Jump to content

Un clancanit rar si fffff enervant

Skini
 Share

Postare recomandată

Salutare baieti.Am si eu o problema :) .......adica......atunci cand merg cu masina si pe cele mai mici denivelari,se aude un zgomot ciudat.Pare ca vine din spate sunetul ;) Binenteles...asa pare..Un fel de....."clanc"....Am pus amortizoare noi ca am zis ca ele sunt de vina.Bucsele la puntea spate sunt in regula.Ce poate fii? :P Poate a mai avut vreunul dintre voi problema din asta......si a rezolvat-o binenteles.Cum sa fac sa pot sa merg linistit cu masina...fara sa dau muzica la tare ca sa nu ma enervez din cauza "clancanitului" ;) .Aaaaaa.....acum ceva timp mi-am pus niste jante pe 17" pentru cateva zile.....asa de proba.....si disparuse sunetul ala.Dar cum am trecut din nou pe 15".....problema.....acelasi sunet. Care o fi chestia?:P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prefera jantele mai mari...cele pe 15 nu ii plac... lasa-le pe cele pe 17 ca amortizoarele sufera mai tare...

Link către comentariu

Pai masina are Jante pe 15 de cand e ea.Asta inseamna sa clancane?Nu cred.E o problema pe care vreau s-o rezolv....daca nu PA.Nu-mi plac chestiile astea. :) ;) ;) Jantele pe 17 care le aveam aveau cauciucuri de 225/40/r17......asa ca nu cred ca ar fi rezistat prea mult amortizoarele.....cu toate ca sunt noi.

Link către comentariu

Sunt perfecte si bucsele de la bara stabilizatoare. :) Stiu ca alea scartaie.Mi-au scartait....si le-am schimbat.Am scos si trusa din portbagaj(aveam o trusa de chei)ca am zis poate aia e.

M-am mai gandit la o chestie.Sa fie oare bucsele de la bascule fata? :) Ma gandesc asa.....Ca alea nu le-am verificat.De la alea sa mearga sunetul in spatele masinii? :D

Link către comentariu

Masina se aseaza bine? Verifica arcurile.

Modificat de Northman
Link către comentariu

sigur vine din spate?

ar putea fi unul din rulmentii din capetele telescoapelor de pe fata. se prea poate sa se fi spart o bila.

Link către comentariu

salut,

Aceeasi problema am sesizat-o si eu.Din cand in cand se aude ca un clampanit undeva in spate dreapta.Mie mi se pare ca vine din interior.Daca depistezi cauza te rog sa imi spui si mie, ca eu pana acum nu am descoperit de unde vine desi am verificat si amortizoare si bucse si in interior daca nu e ceva desprins.

Link către comentariu

aceeasi problema o am si eu ?

... se manifesta un sunet cu frecventa unei rotatii de roata, se simte cel mai bine cu geamuri / muzica inchise in jur de 20-30 la ora dupa care dispare ... mi se pare ca vine din spate stanga.

am verificat starea rulmentilor spate (mecanicul ce mi-a curatat turbo, nu eu ...) si a zis ca sunt ok...

ce sa fie ? :P

Link către comentariu

pai daca e un sunt cu frecventa unei rotatii de roata e clar ca vine de pe cauciuc, trebuie sa vezi daca este consumat egal cauciucul si daca nu inseamna ca ai probleme cu telescopul.

iti dau un exemplu:

la mine se auzea de "nu stiu unde" un clanc, clanc, clanc cu frecvenat de rotire a rotii, am schimbat cauciucurie intre elespate/fata si incepuse sa faca si mai rau si sa vibreze toata masina.

Mi-am dats eama ca era cauciul din spate, care, fiind mutat in fata pe directie agrava simptomele.

La un service am descoperit, dand cu toata palma pe suprafata de rulare a cauciucul ca aveam doua dintre patratelele formate de profilul anvelopei mai inalte decat restul.

Se comporta ca si cum as avea o galma pe cauciuc, mai ales in depasiri.

Rezolvarea mea: astept sa vina frigul sa-mi pun jantele de iarna.

Pt cine a deschis topicul eu zic sa verifice totusi toate bucsele de pe masina, sunt cateva si costa 3-4 mil.

Link către comentariu

Deci......

