Jump to content

Plafoniera noua, lumini interior si proiectoare, modificari

Vially
 Share

Postare recomandată

M-am ticnit rau, stiu, dar asta e :lol:

In urma unei mici discutii offtopic pe aici, BogMW m-a indrumat pe un site http://homepage.ntlworld.com/dgace/w8_inner_light.htm unde am vazut ceva ce-mi face cu ochiul. Este vorba de schimbarea plafonierei de 3 lei cu care a venit masina, cu una mai k lumea, de la Superb, sau Passat, am inteles eu ca s-ar potrivi. Am citit si articolul din pagina mai sus amintita, si azi dimineata, am coborat la masina si am scos plafoniera, ca sa ma conving ca merge. Si merge :salut: Si daca tot suntem aici, hai sa va spun ca vreau sa schimb si luminile de la bord/interior, si sa pregatesc masina pentru proiectoare, pe care le voi lua ceva mai tirziu.

De ce pun toate acestea intr-un singur topic ? Fiindca daca schimb culoarea luminii la bord/interior/butoane, s-ar putea sa trebuiasca sa schimb blocul de aprindere a luminilor, cu unul ce imi permite reglarea intensitatii luminii la bord (ceva ce eu nu am in prezent), neaparat necesar la lumina albastra la ceasuri. Si daca schimb culorile luminilor prin masina, trebuie sa ma hotarasc si ce plafoniera iau, ca si astea au culorile diferite. Proiectoarele se aprind de la acelasi bloc de comanda a luminilor, deci le bagam si pe ele in ecuatie... Acum cred ca intelegeti de ce le inghesui pe toate aici, e vorba de un ansamblu. Acum, problemele sunt:

1. Culorile. Ce culori credeti ca dau bine la ceasuri, butoane, consola A/C, ce culori exista pe masini mai k lumea ?

2. Proiectoarele. Se pot aprinde separat fata de faza scurta ? Fiindca daca nu, si rezolvam problema intensitatii luminii de la ceasuri, poate nu mai schimb blocul de comanda al luminilor.

3. Plafoniera. De la ce masini e aceea mishto din poza, si care, ce culori are, ca am inteles ca sunt diferite. Mai e problema reglarii intensitatii ledurilor acelea rosii, de care am scapat, daca schimb iluminarea bordului, ca le leg la bord.

Uf. Orice idee ati avea e binevenita. Chiar vreau sa fac ceva, plafoniera prima, oricum, ca e cel mai usor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Culori

VW (modele noi): ceasuri albastre/indicatoare rosii; butoane (bord, usi etc) rosii

Audi: totul rosu

BMW, Renault, Peugeot: orange.

Eu prefer prima varianta. Pe mine chiar nu ma oboseste aceasta combinatie, mi se pare foarte placuta si imi place foarte mult cum arata. Urmatoarea in ordinea preferintelor este cea care presupune totul rosu (Audi).

Proiectoare

Daca sunt montate din fabrica, ele se pot aprinde separat de faza scurta. Mai mult chiar, sunt separate si de becul spate.

Unele modele aftermarket vin chiar cu telecomanda radio.

Link către comentariu

La Audi ceasurile de bord sunt ALBE (un alb albastrui foarte frumos si odihnitor) numai acele si restul luminilor de la butoane sunt rosii.

Poate pentru ca am albastru si poate pentru ca-mi doresc un Audi ti-as recomanda sa iei in calcul si posibilitatea de a-ti colora bordul ca Audi-urile noi (dupa 2001)

Link către comentariu

Am o rugaminte inainte de toate: Sa mute cineva (Bog ?) thread-ul, la Discutii Generale despre Volkswagen/Audi/Seat/Skoda, sau Tuning, fiindca ce discutam noi aici e valabil si la Polo si la Ibiza, iar numarul de oameni care citeste SI la Skoda e destul de redus. Multumesc.

Bon, deci tot ce se gaseste in masina, in afara de bord o sa fie rosu. Asta inseamna: butoane degivrare, geamuri el., consola A/C, plafoniera. De bord nu stiu ce sa zic, mi-ar placea in egala masura alb si albastru, problema este ca LED-urile vor trebui sa fie de la un bord original, ca sa fie o culoare in regula pentru condus. Vreo idee, de unde pot face rost de LED-urile respective ? Ca banuiesc ca noi, separat, nu se gasesc...

