Jump to content

Uzura anormala cauciucuri spate SOB

bobo
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am 25,000 KM cu SOB-ul meu si m-am hotarat asa cum este si normal as zice eu sa fac change-ul intre roti (fata-spate); surpriza : cauciucurile de pe spate sunt in valuri si nu se pot pune pe fata. Mai multe vulcanizari luate la rand , aceeasi parere : probleme la suspensia spate in sensul ca la franare masina nu "calca" ferm pe sosea si ajunge cauciucul sa se uzeze neuniform. Ce sa fac ca e cam nashpa situatia : pe fata nu le pot pune, alea de pe fata nu mai duc mai mult de 5,000 KM si daca imi iau alte 4 buc. cauciucuri noi risc sa le fac iarasi varza pe spate. Sa fie cumva de la pachetul de drumuri grele , in sensul ca amortizoarele de pe spate sunt mai inalte decat normal si mai moi si de aceea sa nu "calce" bine pe sosea la franare. Astept niste pareri cat mai autorizate (nu divagatii de la subj.) deoarece mi se pare o problema nasoala si vreau sa stiu pe cine strang de .... BIP. Va astept guys !!! 10x a lot

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum adica "sunt in valuri"? Ce tip de cauciucuri ai pe SOB?

Cit de sus tine frina de mina?

Link către comentariu

Problema asta e cunoscuta la OCtavia - nu cred ca-i de la pachetul de drumuri grele pt ca si pe forumurile germane apare.

Am impresia ca a mai postat mai demult cineva despre asta si aici pe forum.

Nu stiu daca exista vre-un remediu, o sa mai citesc...

Link către comentariu

to BogMW: unde ai citit despre aceasta problema?

Te intreb pt. ca eu am bataie usoara pe la 40-45Km/h si nu stiu de unde provine.

La ultima echilibrare totul parea OK.

Link către comentariu

Salve Bogdan si multumesc de raspuns; plizzz daca te mai poti interesa ca ma seaka rau faza asta. Am cauciucuri MATADOR PRIMA; relativ la cum este uzura asta in valuri : de pe extremitatile cauciucului este o bucata mai sus una mai jos si tot asa. Tineti-ma la curent daca aflati ceva.

Link către comentariu

Si eu am avut aceasta problema. Am observat-o cand am trecut la anvelope de iarna.

Am rulat cu cele de iarna 25000 km si nu a mai aparut fenomenul. Am trecut de cca 15000 km la cele de vara (cauciucuri noi pe spate, binenteles), pana acum este OK.

Am gasit pe un site ca o explicatie a acestei probleme poate fi calitatea cauciucului.

Acum folosesc Michelin.

Link către comentariu

Ti-ai facut un test de amortizoare? Pot fi amortizoare uzate sau geometria puntii spate deformata. Nu stiu cum este la Octavia dar probabil nu ai reglaje la puntea spate. Oricum de la lovituri sau derapaje se poate deforma fuzeta. Fa un test de directie si aia o sa-ti spuna daca spatele iti este aliniat sau nu.

Link către comentariu

le-am zis la service de teste de suspensie soate si au zis ca nu e cazul; cred ca nici nu stiu cum se face

Link către comentariu

da mergi si tu la un atelier de reglaj directie... aia iti spun daca si puntea spate e aliniata corect. Si trebuie sa fie oriunde se face verificarea tehnica si instalatie de testat eficacitatea amortizoarelor.

Link către comentariu

Augsburg!

La un moment dat era moca!

Link către comentariu

la AVIA au stand special de la VW pentru asa ceva si la AVIA am fost

Link către comentariu

Pey, bine bine, ai fost, si , rezultatele ? Nu ni le comunici si noua ??

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

Am avut si eu aceeasi problema cu cauciucurile spate la o Octavia 1.9 SDI din 2001. De vina sunt si cauciucurile si amortizoarele (prea dure).

Rezolvarea am gasit-o montind niste cauciucuri fara prea multe "santuri"

Din fabrica am avut "celebrele" Matador, la care fenomenul a aparut la circa 20000 Km. Dupa aceea am incaltat-o cu Continental Premium Contact. Am in total 71000 Km si fenomenul nu a mai aparut deloc. Deci cautati niste cauciucuri mai mult pentru apa si nu allseason.

Link către comentariu

• 1 month later...

Aceeasi problema, manifestata intr-un mod mai alarmant: la un moment dat a inceput sa-mi huruie ceva in fatza. M-am speriat c-ar fi vreun rulment (la 30 mii km?!...) si am dat fuga la service. Nici n-am terminat bine de descris simptomele, mecanicul a dat din mana: "Nu va speriati, sunt gumele. Boala la Skoda. Se uzeaza neuniform. Astea Matador care vin din fabrica sunt puse asa, sa fie masina mai ieftina." Mi-a si aratat uzura, chiar asa era. De parca cineva imi polizase un poligon tangent la roti :( Am pus niste Goodyear si ala sunt.

Respect.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o problema cu asemanatoare cu masina tatalui meu (SOB): cauciucul de pe dreapta fata polizeaza pe exterior, cel de pe dreapta e ok, uzat normal.

Pun si niste poze, sper sa se vada diferenta dintre interior si exterior.

Sunt de vine cauciucurile (originale, Matador Prima) sau e ceva legat de geometrie?

O sa ma programez zilele astea la Avia pt un test/reglaj geometrie, stie cineva la ce pret sa ma astept?

106_0616.jpg

106_0618.jpg

Link către comentariu

Eu am facut un reglaj de geometrie (ce-i drept nu la reprezentanta ci la un service f. civilizat in spatele McDonald's Virtutii) acum cateva luni cu (parca) 600k

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!