Amortizoarele le-am schimbat cu tot cu rulmenti si bucse care vin deasupra lor in fata.....pe spate si aparatorile de praf.

Cauciucurile sunt noi.....roti echilibrate.

Bucsele punte spate verificate....sunt in regula.

Bucsele basculelor fata....????....semnul intrebarii........cu toate ca la demaraj se cam misca....verificat de mecanic cu mine...se poate ca de acolo sa vina...presupun.

Bucse bara stabilizatoare schimbate......ieri le-am verificat oricum.

Truse de scule si altele......scoase din portbagaj.

In concluzie......daca nu sunt nici bucsele fata.....nu poate sa fie altceva decat ceva slabit...parerea mea.Cred ca imediat ma duc la masina si ma uit si-n fundu' pestelui........numai sa gasesc beleaua.

Oricum...va multumesc pentru sfaturi si..mai astept ...poate careva .daca nu eu,sa isi dea seama de unde vine sunetul.

Link către comentariu

probleme cu bucsele de la bascule am si eu(trebuie sa le schimb zilele astea)

simptome:

parca nu mai e masina stabila (joaca stranga dreapta)

cand iau curbe de 180 de grade in loc si virez rapid am impresia ca se dau rotile peste cap.

la gropi/damburi de aude clanc clanc (cum se misca rotile inainte si inapoi.

la dtat cu spatele si franat, uneori, se uade un clanc si se simte o smuncitura (adica e clar ca rotile de duc in fata si clanc-ul se aude de la bucse)

sfatul meu e sa le verifici bine pt ca pot in aparenta sa arate bine, asa cum arata si la mine, dar sa fie consumat si crapat cauciucul si atunci sa permita ciocnirea metalelor intre ele.

la porshe bascula completa noua cu tot cu TVA e 4.5 mil, fiind componenta a directiei se spune ca trebuie schimbata cu totul, in cazul unui accident sa nu zica astia ca s-au folosit improvizatii si piese contrafacute.

Link către comentariu

cati Km ai la bord? la mine pe la 120 .000 km a inceput acel usor clancanit pe spate care in urmatorii 10.000 km s-a agravat naspa .bucsele in spate aratau bine la prima vedere.Totusi ..le-am schimbat si gataaaa ..aleluia ..a plecat zgomotul..la puntea de spate sunt singurele care dau acel clancanit urat.Ar mai putea fi acele bucse din capul amortizorului acolo unde se prinde pe caroserie ..dar mai rar..in general bucsele de punte cad si fac acest zgomot urat si superenervant

-my 0.02 cents-

Link către comentariu

Eu amk 131.000 km.Sa fie alea? :D Dar mi le-au verificat mecanicii si mi-au spus ca nu trebuie schimbate.Daca sunt de la alea si dupa ce le schimb,nu mai face,am terminat-o de tot cu mecanicii.Oricum mersi.Orice sfat e bine venit.Sper sa o rezolv pana la urma....ca deja ma enerveaza la culmea.

Link către comentariu

@scirocoo & @dragonballz

confirm ca zgomotul respectiv este de la uzura ne-uniforma a zimtilor de pe anvelopa.

aceasta se datoreaza telescoapelor, nu neaparat cu defecte, simptomul aparand inclusiv la unele masini noi.

din cate mi-a spus mecanicul de la reprezentanta - nu e nimic ingrijorator.

numai bine

Link către comentariu

SKINI ..ai mare grija cand le schimbi ptr ca au un sens de montare ..nu se monteaza ca orice bucsa ordinara ..gen o pui si presezi si gata ...astea de VW au un fel de "umar" pe camasa interioara ( acolo unde trece surubul) si care umar trebuie aliniat cu puntea ..Adica trebuie sa vina in dreptul sudurii prin care camasa puntii unde bagi bucsa se sudeaza de puntea propriu zisa .Ca sa nu fie neintelegere ..cand dai puntea jos de pe masina cauta sa gasesti acel umar pe bucsele vechi ..si atunci iti vei da seama de aliniere.Daca nu le aliniezi cum am spus atunci vei munci ca un rob sa le pui + banul dat cacalau si in max doua luni va trebui sa le schimbi din nou ptr ca nu rezista la efort decat daca sunt aliniate cum am spus.