Mai e problema cu dimmer-ul luminii de la bord, neaparat necesar pentru nebunia asta. Dar cred ca voi incerca sa fac rost de tot tabloul acela, cu tot cu comutatorul care comanda si proiectoarele, si cu instruments dimmer.

Cu plafonierele cum e, de care trebuie sa iau pina la urma, avind in vedere rosul ce va predomina in masina ? Si sa-mi spuna si mie cineva care este diferenta intre cea de audi, passat W8 (?) si superb, va rog.

Ledurile din butoane le voi inlocui cu unele obisnuite, numai sa aflu daca sunt SMD sau normale. Asadar, unde gasesc leduri pentru bord, blocul de comanda pentru lumini, si plafoniera ? Cit mai ieftin, daca se poate ?

Ca de obicei, daca aveti sugestii/comentarii/injuraturi, le astept. (pina acum nu mi-a zis nimeni ca nu sunt sanatos, nu cred ca nu s-a gindit nimeni la asta :salut:)

Link către comentariu

Topic moved!

Diferentele intre plafoniere: cea de passat (atentie, PASSAT W8 ) are butoanele cu iluminare rosie, cea de superb are iluminare verde la butoane. Ledurile sunt rosii la ambele.

Apoi exista pt ambele masini urmatoarele variante:

- culoarea plasticului bej sau gri

- pt masini cu sau fara trapa.

gata

sunt curios si eu daca exista la noi (Classic) cablajul care se conecteaza in dimmerul pt luminile din bord sau nu. degeaba iei blocul de comanda daca nu ai si cablajul necesar :salut:. eu am cautat asa ceva si parca preturile erau pe la 70-90 EUR, hmmm

Link către comentariu

Se pare ca nu mai sunt la curent cu iluminarea bordului la Audi. Scuze pentru dezinformare. Eu tineam minte bordurile din fosta generatie.

Cat despre cablu, daca ai schema electrica eu zic ca se pot trage doua fire de la dimmer (daca este din fabrica sau daca se monteaza), astfel incat sa fie in paralel cu iluminarea bordului (de exemplu, la Golf te conectezi la terminalul 58).

Link către comentariu

Un cod pentru plafoniera de Passat W8, gri, fara trapa, se poate afla de undeva ? In afara de Porsche RO, credeti ca mai am sanse s-o gasesc altundeva ? Chiar si la dezmembrari, nu ma deranjeaza daca e folosita...

Chestia cu dimmerul trebuie studiata, sa vb cu electricianul, poate stie ceva mai multe.

De leduri a aflat cineva ceva ? Oricare din ele.

Link către comentariu

Am postat chiar eu la un moment dat codurile. Search.

Link către comentariu

Nu gasesc :-(, si vreau sa dau o fuga pina la PoRo sa intreb de preturi. Unde ma mai pot duce ? La Augsburg ? ALte magazine unde am sanse de ceva mai eftin ?

Link către comentariu

Hmmm ... voi chiar ca va tineti de prostii :lol:

Dar e bine asa!

Link către comentariu

• 11 months later...

Am plafoniera de Superb... Prima idee care mi-a venit in minte cand am deshis cutia in masina: Oh god, am dat 100$ degeaba ! Nu e chiar asa, dar munca de adaptare este 100%, nici macar sistemul de prindere de plafon nu este acelasi. Va pun cateva fotografii ale ei, desfacuta, deoarece este in curs de descifrare a schemei electrice pentru a ma lamuri ce fac cu cei 6 pini ai conectorului, fiindca cea originala nu are decat 3 pini... Bine ca se potriveste macar fizic, electrica o mai rezolvam, dar daca nu intra acolo... ;) Pe ansamblu, nu va recomand sa cumparati asa ceva, daca nu aveti cunostinte elementare de electronica, sau nu am pus eu aici un mini-tutorial :P

Link către comentariu

Uite AICI un mic tutorial, nu mi se pare mare smecherie. (e pentru W8 dar ziceai ca e acelasi lucru)

Asteptam rezultatul final (sau daca ai probleme ... shout ;) )

Link către comentariu

Ideea cu ledurile albastre e geniala... ma gandeam si eu dar nu credeam ca arata atat de bine. Cred ca o sa imi fac si eu. Daca nu ma descurc se ofera cineva sa ma asiste? :D

Link către comentariu

Una dintre problemele pe care le ai in afara de montaj este sa tragi un fir de curent pentru pozitie si care sa treaca si prin dimmer. Pentru asta trebuie desfacut plafonul si unul dintre stalpii de la parbriz. Ma refer desigur la partea care acopera aceste doua elemente.

