s-ar fi mers cu masina aia (mai mult de 175km/h real nu prindea cu 2 insi de peste 100kg in ea :) )

Link către comentariu

Cand scade consumul la o masina nou , adica dupa cati km , si cam cu cat ?

Link către comentariu

Consumul nu scade instantaneu la anumiti km. Scade continuu...dar nu te astepta la minuni. De exemplu eu la 200km pe ceas am facut Buc-Buzau cu consum de 5.7%...acum in conditii aproximativ la fel il fac cu 5.1-5.4% dar cu talpa putin mai grea. Asa ca nu o sa-ti zica nimeni ca la 15k km iti scade consumul cu x %.

Link către comentariu

Extraurban - in jur de 5%

Recordul a fost de 4,3% (inapoi de la munte)

Urban in functie de traseu, distanta, conditii meteo (intre 6,8 si 10)

Mers afara cu pilot automat pe cat posibil la 130km/h

In oras maxim 70 - 75km/h

Schimbat intre 2500 si 3000 ture

Revizia am facut la 10k

Am 15k facuti

Link către comentariu

Tie cam de la cat a inceput sa iti mai scada consumul Cristi ? ti-a luat vreodata 6,8 extraurban de cand ai masina ?

Link către comentariu

Alextz pei drumul Buc-Buzau e bun si ai consum mic... sa te invat niste smecherii pe drumul ala ca's cu mai multa experienta. :RO flag:

Link către comentariu

Am 1050 km acum , si in seara asta pe DN1 , pe pilor automat , la 120 lua 6.6-6.7 , si la 130 lua 7.2-7.5 .

Nu e cam mare consumul asta ? Ce as putea sa fac sa mai scada ?

Link către comentariu

de pe la 2500 incepe sa scada, treptat

trebuie sa ai rabdare

Link către comentariu

Eu am aproape 3000 de km acum. Consumul extraurban pe autostrada la 140 km/h mers constant a fost cam de 7,5%. Asta se intampla cand aveam vreo 2000 de km cu masina. In oras, insa, la inceput a fost tragedie ... :) , am ajuns si pe la 15%. Acum, in oras, cand e aglomerat scot cam 12-13% iar seara cand e mai liber 8,5%. SPER sa mai scada consumul caci este foarte diferit de datele prezentate de producator in cartea tehnica.

Link către comentariu

N-as fi crezut ca motorul de 2L e asa de pofticios , bine ca nu mi l-am luat , desi ma batea gandul , dar mie nu-mi place sa arunc banii pe motorina sincer . Am o Mazda 6 de 2L 140 CP de ex. care consuma 7 in oras , la stilul meu acid de mers , nevasta-mea scoate cu ea 6.5 daca puteti sa credeti .

Link către comentariu

Cam greu de crezut.....dar totusi fara alte date...te credem. Dar cu mari,mari rezerve. Acum conteaza si ce inseamna oras...ca daca-mi zici de Fagaras...pot sa-ti zic ca-ti ia mult, daca imi zici ca in Bucuresti prin centru si mergand tare.....sub nici o forma...

Link către comentariu

-->Nu vreau sa ma bag ca musca , DAR unii dintre voi sunt culmea : si-au luat motor de 2 litri si 140 CP si ar vrea sa consume putin un 6-7 % daca s-a putea ..... iar ptr cel cu Mazda e foarte greu sa te creada cineva ca o masina cu greutatea aia si cu motorul de 2 litri si 140 CP ........... Te cred ca scoti consumul ala doar daca mergi sambata si duminica cu ea .....

--> e greu sa aveti consumuri reduse cu motoare de peste 100 CP

-->eu cand am facut test drive ala cu seat 1.9 TDI sport-up am avut aproximativ 7 % , si l-am alergat destul de tare , cu precizarea ca eram afara , nu in Bucuresti

Link către comentariu

aici gresesti amarnic..te invit la Cluj sa ne plimbam prin oras la ce ora vrei tu si daca 530d meu cu motor de 2927cmc si 193cp! imi va lua mai mult de 9l/100km e al tau,daca nu imi dai masina ta.Glumeam..in fine nu neaparat un motor mare consuma mult,mai conteaza si altele..un raport greutate/cp/cuplu.Din experienta iti spun ca motorul de 2000cmc pe acceasi masina imi consuma mai mult!

Modificat de dan26
Link către comentariu

Ciudat, eu ultima data cand am fost la CJ..acum 2 luni, era omor in trafic. Nici cu Octavia nu scoateam sub 9 pe acolo. Hai totusi sa fim seriosi si sa ramanem la consumul motoarelor de pe VAG

Link către comentariu

stiu,tocmai de aia l-am invitat in cj,tu ce credeai?frate-meu are o octavia tdi de 90p si consuma cat mine cat bmw-u in oras nu ma intreba cum...

Link către comentariu

Am facut un traseu de vreo 700 KM. Bucuresti - Alexandria - Dragasani - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti. Consumul mediu a fost de 7,1%. Masina are cam 3.700 km parcursi in total. In localitati am mers cu maxim 85 km/h iar in afara 160 km/h. Pe autostrada 170 unde se putea. Pe portiunea in reparatii 90.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Eu am consum mediu de la inceput - 41000 km la bord - de 6,5 L/100 km afisat de computerul de bord. Cam 1/3 oras, 2/3 in afara orasului. am un soft pe Palm unde inregistrez kilometraj si fiecare bon de motorina, si ala imi arata consum mediu de 6,9L.

Intr-adevar, daca incep sa o calc si merg peste 120 kmh in mod constant, consumul se duce in sus. Dar masina e grea (1500 kg) si profilul inalt.

Un amic are Golf Plus cu acelasi motor de 2L si el are consum mediu pe computerul de bord, de 7,9 l/100 km. Insa el conduce mai haotic. Adica are accelerari bruste si frane de asemenea. Eu conduc mult, insa atent. Si pe cat posibil planific in avans. Adica, daca vad un camion si stiu ca nu il pot depasi in curand, las masina sa curga, nu accelerz pana in fundul lui si bag o frana mare. Deh, s-a dus tineretea....

Depinde mult si de stilul de condus. Sa nu uitam ca cifrele de consum date de producatori sunt calculate la masina cu o singura persoana, fara bagaje si mers lejer, nu mai mult de 100 kmh.

Modificat de Hubertus
Link către comentariu

Extraurban - in jur de 5%

Recordul a fost de 4,3% (inapoi de la munte)

Urban in functie de traseu, distanta, conditii meteo (intre 6,8 si 10)

Mers afara cu pilot automat pe cat posibil la 130km/h

In oras maxim 70 - 75km/h

Schimbat intre 2500 si 3000 ture

Revizia am facut la 10k

Am 15k facuti

salutari,

subscriu,

acelasi record l-am avut si eu, 4.3 cu maxim 120km/h lers lejer pe o istanta de vreo 150 200km., mai exact resita timisoara, un prieten cu passat-ul care mergea in fata a "scos" cam cu un 1L mai mult media..

deci extraurban in conditii de mers "normal" pana in 160 si schimbat viteze la 2500 3000 maxim. trebuie sa ajungi undeva la 5%. my opinion....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!