Cum am mentionat ...à propos de "mecanici" ...aceste bucse nu se vad distruse la exterior ceea ce inseala ochiul ...in fapt ele sunt "varza" la interior ...asa ca sfatul meu schimba-le ...ai 131.000 km ...sa stii ca , cam asta e viata lor

-my 0.02 cents-

Link către comentariu

asa am patit si eu , suna ceva al naibii de tare, la cati am fost acelasi verdict unanim " amortizoarele" bun strans bani si schimbat dupa nici 200 m tot batea. Solutia: bucsa de pe spate , pus una bucata noua si merge bine.( macar am amortizoare noi pe spate :D.

M-a costat total 150 RON bucsa+ manopera ( a lucrat 4 ore , nu avea presa sa o scoata)

P.S: sunt de acord cu DUBB4LIFE in legatura cu bucsele. ( si a mea arata bine in exterior , si la testul cu ranga s-a comportat bine , cum am mentionat mai sus, a aratat asha de bine ca am schimbat amortizoarele prima data)

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut.Si eu am un zomot la fel de suparator in spate.Un clampanit,asa...Mi se pare ca se aude din interior.Se aude ca si cum ceva s-ar lovi de doi pereti din plastic.Am mai gasit aici pe forum ca s-ar putea sa vina din rezervor.E posibil asa ceva?...Amortizorele sunt schimbate,bucsele la fel.Am dat jos totul din portbagaj,dar zgomotul continua sa se auda la cele mai mici miscari ale masinii pe plan orizontal.S-a mai confruntat cineva cu problema asta???

Link către comentariu

Aceleasi simptome si la mine, se auzea "clamp" in spate. Am verificat in felul urmator: cu masina oprita in prima viteza si fara frana de mana trasa, m-am dus in spatele masinii si am impins una din rotile din spate cu piciorul in sensul de mers inapoi (sau inainte, e acceasi) si am observat ca puntea avea joc, cu toate ca se misca putin masina (nu era frana de mana trasa), dar mai tare se misca roata. Solutia a fost schimbarea bucselor puntii spate.

Intradevar cum spunea si dubb4life mai sus, cauciucul din interior era varza si s-au chinuit mecanicii sa le scoata, deoarece si camasa exterioara se deformase de-acum.

Sper ca am fost de folos cuiva.

Link către comentariu

Bucsele mele sunt schimbate.E vorba de niste bucse cu ulei sau lichid inauntru.La mine bate altceva si nu-i dau de capat...

Link către comentariu

Am vb si eu cu mecanicul meu despre acest subiect. Parca se aude si la mine zgomotul asta. Mi-a zis ca cica nu ar fi duse ca ar fugi spatele la curbe :vaidecapulmeu: Deocamdata nu se aude tot timpul. Sunt zile cand se aude si alte zile cand nu se aude. Si numai la denivelari. Oricum pana nu se pune caldura calumea, nu ma bag sa fac nimic pe la masina...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revin cu inca o postare.Nu a avut nimeni acesta problema?...E unzgomot foarte perceptibil...Un "clanc"enervant si se aude la cea mai mica miscare a masinii.E ceva care se loveste de doi pereti de plastic,parca.A inceput sa faca asa dupa ce am scimbat telescopul pe spate,partea dreapta.De acolo si vine zgomotul.Am ridicat-o pe elevator,am tras de roti,am dat rotile jos,am dat telescopul jos,am schimbat si bucsele...NIMIC!! :icon_cool:

Este posibil sa fie flansa telescopului?

Modificat de stevee
Link către comentariu

Daca e sunet de plastic, incearca sa vezi daca nu-ti misca panoul ala negru pe care se sprijina placa de la portbagaj. Ca sa dea jos telescopul a trebuit data jos aia sa aibe acces la suruburi si mai mult ca sigur ca nu au prins-o bine. La mine aia se aude si in weekendul asta am de gand s-o tintuiesc ca e enervanta. :D

Link către comentariu

La asa ceva ma gandesc si io.Cred c-o sa desfac placa aia din porbagaj,din dreapta sa vad cum is prinse suruburile de caroserie.

Link către comentariu

marius1982.11

Ce trebuie desfacut din portbagaj?? Trebuie doar cele 2 suruburi care tin flansa de la telescop,si alea nu sunt in portbagaj. ar mai fi ceva?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!