Apoi curentul il iei de undeva de pe panoul de sigurante sau de dupa dimmer.

Mare grija sa nu dai foc la ceva si mult succes.

Link către comentariu

Ei bine, eu deja am plafoniera de Superb (nu am ce face, asa a venit masina :D ) si desi am vazut si eu site-ul cu modificarea ei prin introducerea de LED-uri, dupa ce am stat bine sa chibzuiesc, am decis ca asa ceva nu are rost. Fiindca marele avantaj in a cumpara plafoniera aia nu il ai in cele doua lampi de citit sau in butoanele iluminate ci in cele doua LED-uri de iluminare a habitaclului numite de cei de la Skoda "cat vision". Sistemul acesta iti da la nivelul consolei centrale si la schimbatorul de viteze o lumina foarte difuza si aproape imperceptibila. Nimic nu straluceste dar totul se vede perfect. LED-urile "cat vision" sunt concave si sunt montate ingropat incat nu se observa de la nivelul ochilor soferului. Montarea unor alte LED-uri in cele trei compartimente ale lampii sigur va creea o zona luminoasa de suprafata destul de mare si chiar daca reduci intensitatea luminii eminse cu un rezistor, tot se va vedea ceva stralucitor la periferia campului vizual. Iar rezultatul? De imbunatatit vizibilitatea nocturna in habitaclu nu imbunatatesti caci aveai deja "cat vision". Dupa parerea mea chestia asta are rost daca vrei sa obtii un efect asemanator in o plafoniera mai ieftina. Dar pe de alta parte eu nu sunt dintre aceia pe care ideea de a instala inauntrul si in afara masinii multe neoane ii incanta peste masura si nici nu cred ca asta ar insemna "tuning" sau "mooding" veritabil.

Modificat de Rodeo
Link către comentariu

Pentru asta trebuie desfacut plafonul si unul dintre stalpii de la parbriz. Ma refer desigur la partea care acopera aceste doua elemente.

=======

nu trebuie desfacut nimic:doar tragi putin chederul plafonului exact deasupra stilpului si introduci o sirma de otel pina in golul plafonierei.legi cablul electris de sirma de otel si o tragi inapoi dinspre golul plafonierei inspre stilp.aici maschezi cablul electric in chederul stilpului coborind inspe tabloul de sigurante ,in spatele caruia introduci capatul cablului si faci apoi conexiunea la dimmer si masa.gata.

Link către comentariu

• 11 months later...

Ca sa nu deschid alt topic am si eu o intrebare pt cei care se pricep:

Daca scot becurile din plafoniera fata cele mici din stanga si dreapta si le inlocuiesc cu niste leduri mai mari , vreau verzi , are ceva , adica calculatorul va detecta asta ca o eroare ceva?(stiu cum sa le pun cu rezistente tot dar trebuie puse de anumite valori sau eu stiu...

Link către comentariu

Nu se va "sesiza" calculatorul de confort si ca atrare nu se vor stoca erori.

Ledurile dau suficienta lumina in manunchi foarte mare.

Link către comentariu

ok mersi mult domnul ender o sa ma apuc de treaba :P chiar acum

Link către comentariu

• 1 year later...

tocmai am citit acest forum si m-a cam pus ppe ganduri..cred ca am sa-mi schimb plafoniera :)

Link către comentariu

• 7 months later...

eu am un golf 4 ,si vreau sa-mi pun si eu o plafoniera de w8

treaba este ca am si trapa ..ma puteti indruma undeva unde sa gasesc o astfel de plafoniera?!? ..si mai e vorba si de montaj.unde pot merge sa -mi schimbe

plafoniera..?? dar preferabil undeva la nishte profesionisti

multumes frumos.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!